Articolul precedent

ATALANTA CREDE ÎN ȘANSA EI CONTRA UNUI MADRID DECIMAT

Pentru Real Madrid, reîntâlnirea cu Champions League ar trebui să fie de bun augur. Există o legătură aproape mistică între clubul ”blanco” și cel mai important trofeu rezervat cluburilor europene. Pornită încă de pe vremea când Champions League se numea Cupa Campionilor, mingea avea șiret, iar Santiago Bernabeu era doar un simplu președinte, nu o legendă, probată ulterior în atâtea și-atâtea situații într-o competiție transformată radical. Cele 13 ”urechiate” aflate în muzeul clubului au greutate foarte mare, pe care o resimt de regulă echipele ce vizitează Madridul.

Atalanta nu va vizita Madridul. Nu încă. Va trebui să mai aștepte 3 săptămâni, dar înainte de toate va încerca, la Bergamo, să-și creeze o călătorie cât se poate de confortabilă pentru meciul retur. Acum 5 ani, pe vremea când trupa lui Zidane își începea seria de succese continentale, Atalanta putea doar să viseze la o confruntare de genul ăsta. Dar visele devin de multe ori realitate, iar realitatea zilei de azi ne arată că între Bergamo și Madrid distanța nu-i în niciun caz atât de mare pe cât ar lăsa să se întrevadă diferențele din palmaresul celor două cluburi. Și asta în primul rând pentru că Atalanta a crescut enorm, devenind o echipă capabilă de orice, dar și pentru că ultimele două sezoane au însemnat pentru madrileni două eliminări succesive în faza ”optimilor”. Adică exact cea în care ne aflăm acum.

”Non c`e due senza tre”, ar zice italienii, care n-au nici un motiv pentru care optimismul să nu fie la locul lui. În sezonul trecut, Atalanta a ieșit în ”sferturi” în fața viitoarei finaliste, PSG, dar cum a ieșit știe toată lumea. Iar acum are nevoie de un rezultat de răsunet, pentru a-și stabiliza locul la masa bogaților. E în formă bună, s-a apropiat de locurile de Champions League din Serie A, s-a calificat în finala Cupei Italiei și a depășit neașteptat de lesne posibilul șoc al divorțului dintre antrenorul Gasperini și vedeta echipei, Papu Gomez. Are al doilea atac din campionat, 53 de goluri în 23 de meciuri, iar în 2021 are 34 de goluri în 14 partide. Ultima etapă a însemnat un succes destul de facil, 4-2 pe teren propriu, cu Napoli.

ZIDANE ARE 9 ACCIDENTAȚI

Real Madrid speră ca zicala de mai sus să nu aibă traducere în limba spaniolă. Există însă o certă preocupare, căci rar s-au văzut madrilenii într-o situație precum cea din aceste zile. Zidane abia a izbutit să adune 11 jucători de la prima echipă, lotul fiind completat cu alte 6 nume de la Real Madrid Castilla. Sergio Ramos, Eden Hazard, Fede Valverde, Carvajal (s-a reaccidentat și va lipsi două luni), Odriozola, Militao, Rodrygo, Marcelo și Benzema sunt cei care se regăsesc pe lista accidentaților. Și dacă fără Hazard s-au obișnuit să joace, locul lui Carvajal va putea fi luat, din nou, de Lucas Vasquez (în continuare fără contract prelungit), Fede Valverde cam pierduse oricum din protagonism într-o linie de mijloc desenată pentru Modric, Kroos și Casemiro, iar Marcelo e mai degrabă un ex-jucător, absența lui Benzema provoacă multe dureri de cap. Francezul a marcat 17 goluri în acest sezon, dar ceea ce-i va lipsi în principal lui Zidane este participarea lui Karim la acțiunile colective, stilul său asociativ, abia apoi venind pericolul pentru poarta adversă. Cât despre Ramos orice discuție e inutilă, e de ajuns să privim rezultatele proaste ale echipei în Champions League fără ”căpitan” pentru a realiza importanța acestuia.

Atalanta speră să profite de situație, mai ales că se joacă la Bergamo, unde, în 9 din ultimele 11 partide, ”La Dea” a marcat cel puțin 3 goluri. Gasperini are o singură problemă de lot, olandezul Hateboer, în schimb ar putea să-l aibă cât se poate de proaspăt pe Ilicic, care n-a intrat deloc cu Napoli. Ceea ce ar însemna ca Luis Muriel să-și reocupe locul pe banca de rezerve, unde a stat în cele mai multe dintre jocuri, paradoxal fiind vorba totuși de golgeterul echipei.

ECHIPE PROBABILE

ATALANTA

Gollini

Toloi, Romero, Djimsiti

Maehle, De Roon, Freuler, Gosens

Pessina

Ilicic, Zapata

REAL MADRID

Courtois

L. Vazquez, Varane, Nacho, Mendy

Modric, Casemiro, Kroos

Asensio, Mariano, Vinicius

MERITĂ ȘTIUT

  • Real Madrid a câștigat ultimele 5 partide jucate în deplasare contra echipelor din Italia (scor 12-1)
  • Atalanta e singura echipă calificată în primăvara Ligi Campionilor care încă n-a câștigat o partidă pe teren propriu în acest sezon, în această competiție
  • Niciunul din cele 15 meciuri jucate de Atalanta în Champions League nu s-a încheiat 0-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă