BAYERN-WOLFSBURG, PRIMUL ȘOC AL SEZONULUI ÎN BUNDESLIGA

BAYERN-WOLFSBURG, PRIMUL ȘOC AL SEZONULUI ÎN BUNDESLIGA

E un mijloc de săptămînă cu etape intermediare, în diverse campionate, ori cu meciuri de Cupă, cazul nostru, sau Cupa Ligii în Anglia. Meciul zilei de azi vine din Bundesliga, acolo unde Bayer Munchen și Wolfsburg reeditează duelul din Supercupa Germaniei, cîștigat de Wolfsburg la penalty-uri. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BAYERN MUNCHEN – WOLFSBURG

Duel important pe ”Allianz Arena”, între Bayern și Wolfsburg. Ambele sînt neînvinse, cu cele mai bune defensive (două goluri luate în 5 etape), și fiecare conștientă că un pas greșit ar duce la pierderea contactului cu liderul Borussia Dortmund, care în această joacă pe terenul lui Hoffenheim. Ca și Borussia, bavarezii au punctaj maxim (15p), dar golaveraj inferior, în vreme ce adversarii de azi, aflați pe locul trei, au patru puncte mai puțin. Ei au câștigat tot acasă, dar în deplasare doar au remizat, surprinzător, la Ingolstadt și la Koln. Au adunat însă 420 de minute de cînd nu au mai încasat un gol, iar în Bundesliga au 9 meciuri consecutive fără eșec, din 5 victorii și 4 egaluri.

În stagiunea precedentă, Bayern s-a impus pe propria arenă, cu 2-1. Wolfburg a învins însă în retur cu un neașteptat 4-1, dar și în Supercupa Germaniei, 1-1/5-4 la penaltyuri, luna trecută. ”Am pierdut ultimele două meciuri cu ei, e timpul să ne luăm revanșa. Ne va fi mai ușor după ce i-au pierdut pe De Bruyne și Perisici”, a zis fundașul munchenez Jerome Boateng. Antrenorul ”lupilor”, Dieter Hecking, a replicat: ”Nu am fost niciodată un fan al lui Bayern. Dacă prindem o zi bună, o batem din nou. Cu Dortmund în față, ei sînt obsedați să cîștige tot, noi putem profita”.

Bayern n-a pierdut niciodată, sub comanda lui Guardiola, un meci în turul campionatului. Antrenorul spaniol contează azi pe un Xabi Alonso, Lahm, Thiago și Lewandowski, pe care i-a odihnit în deplasarea de la Darmstadt, cîștigată lejer cu 3-0. La această partidă a fost folosit pentru prima dată ca titular Kingsley Coman, atacantul adus (deocamdată) împrumut de la Juve marcînd și un gol. Tot la Darmstadt a jucat titular și tînărul Kimmich, pe care Guardiola îl dorește o variantă de rezervă pentru Xabi Alonso. Pep Guardiola nu-i poate folosi azi pe Robben, Ribery, Benatia, Badstuber și Kirchhoff. Dincolo lipsesc Casteels, Felipe, Vieirinha.

21 de partide s-au disputat între cele două echipe la Munchen, de unde Wolfsburg nu s-a putut întoarce decît cu un punct. Performanța a realizat-o în 8 decembrie 2001, duel terminat 3-3. La general, Bayern conduce cu 30 de succese, 5 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj 89-35. Golgeteri sînt Muller, cu 6 reușite, respectiv Bas Dost (4). Ultimul nu va fi se pare titular la Munchen, căci l-a supărat pe antrenorul Dieter Hecking atunci cînd și-a manifestat public nemulțumirea pentru desele înlocuiri la care este supus. Hecking a spus că nu dorește nici o formă de egoism în echipa sa și este foarte posibil să-l titularizeze pe Bendtner, pe care l-a lăudat pentru comportament, spunînd că este mult mai implicat decît era în campionatul trecut.

PSG – GUINGAMP

Cu 7 partide în 22 de zile, Laurent Blanc a ales, pentru a parcurge cu bine din punct de vedere fizic acest program solicitant, să-și rotească jucătorii la PSG. Cu consecinte. După patru victorii la rînd, fără gol primit, campioana Franței a înregistrat un recul și doar a remizat în ultimele două runde, 2-2 acasă cu Bordeaux și 1-1 cu Reims, în deplasare. În ultimul meci, cel mai tare a dezamăgit Lucas Moura, fără nici o centrare bună și cu doar 40 de atingeri de balon, numai două în careul advers. Pașii greșiți ai parizienilor au permis urmăritoarelor de conjunctură să se regrupeze imediat în spate, unde Rennes și St. Etienne sînt la un punct, iar Caen la două.

O problemă ce poate fi cu atît mai mare cu cît pe ”Parc des Princes” vine Guingamp, o formație în plin fuleu. Aceasta a avut un traseu invers: a început cu trei înfrîngeri, fără să înscrie, dar a cîștigat următoarele trei partide, ultima contra codașei Gazelec Ajaccio (2-1), în care apărarea i-a cedat o singură dată. Trupa lui Gourvennec nu are nici o remiză în 6 runde, la fel ca și Caen.

Conform ”L`Equipe”, Ibrahimovic va fi menajat astăzi, atacul urmînd a fi format din Di Maria, cavani și Pastore. În linia de mijloc, față de deplasarea de la Reims, va reveni Matuidi, în vreme ce în apărare vor reintra Maxwell și David Luiz. Fundașul dreapta Aurier este suspendat.

Fiecare formație a învins pe teren propriu sezonul trecut: Guingamp cu 1-0, PSG cu 6-0. Ultima performanță a oaspeților la Paris s-a consemnat tocmai în 2001, cînd au învins cu 3-1 în februarie, iar în noiembrie a remizat, 1-1. De atunci, numai eșecuri. Bilanț general: 8 victorii, 8 egaluri, 4 eșecuri, golaveraj 34-17.

Cavani, cu 5 reușite, și Privat, cu două, sînt actualii golgeteri ai celor două echipe. Cu goluri în fiecare meci, parizienii au marcat în toate perioadele de joc, în timp ce Guingamp a punctat în special în ultima jumătate de oră.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA PSG – GUINGAMP

UDINESE – AC MILAN

Carlos Bacca pare să fie golgeterul așteptat de AC Milan. Cum Luiz Adriano încă nu pare pe deplin acomodat cu noul său rol, iar Balotelli rămîne în continuare imprevizibil, atacantul columbian a devenit principala piesă din ofensiva echipei pregătite de Sinișa Mihajlovici. El a marcat trei goluri în patru partide și tocmai a tranșat victoria cu Palermo, 3-2. ”Îmi amintește de Șevcenko”, a mărturisit administratorul delegat Adriano Galliani. ”Vreau să intru în istoria Milanului”, a zis și jucătorul.

Urcați pe locul 9, ”rossonerii” se deplasează acum la Udine. Echipa condusă de Stefano Colantuono ocupă o poziție de retrogradare, 18, fiind rămasă doar cu surprinzătorul succes de pe terenul lui Juventus (1-0). De atunci, Udinese a legat trei înfrîngeri, cu un singur gol dat, dar acum vor înfrunta un rival a cărui defensivă a cedat etapă de etapă.

Fiecare formație a învins acasă în sezonul trecut, Milan cu 2-0, Udinese cu 2-1. Ultima victorie a ”Diavolului pe ”Friuli” este din februarie 2012, scor 2-1. Tot oaspeții stau mai bine la general: 24 de triumfuri, 8 egaluri, 13 eșecuri, golaveraj 85-50.

Presa italiană vorbește despre titularizarea, în premieră, a lui Balotelli, alături de Bacca, în linia de atac, în vreme ce la mijloc ar trebui să reapară De Jong, în locul lui Kucka, accidentat cu Palermo. Accidentat este și Abate, ce va fi înlocuit, așa cum s-a întîmplat în timoul meciului cu Palermo, de tînărul Calabria. La Udinese e suspendat grecul Kone, iar Di Natale va lua din nou loc pe bancă, atacul urmînd a fi compus din Thereau și Zapata.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA UDINESE – AC MILAN

ATLETICO MADRID – GETAFE

Două echipe în revenire sînt protagonistele disputei de pe ”Vicente Calderon”. Atletico a depășit repede șocul înfrîngerii de acasă cu FC Barcelona și tocmai s-a întors victorioasă de pe terenul surprizei Eibar, cu 2-0, goluri Correa (62) și Fernando Torres (72), ultimul ajungînd la 99 de reușite în tricoul roș-alb și fiind vizat pentru prelungirea contractului. În schimb, Getafe abia ce a pus capăt seriei de trei înfrîngeri și a adunat primele puncte stagionale datorită triumfului din propriul fief, 1-0 cu Malaga. Scepovici (2) a semnat prețiosul gol în unicul joc în care defensiva a rămas intactă.

Se preconizează un duel cu reușite de ambele părți. Pînă acum, Atletico a înscris în fiecare partidă, în timp ce Getafe nu a nimerit plasa adversă doar într-un meci. Istoria e de partea gazdelor, care au biruit în ambele meciuri din anteriorul sezon, 1-0 în deplasare și 2-0 acasă. Totodată, n-au mai pierdut un duel direct de 9 partide, fără să primească măcar un gol. O absență importantă în tabăra lui Diego Simeone este Koke, mijlocașul acuzînd unele probleme musculare.

Singurele ocazii cînd Getafe s-a putut opune cît de cît a fost în 2013, 0-0 în Primera și în Cupă. Ultima sa victorie cu Atletico datează din noiembrie 2011, 3-2 acasă, iar ultimul succes pe ”Calderon” s-a consemnat în mai 2010, scor 3-0 (Soldado 14, 53, Parejo 87). În ediția în curs, amîndouă marchează mai des spre finalul partidelor.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – GETAFE

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă