Articolul urmator

DERBY FĂRĂ MARJĂ DE EROARE

Pentru Real Madrid, duelurile cu Atletico au fost întotdeauna diferite față de cele cu Barcelona. ”El Clasico” a fost întotdeauna un eveniment global, cu un nivel de interes uriaș pe toată planeta, în vreme ce derby-ul cu Atleti a reprezentat multă vreme o confruntare în care orgoliile depășeau limitele. Adevăratele derby-uri sunt cele în care suporterii se pot întâlni și tachina zilnic în aceeași regiune, cu tot ce rezultă din aceste ”dialoguri”, ceea ce în ”Clasico” nu se prea întâmplă decât departe de locurile de baștină ale celor două grupări. Atletico a stat multă vreme în umbra marelui rival, astfel că pentru fani acesta este cel mai important meci de pe lista fiecărui sezon. De o bună bucată de vreme, de când cu venirea lui Cholo Simeone pe banca tehnică, Atletico a căpătat și o anvergură europeană, astfel că partida are acum toate ingredientele necesare unui super-meci.

Iar dacă există și miză, cu atât mai mult. Înainte de partida tur, în decembrie, Atletico avea 6 puncte avans în clasament față de Real și a abordat partida mai degrabă rezervat, pedalând pe tradiționalul stil Simeone. A vrut puțin și s-a ales cu nimic, Madridul lui Zidane câștigând cât se poate de clar cu 2-0. Acum, la ora returului, Atletico are 5 puncte avans și un meci mai puțin disputat, dar calculele lui Cholo ar trebui să fie un pic schimbate. Și asta pentru că în ecuația luptei pentru titlu a apărut și FC Barcelona, care-n decembrie era pe nicăieri, dar care stă acum la pândă. Egalul ar conveni de minune catalanilor.

ZIDANE SPERĂ SĂ-L AIBĂ PE BENZEMA

Cele două echipe se cunosc foarte bine, dar e limpede că ambii antrenori vor încerca să surprindă. Pornind însă de la ceea ce au la dispoziție, fiindcă ambii au ceva probleme. Atletico pare să fi ieșit din pasa proastă în care s-a aflat grație succesului de pe terenul lui Villarreal. Real Madrid în schimb vine după o remiză pe teren propriu cu Real Sociedad, care foarte bine putea fi un eșec, de vreme ce golul egalizator al lui Vinicius a venit abia în minutul 89. Acest element, golul, îi dă mari dureri de cap lui Zidane și totul se leagă pentru acest derby de numele lui Benzema. Parcă niciodată de când e la Madrid atacantul francez n-a fost atât de important în angrenajul echipei sale! Accidentat pe 14 februarie, Benzema s-a antrenat pentru prima dată alături de colegi vineri, însă prezența lui în primul ”11” va fi confirmată în dimineața partidei. Dacă nu va putea intra de la început, Zidane va fi nevoit din nou să improvizeze, căci între timp s-a accidentat și rezerva lui Karim, Mariano. Lista indisponibililor îi cuprindea oricum pe Sergio Ramos, cu a cărui absență Zizou deja s-a resemnat, pe Hazard, pe Carvajal, pe Militao. Astfel că în privința formulei de start, în afara semnului de întrebare dat de Benzema, nu se anunță mari surprize.

SIMEONE AȘTEAPTĂ GOLURILE LUI SUAREZ

Nici Simeone nu-i scutit de migrene din punct de vedere al atacului. Iar faptul că echipa lui are 335 de minute fără gol împotriva Realului (ultimul îi aparține lui Griezmann, în februarie 2019) e un adevăr dureros și suficient de preocupant. Marele stres al lui Cholo e că golgheterul său, Luis Suarez, n-a mai marcat de aproape o lună, din 8 februarie, de la ”dubla” cu Celta, ceea ce înseamnă 5 partide, 4 în campionat plus cea cu Chelsea din Champions League. A pierdut între timp și poziția de lider în ierarhia marcatorilor, unde prietenul Messi i-a luat fața. Simeone speră ca Suarez să-și regăsească apetitul în fața unui adversar ce l-a inspirat de-a lungul timpului, căci a marcat 11 goluri în cele 15 ”Clasico” jucate. Doar că exact aceleași statistici ale uruguayanului erau prezentate și înaintea partidei tur, în care a fost aproape inexistent. Suarez este însă titular indiscutabil, dilema lui Simeone fiind acum pe cine să pună alături de el, pe Joao Felix sau pe Marcos Llorente. La antrenamentul de miercuri l-a probat pe Llorente în atac, dar joi a revenit la varianta Joao Felix, ce pare mai aproape de realitate, mai ales că portughezul a și dat gol contra lui Villarreal. Simeone nu-l va avea nici de data stea pe Gimenez, îi va recupera în schimb pe Trippier și pe Ferreira-Carrasco, doi dintre favoriții lui, ce vor fi în mod normal titulari.

În ziua partidei se va împlini exact un an de la ultimul meci cu spectatori pe ”Metropolitano”, ocazie cu care lovitura de start va fi dată chiar de primarul Madridului. Lipsa publicului e un evident handicap pentru Atletico, mai ales în astfel de partide, dar nu trebui uitat și un alt element de ordin statistic: Real Madrid n-a pierdut niciodată pe noua arenă a rivalilor, având două remize albe și o victorie cu 3-1. Chiar și fără spectatori, Atletico este cea mai bună echipă pe teren propriu dintre toate, adunând 29 de puncte din 36 posibile. Pe de altă parte, Real Madrid n-a mai pierdut în deplasare de la începutul lui noiembrie, având acum 8 partide consecutive fără eșec pe terenuri străine.

MERITĂ ȘTIUT

  • Atletico Madrid are 9 meciuri fără victorie cu Real Madrid (5 egaluri, 4 înfrîngeri)
  • Atletico Madrid vine după două eșecuri consecutive în calitate de gazdă, 0-2 cu Levantem, 0-1 cu Chelsea. Niciodată în mandatul lui Simeone nu a pierdut trei meciuri la rând pe prorpiul teren
  • Diego Simeone are un procentaj de victorii contra lui Zidane de doar 12,5 % (un succes, 4 remize, 3 eșecuri), cel mai slab contra unui antrenor pe care l-a întâlnit de cel puțin 4 ori

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă