GREU PENTRU REAL MADRID PE ”SAN MAMES”

GREU PENTRU REAL MADRID PE ”SAN MAMES”

Marți a fost o zi specială. Așa cum am anticipat, Bayern-Wolfsburg a oferit șocul zilei, isprava lui Robert Lewandowski, care a marcat de 5 ori în 9 minute, iar Bayern a întors un rezultat ce-i era potrivnic la pauză, cîștigînd în cele din urmă cu 5-1. Și azi lista meciurilor e cuprinzătoare. Capul de afiș pare confruntarea de pe ”San Mames”, dintre Bilbao și Real Madrid, dar nici confruntarea Celta-Barcelona nu-i lipsită de interes, la fel cum sînt foarte multe dueluri intersante în etapa intermediară de Serie A. Să nu uităm, desigur, de derbyul dintre Arsenal și Tottenham, din Cupa Ligii. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

CELTA VIGO – BARCELONA

Deplasarea la Vigo nu se anunță una tocmai ușoară pentru Barcelona. În sezonul trecut, catalanii au muncit mult pentru a cîștiga pe ”Balaidos”, doar un gol marcat de Mathieu, dintr-o fază fixă, ajutînd la obținerea celor 3 puncte. Celta are deja 9 meciuri consecutive în campionat fără înfrîngere, în calcule intrînd, evident, și sezonul trecut. Cu toate astea, Barcelona pleacă din postura de favorită, căci are un bilanț foarte bun al vizitelor pe acest stadion, unde n-a mai pierdut din mai 2004 (1-0). Sînt 5 meciuri consecutive fără eșec pentru catalani, dintre care 4 victorii, trei din aceste partide fiind cîștigate fără a primi vreun gol. Celta are o singură victorie în ultimele 10 partide cu Barcelona, dar ea a fost obținută pe ”Camp Nou”, în sezonul trecut (1-0).

Va fi primul meci pentru Gerard Pique în acest sezon de Primera Division. Fundașului i-a expirat suspendarea de 4 etape, decisă după returul Supercupei Spaniei cu Bilbao, și va fi titular, alături de Mascherano, în centrul defensivei. Va lipsi însă Jordi Alba, o absență de ultimă oră, din pricina unor dureri cervicale, deși el a fost menajat și la ultima partidă de campionat. Absent va fi și Sandro, titular cu Levante, cu probleme musculare. El oricum n-ar fi prins primul ”11”, în condițiile în care Suarez, odihnit cu Levante, își va reocupa locul alături de Messi și Neymar. Probabil că-n apărare va juca Mathieu în locul lui Jordi Alba.

Celta vine după o prestație bună pe terenul lui FC Sevilla, unde a cîștigat cu 2-1, grație golurilor marcate de Nolito și de danezul Wass. Fundașul stînga Jonny Castro a fost eliminat pe ”Sanchez Pizjuan” și va lipsi, astfel că apărarea, cea care va duce greul partidei, va fi formată din Hugo Mallo, Fontas, Cabral și Planas. Recuperat e și chilianul Pablo Hernandez, care ar putea fi chiar titular.

Ar trebui să fie un meci spectaculos, căci se vor înfrunta echipele cu cea mai bună posesie în acest sezon de Primera, Barcelona cu 70,16%, iar Celta cu 64,9%.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA CELTA VIGO – FC BARCELONA

ATHLETIC BILBAO – REAL MADRID

Test important pentru Real Madrid. Cu cel mai bun atac, 12 reușite, dar și defensivă, madrilenii au rămas singurii din marile campionate care nu au primit gol în partidele oficiale (5) ale sezonului. Au parte însă de o deplasare grea, la Bilbao. Acolo nu au cîștigat deloc pe noul ”San Mames”, unde au înregistrat 1-1 în 2013-2014 și 0-1 sezonul trecut, cînd s-au dezlănțuit însă acasă (5-0). În plus, nu au învins-o niciodată ”afară” pe Athletic cu Valverde pe bancă, cum nici Rafa Benitez, proaspătul tehnician ”blanco”, nu a putut cîștiga niciodată pe ”San Mames”, vechi sau nou, în 7 partide (patru eșecuri, trei egaluri) cu patru formații diferite: Valladolid, Extremadura, Valencia, Napoli.

Nu este de omis nici faptul că Real va avea de înfruntat și un atacant în perioadă de grație. După ce a demolat-o pe FC Barcelona în Supercupă, Aduriz a înscris nu mai puțin de trei din cele patru goluri ale lui Bilbao în actuala Primera. El este al doilea marcator din Europa, în toate competițiile oficiale, cu 9 reușite, primul fiind Aubameyang (Dortmund, 10).

Lui Aduriz i se va opune nu doar Cristiano Ronaldo, autor a 5 goluri în campionat, însă toate în meciul cu Espanol, cît Karim Benzema. Atacantul francez a punctat mereu în ultimele patru partide și pare foarte hotărît să ajungă tot mai rapid la cota de 25 de reușite solicitate de Benitez. Trei le are în Primera, urmat de James Rodriguez și Bale, cîte două, ultimul avînd și trei pase decisive.

Nici James și nici Bale nu vor putea însă participa la confruntarea din Țara Bascilor. Lor li se adaugă fundașul dreapta Danilo și căpitanul echipei, Sergio Ramos. Acesta din urmă, cu probleme la claviculă, putea fi totuși convocat pentru acest meci, însă Rafa Benitez a decis că nu e cazul să riște. În aceste condiții, e clar că perechea de fundași centrali care va încerca să-l stopeze pe Aduriz va fi formată din Pepe și Varane.

De partea cealaltă, Ernesto Valverde nu-l poate folosi în continuare pe Muniain. Va fi titular în schimb Raul Garcia, fostul jucător al lui Atletico Madrid avînd în Real madrid un adversar tradițional. Alături de Raul Garcia și Aduriz, speranțele bascilor se leagă de mijlocașul Benat, dar și de jucătorii cu profil defensiv San Jose sau Laporte.

Dacă Bilbao înscrie în special între minutele 75 și 90, Real o face îndeosebi la mijlocul primei reprize și la startul celei de a doua. Martie 2013 e data precedentului succes al madrilenilor pe ”San Mames”, goluri date de Cristiano Ronaldo (2, 68) și Higuain (76).

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATHLETIC BILBAO – REAL MADRID

Casa Pariurilor

SAMPDORIA  – AS ROMA

”Sper  să fi fost un accident”, a zis Walter Zenga, după ce Sampdoria pregătită de el a suferit prima înfrîngere stagională, 0-2 pe terenul lui FC Torino. A fost, în același timp, întîia partidă în care trupa din Genova nu a izbutit să marcheze, în fiecare din precedentele trei runde de Serie A avînd măcar cîte două reușite, datorită în special lui Eder, autor a 5 goluri din totalul de 9.

Dacă Samp a pățit-o, AS Roma a rămas invincibilă, precum doar Inter și Sassuolo, cu ultima abia remizînd, 2-2 pe ”Olimpico”. La final, antrenorul Rudi Garcia s-a arătat deranjat că elevii săi nu apelează mai des la pasa lungă, de aceea se gîndește să-l coboare de la mijloc spre defensivă pe De Rossi. De asemenea, l-a lăudat pe tînărul fundaș german Antonio Rudiger, unul dintre cei mai buni romani cu Sassuolo, dar s-a plîns că în echipă ”există un dezechilibru fizic evident”, de aceea a adus un nou preparator.

Tocmai Rudiger ar putea sări din schema de debut, el acuzînd ceva probleme fizice după două meciuri consecutive destul de grele, Barcelona și Sassuolo. Rudi Garcia trebuie să rezolve și necunoscuta celui care va sta alături de Salah și Dzeko în linia de atac, acînd de ales între Iago Falque și Gervinho. Totti va fi din nou rezervă. Spre deosebire de precedenta deplasare, la Frosinone, cînd a folosit un sistem 4-2-3-1, e de presupus că, dată fiind valoarea adversarului și terenul complicat pe care se dispută partida, Rudi Garcia va merge tot pe varianta 4-3-3.

Genovezii au fost superiori sezonul trecut: 0-0 acasă, 2-0 la Roma. A fost primul lor succes după patru meciuri directe, anteriorul datînd din februarie 2013, scor 3-1. La general, Roma stă mai bine: 17 victorii, 11 remize,9 înfrîngeri, golaveraj 54-36, la Genova bilanțul fiind 5-8-5, golaveraj 22-21.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA SAMPDORIA – AS ROMA

HOFFENHEIM – BORUSSIA DORTMUND

Un duel al contrastelor pe ”Wirsol Rhein-Neckar-Arena”. Abia pe locul 15, Hoffenheim este prima dintre cele patru echipe din coada clasamentului care nu au nici o victorie după 5 runde, perioadă în care a adunat un singur punct printr-un 0-0 la Darmstadt, unica dată cînd nu a înscris, dar nici nu a luat gol. În schimb, Borussia Dortmund a cîștigat tot, cu minim trei reușite pe meci, în trei dintre jocuri apărarea rămînînd imbatabilă. Are 11 meciuri consecutive, în toate competițiile, cu victorii pe linie.

Totuși, ”meciul cu Dortmund trebuie să ne fie un reper, să putem spune că acum începe campionatul”, a zis noul căpitan al gazdelor, Gisdol. I-a replicat Hummels: ”De câțiva ani, jocurile cu Hoffenheim au fost incredibil de strânse. Nu ne va fi ușor”. Cei de la Hoffenheim speră ca duelul cu Borussia să fie cel al relansării golgeterului Kuranyi, care deja are 10 meciuri consecutive fără gol marcat, ceea nu i s-a mai întîmplat pînă acum în carieră.

În trei partide s-au confruntat stagiunea precedentă. Borussia a ieșit mereu mai bine. În Bundesliga a învins scurt acasă (1-0) și a remizat în deplasare (1-1), în timp ce în Cupă a triumfat abia în prelungiri (3-2). Ultima dată cînd Hoffenheim s-a impus a fost în mai 2013, 2-1, dar ”afară”, anteriorul succes de pe propria arenă consemnîndu-se în august 2011, 1-0.

Gazdele preferă să înceapă tare, de aceea au punctat mai mult în primul sfert de oră al meciurilor. Dincolo, ”galben-negrii” au majoritatea golurilor date la începutul și finalul reprizei secunde. Absențe în ambele tabere: Elyounoussi, Hamad, Herdling, respectiv Nuri Sahin, Durm, Bonmann.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA HOFFENHEIM – BORUSSIA DORTMUND

TOULOUSE – OLYMPIQUE MARSEILLE

Toulouse s-a abonat la egaluri. În ultimele patru runde din Hexagon, formația condusă de Dominique Arribage a remizat de nu mai puțin de trei ori, în ultimele două rînduri consecutiv, acasă cu Reims și la Bordeaux. Și-a păstrat, totodată, obiceiurile: a marcat în 5 din cele 6 runde disputate în Ligue 1, dar primind gol fără excepție.

Două dintre egaluri, plus o victorie, le-a înregistrat acasă, ceea ce nu-i o veste bună pentru Olympique Marseille, care sosește la Toulouse fără să fi luat vreun punct în precedentele două deplasări, cînd nici măcar nu a înscris. În plus, clubul e frămîntat de scandalul ce a înconjurat meciul de acasă cu Lyon (1-1), întrerupt de două ori din cauza incidentelor produse de fani.

Marseille s-a impus totuși categoric în sezonul trecut la Toulouse, scor 6-1, victorie dublată de un 2-0 acasă. N-a mai pierdut un duel direct din martie 2012, 0-1 pe ”Velodrome”, de atunci realizînd 5 succese și două remize. Iar pe terenul rivalei a fost învinsă ultima oară în februarie 2007, 0-3.

”Am luat un punct important la Bordeaux, care ne permite să abordăm meciul cu Marseille cu mare încredere”, a zis Steeve Yago, fundașul lui Toulouse. Fără să poate conta pe Trejo și Somalia, gazdele marchează mai mult între minutele 15 și 30, în vreme cu Olympique găsește mai des drumul spre poarta adversă între 60 și 75. Golgeteri sunt Braithwaite, cu 3 reușite, respectiv Alessandrini, Batshawy, tot cîte trei, ultimii doi avînd și două pase decisive. Alessandrini nu va putea juca însă, fiind suspendat, în timp ce Ocampos și Dja Djedje sînt în convalescență.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA TOULOUSE  -MARSEILLE

RIPENSIA – VIITORUL CONSTANȚA

Echipă de liga a 4-a, după două promovări consecutive, Ripensia speră să repete lovitura dată în Cupă în septembrie 2013, cînd a eliminat-o pe Universitatea Cluj, scor 2-1, și a devenit prima formație din a 5-a divizie calificată all-time în ”optimi”. Acum, în campionatul județean din Timiș, se găsește pe locul trei după 7 etape, cu 18 puncte, unul sub ACS Poli Timișoara II și Voința Mașloc, dar avînd de departe cel mai prolific atac, cu 36 de goluri.

Club reînființat în 2012, cu o primă apariție istorică între 1928 și 1948 (a fost prima grupare profesionistă din România, a cucerit patru titluri și două Cupe cu Dobay golgeter), Ripensia a trebuit să treacă alte 5 faze pentru a urca în ”16”-imi. În toate a înscris, primind numai un gol. Victimele sale de pe traseu s-au numit Minerul Mehedinți (3-0, neprezentare), CSM Școlar Reșița (5-0), Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (3-0), Caransebeș (6-1), Ineu (2-0).

În cale pe ”Dan Păltinișanu” îi iese acum Viitorul Constanța. Un adversar puternic, aflat pe a doua poziție în Liga 1, cu un singur eșec în acest sezon, 0-1 pe terenul Stelei. De atunci a disputat alte trei partide, două în campionat și una în Cupa Ligii, nici una pierdută, fără gol încasat. În așteptarea duelului, antrenorul Ripensiei, Cosmin Stan, a declarat: ”Întîlnim una dintre cele mai în formă echipe din România. Era cel mai tare adversar posibil la tragere. Pe de altă parte, este o mare bucurie și o mare realizare pentru club că am ajuns în această fază și că îl aducem pe Gică Hagi într-un joc oficial la Timișoara”.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA RIPENSIA – VIITORUL CONSTANȚA

Casa Pariurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă