Articolul precedent
Articolul urmator

BARCELONA APROAPE PERFECTĂ

BARCELONA APROAPE PERFECTĂ

Se spune că fericirea stă în acele momente în care fiecare dintre noi reușim să alungăm din mintea noastră gîndurile negre. E foarte simplu de spus, mult mai greu de făcut, mai ales atunci cînd gîndurile negre sînt multe, și vin ca o consecință logică a unui stil de viață pesimist, negativist.

Se mai spune că fotbalul e o stare de spirit. La Barcelona starea de spirit e una de fericire absolută. Jucătorii catalani reușesc, timp de 90 de minute, să-și scoată din minte orice fel de gînduri negre și să se lase conduși de instincte.Cînd te simți bine și conexiunea dintre creier și instincte funcționează, rezultatele se văd imediat.

Un tur de campionat a durat această stare de spirit la Barcelona. Un tur de campionat aproape perfect, 55 de puncte din 57 posibile, 18 victorii din 19 și un singur egal, în meciul cu Real Madrid din octombrie în care, e o informație nu o opinie, Barcelona n-a avut nici un fundaș central, jucînd cu Adriano și Mascherano, iar Dani Alves a trebuit să iasă, accidentat, după 20 de minute, lăsîndu-i locul lui Montoya. Paradoxal, Montoya a avut în piciorul său drept șansa unui procentaj perfect de sută la sută, un procentaj ireal totuși.La fel de ireal ca și distanța de 18 puncte dintre Real și Barcelona.

Am spus de multe ori în sezonul trecut că totul curgea în favoarea cîștigării titlului de Real Madrid. Golurile madrilenilor din finaluri de meci contrapuse cu ratări ale catalanilor, noroc contra ghinion, lipsa accidentărilor contrapusă cu multele probleme, calendarul, arbitrajele și multe altele. Acum totul merge lin spre Barcelona și nu cred că e cineva care ar mai paria astăzi că titlul va merge în altă parte, chiar dacă, evident, cota e fabuloasă.

La Malaga, Barcelona a avut noroc. Meciul nu era ușor, căci Malaga nu-i deloc o echipă rea, însă cadoul făcut lui Messi în prima repriză, pe o porțiune de joc echilibrat, a schimbat datele problemei. A venit apoi golul lui Fabregas, ale cărui schimbări de poziție cu Iniesta destabilizează orice apărare, și totul a fost mai simplu. Fără necesitate stringentă de a da gol, Barcelona s-a limitat să țină de minge, iar aici modulul Xavi-Iniesta-Fabregas-Messi, plus Sergio Busquets, de care scriam că face foarte grea viața lui David Villa și-l menține, deocamdată, în postura de rezervă, acel modul deci e esențial. E foarte greu să joci împotriva Barcelonei dispusă astfel, iar Malaga, o echipă de pase prin excelență, a observat-o.

Și încă un lucru. Se aștepta mult de la Izco Isco. Nu l-ați prea văzut, nu-i așa? Asta pentru că acolo a fost Sergio Busquets, cel mai bun dintre fotbaliștii invizibili din lume.

 

8 Comentarii
  • Diana spune:

    La finalul meciului Demichelis a spus ca in repriza a doua ii venea sa aplaude jocul Barcelonei. :)

  • Menttos spune:

    Foarte frumos gandit si spus. Barcelona practica un joc absolut fantastic,iar meciurile parca trec prea repede. De multe ori simti ca cele 90 de minute trec ca o simpla repriza de 45. Totusi,rezultatele vin,dupa parerea mea,dintr-un impuls puternic lasat de PEP,atunci cand a plecat. Jucatorii au fost dezamagiti parca,pentru ca nu au putut da mai multe trofee,desi au jucat foarte probabil la fel de frumos.Sezonul trecut ghinionul a fost la tot pasul,atat in campionat cat si in champions league,unde,Chelsea nu cred ca ar mai scoate un rezultat bun fara NOROC si anti-fotbal. Un articol foarte frumos,visca barcelona.

  • X-man spune:

    Izco? Cine e ala? Eu stiu doar de Isco :D
    Menttos, hai sa nu il mai laudam degeaba pe Pep in dauna lui Tito, Barca din acest sezon e mult mai directa si mai incisiva iar asta e meritul lui Vilanova.

    • ovidiu spune:

      isco, izco…”s” e langa „z” pe tastatura..are circumstante atenuante…oricum pe tip il chema francisco..deci in mod evident i se spune „isco”. vezi adrei..lumea are mania de a obs greselile, deci nu sunt o specie unicata..si mama daca greseste ceva ii atrag atentia…e o boala netratabila!

      • ovidiu spune:

        eu tocmai ti-am spus adrei in loc de andrei.. :))

        • Andrei Niculescu spune:

          Nu-i rau ca esti asa, pe undeva inseamna ca esti perfectionist. Greseli face toata lumea, greselile de scriere sint explicabile pe fondul de viteza in care ne miscam. Iar eu nu am corectura, asa cum e la ziare. Important e sa corectezi. Nu ma deranjeaza defel sa mi se atraga atentia ca am gresit

  • Tudor spune:

    Probabil ceea ce voi scrie acum s-a spus de mult prea multe ori si totusi merita repetat la infinit BARCELONA E CEA MAI BUNA ECHIPA DIN ISTORIE. Nu sunt destul de in varsta pt a cunoaste jocul practicat de Ajax, Milan sau Real Madrid din anii 60 dar nu imi pot imagina o echipa care sa poata aduce atata bucurie atunci cand joaca. Lasand la o parte statisticile reci dar atat de adevarate pot afirma cu toata inima ca Barcelona este echipa perfecta pt ca ma face pe mine si pe ceilalti suporteri sa uitam de alte probleme timp de 90 de minute.

  • dani spune:

    „Secretul fericirii nu sta in a face doar ce-ti place,ci in a-ti place ceea ce faci.”(L.Tolstoi)Cred ca acest citat se potriveste foarte bine in cazul jucatorilor catalani, se vede ca le place sa joace fotbal. Atunci cand faci ceva cu placere obtii si rezultate si esti fericit.Nu credeam ca vor avea asa un tur de campionat aproape perfect,au avut mai mult noroc decat in sezonul trecul.Sper sa aiba succes si in continuare pentru ca vin meciuri grele in CL,cupa si campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă