Articolul precedent

SANTOS-SAO PAULO, UN ”CLASIC” ÎN BRAZILIA

SANTOS-SAO PAULO, UN ”CLASIC” ÎN BRAZILIA

S-au terminat meciurile din preliminariile Euro 2016, așa că ne îndreptăm din nou atenția către întrecerile interne. Pînă va veni week-end-ul cu partidele sale extrem de atractive din campionatele puternice, avem timp să ne delectăm cu ceva fotbal din Brazilia, unde campionatul nu se întrerupe nici cînd joacă ”Selecao”, ori cu Cupa Ligii de la noi, competiție aflată la ora primelor partide. 

PARIAZĂ LIVE LA CASA PARIURILOR PE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

FIGUEIRENSE – ATLETICO PARANAENSE

Obiective opuse pentru cele două adversare. Cu 26 de puncte adunate în 23 de etape, Figueirense se află pe locul 15 și caută să se depărteze de zona retrogradării, de care o desparte un singur punct. Perioada prin care trece nu este însă una ideală. Gazdele vin după două înfrîngeri consecutive, ultima, cu Cruzeiro, la scor, 1-5. De altfel, ei au una dintre cele mai slabe defensive, cu 34 de goluri încasate.

Atletico Parananense, în schimb, are aspirații înalte. Trupa lui Milton Mendes se află pe a 5-a poziție (37p) și se bate cu Sao Paulo pentru ultimul loc de Copa Libertadores, diferența dintre ele fiind de numai un punct. În runda precedentă a remizat fără gol cu Joinville, după ce anterior legase trei victorii.

În tur, Atletico a triumfat cu 1-0 datorită reușitei semnate de Nikao (20). S-a păstrat, astfel, o invincibilitate care durează din 2011. Atunci s-a consumat ultimul succes al lui Figueirense (2-0), care, la general, deține un bilanț mai bun: 6 victorii, 7 egaluri, 5 înfrîngeri, golaveraj 26-25.

Formații tinere, cu medii de vîrstă de 23 de ani, Figueirense și Paranaense contează pe mai mulți jucători cu lipici la gol. Gazdele îi au pe Marquinos, Dudu, Thiago Santana, toți cu cîte 3 goluri, iar rivalii pe Walter (6) și Nikao (4). Ultimii au și cîte 4 pase decisive, precum Clayton, dincolo.

Statistic vorbind, Figueirense marchează cel mai mult între minutele 60 și 75, în vreme ce Atletico se descurcă în special în perioada 75-90.

SANTOS – SAO PAULO
Partida de pe ”Urbano Caldeira” e prefațată de polemica deschisă de antrenorul gazdelor, Dorival Junior. Acesta s-a plîns de program. ”Numărul meciurilor este excesiv, de aceea jucătorii se accidentează. Asta afectează echipele, dar și spectacolul. Nu ar fi rău să avem mai multe pauze”, a atacat Dorival, susținut apoi de mai mulți tehnicieni din prima ligă, care are 20 de echipe.
Pînă va obține ceva, acesta încearcă să urce la zece seria pozitivă a lui Santos (locul 8), neînvinsă de la disputa cu Palmeiras, din iulie. În runda precedentă a remizat pe terenul celor de la Sport Recife (1-1), după trei succese la rînd, prin golul veteranului Ricardo Oliveira. Atacantul de 35 de ani (fost la Valencia, Betis, Milan) a semnat o ”dublă” în tur (2-3), pentru Sao Paulo punctînd Bastos, Miranda și portarul Rogerio Ceni, din penalty. Oliveira este și golgeterul echipei, cu 15 reușite. Dincolo, primul e Pato (8).
Cu 7 puncte obținute în anterioarele trei etape, fără ca apărarea să le cedeze vreodată, oaspeții se găsesc pe a 4-a poziție și caută să aconteze ultimul bilet de Copa Libertadores. Ei mizează acum și pe Luis Fabiano, revenit la antrenamente după o întindere musculară suferită în urmă cu trei săptămâni. Și portarul Rogerio Ceni s-a pregătit normal (acesta a ratat ultimele două jocuri din cauze medicale), dar revin după suspendare Pato, Thiago Mendes și Wesley. Incerți sunt Breno, Lucao, Luiz Eduardo și Carlinhos.
48 de partide au avut loc între Santos și Sao Paulo. Prima are palmares superior: 22 de succese, 10 egaluri, 18 eșecuri, golaveraj 73-58. Duelul este considerat un clasic al fotbalului brazilian, motiv în plus pentru amfitrioni să dubleze acum prețul biletelor.
Ambele formații au înscris cel mai des la începutul reprizei secunde. În precedenta dispută acasă, în aprilie 2015, Santos s-a impus cu 2-1 (Geuvanio 36, Ricardo Oliveira 76 – Luis Fabiano 87).

Casa Pariurilor

ACS POLI TIMIȘOARA- PETROLUL PLOIEȘTI
Ambele formații caută confirmări pe banca tehnică. ACS Poli l-a instalat recent pe Florin Marin în locul lui Dan Alexa, iar startul a fost promițător, triumf scurt (1-0) cu Chiajna. A urmat succesul din meciul amical cu Bekescsaba (3-1), însă acum pare a fi un examen ceva mai greu, împotriva altei formații cu probleme.
”Lanternă roșie” în Liga 1, Petrolul are două înfrîngeri la rînd, cu Dinamo și Astra, fără să marcheze. Între cele două insuccese a fost pus antrenor Eusebiu Tudor, care l-a substituit pe Tibor Selymes. Startul a fost fals, 0-1 cu giurgiuvenii. Se putea obține totuși mai mult dacă ploieștenii nu ar fi ratat două penaltyuri. După tehnician, Petrolul a mai adus în pauza competițională un mijlocaș bulgar, Viktor Genev. A renunțat, în schimb, la Petrișor Voinea. Pentru Timișoara sînt incerți Ropotan, Varga, Tudose, Farina, în vreme ce Moussa și Beța s-au refăcut.
În sezonul trecut din Cupa Ligii, Petrolul s-a oprit în ”optimi”, 0-1 cu U Cluj. Timișorenii n-au participat, fiind în liga secundă. 0-3 a fost rezultatul precedentului duel de la Timișoara, în mai 2014. Golurile ”lupilor” le-au semnat Albin (19 penalty, 39, Geraldo 45)
CSMS IAȘI – CFR CLUJ
După un debut de stagiune peste așteptări, în care a cochetat cu primul loc în Liga 1, CSMS Iași s-a stins și a coborît pînă pe a 7-a treaptă. În ultimele patru partide nu a putut obține mai mult de un punct, perioadă în care a marcat numai o dată, primind 6 goluri. Ultimul triumf l-a realizat chiar în confruntarea cu CFR din 7 august, cîștigată de trupa lui Nicolo Napoli cu 2-1 (Golubovici 24 penalty, Enescu 38 – Larie 79 penalty).
Clujenii sînt pe a 8-a poziție, dar numai pentru că au fost penalizați cu 6 puncte. În ultima perioadă aceștia au alternat evoluțiile, chiar dacă au schimbat antrenorul, Francisc Dican în locul lui Dan Matei. Precedentul meci l-au cîștigat, 3-1 cu FC Botoșani, prin tripla spaniolului Cristian Lopez, golgeterul echipei (4 reușite). După aceea, în pauza competițională, CFR a mai transferat trei mijlocași: Nouvier, Gomelt și Partipilo.
CSMS și CFR s-au înfruntat și în ”optimile” precedentei ediții din Cupa Ligii. Atunci, pe 20 iulie 2014, tot la Iași, gazdele au învins cu 4-2 (L. Mihai 5, Mihalache 14, Pălimaru 59, Olah 80 penalty – Christian 38 penalty, Ad Păun 45)

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă