DA, PSG POATE! SĂ PIARDĂ

DA, PSG POATE! SĂ PIARDĂ

Acum vreo două săptămâni, ”L Equipe” a avut un număr special în care a oferit publicului toate salariile din fotbalul francez de primă divizie. Demers interesant, pe care-l au și italienii de la ”Gazzetta dello Sport”, prilej să regăsim o ierarhie dominată autoritar de cei de la PSG, căci prin anumite locuri câștigurile nete erau semnificativ mai mici decât impozitele plătite Neymar, Mbappe, Verratti și ceilalți. Privind lucrurile din această perspectivă, senzația era (și este) că PSG nu poate să piardă titlul din Ligue 1.

Ei bine, uite că poate! Și nu neapărat fiindcă a pierdut sâmbătă cu Lille, nu neapărat pentru că a pierdut prima poziție în clasament. Ci pentru că și-a pierdut acea imagine invincibilă pe care o arăta în sezoanele precedente. Când se mai întâmpla să apară eșecuri, dar erau accidentale, căci chiar și-atunci când nu câștiga Parisul intimida, emana forță și foarte foarte mult respect. Mai ales la Paris.

În acest sezon, PSG are 5 eșecuri pe ”Parc des Princes”, ceea ce nu s-a mai întâmplat în epoca petro-dolarilor, și a luat 4 puncte din 18 contra rivalelor la titlu, cărora nu le-a dat gol la Paris. PSG a devenit un grup de băieți extraordinar de bine plătiți, care trăiesc însă într-o bulă și par căzuți într-un narcisism păgubos, uitând esența acestui sport: colectivul. Pochettino pentru asta a fost adus, dar deocamdată stilul său nu e deloc pe aceeași linie cu vestiarul. Lille a oferit sâmbătă un exemplu de unitate și caracter, iar acum echipa din nordul Franței e pe primul loc, cu 3 puncte avans și 21 rămase de disputat. De-acum, parizienii vor experimenta iar acea senzație de acum fix 4 ani, că toată Franța își dorește ca ei să piardă un titlu ce părea dinainte atribuit. Și doar privindu-l pe Neymar cu ale sale ieșiri nervoase recurente parcă înțelegem și de ce. Apropo de Neymar, ceea ce era atunci o mare problemă, absența lui în ”dubla” cu Barcelona, cred că a fost, de fapt, un uriaș beneficiu. Și n-ar fi de mirare dacă aparatul mediatic din jurul său va începe din nou să producă zvonuri cum că nu-și mai dorește să stea într-un fotbal care-i este evident ostil. Și nu neapărat din vina acelui fotbal.

HAALAND A UITAT SĂ MARCHEZE?

Haaland are 4 meciuri consecutive fără gol marcat. Mult pentru ceea ce ne-a arătat el de un an și ceva. Să fie o coincidență că seceta asta se suprapune peste turul pe care tatăl său și impresarul său l-au început pe la cluburile interesate? Posibil. E un demers inedit, căci Mino Raiola și Haaland-senior parcă vor să vândă un prototip de robot de bucătărie și-l prezintă potențialilor investitori direct la ei acasă. Scriu ziarele că pe la Barcelona, Madrid, Manchester, Londra sau Liverpool s-ar construi tot felul de strategii pentru a-l atrage pe băiat, deși mult mai util ar fi ca toți să revadă scena celebră din filmul cu Tom Cruise și Cuba Gooding Jr, cu Mino Raiola în rolul celui din urmă, strigând din toți rărunchii: Show me the moneyyyy! Apropo, pe Mino îl cheamă de fapt Carmine și e de lângă Napoli. Asta ca să știți exact cum stau lucrurile.

DAVID SILVA ȘI CUPA SPANIEI DIN 2020

S-a dat în sfârșit Cupa Spaniei pentru sezonul trecut. A luat-o Real Sociedad. Ce păcat că n-am putut avea public la o primă finală bască din istorie, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care s-a amânat atât de mult disputarea ei. Covidul ne-a luat și această plăcere. Anecdota e însă alta: în CV-ul lui David Silva vor apărea, pentru anul 2020, Cupa Ligii în Anglia cu City și Cupa Spaniei cu Sociedad.

P.S.

Apropo de acest virus pe care unii tot încearcă să-l trateze cu dispreț. Marco Verratti a fost depistat pozitiv înainte de meciul cu Lille, deși avusese Covid și la începutul lui ianuarie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă