Articolul urmator

ALLEGRI, INZAGHI ȘI BUNICA LUI FLORENZI

ALLEGRI, INZAGHI ȘI BUNICA LUI FLORENZI

Pe cît de mare era orizontul de așteptare al fanilor Milanului înaintea duelului cu Juventus de sîmbătă seară, pe atît de clară cred că a fost concluzia trasă de toată lumea, la final. Deocamdată, între Juventus și Milan e o diferență vizibilă, iar entuziasmul lui Pippo Inzaghi și atmosfera foarte bună pe care, se vede, a adus-o la echipă n-au cum să compenseze lipsurile evidente din lotul Milanului.

BILETE DE INTRARE LA MECIURILE DIN SERIE A GĂSIȚI AICI:

Pippo mai are mult de muncă pînă să readucă pe Milan în lupta pentru titlu în Serie A, dar perspectivele par bune. Dacă e adevărat că fotbalul e o stare de spirit, și n-am nici un motiv să cred că n-ar fi adevărat, caracterul noul antrenor al rossonerilor îl poate ajuta. Atît timp cît va beneficia de sprijinul celor din tribună. După multă vreme s-a jucat cu casa închisă un meci al Milanului, l-am văzut pe acolo și pe Berlusconi, nu cred că un eșec cu Juve, care e totuși campioana ultimilor trei ani, va schimba percepția oamenilor față de munca la care s-a înhămat Pippo. Pînă la urmă a fost un 0-1 ce putea lesne să se termine 1-1, dacă pe final se dădea penalty la acțiunea lui Menez. Și chiar se putea da, căci a fost genul ala de fază la care arbitrul era acoperit. Ar fi fost însă nemeritat, căci realitatea din teren a fost cu totul alta

Daca e ceva care lipsește în jocul Milanului de azi, dincolo de problemele din apărare, dar acolo există totuși 4 variante pentru cele două posturi de fundași centrali, dacă e ceva care lipsește, așadar, mi se pare că ar fi creativitatea în zona de mijloc. Pînă-și va reveni Montolivo, Inzaghi poate că ar putea miza mai mult pe Van Ginkel, care pare a avea calitatea necesară. Mizez în continuare pe Torres, care n-are cum să fi uitat în perioada Chelsea fotbalul pe care-l juca la Liverpool. Eu mizez pe el și cred că va da multe goluri în acest sezon. Cît despre Menez, mi se pare că nu-l prinde postura de marcator, mai repede l-aș vedea în cea de număr 10, cu libertate de mișcare și degrevat oarecum de sarcini defensive, undeva în spatele lui Torres și El Shaarawy. Milanul e un șantier acum, se încearcă multe materiale, unele se mai sparg, altele se mai strică, produsul finit ar trebui să apară undeva în sezonul viitor. Deocamdată, pentru Milan revenirea în Europa mi se pare esențială, în vreme ce o calificare în Champions League ar echivala chiar cu un titlu de campioană.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE MILANULUI GĂSIȚI AICI:

Juventus, în schimb, pare a nu resimți plecarea lui Conte. La momentul despărțirii sale de ”Bătrîna Doamnă”, mă gîndeam că șansele la cîștigarea titlului se mai diminuează în raport cu Roma sau chiar cu Napoli. Mai corect ar fi, după ce am văzut în primele etape, să spunem că au crescut șansele Romei, dar nu pentru că Juve a slăbit, ci pentru că Roma s-a întărit față de sezonul trecut. Massimiliano Allegri a preluat pe Juventus în plină zonă de turbulențe, pe care le-a survolat însă rapid, ba chiar a dus aeronava campionilor într-o zonă mult mai calmă. Faptul că Juve are 4 victorii din tot atîtea meciuri și n-a primit nici un gol, deși problemele sale de efectiv în apărare au fost destul de limpezi, arată o ”Bătrînă Doamnă” suficient de tare pe picioare.

Allegri a fost suficient de deștept încît aleagă varianta continuității în locul unei schimbări de conținut, ce putea deveni traumatizantă pentru jucătorii săi. După 3 ani de Conte, n-ar fi fost prea ușor pentru ei să-l vadă pe Allegri venind și spunînd ceva de genul: ”gata, de acum încolo jucați altceva!”. Allegri a continuat să meargă pe formula de 3 fundași centrali, deși eu cred că, mai devreme sau mai tîrziu, o va modifica în cea de 4, care lui îi place mai mult. Dar una e să-ți placă un lucru și alta e să-l impui și altora. Juve are aceeași dorință de a controla jocul pe care o avea și la Conte, de a pasa, de a impune ritmul, de a-și crea ocazii plecînd de la această concepție. În ultimele sale luni la Milan, Allegri era tocmai invers, adeptul unei apărări organizate și căutînd contraatacul. Ne reamintim ce probleme a avut Barcelona contra acelui tip de Milan. Însă Allegri știa ce are la dispoziție atunci, la fel cum cred că știe ce are la dispoziție acum. Comparații nu prea se pot face, așa că nici stilul acela de joc n-avea de ce să fie repetat la Juve. Această teamă pe care am sesizat-o la mulți fani ai Juventusului, cum că Allegri va importa de la Milan acel stil de joc destul de cenușiu, impropriu unei campioane, cred că a mai dispărut acum.

O schimbare parcă am sesizat la Juve. E un pic mai agresivă. Asta da, e o teorie a lui Allegri, care a motivat astfel îndepărtarea lui Pirlo de la Milan, pe ideea că avea nevoie de mai multă agresivitate la mijlocul terenului în locul creativității, cam prea blîndă de multe ori, pe care o propunea Pirlo. Distribuit în rolul lui Pirlo, Marchisio a jucat acest rol al agresivității, avînd însă lîngă el două ”bestii”, ca să citez o caracterizare ce-i place lui Ilie Dumitrescu. Pe Pogba și pe Roberto Pereyra. Dacă la Pogba nu e chiar o surpriză, chit că pasa pe care o dă la golul lui Tevez ne arată că el poate interpreta și rolul lui Pirlo, prestația lui Pereyra a fost remarcabilă. Adus ca o variantă de rezervă la o posibilă plecare a lui Vidal, care primea apeluri peste apeluri dinspre Manchester, Pereyra a arătat că poate face față concurenței. Și i-a oferit lui Allegri un subiect de meditație. Vidal-Pogba-Pereyra e o linie care zău că arată bine. Unde ar fi rolul lui Pirlo atunci cînd își va reveni? E un subiect de meditație, trebuie să recunoașteți! Pe undeva cred că Pirlo trăiește un soi de deja-vu. L-am simpatizat întotdeauna pe Pirlo, doar că, vezi și situația lui Xavi, chiar și a lui Casillas, în fotbal memoria are o viață foarte scurtă.

BILETE DE INTRARE LA TOATE MECIURILE LUI JUVENTUS GĂSIȚI AICI: 

P.S. Mi-a plăcut teribil gestul lui Florenzi, de a sări în tribună și a merge la bunica lui, care venise pentru prima dată, la 82 de ani, să-l vadă pe viu. E un gest de o candoare neașteptată aș zice într-un fotbal destul de violent, precum cel italian. Între indivizii cu miros penal, care mai aveau puțin și opreau finala Cupei dintre Napoli și Fiorentina, și bunica lui Florenzi o aleg pe dînsa. Fotbalul nu înseamnă doar torțe, scaune incendiate și bătăi, mai înseamnă și astfel de lucruri.

 

3 Comentarii
  • nicicum spune:

    Nicicum Cumva Nicicum Cumva orice articol despre serie este de bun augur, mie insa inzaghi nu-mi pare ca va aduce evolutia mult dorita pt fanii lui milan, deocamdata are de partea lui doar entuziasmul si blazonul, mai putin organizarea tactica(vezi scorurile de hochei si meciul inexistent in fata lui juve). imi da impresia unui seedorf mai slab…timpul va demonstra daca am sau nu dreptate. cat despre presupusul penalty…in general presa italiana sustine ca menez a accentuat prea mult caderea.(http://sport.sky.it/sport/calcio_italiano/2014/09/22/moviola_3_a_giornata_serie_a_fontani.html) nu poti da la orice contact 11m, doar pt ca atacantul se arunca-n cap. in rest, foarte bune observatii la adresa lui juve.

  • Lucian spune:

    Sunt perfect de acord cu tot ce ai scris despre Milan.

    O singura observatie si aceea minora: cred ca decat numar 10 in spatele varfurilor Menez va fi foarte okay in banda dreapta in 4-3-3-ul lui Pippo. Sistemul e dinamic si e potrivit si pentru El Sharaawy care a dat cel mai bun randament in banda stanga acum doua sezoane.

    • Andrei Niculescu spune:

      mie mi se pare ca din echipa asta are un pic de creativitate. Cand o reveni Montolivo o sa vedem, poate atunci sa joace in banda asa cum zici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă