GENEROSUL KARIM, UN NOUAR CU SUFLET DE ZECE

GENEROSUL KARIM, UN NOUAR CU SUFLET DE ZECE

Karim Mostafa Benzema este, se pare, singurul fotbalist pentru care Florentino Perez a făcut un gest deosebit, deloc obișnuit atunci când vine vorba de președintele Madridului, un ”ser superior” așa cum îi place să se autocaracterizeze. Ca să-l convingă să semneze cu Real Madrid, Florentino s-a dus acasă la atacantul francez, pe atunci la Lyon. Lucru pe care nu-mi amintesc să-l fi făcut nici cu Cristiano (pe care oricum îl acontase Ramon Calderon), nici cu Bale, nici cu Modric, nici măcar cu Zidane, Beckham ori Ronaldo, nici măcar cu Figo. La Benzema s-a dus, ba chiar, după cum povestește chiar atacantul, i-a vorbit în franceză și i-a explicat ce proiect deosebit se pune la cale la Real Madrid. Florentino căzuse în admirația lui Karim după un super meci al acestuia împotriva Barcelonei lui Guardiola în Champions League, pesemne că și interesul lui Pep față de el a contat mult. În toți acești ani s-a spus despre Benzema că s-ar fi potrivit mult mai bine la acea echipă a Barcelonei, dar în toți acești ani admirația lui Florentino față de el nu s-a schimbat foarte mult.

În vară se fac 10 ani de când a venit la Madrid. În toată această perioadă, sentimentele fanilor ”blanco” au fost amestecate. Mereu a fost considerat cel mai bun partener pentru Cristiano Ronaldo în teren, înainte de a fi considerat un marcator. ”Un nouar cu suflet de zece”, așa spune că se simte Karim, care în traducere din arabă ar însemna ”generos”. De număr 10, mai exact. Asta a și fost Benzema, un generos, în toți acești ani de conviețuire cu Cristiano, dar și cu Bale, căci francezul era cel care făcea legătura între portughez și galez în teren, când era evidentă răceala dintre ei. După despărțirea de Cristiano, lumea se aștepta ca Bale să devină liderul echipei, dar începe să vadă din ce în ce mai des că Benzema este cel care-și asumă acest rol.

Noul Benzema are 6 kilograme mai puțin decât în toți acești ani, e deci mai rapid și a compensat scăderea în greutate cu creșterea masei musculare. E mai matur după povestea urâtă cu Valbuena, care l-a lăsat fără titlu mondial și, poate, fără Balon de Aur. Dă goluri, dar crează și fotbal, e omul numărul unu al echipei astăzi și principala speranță a Madridului în ceea ce a mai rămas din sezon.

CU MESSI, FĂRĂ MESSI

În meciul dintre Barcelona și Valencia de sâmbătă s-a văzut din nou ce importanță are Messi în jocul Barcelonei. Imediat după ce a dat golul de 2-2, argentinianul s-a lovit, iar liniștea care a cuprins stadionul, când în mod normal trebuia să fie maximă gălăgie, căci echipa revenise de la 0-2, a fost aproape malefică. Pe ”Camp Nou”, lumea respiră în ritmul lui Messi, iar durerile lui sunt ale tuturor. Sâmbătă s-a mai observat un lucru: atunci când Valverde umblă un pic la formula de start, jocul are de suferit. Fără Jordi Alba, Busquets și Arthur, Barcelona se mișcă în stilul anarhic al lui Vidal și în cel plat al lui Coutinho, trăind doar din geniul lui Messi.

UN WEEK-END NEBUN

A fost un final de săptămână în care doar Real Madrid a confirmat calculele hârtiei. Pariorii și-au rupt pesemne biletele de furie văzând rezultatele. Dortmund face doar egal la Frankfurt și-l scoate-n evidență pe acest Jovic, pe care se vor da bani mulți de tot în curând, dar Bayern pierde după ce a condus cu 1-0 (incredibil aproape pentru bavarezi). PSG mănâncă bătaie de la Lyon, iar semnele unor conflicte interne la Paris sunt tot mai evidente. Juventus respiră greu, fix înainte de Champions League, poate și pentru că Ronaldo vrea din nou să joace meci de meci.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă