Articolul urmator

ATLETICO E FĂRĂ MARJĂ DE EROARE ÎNAINTEA ULTIMEI TURNANTE

Pauza dedicată echipelor naționale a venit ca o excelentă pauză de hidratare înaintea ultimei turnante din cursa spre titlu în Primera Division. O cursă ce la un moment dat nu părea a oferi mari emoții, căci Barcelona și Real Madrid erau la acel moment implicate într-un bizar proces de autodistrugere, iar Atletico lăsa senzația că nu are de cine să se teamă. Dar o cursă devenită brusc una infernală, pe măsură ce trupa lui Simeone a început să dea semne de oboseală, iar cei doi coloși rivali și-au recăpătat culoarea din obraji. În acest week-end e prima rundă din cele 11 rămase până la linia de final, iar orice pas greșit devine extrem de periculos.

Atletico pornește în această ultimă aventură cu 4 puncte avans față de Barcelona și 6 față de Real Madrid. Cum Real Madrid joacă sâmbătă devreme cu Eibar, acasă, această distanță s-ar putea reduce, ceea ce ar însemna un plus de presiune pentru Simeone și ai lui. Barcelona joacă luni, iar discuția despre presiune s-ar putea face în celălalt sens dacă Atletico ia toate punctele de pe ”Sanchez Pizjuan”. Evident, acesta e scenariu ideal pentru Atleti, doar că adversarul nu e deloc unul foarte comod. Iar în week-end-ul viitor urmează un alt meci în Andaluzia, dar cu Betis.

FC Sevilla e pe locul 4, are 10 puncte peste Real Sociedad, care joacă în acest week-end tot la Sevilla, dar pe alt stadion și-n altă competiție, bascii fiind ocupați cu acea finală de Cupă cu Bilbao ce așteaptă de aproape un an să se dispute. Cele 10 puncte față de Sociedad nu-s cu mult diferite de cele 11 ce despart Sevilla chiar de Atletico, doar direcția în care sunt privite lucrurile diferă. Echipa lui Julen Lopetegui pare fără obiectiv, mai ales după ieșirea din Champions League, dar dacă o vor privi așa cei de la Atletico s-ar putea păcăli.

O RIVALITATE APRINSĂ DE SIMEONE

Mai ales că între cele două grupări există o suficient de aprinsă rivalitate, destul de puțin cunoscută pe la noi, ce și-a avut scânteia tocmai în cel ce stă pe banca madrilenilor, Diego Simeone. După două sezoane la FC Sevilla, Cholo a plecat în vara lui 1994 la Atletico, lăsând în urma sa un amestec de frustrare și furie. Ulterior, în sezonul 2000-2001, cele două grupări au fost rivale în Segunda Division, luptându-se la baionetă pentru promovare împreună cu Betis. FC Sevilla a rămas atunci pe dinafară, astfel că ranchiuna a crescut. O mică revanșă a venit în 2010, când FC Sevilla a câștigat Cupa Spaniei într-o finală cu Atletico (2-0 pe ”Camp Nou”), dar de aparentul armistițiu s-a ales praful în vara lui 2017, când Atletico a plătit clauza de reziliere a lui Vitolo, internaționalul spaniol, în mare formă la acel moment, ajungând sub comanda lui Simeone după o haltă de 6 luni la Las Palmas. În Spania se spune că, dacă ar fi să aleagă o echipă campioană, cei de la Sevilla n-ar avea preferințe între Barcelona sau Real, dar ar fi extrem de încântați să nu câștige Atletico.

ULTIMUL SUCCES AL SEVILLEI: OCTOMBRIE 2016

FC Sevilla are 8 meciuri consecutive în campionat fără victorie contra lui Atletico (ultimul succes, în octombrie 2016, cu Jorge Sampaoli antrenor) și ar vrea să pună punct acestei serii. Joacă pe teren propriu, iar presiunea e în tabăra cealaltă. Toți cei plecați la echipele naționale s-au întors fără alte probleme decât oboseala, ba chiar Julen Lopetegui a recuperat două piese importante din lot, pe Fernando, titular indiscutabil la mijlocul terenului, și pe Aleix Vidal. Astfel că Lopetegui are acum toate piesele la dispoziție pentru a alcătui cel mai potrivit puzzle pentru o asemenea partidă. Semnele sale de întrebare vin dinspre Papu Gomez, căci argentinianul e departe de influența pe care o avea la Atalanta, dar și de la posibila stare de oboseală a lui Jules Kounde, care a jucat 3 partide în 7 zile cu naționala de tineret a Franței.

VESTE BUNĂ PENTRU CHOLO: LUIS SUAREZ S-A ODIHNIT

Simeone, cu un singur eșec în cele 9 partide din La Liga disputate pe ”Sanchez Pizjuan” ca antrenor, are și el parte de vești bune. Accidentat în meciul Portugaliei cu Luxemburg, Joao Felix s-a refăcut și poate juca. În aceeași situație este Gimenez, a cărui prezență în linia de apărare a madrilenilor e considerată vitală de Simeone. Oblak, Lemar, Trippier, Kondogbia și spaniolii Koke și Marcos Llorente nu s-au putut antrena joi, neajungând la timp de la echipele lor naționale, dar nu par a exista surprize neplăcute în ceea ce-i privește. Sigure sunt doar absențele lui Ferreira Carrasco, suspendat, și Torreira, plecat de urgență în Uruguay după ce mama lui a pierdut bătălia cu Covid-ul.

Dar cea mai bună veste pentru Simeone ar trebui să fie cele două săptămâni de pauză ale lui Suarez, provocate de amânarea partidelor inter-țări din America de Sud. Luis Suarez s-a simțit mereu bine pe ”Sanchez Pizjuan”, acolo unde a marcat în 3 din ultimele 4 partide jucate în tricoul Barcelonei.

Meciul tur s-a jucat pe 12 ianuarie și fost câștigat cu 2-0 de Atletico în ceea ce toată lumea e de acord că a fost ultima partidă cu adevărat sigură în apărare pentru trupa lui Simeone.

ECHIPE PROBABILE

FC SEVILLA

Bono

Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuna

Joan Jordan, Fernando, Rakitic

Suso, En-Nesyri, Ocampos

ATLETICO

Oblak

Savic, Gimenez, Hermoso

Trippier, Marcos Llorente, Koke, Lemar, Lodi

Joao Felix, Luis Suarez

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă