Articolul urmator

DUELUL CLASEI DE MIJLOC

FC Sevilla-Valencia e genul de partidă în care sunt implicate două echipe din așa numită clasă de mijloc a fotbalului spaniol. La fel cum forța reală a economiei unei țări este dată de capacitatea clasei de mijloc de a o susține, la fel și în fotbal, forța unui campionat este generată în principal de marile cluburi, dar este direct proporțională cu valoarea și capacitatea competitivă a celor din clasa de mijloc. FC Sevilla și Valencia au stat umăr la umăr în ultimul timp, luptând pentru aceleași obiective, mai puțin însă în ultimii doi ani, când la Valencia s-au petrecut tot felul de lucruri bizare la nivel instituțional, ce n-aveau cum să nu aibă urmări la nivel sportiv.

Pentru FC Sevilla, obiectivele acestui sezon din La Liga înseamnă o clasare obligatorie în primele patru locuri și, eventual, posibilitatea de a se implica în lupta pentru titlu, dacă va apărea această oportunitate. Iar pentru asta, meciurile de pe ”Sanchez Pizjuan” au o maximă importanță. Echipa lui Julen Lopetegui e pe locul 6 în acest moment, însă ar putea fi la fel de bine pe poziția a doua, căci are un meci mai puțin disputat, cel cu FC Barcelona. E neînvinsă în cele cinci partide jucate în toate competițiile, dar partea mai puțin plină a paharului ne arată și o serie de 3 remize, una dintre ele fiind chiar pe teren propriu, în Champions League, cu Salzburg. Ultimul rezultat în campionat e un 0-0 la San Sebastian, cu Real Sociedad, scor obținut cu destulă șansă de vreme ce bascii au ratat și un penal

Pentru Valencia, obiectivele acestui sezon din La Liga înseamnă revenirea la normalitatea de care aminteam mai sus. Adică o luptă umăr la umăr cu FC Sevilla, printre altele. Aducerea lui Pepe Bordalas pe banca tehnică a reprezentat una din puținele decizii bune luate de conducerea ”liliecilor” de doi ani încoace, de la demiterea lui Marcelino mai exact. Bordalas e genul de antrenor perfect în situații de criză, iar parcursul său la Getafe (a preluat clubul madrilen din zona retrogradării în Segunda Division, l-a promovat în Primera, l-a dus apoi în Europa League, ba chiar a pătruns în faza eliminatorie) e cea mai bună dovadă. Adept al disciplinei, al organizării, al intensității, al agresivității la limita regulamentului, Bordalas a urcat Valencia până pe locul trei. Ba chiar în minutul 85 al partidei din week-end cu Real Madrid, când tabela de pe ”Mestalla” indica 1-0 pentru gazde, era pe locul unu.

Acest eșec, dar mai ales felul în care s-a produs, cu două goluri primite în ultimele minute, e posibil să fi afectat destul de mult starea de spirit a ”liliecilor”. Nu-i ușor să treci de la nivelul de pre-euforie la cel de cruntă dezamăgire. Dincolo de asta, Pepe Bordalas are și destule probleme de lot. Carlos Soler și Thierry Correia s-au accidentat cu Real Madrid și nu se vor putea deplasa la Sevilla. Ei se adaugă pe o listă pe care se mai regăseau Gaya și Cherishev, ceea e înseamnă că ambele benzi ale Valenciei sunt profund afectate, iar Bordalas va trebui să apeleze la planul B.

La Sevilla, Julen Lopetegui are alte bătăi de cap. Nu din pricina absențelor, ci din cauza exprimării echipei, care a lăsat destul de mult de dorit în ultimele 3 partide, toate terminate la egalitate. ”Nu mai suntem același bloc funcțional din trecut” a sesizat Lopetegui, care pus multe din probleme pe seama pregătirii fizice în etape a lotului său. ”Practic suntem încă în pretemporada”, a mai spus Lopetegui, care speră însă la o reacție a jucătorilor săi în fața Valenciei.

Împotriva Valenciei, Lopetegui are un bilanț excelent: 9 victorii, toate la zero și o remiză. Iar în duelurile cu Pepe Bordalas, pe vremea când acesta era pe banca lui Getafe, tot Lopetegui iese clar câștigător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă