Articolul precedent
Articolul urmator

ARSENAL-BAYERN: O VIZITĂ ÎNTR-UN MOMENT DELICAT

ARSENAL-BAYERN: O VIZITĂ ÎNTR-UN MOMENT DELICAT

Revin confruntările din Champions League, iar de acum înainte marja de eroare devine din ce în ce mai mică pentru toate echipele participante, mai ales pentru cele ce-și doresc calificarea mai departe. Vor fi așadar meciuri interesante, la care orice rezultat e posibil.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ARSENAL – BAYERN MUNCHEN

Nu-i deloc un moment potrivit pentru Arsenal să primească în vizită tocmai pe Bayern. Ba încă s-o aibă pe campioana Germaniei adversar pentru două meciuri consecutive. E un moment al adevărului pentru echipa lui Arsene Wenger, dar și pentru cea a lui Pep Guardiola, care după ce s-a distrat cu Bayer Leverkusen și Wolfsburg, rivalele din campionat, are acum ocazia să întîlnească o echipă ce întotdeauna a fost complicată și capabilă de orice, grație stilului de fotbal impus de Arsene Wenger.

E limpede însă că Arsenal e gruparea mai ”chinuită” de această confruntare. Învinsă în primele două partide din grupă, ceea ce nu i se mai întîmplase niciodată în 18 participări în Champions League, și cu perspectiva unei ”duble” cu Bayern în urma căreia ar putea rămîne tot la cota zero, trupa lui Wenger are o foarte mică marjă de eroare. Mai ales dacă în celălalt meci al grupei (AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO ZAGREB-OLYMPIAKOS) una sau cealaltă dintre echipe izbutește să cîștige. Bayern are punctaj maxim și în Ligă, fără gol primit, și în Bundesliga, cu cea mai bună apărare, dar și atac, unde excelează polonezul Robert Lewandowski: 15 reușite în ultimele 7 partide la club și echipa națională. După 1-1 în Supercupa cu Wolfsburg, trofeu ratat la penalty-uri, bavarezii au adunat 11 victorii consecutive. Ei s-au impus în precedentele două dueluri de pe terenul ”tunarilor”, 3-1 în februarie 2013 și 2-0 în februarie 2014, ambele din ”optimile” UCL. În total, cu Arsenal au strîns 4 succese, două egaluri, două înfrîngeri, golaveraj 12-8. Doar o singură dată din ultimele 34 de partide din principala competiție continentală intercluburi, bavarezii nu au reușit să dea gol, ceea ce vorbește de la sine despre forța acestei echipe.

The new head-coach of Real Madrid football team, Rafael Benitez gets excited as he gives a press conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on June 3, 2015. The hiring of Rafael Benitez as Real Madrid boss today makes the Spaniard the 10th coach to serve under Florentino Perez during his two spells as the club's president between June 2000-February 2006 and since June 2009. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Gazdele sînt totuși în progres. După acel 2-3 acasă cu Olympiakos, echipa condusă de Arsene Wenger a triumfat cu 3-0 și cu Manchester United, și la Watford. ”Sîntem capabili să facem meciuri mari contra adversarilor puternici. Am reușit-o cu United, de ce să nu putem și cu Bayern?”, a zis portarul Cech. Fundașul Mertesacker a adăugat: ”Sîntem cu spatele la zis. După startul dezastruos avem în față una dintre cele mai mari provocări. Trebuie să o depășim cu bine”. Lor le-a replicat Muller: ”Arsenal își joacă poate ultima șansă. Cu atît mai mult ne va fi mai grea partida”.

Welbeck și Wilshere sînt absențele cunoscute de la gazde. Petr Cech va fi în mod normal titularul postului de portar și va debuta astfel în Champions League în tricoul lui Arsenal, după ce Ospina, cu care Wenger începuse precedentele două confruntări din Ligă, nu s-a refăcut după accidentare. Giroud e și el apt după ce în etapa trecută a fost suspendat, dar prezența lui în primul ”11” nu e prea sigură. Mai degrabă va juca tot Walcott pe postul de ”9” fals, însoțit de Ramsey, Ozil și Alexis Sanchez. Pe umerii lor sînt depozitate speranțele ”tunarilor”, dar și îngrijorările lor, căci au acumulat suficient de multe minute în acest sezon, la care se adaugă și deplasările efectuate recent cu echipele lor naționale, astfel că starea lor fizică, prospețimea lor, e o necunoscută. În apărare, între Mertesacker și Gabriel se dă lupta pentru cel de-al doilea fundaș central, alături Koscielny, dar e posibil ca neamțul să fie titular, deși nu trece prin cel mai bun moment, datorită experienței superioare.

”Nu-mi pot imagina pe Bayern avînd zero puncte și jucînd acasă cu Arsenal”, a ținut Guardiola să-i returneze lui Wenger complimentele. Pep are și el problemele lui de lot: Gotze, Benatia, Ribery, Badstuber, Kirhhoff. Robben s-a refăcut, dar tehnicianul spaniol nu ar vrea să-l forțeze. Pentru Bayern, victoria nu e chiar o necesitate, calculele spunînd că și un rezultat de egalitate i-ar conveni în lupta pentru primul loc, grație programului mai lejer. Recuperarea lui Javi Martinez și forma excelentă a lui Thiago, care e în sfîrșit la capacitate maximă, îi oferă lui Guardiola mai multe variante de prim ”11”, deși în ceea ce-l privește pe antrenorul catalan nu se poate știi niciodată sigur echipa de start. E totuși posibil ca Vidal să nu joace din primul minut, astfel că Lahm va abandona iar postul de fundaș dreapta, pe care a evoluat în ultima deplasare de la Bremen, cîștigată e Bayern cu 1-0, și să revină în zona de mijloc.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – BAYERN

BATE BORISOV – FC BARCELONA

A doua oară o primește BATE pe Barcelona, fără a avea amintiri plăcute. La precedenta lor vizită la Minsk, în grupele Ligii 2011-2012, catalanii au cîștigat cu 5-0, pentru ca în retur să se limiteze la 4-0. Grupa a arătat însă în precedentele două runde că poate furniza surprize. Bielorușii speră să iasă mai bine acum, mai ales că au învins-o recent pe AS Roma (3-2), iar sezonul trecut au obținut primul succes în 8 confruntări cu echipele spaniole, 2-1 cu Bilbao. În plus, au scăpat de grija campionatului, unde tocmai au ieșit campioni pentru a 10-a oară consecutiv, avînd un singur eșec în 23 de runde jucate, cu portarul Cernik neînvinvins în 16 meciuri. De la înfrîngerea de la Leverkusen, 1-4 în startul Ligii, oamenii lui Aleksandr Iermakovici au obținut patru victorii și o remiză.

 Lider în grupă, cu 4 puncte, trupa ”blaugrana” a înscris mereu în ultimele 7 deplasări continentale. Însă, în Primera, în ultimele două vizite a pierdut, la Vigo și Sevilla, pentru ca în precedenta rundă să se impună acasă cu Rayo, 5-2, cu patru goluri date de Neymar.

De aici vine și o grijă a lui Luis Enrique: Barca depinde excesiv de atacanții săi. De pildă, din cele 17 goluri în Primera, 15 le-au dat Neymar (8), Luis Suarez (4), Messi (3), completați de doi fundași, Bartra și Vermaelen. În schimb, linia mediană nu a produs nici o reușită. Totodată, suferă și defensiva, care a încasat deja 11 goluri în doar 8 runde, în vreme ce în întreaga stagiune precedentă primise 21. Iar portarul Ter Stegen, cel ce apără de regulă în Ligă, a luat 17 goluri în 8 partide, cu unul mai mult decît în 21 de prezențe acum un sezon.

Golgeterul Rodionov, accidentat, lipsește de la gazde. Din același motiv, spaniolii nu se pot baza pe Messi, Iniesta și Rafinha. A revenit însă Vermaelen, care ar trebui să fie titular alături de Bartra, pentru a i se oferi puțină odihnă lui Pique. E posibil ca Mascherano, odihnit cu Rayo în campionat, să joace în locul lui Sergio Busquets în linia de mijloc.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BATE BORISOV – FC BARCELONA

BAYER LEVERKUSEN – AS ROMA

Pe ”BayArena” este o înfruntare foarte importantă între două pretendente la calificare. Momentan, Leverkusen stă mai bine datorită triumfului cu BATE (4-1), urmat de eșecul de la Barcelona. Italienii au remizat acasă cu ibericii, însă au cedat surprinzător în Belarus, 2-3, de aceea sînt constrînși să smulgă măcar un punct dacă-și doresc să rămînă în cărțile calificării directe.

Din punct de vedere al formei, situația e diferită. Bayer a făcut doar egal în ultimele două etape din Bundesliga, cu numai un gol dat, 0-0 la Hamburg fiind prima remiză albă după zece luni. În schimb, romanii au realizat trei succese la rînd în Serie A, cu 12 reușite. În atac au excelat Gervinho, cu patru goluri în ultimele patru jocuri, și Pjanici, cu cel mai rapid gol din actuala Serie A, în secunda 108 a meciului de la Palermo, totodată, marcator din trei lovituri libere. Defensiva, totuși, a cedat mereu în ultimele 7 partide.

Cele două formații s-au mai întîlnit în grupele Ligii 2004-2005. Leverkusen a fost atunci mai bună, cu victorie pe teren propriu, 3-1, și 1-1 pe ”Olimpico”. Patru victorii, un egal și trei eșecuri are Bayer acasă cu formațiile italiene, în vreme ce Roma a înregistrat două succese și 10 înfrîngeri în vizitele sale din Germania. Echipa pregătită de Rudi Garcia nu a mai triumfat afară în Europa din noiembrie 2010, 3-2 la Basel.

Absențe de fiecare parte. La gazde, antrenorul Martin Schmidt nu-i are la dispoziție pe Aranguiz, Omer, Hilbert, dar revine Jedvaj. Pe de altă parte, Lars Bender e în continuare sub semnul întrebării. Ar putea juca, dar la fel de bine ar putea să nu joace dacă la ora partidei nu se simte pe deplin refăcut. Fiind un jucător extrem de important în strategia tactică a alui Martin Schhmidt, prezența sau absența lui Bender condiționează echipa de start. Dacă nu va fi titular, în mod normal în locul lui va fi urcat Toprak alături de Kramer, așa cum s-a întîmplat la Hamburg. Dincolo, Totti este indisponibil, Keita e incert, șanse mari de reintrare avînd Dzeko. Probabil că prezența bosniacului va fi o decizie de ultimă oră, căci starea sa fizică, după atîtea zile de convalescență, nu-i permite încă să joace 90 de minute. Rudi Garcia va trebui să decidă dacă-l va introduce din primul minut sau pe parcursul partidei. Prezența bosniacului e importantă, căci oferă Romei și posibilitatea de a folosi pasa lungă, directă pe vîrf, în condițiile în care Bayer obișnuiește să facă un presing extrem de agresiv, pe care inclusiv Barcelona l-a resimțit pe ”Camp Nou”. În apărare va reveni Rudiger alături ed Manolas în centrul liniei defensive.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYER LEVERKUSEN – AS ROMA

Casa Pariurilor

DINAMO KIEV – CHELSEA

Ca un remediu consideră Dinamo Kiev partida în premieră cu Chelsea. Echipa ucrainiană tocmai a pierdut nu doar marele duel cu Șahtior (0-3), primul eșec acasă din aprilie 2014 încoace, ci și șefia, în favoarea rivalei conduse de Mircea Lucescu, de aceea înfruntarea cu londonezii ar fi numai bună pentru a-și ”astupa” rănile.

Lider în grupă, cu 4 puncte, trupa lui Serghei Rebrov se ține tare pe propria arenă, unde a cedat doar unul din ultimele 10 meciuri desfășurate în Europa, 2-4 în 2007 cu o altă echipă din Anglia, Manchester United. Nu uită totuși că, în ediția anterioară a Europa League, a dat de pămînt cu o altă reprezentantă a Albionului, Everton, scor 5-2.

Anterior cu un egal și un eșec, Chelsea a învins iar în Premier League, 2-0 cu Aston Villa, după ce în 7 din precedentele 8 runde defensiva încasase de fiecare dată minimum două goluri, în total cedînd de 17 ori în 9 etape. Jose Mourinho  afirmă că știe unde ar fi o problemă și a dat exemplu cu Hazard. ”Vreau mai mult de la Eden. Nu doar pase, goluri, ci și să se apere. Avem nevoie de el și la asemenea faze”, a zis managerul portughez. Acesta l-a ținut rezervă la ultimul joc pe belgian, precizînd: ”Cînd nu ai mingea nu înseamnă că trebuie să stai sau să dormi. Iar din acest punct de vedere Pedro și Willian au făcut lucruri uimitoare. Mă bazez mult pe implicarea și sprijinul lor oferit echipei”.

Pedro însă n-a făcut deplasarea la Kiev, din pricina unor probleme musculare. La fel și Remy, dar prezența francezului în echipa de start era oricum exclusă. La Dinamo lipsesc Belhanda, Burda, Makarenko și Teodorczyk.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO KIEV – CHELSEA

FC PORTO – MACCABI TEL AVIV

Din aprilie 2015, de la 1-6 cu Bayern în returul ”sferturilor” Ligii, nu a mai pierdut FC Porto. De atunci a disputat 15 partide, în toate competițiile, fiind sus și în grupă, cu 4 puncte, și în campionat. Caută să-și prelungească seria împotriva lui Maccabi, un duel în premieră, și pentru a-i oferi ocazia antrenorului Julen Lopetegui să obțină a 20-a victorie la rînd pe teren propriu și să-l depășească, astfel, pe Jose Mourinho (19). Recordul de 24 de succese consecutive acasă e deținut din anii 80 de formația pregătită la momentul respectiv de Artur Jorge.

Și Maccabi e pe prima poziție în campionatul din Israel. A avut o scurtă perioadă de slăbiciune, cînd a înregistrat un egal și un eșec, dar a depășit-o repede pentru a înșira trei triumfuri cu 9 goluri înscrise și numai unul primit. Cumulat, în toate competițiile, trupa sîrbului Slavisa Jokanovici are trei succese, o remiză și trei înfrîngeri în ultimele 7 dispute. În Ligă a pierdut ambele dueluri fără să marcheze, cum mai sînt doar Șahtior și Malmo.

Fără Maicon și Andre Silva, Lopetegui trebuie să improvizeze din nou în apărare, unde va folosi a 7-a linie diferită în 11 meciuri, cu Marcano și Martins Indi în centru. De la israelieni lipsesc Nosakhare, Radonjici, Eli Dasa, Shpungin.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – MACCABI TEL AVIV

ZENIT ST. PETERSBURG – OLYMPIQUE LYON

Pentru întîia oară în cele 6 participări în grupele Champions League, Zenit a cîștigat primele două partide, fiind una dintre cele doar 6 formații cu punctaj maxim. Principala lovitură a dat-o la Valencia, 3-2, cea care avea apoi să cîștige pe terenul noii adversare a grupării din St. Petersburg, Lyon.

Dacă în Europa o duce bine, în schimb în campionat a obținut o singură victorie de 6 etape, plus 4 remize și o înfrîngere, ajungînd pe locul 3, la zece puncte de liderul ȚSKA. Nu întîmplător, căderea a coincis  cu suspendarea de 6 meciuri dictată contra antrenorului Andre Villas-Boas pentru proteste la adresa arbitrilor, portughezul anunțîndu-și plecarea pentru finalul stagiunii.

Nici Lyon nu se descurcă extraordinar. Are probleme și în Ligă, cu un singur punct în două partide, și în Ligue 1. Principala preocupare o reprezintă ofensiva, care, rămasă fără golgeterul Fekir, finalizează rar: numai 6 reușite în ultimele 6 partide. Pornește totuși cu un avantaj. Din trecutele două vizite în Rusia, ”olimpicii” au revenit neînvinși, două egaluri cu Spartak și cu Kazan, acasă învingînd de fiecare dată.

Cu două eșecuri în campionat, ambele acasă (unde tot sezonul precedent a avut numai unul), Zenit nu știe dacă îl va avea la dispoziție pe Smolnikov, cu probleme medicale. De la Lyon absenteză, cert, Fekir, Bisevac, Kalulu, Grenier, Fofana.  Kone, Rafael și Yanga-Mbiwa sînt recuperabili, așa că se pot integra în noul sistem folosit la Monaco (1-1) de antrenorul Hubert Fournier, 4-3-3 în locul clasicului 4-4-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ZENIT – LYON

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă