BILBAO N-A MAI CÂȘTIGAT DERBYUL BASC DIN 2012

BILBAO N-A MAI CÂȘTIGAT DERBYUL BASC DIN 2012

O frumoasă rivalitate există în Țara Bascilor între Athletic Bilbao și Real Sociedad. Confruntările dintre cele două, la Bilbao sau San Sebastian, au oferit mereu un spectacol agreabil, atât în teren cât și în tribune. Pentru Athletic miza este astăzi de două ori mai mare. Mai întâi pentru că în cazul unei victorii s-ar apropia la doar 3 puncte de liderul Atletico Madrid, apoi fiindcă n-a mai câștigat derbyul basc din martie 2012, când a învins cu 2-0 pe vechiul ”San Mames”. Extrem de strâns la vârf, clasamentul din Primera oferă o motivație suplimentară și lui Villarreal, care, la rându-i, poate veni la două puncte de Atletico în cazul unui succes cu Celta Vigo. În Serie A, Lazio are șansa de a urca pe podium dacă bate pe Bologna, ba chiar pe locul doi dacă succesul e la 4 goluri diferență. Se joacă și-n Bundesliga, Ligue 1, Premier League și Liga 1 de la noi, unde Steaua întâlnește acasă pe Gaz Metan, în programul zilei figurând și un foarte interesant duel din Suedia între primele două clasate, aproape cu titlul pe masă căci mai sunt 5 etape până la final, cu Malmo având ocazia să se desprindă aproape decisiv în cazul unei victorii. Avancronici și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

SOUTHAMPTON – BURNLEY, duminică, 16.10, ora 18:00 (ANGLIA, PREMIER LEAGUE)

Southampton și-a revenit și încearcă să urce în clasament

După un debut de Premier League modest, cu doar două puncte strânse în primele 4 etape, Southampton și-a revenit. Echipa pregătită din vară de francezul Claude Puel nu a mai pierdut și nici nu a mai primit vreun gol de 3 jocuri, cu două victorii urmate de un egal, tranșat pe terenul campioanei Leicester. Pe locul 10 înaintea etapei a 8-a, cu 9 puncte, ”sfinții” nu s-au înclinat deloc pe propria arenă, cu două egaluri completate de un succes. Și mai în spate, ei sunt imbatabili acasă de 8 dispute, 5 câștigate, și au marcat constant de 13 vizite primite încoace. Pe de altă parte, defensiva nu le-a cedat de 6 partide stagionale, în toate competițiile: recordul all-time al clubului de 8 meciuri ”albe” datează tocmai din 1922.

Cu 7 puncte în cont, Burnley ocupa a 14-a poziție. De 5 runde încoace nu a învins decât o dată, 2-0 acasă cu Watford, pe lângă un egal și 3 eșecuri, toate la zero. Tot cu înfrângeri s-au soldat precedentele deplasări stagionale, ambele terminate 0-3. De altfel, ”roș-albaștrii” s-au impus în numai două din ultimele 15 vizite făcute în Premier League, pe lângă 3 remize și 10 înfrângeri. Pe de altă parte, ei au cea mai slabă posesie a mingii din acest campionat, doar 36,8 la sută.

Boufal și Pied sunt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Dincolo, adversarii nu-i au la dispoziție pe Gray, suspendat, și Barnes, accidentat.

Southampton a pierdut doar o dată în anterioarele 5 dueluri directe, pe lângă două victorii și două remize: eșecul l-a suferit chiar în campania trecută, 0-1 la Burley, apoi 2-0 acasă . În plus, pe propria arenă nu s-a înclinat decât o dată în 14 vizite primite, eșec completat de 7 succese și 6 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SOUTHAMPTON – BURNLEY

 

LAZIO ROMA – BOLOGNA, ora 16:00 (ITALIA, SERIE A)

Lazio poate urca pe podium dacă învinge

Lazio Roma are prilejul să confirme startul bun de sezon. Înaintea etapei a 8-a, Ștefan Radu și colegii lui se aflau pe locul 4, cu 13 puncte. iar o victorie i-ar duce pe podium. În vizită le vine Bologna, care ocupa a 11-a poziție, cu 10 puncte în cont.

Bine și în atac, și în apărare, golaveraj 13-7, romanii au câștigat în ultimele două runde fără să ia gol. Ba, un 0-2 pe terenul Milanului este singurul eșec din precedentele 5 partide, 3 terminate cu victorii și tot atâtea cu defensiva neînfrântă. Pe teren propriu, elevii lui Simone Inzaghi au început cu un eșec, 0-1 cu campioana Juventus, după care au obținut două succese la zero.

Bologna nu se poate lăuda nici cu ofensiva, nici cu defensiva, golaveraj 8-11. Formația condusă de Roberto Donadoni nu a mai învins de două jocuri, cu un egal pe terenul Interului (1-1) și un eșec acasă, 0-1 cu Genoa. Mai mult, nu a realizat decât un succes de 4 dispute încoace. Doar o dată în ultimele 6 confruntări nu a luat gol. De pe teren străin s-a întors cu două înfrângeri și o remiză, toate cu gol dat și încasat: ultima victorie ”afară” datează din februarie trecut, 1-0 la Udine, acum 11 deplasări, 5 dintre ele pierdute.

Romanii nu se pot baza pe Bastos, Biglia, Basta, Jordan Lukaku. În schimb, s-a refăcut Marchetti. În partea cealaltă, Gastaldello și Dzemaili sunt suspendați, iar Gomis, Mirante și Destro – accidentați. Incert rămâne Sadik.

Prin 2-1 acasă și 2-2 ”afară”, acum o stagiune, Lazio a ajuns la 6 dueluri directe consecutive invincibile, cu 3 triumfuri, toate pe ”Olimpico”, și 3 remize (două ”albe”) în deplasare, 4 din aceste dispute fiind încheiate fără gol luat. Ultima înfrângere a încasat-o chiar la Roma, 1-3 în martie 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LAZIO ROMA – BOLOGNA

 

ATHLETIC BILBAO – REAL SOCIEDAD, ora 17:15 (SPANIA, PRIMERA)

Bilbao n-a mai câștigat derbyul basc din 2012

Athletic Bilbao încearcă să obțină ceea ce nu a mai putut de 4 sezoane încoace, anume să câștige un derby basc cu Real Sociedad. Ultima victorie a ”roș-albilor” s-a consemnat în martie 2012, 2-0 pe propria arenă. De atunci, rivalii au realizat 4 egaluri și 4 victorii, câte două în deplasare.  Doar o dată nu s-a marcat în anterioarele 28 de dueluri directe.

Pe locul 6 înaintea etapei a 8-a, cu 12 puncte, Bilbao nu are în cont nici un egal, precum doar Valencia. În runda trecută a cedat la Malaga, 1-2, după o imbatabilitate de 4 partide, toate câștigate. Elevii lui Ernesto Valverde au marcat și luat gol mereu în precedentele 4 jocuri. Acasă s-au împiedicat doar în prima partidă, 0-1 cu FC Barcelona, după care au venit două succese, cu FC Valencia (2-1) și cu FC Sevilla (3-1).

Cu 10 puncte adunate, Real Sociedad se situa pe a 9-a poziție. De 4 confruntări încoace a intercalat mereu câte un eșec cu câte o victorie, anterior învingând-o pe Betis, 1-0 acasă. Eusebio și jucătorii săi au început traseul de pe teren străin cu o victorie, dar l-au continuat cu două înfrângeri, anterioara la Eibar, 0-2, unica partidă din ultimele 6 în care nu au izbutit să marcheze.

Balenziaga nu contează la gazde deoarece este suspendat. Absenți sunt și accidentații Aketxe și Boveda. Nici Benat nu o duce prea bine, iar dacă nu poate fi recuperat în locul său e pregătit să intre Iturraspe. Și oaspeții au probleme de efectiv, care îi privesc pe Carlos Martinez, Yuri, Tono, Agirretxe.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – REAL SOCIEDAD

 

WOLFSBURG – RB LEIPZIG, ora 18:30 (GERMANIA, BUNDESLIGA)

Wolfsburg încearcă să-și revină cu un Leipzig peste așteptari

Wolfsburg s-a chinuit o  bună parte din sezonul trecut și la fel a făcut-o și până acum în actuala Bundesliga. Înaintea etapei a 7-a, ”lupii” se găseau abia pe locul 13, cu 6 puncte. Ei încearcă să se reanime pe seama nou-promovatei RB Leipzig, care se descurcă peste așteptări: se afla pe a 5-a treaptă, cu 12 puncte.

O singură victorie are Wolfsburg, și aceea realizată în prima rundă, 2-0 la Augsburg. După aceea nu a putut înregistra mai mult de 3 egaluri, toate 0-0, și două înfrângeri, ambele cu gol dat și luat. De altfel, nu are decât 3 succese în anterioarele 15 prezențe în campionat. Pe teren propriu, ”alb-verzii” au înregistrat două remize albe care au încadrat un eșec drastic, 1-5 cu Dortmund, cântărind greu la golaverajul de 4-7. Ultima victorie de pe ”Volkswagen Arena” l-au realizat acum 4 apariții, un 3-1 cu Stuttgart fiind unicul triumf de 7 vizite primite încoace.

Una din cele doar 3 echipe neînvinse după 6 etape, alături de Bayern și FC Koln, RB Leipzig a triumfat în partida trecută, 2-1 acasă cu Augsburg, după două remize la rând, amândouă 1-1. Echipa antrenată de austriacul Ralph Hasenhuttl a marcat în toate jocurile, alte două terminându-le cu defensiva intactă. De altfel, beneficiază de una dintre cele mai solide apărări într-un golaveraj 11-5.

”Lupii” nu-i au la dispoziție pe S. Jung, Azzaoui, Ziegele, Didavi, Donkor, Guilavogui, Stolze, Zawada, dar mizează pe forma bună a veteranilor Luiz Gustavo și Mario Gomez. Gipson, Klostermann, Janelt, Toure sunt absenții din tabăra adversă. Hasenhuttl ar putea începe într-o formulă ofensivă, cu două ”vârfuri”.

Cele două formații nu s-au mai întâlnit niciodată în campionat. Au făcut-o numai în Cupă și doar de două ori, mereu la Leipzig. Prima oară s-a impus RB, 3-2 în iulie 2011, apoi a triumfat Wolfsburg, 2-0 în martie 2015.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WOLFSBURG – RB LEIPZIG

 

NORRKOPING – MALMO, ora 16:00 (SUEDIA, ALLSVENSKAN)

Malmo are șansa de a scăpa în câștigătoare

Confruntare cu titlul pe masă la Norrkoping, între primele două clasate după 25 de etape jucate în prima ligă suedeză. Aflate pe poziția secundă, cu 53 de puncte, gazdele nu au decât varianta victoriei, un eșec ori chiar un egal ajutând-o să scape în câștigătoare pe Malmo, care contează pe 57 de puncte.

Campioană en-titre, Norrkoping se afla la șefie acum 3 runde. Apoi, însă, a suferit două eșecuri la rând: ultimul a fost un 0-6 la Stockholm, cu AIK, într-una dintre cele mai severe corecții din istoria sa. Anterior acestor insuccese, ”alb-albaștrii” legaseră 18 jocuri imbatabile, 13 terminate cu victorii. Din totalul de 4 eșecuri stagionale, unul l-a încasat acasă, recentul 1-3 cu Djurgarden, și este singurul de 17 vizite primite încoace. Elevii lui Jens Gustafsson beneficiază de al doua cea mai bună ofensivă, golaveraj 51-30: ei nu au marcat în doar 3 meciuri, în alte 8 neluând gol.

Cu cel mai eficace atac și cu cea mai solidă defensivă, golaveraj 52-21, Malmo vine după 3 succese consecutive, două la zero, bifate după un 1-3 la Djurdarden, unica înfrângere din anterioarele 17 meciuri, 13 câștigate. 4 insuccese a înregistrat în acest campionat, 3 pe teren străin, unde s-a înclinat numai o dată în precedentele 8 deplasări. Echipa antrenată de danezul Allan Kuhn a marcat în toate cele 25 de etape, alte 12 încheindu-le cu apărarea intactă.

În tur, Malmo a învins acasă cu 3-1, în martie, după ce cu o lună mai devreme se impusese și în Cupă, 1-0 tot pe teren propriu. Sezonul anterior Norrkoping învinsese de două ori, 3-1 pe propria arenă și 2-0 ”afară”, în singurele sale triumfuri din anterioarele 8 dueluri directe din campionat, 5 dintre ele pierdute (două acasă).

AICI GĂSIȚI COTELE LA NORRKOPING – MALMO

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă