Articolul urmator

ALLEGRI LA MAX

ALLEGRI LA MAX

Ceva trebuie să aibă această competiție numită UEFA Champions League de nimeni n-a reușit în cei aproape 25 de ani de existență să o cîștige de două ori la rînd. De parcă atunci cînd a fost inventată în laboratoarele UEFA a fost introdusă și un soi de clauză ocultă, nepublicată, ascunsă de ochii oamenilor de rînd, care interzice unei echipe cîștigătoare să repete performanța și-n sezonul următor. Evident, această clauză nu există. Nici măcar o ”recomandare”, cuvînt care place mult în birourile de la Nyon, nu există. Există însă o explicație, iar ea se numește plusvaloare. Champions League este cea mai grea competiție din cîte există, discut aici de competițiile rezervate echipelor de club, nu se poate compara cu nici un campionat sau cupă internă. De aceea îmi mențin părerea că a ajunge în semifinalele Champions League e o performanță extraordinară. Acumularea de valori la startul fiecărui sezon face că o calificare în semifinale să fie un obiectiv extrem de îndrăzneț, pe care nu mulți reușesc să-l atingă. Luați semifinalistele din ultimii 10 ani și veți descoperi grupul care conduce fotbalul european.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

Am mai spus de foarte multe ori. În Champions League orice detaliu contează și orice accidentare, în special la această fază a sezonului, e importantă. Despre accidentările din lotul Realului s-a tot vorbit, nu o să insist. Vă propun însă un nou detaliu. La meciul tur dintre Barcelona și Bayern vorbeam pe acest blog despre cele întîmplate înainte de golul de 1-0 marcat de Messi, despre acel detaliu care s-a dovedit decisiv în cele din urmă, căci dacă Messi nu deschidea scorul atunci nimeni nu știe ce se întîmpla ulterior. Priviți cu atenție golul egalizator al lui Juve. La acea minge înaltă, Sergio Ramos are o fracțiune de secundă de ezitare. Se ține cu mîinile de cap, pesemne se lovise în săritură, și uită să facă pasul în față, așa cum scrie la carte. Se spune că bărbații nu-s capabili să facă două lucruri în același timp. Se mai spune că femeile ar fi în stare, dar asta nu contează acum. Creierul lui Ramos n-a putut prelucra pentru început decît senzația de durere, motiv pentru care și-a pus mîinile în cap. O secundă mai tîrziu, dar cît de importantă e o secundă la acest nivel, realizează că a greșit și se repede spre Pogba, pe care el îl lăsase în poziție regulamentară, Nu poate sări la cap așa cum trebuie, iar Pogba scoate mingea de acolo în ceea ce se va dovedi o pasă de gol spre Morata. Morata, cu ”M” de la Morientes, dar și de la Madrid, dar și de la model. Modelul lui Florentino Perez de a construi echipe, care i-a jucat încă o dată o festă. Pentru cine nu știe povestea lui Morientes, Google oferă toate datele, e vorba de sezonul 2003-2004.

Era 1-0 în acel moment pentru Madrid. Scor de calificare. Sergio Ramos avea să spună după meci că echipa a crezut că totul e rezolvat. Ciudat mod de abordare în fața unei echipe italiene totuși. Juventus n-a făcut un meci grozav în prima repriză, a avut șansă că a intrat cu 0-1 la vestiare, dar a renăscut uluitor după golul lui Morata. La fel de uluitoare a fost căderea Realului, o echipă incapabilă să genereze mai mult de un șut anemic pe spațiul porții lui Buffon în minutele ce au urmat. Ocazia lui Bale, imensă totuși, a fost excepția care a venit să întărească regula acestui an 2015, în care Real Madrid n-a izbutit să transforme în gol ocaziile pe care le-a creat.

Ca de obicei în astfel de situații se discută despre merite. Dacă Juventus a izbutit să se califice înseamnă că a meritat. Orice discuție în jurul acestei teme devine derizorie. Alte discuții merită făcute. În primul rînd în jurul lui Massimiliano Allegri. Primul om pe care l-aș fi intervievat miercuri seară ar fi fost Antonio Conte. Creatorul acestui Juventus și-a lăsat creația de izbeliște astă-vară  fiindcă nu i-au fost aduse întăririle pe care el le solicitase spre a putea face față în Champions League. A plecat fix înainte de startul sezonului, nu la finalul celui precedent, ci exact înainte de reluarea pregătirilor, dintr-un soi de răsfăț amestecat cu orgoliu. A venit Allegri și mulți au crezut că lucrurile se vor complica pentru ”Bătrîna Doamnă”. M-am numărat printre cei sceptici, mă gîndeam că nu e omul potrivit, aveam în minte, ca toată lumea de altfel, episodul cu Pirlo de la AC Milan. Ei bine, iată că m-am înșelat și ne-am înșelat toți cei care am crezut asta. Allegri nu doar că a gestionat perfect relația cu Pirlo, dar a reușit să transforme echipa lui Conte într-una și mai bună, capabilă să interpreteze diverse partituri nu doar în funcție de adversar ci și în funcție de conjunctură. Echipa lui Conte a devenit echipa lui Allegri și e una mai bună.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

De ziua internațională a dorului, Allegri și ai săi au stins dorul fanilor lui Juve după o finală europeană. Allegri stinsese destul de repede dorul de Conte, n-a durat mult pînă ce lumea să-și dea seama că lucrurile nu se duc în jos ci, dimpotrivă, merg spre bine. Probabil că acum, la Milano, dorul de Allegri e foarte mare în birourile de la AC Milan. Cam asta e viața unui antrenor. Dat afară de la Milan în ianuarie 2014, pus la Juve în iulie, cîștigă 10 luni mai tîrziu un nou scudetto, mai clar decît o făcuse Conte, și duce echipa în două finale, cea de Cupa Italiei, dar mai ales cea de UEFA Champions League. Pentru Juve, aproape că nici nu mai contează dacă va cîștiga Champions League sau nu. Cel mai important lucru acum, ca și pentru Atletico anul trecut, e că a redevenit un grande al Europei, o forță a fotbalului continental. Ceea ce-i cam lipsea.

Am spus că nu contează dacă va cîștiga sau nu finala. Asta nu înseamnă că n-o va putea face. Sînt mulți cei care cred că Barcelona va avea o misiune simplă la Berlin. Îi rog să se mai gîndească. Și să revadă ultimele 30 de minute de pe ”Bernabeu”. Și în special cele de final, cînd Allegri a pus în scenă BBC-ul său. Nu-s multe echipe în lume care să aibă o asemenea apărare. Și o linie de mijloc în care Vidal aleargă de parcă e pe baterii, iar Pogba e o bestie, care la Berlin va ajunge mult mai bine fizic. În jurul lui Pirlo poate ar fi de discutat, dar aplauzele pe care le-a primit pe ”Bernabeu” mă fac să evit discuția. E prea mare fotbalist ca să fie inclus în astfel de analize, chit că, așa cum spuneam mai sus, orice detaliu poate fi important la nivelul ăsta. Și ar mai fi Tevez. Și ar mai fi Morata, care are în continuare ceva de demonstrat lui Florentino Perez. Juve avea această echipă și înainte de semifinală, trebuia doar un certificat, o ștampilă. Care a fost pusă la Madrid.

N-o să mă refer la viitorul duel Suarez-Chiellini. Pariez că nu va fi nimic între ei, ba chiar că vor încerca să scoată beneficii de imagine de pe urma celor întîmplate. Și nici despre posibilul duel Suarez-Evra. Nu cred că va fi cazul. Cînd îi are lîngă el pe Messi și Neymar, Suarez nu trebuie să scoată dinții.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:

O să mă refer pe final, dar pe scurt, la Real Madrid. Și asta pentru că vom mai avea timp s-o facem. Se anunță o vară agitată la Real. Impulsiv așa cum îl știm, Florentino Perez va reacționa. Presupun că vom asista la un desant de jucători, căci un sezon fără nici un trofeu trebuie acoperit cumva. Mai presupun că Ancelotti nu va continua. Cred că știe și el asta, declarația dată miercuri cum că vrea să-și ducă la capăt contractul e un avertisment către Florentino că nu intenționează să demisioneze și că va trebui să-și primească toți banii din contract. Cam la fel acționează și Casillas, care nu vrea să plece fără să-și primească banii pe care îi are de luat pînă în 2017.

Acest sezon, în Spania și în Europa, transmite un mare mister. Un dublu mister de fapt. Cum a reușit să se dezintegreze senzaționala echipă a Realului din toamnă și cum a izbutit să se regenereze echipa Barcelonei din aceeași perioadă? Ancelotti vine cu circumstanțele atenuante ale accidentărilor, care au fost și care au avut rolul lor. Dar intervenția lui Ancelotti în jocul echipei în toată această perioadă s-a văzut destul de puțin. Nici măcar miercuri seară, cînd erau atît de multe în joc, italianul n-a mișcat nimic de pe bancă în afara schimbărilor de serviciu, post pe post. Să încerce o nebunie, de genul trecerii lui Marcelo, de exemplu, în atac, cam cum a făcut Guardiola cu Lahm. Sau a lui Coentrao la mijloc, cum a făcut Mourinho. Cu Juve apărîndu-se în 5 oameni, poate că trebuia încercat și altceva în locul centrărilor în careu. Sigur, după război e ușor de vorbit, mai ales din partea unora care stau pe margine și privesc, dar eu cred că o asfel de încercare ar fi putut să revitalizeze echipa.

Și ar mai fi un mister al acestei primăveri. Ce s-a întîmplat cu Cristiano Ronaldo? De la decernarea Balonului de Aur, Cristiano a avut rare momente cînd a repetat prestațiile din toamnă. Am spus de multe ori la emisiuni că în Spania se vorbește despre problemele fizice pe care portughezul le are și pe care le duce pe picioare. La spate și la genunchi. Sînt indicii deja că nu se vorbește aiurea. Cred că pentru Cristiano vacanța de vară e cea mai mare dorință din ultimul timp.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE GĂSIȚI AICI:


 

10 Comentarii
 • Razvan Iancu spune:

  Volevano vincere, Volevano vincere…ma l’hanno preso nell culo! De 20 de ani acesti trolli iberici ma ameninta, imi arata pe degete cate goluri vor marca, cate milioane costa balerinii lor, cate reusite au au acumulat cu Almeria, Extremadura sau Levante (as fi spus Alcorcon, dar nu e ok). La final razboinicii piemontezi ii scalpeaza de fiecare data si vorbele mascaricilor raman palide iluzii. Sclavi ai bugetelor…JUVENTUS E O FORTAREATA IMPENETRABILA! Aici nu e La Liga, noi nu suntem Sevilla! In incheiere tin sa multumesc amicului Morata, devenit un Morientes 2. I-ai scos pe ai tai din Liga? Suntem prieteni! Conte a facut 102 puncte in Serie A, ALLEGRI FACE 102 MILIOANE IN CHAMPIONS LEAGUE! FORZA JUVENTUS!

 • mihai spune:

  inca stau si ma intreb, oare cat intelege ilie dumitrescu din fotbal. se citea aseara frustrarea ca nu vede el clasico in finala… o tot dadea ca juve a marcat din faza fixa, uitand ca realu a dat gol din 11m, sarea peste ocaziile lui juve si punea accentul pe cele ale realului:) in alta ordine de idei, a fost o lectie de fotbal tipica, fotbalul italian dus la perfectie contra „vedetelor” realului. o echipa a castigat in fata unor individualitati. multi vad, putini pricep.

 • MM spune:

  Ai dreptate ca Ancelottia gresit ieri cu schimbarile, cred ca trebuia introdus jese, coentrao e depasit sezonul asta, cred ca odegard merita o sansa. In rest cam putin ce este de reprosat lui anceloti, a avut aceea serie de victorii memorabile si nimeni nu zicea nimic, totul s-a rupt in momentul accidentarii lui Modric. Real a suferit un shock, s-a creat un dezechilibru total intre ofensiva si defensiva si cat nu ar parea de absurd Real e dependenta de Modric e motorul acestei echipe, la fel cum era Alonso. Real nu s-a putut acomoda la noua formula, Anceloti a incecat mereu sa schimbe schema tactica, iar accidentarile intervenite pe parcurs ii dadeau de cap. E greu sa te adaptezi de la o schema la alta, aici dupa mine a fost cheia, jucatorii nu s-au regasit, multe improvizatii. Chiar si sezonul trecut Real a avut un start de sezon mai ezitant a fost de neoprit spre sfarsit pt ca a avut consistenta si stabilitate, anul acesta nu a fost sa fie. Atat isco, ramos, illara nu s-au dovedit a fi inlocuitori pe masura lui Modric. Schema lui ancelotti depinde in amre parte de mijlocasi, din aceasta cazu Real a si avut probleme cu atletico in finala pt ca nu era alonso. Eu sper ca Carlo sa ramana , perez sa aduca 2-3 jucatori si sa contruiasca o noua forta pt a cuceri UNDECIMA.

 • nu_te_suport spune:

  Poate ca lui CR7 ii lipseste vaginul irinei shaik

 • Chiorean Paul spune:

  Principala problema a lui Real Madrid cu siguranta este lipsa unei echipe in adevaratul sens al cuvântului. Zicala care spune:” Ce e prea mult strica ” se aplicã 120% asupra madrilenilor. Florentino Perez e ca un adolescent de bani gata cu o trufie care pentru mine e chiar deranjanta. Un adolescent care are cele mai frumoase fete, e cel mai popular , are cei mai multi bani. Prin strategia bolnavicioasa a lui Perez numita – eu iau tot si voi nimic- industria fotbalului se va strica din ce în ce mai mult. Mã gandesc care e ultimul jucator care ‘l-a creeat’ Real. Sincer, recunosc c? nu-mi dau seama de?i o urmaresc pe Real Madrid de o grãmadã de timp. Trist , nu? :)

 • Matei spune:

  Perfect de acord cu tot ce ai spus , cu exceptia faptului ca Barca ar putea avea probleme in finala

  • mihai spune:

   te-ai intors din viitor de sustii ca barca nu are probleme in finala? sau doar pronostichezi, intuiesti? daca e pe intuite sau pe vorbe, poate oricine sa zica orice, cum au fost 90% dintre fanii real care se vedeau in finala inca de la tragerea la sorti.

 • mrsandman spune:

  Analiza pe text :
  „De aceea îmi men?in p?rerea c? a ajunge în semifinalele Champions League e o performan?? extraordinar?.”
  – e o performanta cand te numesti Juventus sau Porto sau Monaco . Cand ai buget de 500 milioane se numeste de fiecare data ESEC .
  „La acea minge înalt?, Sergio Ramos are o frac?iune de secund? de ezitare. Se ?ine cu mîinile de cap, pesemne se lovise în s?ritur?, ?i uit? s? fac? pasul în fa??, a?a cum scrie la carte.”
  – se numeste delasare sau suficienta , o atitudine constatata la toti jucatorii lui RM . De la tragerea la sorti a semifinalelor se gandeau nu la Juve ci la adversarul din finala .
  „Acest sezon, în Spania ?i în Europa, transmite un mare mister. Un dublu mister de fapt. Cum a reu?it s? se dezintegreze senza?ionala echip? a Realului ”
  -De la un fan Barca , imi doresc sa ramana Ancelotti . E un antrenor decent dar incapabil sa mobilizeze o echipa ( indifferent de valoarea jucatorilor ) care sa aiba rezultate in toate competitiile . Asa a fost peste tot , pare ca prioritizeaza doar o competitie si daca mai pica ceva , e bonus . La Milan a mers , a luat o echipa in plina “epoca de aur “ a marii rivale si a castigat “aproape 3” UCL ( finala de la Istanbul e o alta mostra de lipsa de reactie) , reusind intre timp sa scape printre degete cateva titluri ce pareau castigate . La Chelsea , care indifferent de bani va fi tot timpul un ManUTD “ wannabe “ merge sa iei doar campionatul , la PSG la fel ….
  Asta nu cred ca merge prea mult timp la Madrid , mai ales cand rivalul se numeste Barcelona ( care btw in ultimii 10 ani a castigat cel putin dublul trofeelor lui RM) . Obsesia Madridului pentru “La Decima” de anul trecut pare sa il favorizeze in ochii suporterilor . Intr-un sondaj in AS peste 60% din respondenti il vor si la anul , doar ca parerea fanilor este egala cu zero atunci cand deciziile le ia Florentino . Ce se va alege de imaginea lui Carletto si a lui Floren daca anul asta castiga Barca tot ( si antiteza cu Barca jalnica de anul trecut le-a sporit capitalul de imagine) ? Pariez pe impulsivitatea lui Florentino :)

  „?i ar mai fi un mister al acestei prim?veri. Ce s-a întîmplat cu Cristiano Ronaldo? De la decernarea Balonului de Aur, Cristiano a avut rare momente cînd a repetat presta?iile din toamn?. ”

  mister elucidat , pe Cristina a parasit-o Irina …simple as that .

 • George spune:

  Vreo sansa sa vina Klopp?

 • Miki spune:

  Pe Alegri nu il suport. Sunt fan Milan el a dus Milanul la vale..Antrenoru lu peste…Stati asa sa vedeti ce o sa se intample sezonul urmator la Juve…locul 2-3-4..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă