Articolul precedent
Articolul urmator

BARCELONA MAI ȘI ALUNECĂ

BARCELONA MAI ȘI ALUNECĂ

Cine caută anormalul cu orice preț greșește. Cine caută anormalul în acest rezultat de egalitate cu care s-a terminat Barcelona-Malaga de miercuri seară greșește evident. Pentru că nu s-a întîmplat nimic anormal. Anormal e ca o echipă să bată pe toată lumea ca și cînd ar fi formată din niște roboți. Anormal e ca niște jucători să nu greșească măcar o dată, tocmai pentru că sînt oameni și nu roboți.

Și anormal e să desconsiderăm Malaga și să privim acest egal doar că o supriză neplăcută din partea Barcelonei. E și asta, dar e și o surpriză plăcută din partea celor de la Malaga. Lumea uită că Malaga a terminat prima grupa sa de Liga Campionilor, că a bătut pe Milan acolo, că a bătut pe Real Madrid în campionat și că e doar la 6 puncte în spatele madrilenilor, cu o echipă de 6 ori mai ieftină. Malaga e un bloc de o maturitate exemplară, o construcție demnă de ”Inginerul” Pellegrini, pe care eu personal îl văd capabil să preia pe Barcelona în caz că Tito Vilanova va trebui, lucru pe care nimeni nu-l dorește, dar cu așa ceva nu te joci, să se concentreze pe tratamentul parșivei boli cu care se luptă.

Nimic de comentat față de echipa aliniată de Tito Vilanova. Cupa e locul în care pot intra de la început și cei care nu o fac prea des în campionat. La fel s-a întîmplat și la Malaga, de altfel. E ceva ce nu se negociază, e un plan bine pus la punct, lotul e numeros și toată lumea trebuie să acumuleze un volum de minute, a se citi de pregătire fizică, imposibil de atins în antrenamente, pe cît de tari ar fi ele.

Am tot spus-o, importanța lui Sergio Busquets în jocul echipei se vede cel mai mult atunci cînd lipsește. Song n-a jucat rău cu Malaga, dar se simțea comod doar cînd avea mingea, datorită calităților sale, fără minge însă poziționarea a suferit. Și prin ea și așezarea întregii echipe, care se mută pe teren în funcție de mișcarea mijlocașului său închizător, moștenire din epoca Guardiola.

De regulă, Barcelona începe atacul de la portar, prima pasă fiind de multe ori verticală, spre Sergio Busquets, coborît între fundașii centrali ce deschid mult unghiul de pasare. Thiago a făcut același lucru. Dar a pierdut o fracțiune de secundă, nu s-a informat și i-a dat senzația lui Pinto că poate primi. Automatismele sînt atît de clare în jocul Barcelonei încît Pinto a pasat, încrezător că Thiago va rezolva orice situație. De la acea greșeală, Thiago s-a scufundat într-o stare de anxietate evidentă. Deși a continuat să primească mingi identice de la portar, fiul cel mare al lui Mazinho a avut mereu în cap acea eroare și cred că Vilanova trebuia să-l scoată mai devreme. Spre exemplu, la pauză, Pellegrini a schimbat mai bine, și la nivel de jucători, dar mai ales la nivel de atitudine, urcîndu-și echipa spre terenul advers, ordonînd un pressing mult peste linia de centru, care a făcut caprogresia pozitivă din jocul Barcelonei să fie lentă și previzibilă. Inclusiv atunci cînd avea superioritate numerică.

Două vorbe despre Alexis Sanchez. Chilianul e de mult timp într-o stare psihică alterată de lipsa golurilor. El e foarte bun în tot ceea ce face pînă în fața porții, pressing, demarcări, în bandă sau profunzime, rupere de ritm. Are o problemă cu golul și mă tem că relația proastă pe care o are cu poarta adversă va influența relația pe care o are cu publicul de pe Camp Nou. În momentul schimbării sale s-au auzit cîteva fluierături, ceea ce, chiar puține dacă au fost, nu e un semn bun, căci s-au dus de mult vremurile cînd pe stadionul Barcelonei era o perpetuă criză de nervi. Ultimul fotbalist al Barcelonei fluierat pe Camp Nou a fost Cigrinsky, tot la un meci de cupă, cel pierdut cu Sevilla acum 3 ani pe vremea asta.

2-2 nu e un rezultat care să decidă calificarea. Dimpotrivă, deschide mult nivelul de spectaculozitate al partidei retur. Ceea ce e bine, căci vom avea pe DigiSport 1, joia viitoare, un meci pe cinste în loc de unul din obligație.

 

10 Comentarii
  • ionut spune:

    Din pacate Alexis nu a putut concretiza 2 ocazii la indemana oricarui atacant decent.Cu un 4-1 la puaza alta era situatia.

  • ovidiu spune:

    rezultattul e injust, ca de altfel ca de fiecare data cand barcelona nu castiga pe teren propriu. sergio busquets e favoritul meu pe acest post din toata lumea, insa tu in acest articol i-ai atribuit o parte din vina lui alex song pt acest semiesec si nu cred ca e asa din moment ce golurile nu s-au luat din vina camerunezului, iar pe faza de constructie a jucat cu pase ofensive spre messi si iniesta, nicidecum cu pase de siguranta in lateral sau in spate!

    • Andrei Niculescu spune:

      Nu stiu daca e injust si, sincer, nu-mi dau seama ce e just si injust in fotbal. Malaga n-a fost Chelsea, asta ca sa vorbim de injustitie. Eu nu l-am invinovatit pe Song pt rezultat, dar in ceea ce-l priveste trebuie sa privesti dincolo de golurile primite. Cu mingea, am spus, a fost ok, pt ca e un bun jucator, fara minge e problema

  • ovidiu spune:

    corect..dar trebuie sa ne gandim ca din pacate pt el, prestatiile lui vor fi comparate cu cele ale lui busquets! la orice alta echipa ar fi considerat magistral, aminteste-ti doar pasele de gol date sezonul trecut pt RvP! oricum sper sa nu fie pb in retur pt barcelona!

  • ovidiu spune:

    andrei vroiam sa te intreb daca urmaresti show-ul crackovia? :P

  • Silviu spune:

    Citeam aseara niste comentarii pe As,si un user zicea,ca nu doar Madridul transfera scump si prost.Atunci am realizat cata dreptate are.Ultimele 5 campanii de transferuri ale Barcelonei au fost niste veritabile dezastre,cu exceptia a doi,trei jucatori(Dani Alves,Mascherano,Adriano) care s-au dovedit a fi cu adevarat utili echipei.In rest,s-au transferat jucatori in valoare de aproape 200 de mil de euro,care n-au confirmat deloc(Caceres,Chigrinsky,Hleb,Henrique,Keirrison,Affelay) sau care au confirmat partial,dar sub asteptari(Villa,Ibrahimovic,Alexis Sanchez).Toti jucatorii transferati,care nu au confirmat,au fost transferati la cererea lui Guardiola.In cazul asta,ar face bine,sa se bazeze la Bayern pe ce are,pentru ca e clar,ca transferurile nu le prea nimereste.

    • Andrei Niculescu spune:

      Ai dreptate, partial, dar esti intr-o mmica eroare. Caceres, Henrique, Keirrison si Affelay n-au fost adusi la cererea lui Guardiola, motiv pt care nu i-a bagat mai deloc. Cu Ibra s-a pacalit, Cigrinsky a fost cerut de el, intr-adevar, cit despre Villa n-as zice ca e sub asteptari, primul lui sezon a fost fabulos, un pic si din al doilea, pina la accidentare. Cu Alexis a lucrat un singur an si n-a fost chiar un dezastru. Esecurile sale sint Cigrinsky si Hleb, plus Ibra bineinteles. Pe Dani ALves nu l-a adus el, in schimb l-a adus pe Keita, care e un succes. Pune si Pique la socoteala pe lista asta si o sa vezi ca e pe plus :))

      • Silviu spune:

        Nu l-as trece pe Keita la capitolul succese.De multe ori util,ca inlocuitor a lui Busquets,dar aproape niciodata la nivelul lui Busquets.Eu am astetari ceva mai mari de la un inchizator de 14 mil de Euro.Pique,intr-adevar un transfer reusit,dar n-am vrut sa-i includ in discutie pe jucatorii crescuti de Barca si repatriati,care au deja fotbalul jucat de Barca in sange.David Villa sub asteptari,totusi.Nu dai 40 de mil de Euro pe un atacant,ca sa te folosesti un singur sezon de el.Si acum dupa accidentare,nu reuseste sa se impuna in fata unor jucatori ca Alexis,Tello sau Pedro,mai putin inzestrati tehnic,a caror principala calitate e spiritul de combativitate.Aveam astetari mai mari si de la cel mai bun marcator din istoria nationalei Spaniei.Alexis e un flop.N-a fost,nu e si nici n-o sa fie vreodata de Barca.Sezonul trecut,credeam ca are nevoie de timp,sa se integreze in tesatura de pase a Barcelonei.A trecut un an si jumatate si am impresia in continuare ca nu s-a integrat.El n-ar trebui ajutat,cum zice Tito,ar trebui dat afara cat mai repede,pana nu pericliteaza si alte obiective ale echipei.Cat despre Pep,o sa aiba probabil succes la inceput,pentru ca beneficiaza de o echipa puternica,fara vreun adversar de marca in campionatul Germaniei,in conditiile in care Dortmund n-o sa-i mai poata tine multa vreme pe Klopp,Goetze sau Reus.Probabil n-o sa reuseasca sa castige mai mult decat niste trofee interne.

        • Hombre spune:

          Daca ne gandim ca Pep a obtinut 60 de milioane din cedarile lui Ronaldinho, Oleguer, Zambrotta, Edmilson si Deco, putem spune ca „esecul” Ibra n-a fost chiar atat de mare; sa nu uitam ca pe Ibra s-au platit 40 de milioane, cedandu-l mai apoi pentru 25; sigur, in afacerea asta a intrat si Eto’o, care, daca nu ma insel, mai avea doar 6 luni de contract, plus ca nu era cel mai cuminte fotbalist. Ibrahimovic ar fi fost ideal intr-o dubla cu Chelsea. Pacat… n-a fost sa fie.

          Sa trecem mai departe. Alexis Sanchez e marcat 15 goluri anul trecut, s-a descurcat remarcabil, alaturi de Fabregas si Xavi, a fost al doilea marcator al echipei.

          Pe Cigrinsky a platit 25, dupa care l-a vandut cu 15.

          David Villa s-a descurcat impecabil in perioada lui Pep, la fel si acum, e al doilea marcator al echipei, desi nu se intelege cu Messi si dintre toti atacantii a jucat cel mai putin. Ceea ce se intampla acum nu mai tine de Guardiola.

          Fabregas a fost un transfer reusit. Pe Henrique si Keirrison nu-i pun la socoteala pentru ca n-au legatura cu Pep. Pe Afellay s-au platit la fel de multi bani ca pe Tanase. A dat un assist in semifinala CL din 2011.

          Daca astea au fost transferuri proaste, atunci marele Zidane ce a fost? Fie vorba intre noi, Xavi sau Iniesta sunt peste algerian, ca tot aud asta in ultimele zile; lasa ca am vazut cu totii CM din 98, niste blateanuri ordinare… sa nu uitam ca Franta nu s-a calificat la CM din 90 si 94. Figo ce a fost? Ronaldo? C. Ronaldo, Kaka, Ramos, Benzema? Coentrao? Robinho? Ce au castigat astia? Unii cate un campionat si o Liga in 5 ani, altii… mai nimic.

          Sa nu vorbim despre esecuri financiare, ca pana una alta Barcelona n-a primit cadou 200 de milioane de euro de la primarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă