LUCESCU VREA DIN NOU PE LOCUL 1

LUCESCU VREA DIN NOU PE LOCUL 1

Zenit St. Petersburg poate reveni azi pe primul loc în campionatul Rusiei, poziție pe care stă în acest moment Spartak Moscova, cu 3 puncte avans. Trupa lui Mircea Lucescu are însă de jucat acasă ultima partidă a etapei a 11-a, iar adversarul pare abordabil, Orenburg fiind penultima în clasament, la egalitate de puncte cu ”lanterna roșie”. Zenit are golaveraj mai bun decât Spartak, astfel că o victorie ar readuce-o pe fotoliul de lider. În plus, Zenit are acum două meciuri consecutive pe teren propriu, urmând să joace sâmbătă cu Tom Tomsk, antepenultima în clasament, iar Mircea Lucescu ar vrea să profite din plin de aceste partide pentru a-și îmbunătăți golaverajul, mai ales că, tot sâmbătă, cele două contracandidate din Moscova, Spartak și ȚSKA, joacă între ele. Programul zilei de azi e completat de confruntări din Turcia, cu Fenerbahce încercând să revină în zona europeană a clasamentului, din Portugalia, unde Braga și Chaves sunt protagonistele unui duel ce nu s-a mai văzut, în campionat, din 1998, din Grecia, din Liga 1 de la noi, dar și din majoritatea ligilor inferioare. Detalii și cote mai jos.

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

BRAGA – CHAVES, luni, 24.10, ora 22:00 (PORTUGALIA PRIMEIRA)

Duel din zona Europa League între două echipe care nu s-au mai întâlnit din 1998

Pe ”Estadio Municipal” din Braga se află față în față două echipe situate pe locuri de Europa League. Două puncte le separă: gazdele de la Sporting au 14, cu care ocupă a 4-a poziție, adversarii din Chaves contează pe 12 și se găseau cu o treaptă mai jos înaintea etapei a 8-a.

Bine și în atac, și în apărare, golaveraj 12-7 (8 dintre reușite au fost în repriza a doua), Braga nu a pierdut de două partide, cu o victorie și un egal realizate după singurul eșec stagional, 1-3 pe terenul Benficăi. În ultimele 3 meciuri a marcat și a luat mereu gol. De altfel, echipa antrenată de Jose Peseiro a înscris în toate cele 7 jocuri, dar în 5 dintre ele a și încasat. Acasă a început traseul cu o remiză, apoi au urmat două victorii: precedentul eșec l-a suferit acum 4 dispute, 0-4 cu Sporting Lisabona, unica înfrângere din anterioarele 14 vizite primite și singura partidă din acest interval în care nu a marcat.

Deși nou-promovată, Deportivo Chaves se descurcă neașteptat de bine, beneficiind de una dintre cele mai solide defensive, dar cu probleme în atac într-un golaveraj 8-6. Runda trecută a învins-o pe Belenenses, 3-1 acasă. Ca și Braga, până acum a cedat doar o dată și tot cu Benfica, 0-2 pe propria arenă. În schimb, din deplasare s-a întors cu un egal, completat de două succese, ambele cu 1-0.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit din octombrie 2008, dar în Cupă, cu Braga învingătoare la Chaves cu 1-0. Precedentele dispute din campionat datează din sezonul 1998-1999, cu aceeași învingătoare, 2-1 ”afară” și 1-0 acasă. De altfel, Sporting Braga nu a mai pierdut de 5 dueluri directe, toate câștigate. Anteriorul triumf al lui Chaves s-a consemnat tocmai în octombrie 1996, 5-2 pe teren propriu: la Braga nu s-a impus niciodată în 5 vizite făcute.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAGA – CHAVES

 

ZENIT – GAZOVIK, ora 19:30 (RUSIA PREMIER LEAGUE)

Meci aparent facil pentru Zenit, care-și dorește revenirea pe primul loc

Contra lui Gazovik Orenburg, într-un duel în premieră, Mircea Lucescu și al său Zenit nu-și permit să calce strâmb în lupta pentru șefie cu moscovitele Spartak și ȚSKA. Înaintea partidei, echipa din St. Petersburg ocupă poziția secundă, cu 22 de puncte. Spartak a ajuns la 25 de puncte după ce a triumfat în deschiderea noii runde, 1-0 la Ural, dar Zenit are golaveraj mai bun, astfel că o victorie ar readuce trupa lui Mircea Lucescu pe primul loc.

Rămasă singura echipă din elita rusă fără eșec, Zenit vine după două victorii la rând, pierzând doar două puncte de 6 runde încoace. În afara primelor două jocuri, ambele terminate 0-0, ”alb-albaștrii” au marcat constant, având de departe cel mai eficace atac, cu 24 de reușite, dar și a 3-a cea mai bună apărare, cu 8 goluri încasate. Pe teren propriu a ratat 4 puncte în urma a două egaluri făcute în primele 3 meciuri, după care a înșirat 3 succese, precedentul fiind un 4-2 cu Spartak.

Gazovik suferă: nu se găsește decât pe a 15-a poziție, penultima, la retrogradare, cu 7 puncte în cont. Etapa trecută i-a adus prima victorie stagională, 3-1 acasă cu Tom Tomsk. Din celelalte 4 puncte adunate anterior, numai unul l-a adus de pe teren străin, dintr-un 0-0 la Tula. În rest, ”afară” a mai înregistrat două înfrângeri, cu un singur gol dat. În total, echipa antrenată de Robert Evdokimov a marcat în numai 4 dintre partide, în alte 7 luând gol, însă numai câte unul în 5 cazuri. Astfel, posedă unul dintre cele mai slabe atacuri, dar stă bine în apărare, golaveraj 6-10.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ZENIT – GAZOVIK

 

KONYASPOR – FENERBAHCE, ora 20:00 (TURCIA SUPERLIG)

Fener încearcă să-și revină, dar la Konya e un teren complicat

La Konya, Fenerbahce încearcă să se revigoreze după ce până acum s-a tot împiedicat în campionat, iar în Europa League tocmai a pierdut clar la Manchester, 1-4 cu United. Formația din Istanbul nu se afla înaintea etapei a 8-a decât pe locul 9, cu 9 puncte. Gazdele au 10 puncte și se găseau pe a 7-a poziție: și ele au evoluat în EL, 1-1 la Braga.

Fără a excela la realizări, golaveraj 9-7 (8 dintre reușite în repriza secundă), Konya nu s-a înclinat de două runde, cu o victorie și un egal. Aceste rezultate le-a obținut după 0-1 la Trabzon, singurul eșec stagional. A adunat, în schimb, multe remize, 4. Două dintre ele le-a înregistrat în primele două partide de acasă, după care a venit și victoria, 1-0 cu Adana. În 5 din cele 7 meciuri, ex-pandurul Ioan Hora și colegii lui au marcat și au încasat mereu gol.

Bine în ofensivă, nu și în defensivă (a luat gol în toate etapele), golaveraj 12-9, Fenerbahce doar a remizat la unu în precedentele două jocuri. Suferă în special din cauza startului slab de sezon, cu două eșecuri încasate în primele 3 dispute, pierzând exact atunci când nu a putut înscrie. Apoi, nu a mai cedat, acum având o serie imbatabilă de 4 confruntări, jumătate câștigate, cu gol dat și luat în toate aceste meciuri. Din deplasare a revenit, cronologic, cu un eșec, un triumf, un nul.

În campionatul trecut, fiecare echipă s-a impus acasă, Fenerbahce cu 1-0, Konya cu 2-1: ulterior, s-au înfruntat și în Cupă, cu cei din Istanbul dublu învingători, 2-0 și 3-0. În Superlig, ultima victorie a Fenerului în fief-ul ”alb-verde” datează din octombrie 2010, scor 4-1, de atunci gazdele înregistrând un egal și două succese.

AICI GĂSIȚI COTELE LA KONYASPOR – FENERBAHCE

 

VERIA – PANATHINAIKOS, ora 19:30 (GRECIA SUPER LEAGUE)

Panathinaikos nu-și permite pași greșiți dacă vrea să rămână sus

Panathinaikos nu are voie să calce strâmb la Veria dacă vrea să țină pasul cu Olympiakos și AEK. Înaintea etapei a 6-a, formația din Atena conta pe 10 puncte, cu care se găsea pe locul secund. De ajutor i-ar putea fi forma modestă a gazdelor, aflate abia pe a 13-a poziție, cu numai 4 puncte.

Veria nu a câștigat și nici nu a marcat de două runde, cu un eșec și un egal. Mai devreme, obținuse unica victorie stagională, 2-1 în deplasare cu Panionios. Cu tot cu ediția trecută, acesta e singurul succes de 14 jocuri încoace, jumătate pierdute, precedat de un 2-0 pe teren propriu cu Kalloni, în februarie. În anterioarele două partide de pe propria arenă nici măcar nu a marcat, dar  contra unor adversare grele, 0-2 cu AEK și 0-0 cu PAOK. Cu gol dat în doar două dintre meciuri, trupa ”roș-albastră” are a doua cea mai slabă ofensivă, dar și defensivă, golaveraj 3-10, diferența făcând-o în special un 1-6 în runda inaugurală pe terenul campioanei Olympiakos.

În schimb, Panathinaikos beneficiază de al doilea cel mai prolific atac, însă și de a doua cea mai solidă apărare, golaveraj 11-3. Singurul eșec stagional l-a suferit chiar etapa trecută, 1-2 acasă cu un Xanthi antrenat de Răzvan Lucescu. Anterior, atenienii realizaseră un nul și 3 victorii, cu gol primit în doar una din aceste confruntări. Defensiva încă nu i-a fost întrecută în deplasare, cu un triumf și un egal. Totuși, cu tot cu stagiunea precedentă, acel 3-0 de la Levadiakos este unica victorie din ultimele 8 vizite făcute în campionat, 3 încheiate cu înfrângeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA VERIA – PANATHINAIKOS

 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă