PARADOXUL DE LA NAPOLI: O VICTORIE A INTER-ULUI E DORITĂ DE MILAN ȘI JUVE

Antonio Conte și ”nerazzurri” săi privesc înainte cu mult optimism. La orizont se vede un ”scudetto” pe care Inter îl așteaptă din 2010, când antrenor era Mourinho, și care a fost de neatins în ultimii ani de dictatură ai lui Juventus. Mai sunt 8 etape, 24 de puncte puse-n joc așadar, iar diferența de 11 până la Milan oferă o marjă de eroare suficientă. Nu e stilul lui Conte însă o asemenea abordare relaxată, dimpotrivă, cu cât titlul va fi mai repede câștigat matematic, cu atât mai bine. În plus, mare adept al recordurilor, Conte îl vizează acum pe cel al victoriilor consecutive. Deocamdată are 11, nu-i departe de cele 12 reușite chiar de el cu Juve, în sezonul 2013-2014, dar mai are de muncit până la cele 17 consecutive ale lui Mancini, tot la Inter, în 2006-2007.

La Napoli lucrurile sunt privite un pic diferit. E doar a 5-a oară în istoria sa când echipa are 19 victorii după 30 de etape, iar în precedentele patru situații a terminat mereu pe podium. De data asta viitorul nu e atât de optimist, dar obiectivul rămâne un loc care să ducă direct în grupele Champions League, căci banii de-acolo sunt foarte importanți, mai ales în această perioadă. Gattuso și-a asumat acest demers, chiar dacă relația sa cu patronul De Laurentis a fost destul de ciudată în acest sezon, fiindcă atunci când a avut nevoie de susținere a primit mai degrabă priviri piezișe și a tot auzit zvonuri cum că i se caută înlocuitor. Contractul său expiră-n vară, nu-l va prelungi, dar o calificare în Champions League ar da foarte bine la CV pentru viitor.

Ambele echipe își doresc așadar victoria, chiar dacă Napoli ar avea mult mai multă nevoie de ea. Inter-ul trăiește un paradox înaintea confruntării, căci nu se întâmplă prea des să aibă susținerea marilor rivale din Italia, Milan și Juventus, care au tot interesul ca napoletanii să nu acumuleze puncte în această etapă. Napoli e pe locul 5 în clasament, la două puncte de Atalanta, trei de Juventus și patru de Milan, de aici și interesul acestor echipe ca punctele partidei de duminică seară să se îndrepte spre Inter.

CONTE ARE DOAR VICTORII CU NAPOLI DE CÂND E LA INTER

Conte are 3 victorii în 3 meciuri contra lui Napoli pe banca Inter-ului și n-are mari dureri de cap înaintea celei de-a patra confruntări, deși în această epocă a Covid-ului pe care o trăim ele pot apărea chiar în dimineața partidei. Va lipsi Arturo Vidal, ale cărui probleme la genunchi încă nu s-au rezolvat, iar chilianul mai are nevoie de încă două săptămâni de repaos. Va lipsi și Kolarov, dar veteranul jucător adus de la Roma a apărut oricum destul de puțin în acest sezon. În schimb va reveni Barella, suspendat în etapa trecută, iar Perisic e complet refăcut. Dacă Barella se anunță deja titular, Perisic e posibil să mai aștepte pe banca de rezerve, existând posibilitatea ca Antonio Conte să-l premieze pe Darmian pentru golul decisiv cu Cagliari și să-i ofere încă de la început banda stângă, acolo unde a jucat doar pe final contra sarzilor. Probabil că Lautaro Martinez va fi preferat lui Alexis Sanchez pentrua fi alături de Lukaku în linia de atac.

La Napoli sunt ceva probleme. Va lipsi mexicanul Lozano, care e suspendat, în vreme ce portarul Ospina s-a accidentat. În plus, polonezul Zielinski a acuzat unele dureri la ultimele antrenamente, dar dată fiind importanța partidei nu va fi menajat. Gattuso trebuie acum să aleagă între Hysaj și Mario Rui în partea stângă a apărării, între Demme și Bakayoko în linia de mijloc și între Mertens și Osimhem în zona de atac.

ECHIPE PROBABILE

NAPOLI:

Meret;

Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj;

Fabian Ruiz, Demme;

Politano, Zielinski, Insigne;

Osimehn

INTER:

Handanovic

Skriniar, De Vrij, Bastoni

Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen, Young

Lukaku, Lautaro Martinez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă