UN ”DERBY DEL SOLE” DIN CARE VA CÂȘTIGA ȘI JUVENTUS

UN ”DERBY DEL SOLE” DIN CARE VA CÂȘTIGA ȘI JUVENTUS

Cunoscute ca ”Derby del Sole” sau ”Derby del Sud”, confruntările dintre Roma și Napoli n-au fost întotdeauna încrâncenate, contondente și chiar violente uneori. Ca într-un vechi film italian cu Marcelo Mastroiani și Claudia Cardinale, între cele două grupări a existat o frumoasă poveste de iubire, transformată mai apoi în ură. Distanța scurtă dintre cele două orașe făcea ca la meciurile de la Roma și de la Napoli să asiste și fanii celeilalte formații, iar la meciurile directe armonia era deplină, chiar și când Roma bătea, ca-n 1959, cu 8-0 sau Napoli câștiga, ca-n 1980, cu 4-0. Armonia s-a rupt pe 25 octombrie 1987, cu Napoli vizitând ”Olimpico” în calitate de campioană și cu Maradona la comandă. O serie de gesturi obscene ale lui Salvatore Bagni, al cărui trecut la Inter încă era proaspăt, la adresa peluzei romane au deschis un nou capitol în relația dintre cele două grupări. Azi va fi un nou episod, la Napoli, din care va avea de câștigat și Juventus, care se va desprinde față de echipa care va pierde sau, în caz de remiză, față de amândouă. Napoli-Roma e meciul zilei, dar foarte interesantă e și prima confruntare ca antrenori dintre Guardiola și Ronald Koeman, foști colegi la Barcelona. Lupta pentru titlu din Spania are tot azi un nou episod, căci consecutiv joacă toate cele patru echipe din frunte, tot azi evoluând Bayern și PSG. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

MANCHESTER CITY – EVERTON, sâmbătă, 15.10, ora 17:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Guardiola vs Ronald Koeman, primul lor duel ca antrenori

Pe ”Etihad” se află față în față două dintre protagonistele actualei Premier League, dar care au șchiopătat în ultima perioadă. Înaintea etapei a 8-a, Manchester City ocupă primul loc, cu 18 puncte, în timp ce Everton se afla pe a 5-a poziție, cu 14 puncte.

Runda trecută, City a suferit primul eșec stagional, 0-2 pe terenul lui Tottenham: aceasta este unica partidă din prezentul campionat în care nu a marcat, însă tot într-un singur meci nu a luat gol. Anterior, echipa antrenată din vară de Pep Guardiola realizase numai victorii, 6. Jumătate dintre ele au fost obținute pe teren propriu, la scoruri din ce în ce mai mari: 2-1, 3-1, 4-0. Inclusiv cu ediția anterioară, acasă nu a mai cedat de 6 înfruntări, 5 câștigate.

Și Everton s-a împiedicat tot recent. Trupa olandezului Ronald Koeman nu a mai învins de două dispute, adunând doar un punct în acest interval, după ce mai devreme legase 4 succese. Unica înfrângere stagională a încasat-o în deplasare, 0-1 la Bournemouth, totodată singurul meci din totalul de 7 în care nu a izbutit să înscrie. Din primele două deplasări revenise numai cu triumfuri. Remarcabil, belgianul Romelu Lukaku a marcat de 5 ori în precedentele 4 runde.

City este neînvinsă în ultimele 6 dispute de campionat cu Everton, cu 4 victorii și două egaluri, perioadă în care a primit doar 4 goluri. Mai mult, de 4 confruntări încoace defensiva i-a cedat numai o dată. Totodată, acasă nu s-a mai înclinat de 5 jocuri, 3 câștigate, serie începută după 4 eșecuri consecutive. Partida de pe ”Etihad” este, în același timp, prima ca antrenori dintre Pep Guardiola și Ronald Koeman: cei doi au fost colegi la FC Barcelona între 1990 și 1995, cucerind împreună 4 titluri și o Cupă a Campionilor.

Accidentați, De Bruyne, Kompany, Sagna nu pot evolua la City, incerți fiind Sterling și Delph. Destui jucători cu probleme medicale și la gruparea din Liverpool: Gibson, McCarthy, Besic, Lennon, Browning, Baines, dar și-au revenit Jagielka și Lukaku, care pot fi utilizați.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – EVERTON

 

NAPOLI – AS ROMA, ora 16:00 (ITALIA, SERIE A)

Un ”Derby del Sole” din care va câștiga Juventus

Duel de podium pe ”San Paolo”, în care și Napoli, și AS Roma încearcă să țină aproape de liderul Juventus. După 7 etape, gazdele ocupă locul 2, cu 14 puncte, la 4 în spatele torinezilor, în timp ce oaspeții sunt pe o treaptă mai jos cu un punct în minus. Este, în același timp, o confruntare între două dintre cele mai prolifice echipe, golaveraj 14-6, respectiv 16-9. Marea câștigătoare a partidei va fi însă Juventus, care se va desprinde față de echipa care va pierde sau, în caz de remiză, față de amândouă.

Napoli are o revanșă de luat după ce tocmai a suferit primul eșec din actuala Serie A, 0-1 cu Atalanta, la Bergamo. Anterior, mai ratase 4 puncte după două remize, ambele tot  în deplasare. Pe propria arenă a câștigat tot în cele 3 partide, doar una fără gol luat. Inclusiv cu ediția trecută, napoletanii sunt imbatabili acasă de 22 de meciuri, 19 terminate cu victorii (ultimele 9 la rând), de la un 2-4 cu Lazio în mai 2015.

Roma nu s-a descurcat nemaipomenit în ultima vreme: în precedentele 5 runde a intercalat mereu câte o victorie cu câte un eșec. Ambele înfrângeri, cea cu Fiorentina (0-1) fiind unicul meci din acest campionat în care nu a înscris, le-a încasat ”afară”. De altfel,  nu triumfase nici în prima dispută de pe teren străin: ultimul succes ”giallorosso” în deplasare datează din finalul sezonul trecut, 3-1 cu AC Milan pe 14 mai.

Napoli l-a pierdut pe Milik, victima unei rupturi de ligamente încrucișate. În locul polonezului va evolua, probabil, Gabbiadini. Pentru alt post în linia ofensivă se luptă Mertens și Insigne. Sarri are un mare dubiu legat de fundașii centrali, avînd de ales între Albiol, abia refăcut, și Maksimovic pentru a-l acompania pe Kalidou Koulibaly, devenit titular indiscutabil după ce s-a remarcat prin personalitate, forță, soliditate. Chiricheș e în continuare indisponibil. Dincolo, Spalletti contează mult pe echilibrul produs de De Rossi, sperând ca mijlocașul de 33 de ani să scape de durerile musculare cu care a revenit de la ”națională”. Recuperat este Nainggolan. Inoperaționali sunt Rudiger, Mario Rui, Nura, Vermaelen.

Napoletanii nu au triumfat și nici nu au marcat de 3 dueluri directe, cu un egal pe ”San Paolo” și două eșecuri ”afară”, ambele 0-1. Ultima lor victorie s-a consemnat în noiembrie 2014, 2-0 pe teren propriu. De altfel, acasă nu s-au mai înclinat din decembrie 2011, scor 1-3. De atunci au înregistrat 3 succese și un nul, anterioarele 3 înfruntări fiind fără gol primit.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – AS ROMA

 

BETIS SEVILLA – REAL MADRID, ora 21:45 (SPANIA, PRIMERA)

Real speră să iasă din zodia egalurilor, dar Betis încă n-a pierdut acasă

La Sevilla, Real Madrid speră să pună capăt seriei de egaluri care au făcut să piardă postura de lider. Înaintea etapei a 8-a, trupa ”blanco” se găsea pe poziția secundă, cu 15 puncte, fiind devansată de concitadina Atletico doar la golaveraj, 16-7 față de 14-2. În schimb, Betis ocupa abia al 15-lea loc, cu 8 puncte.

Andaluzii s-au înclinat runda trecută la San Sebastian, 0-1 cu Real Sociedad, și nu au decât o victorie în ultimele 4 partide, pe lângă un egal și două eșecuri. De 3 meciuri încoace a marcat numai o dată. Pe teren propriu nu a pierdut deloc în actuala Primera, cu două remize (una ”albă”) și un succes, primind gol doar într-un 2-2 cu Granada. Ultima înfrângere pe ”Benito Villamarin” a suferit-o acum 5 vizite primite, 0-2 cu FC Barcelona.

Real doar a remizat în anterioarele 3 etape, mereu cu gol dat și luat, rezultate precedate de 4 victorii la rând. În total, elevii lui Zinedine Zidane au înscris în fiecare din cele 7 dispute, dar au și primit gol în 5 dintre ele. Traseul de ”afară” l-au început cu două succese, ambele la zero, pentru ca în precedenta deplasare să facă 2-2 la Las Palmas. Oricum, pe teren străin nu s-au mai înclinat de 15 confruntări, de la un 0-1 la Villarreal în decembrie 2015.

După ce Sanabria și Jonas Martin au fost recuperați, doar doi jucători de la Betis mai au probleme medicale, respectiv Durmisi și Mandi. Grijile ”blanco” sunt și mai mari deoarece accidentații se numesc Sergio Ramos, Modric, Casemiro, James Rodriguez, Coentrao. S-a refăcut, în schimb, Marcelo, nefiind exclus ca brazilianul să revină chiar ca titular. Zidane ar avea de ales între Asensio și Isco la mijloc și între Benzema și Morata în atac, tehnicianul francez sperând ca pauza competițională să-l fi ajutat pe compatriotul său să se pună la punct cu pregătirea fizică.

Cu 1-1 s-a terminat partida din sezonul trecut de la Sevilla, după ce Real învinsese acasă cu 5-0. Madrilenii sunt imbatabili de 5 dueluri directe, 4 dintre ele câștigate, unul ”afară”. Ultimul lor eșec l-au încasat la Sevilla, 0-1 în noiembrie 2012, și este singurul de 10 precedente încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – REAL MADRID

 

FRANKFURT – BAYERN, ora 16:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Bayern vrea să-și reia șirul victoriilor

Bayern caută, la Frankfurt, să-și reia șirul victoriilor, după ce runda trecută a pierdut primele puncte din actuala Bundesliga, 1-1 chiar acasă cu FC Koln. Oricum, cu cele 16 puncte din cont, campioana se află pe primul loc. În schimb, după 6 etape, Eintracht ocupa a 8-a poziție, cu 10 puncte.

Ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 8-6, gazdele nu au mai învins de două partide, cu un egal și un eșec, recentul 0-1 la Feiburg fiind al doilea meci stagional în care nu au înscris. Pe teren propriu nu au cedat deloc în 3 jocuri, cu două victorii la limită și un egal, 3-3 cu Hertha, singura dispută din cele 6 în care au dat mai mult de două goluri. Frankfurt a suferit ultima înfrângere acasă acum 6 vizite primite, 0-2 cu Hoffenheim, în aprilie.

Cu cel mai bun atac și cea mai solidă apărare, golaveraj 16-2, Bayern a remizat cu FC Koln imediat după ce pierduse în Champions League, 0-1 ”afară” cu Atletico, în primul eșec cu italianul Carlo Ancelotti pe bancă. Din cele 5 succese anterioare, 4 au fost la zero, inclusiv cele două din deplasare. Bavarezii au încasat precedentul eșec în campionat în urmă cu 16 partide, un 1-2 acasă cu Mainz fiind unicul insucces de 25 de jocuri încoace. ”Afară” nu s-au mai înclinat de 12 partide: un 1-3 la Monchengladbach este singura înfrângere din precedentele 19 deplasări.

Eintracht nu se bazează pe Andersson, Russ, Batge, Varela, D. Blum, Medojevic, Stendera, incert fiind Hasebe. La rândul lor, bavarezii nu contează pe Badstuber, Javi Martinez, Benko, Starke, Douglas Costa. Recuperați au fost Robben și Kimmich.

Bayern nu a mai cedat de 10 dueluri directe, 8 câștigate, iar de alte 8 nu a încasat niciun gol: sezonul trecut a încheiat 0-0 la Frankfurt și 1-0 (Ribery 20) la Munchen. Ultimul triumf realizat de Eintracht, și unicul de 16 precedente încoace, a fost un 2-1 pe propria arenă în martie 2010.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FRANKFURT – BAYERN

 

NANCY – PARIS SG, ora 18:00 (FRANȚA, LIGUE 1)

Cu cel mai slab atac din Ligue 1, Nancy încearcă să reziste PSG-ului

PSG încearcă să lege din nou două victorii în campionat la Nancy, pe terenul ultimei clasate, cu doar 5 puncte în cont. Parizienii contează pe 16 puncte, cu care, înaintea etapei a 9-a, ocupau locul 3, după Nice și Monaco.

Nou-promovată, Nancy are destule probleme în acest început de campionat. În primele 8 runde nu a putut obține decât o victorie, 2-0 la Lorient, acum 5 partide. Au urmat două egaluri, plus două înfrângeri la același 0-1, fiind fără gol dat de 3 partide. În cele 4 jocuri de acasă a adunat doar un punct, 1-1 cu Nantes, remiză completată de 3 înfrângeri, toate fără să mai fi înscris. Astfel, echipa antrenată de uruguayanul Pablo Correa a ajuns să aibă cel mai slab atac, cu numai 3 reușite, ceva mai bine stând în apărare, întrecută de 10 ori.

Bine la realizări, golaveraj 17-6, PSG a bătut-o meciul trecut pe Bordeaux, 2-0 acasă, după un neașteptat 0-2 la Toulouse, singurul insucces din ultimele 5 dispute, 3 câștigate. Același meci este unicul din actuala Ligue 1 în care elevii spaniolului Unai Emery nu au înscris. Surprinzător de slab este parcursul lor de pe teren străin, unde au învins de două ori și au încasat tot două înfrângeri, exact câte au suferit în total în întreaga stagiune trecută.

Gazdele nu îi au la dispoziție pe Badila și Lenglet, ambii suspendați. De asemenea, Robici, Muratori și Y. Hadji se confruntă cu probleme musculare. Accidentat la umăr, Pastore absentează de la PSG. Șanse mici de reintrare le are Jese.

Cele două echipe nu s-au mai înfruntat din sezonul 2012-2013, când PSG a câștigat de două ori, 1-0 ”afară” și 2-1 acasă. Cu o stagiune mai devreme Nancy fusese cea cu două triumfuri, 1-0 la Paris și 2-1 pe propria arenă. De altfel, ”roș-albii” au cedat numai două din precedentele 8 dueluri directe.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NANCY – PARIS SG

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă