CASILLAS ȘI MOURINHO FAȚĂ-N FAȚĂ CU TRECUTUL

CASILLAS ȘI MOURINHO FAȚĂ-N FAȚĂ CU TRECUTUL

Capul de afiș este ținut astăzi de primul meci al Barcelonei fără Messi și împotriva unei echipe ce practică un fotbal bun în Bundesliga. Dar nu e singurul reper al zilei. Casillas și Mourinho se revăd la Porto, dar în calitate de adversari, poziții pe care au cam fost și-n ultimul an de mandat al tehnicianului portughez la Real Madrid. Roma merge la BATE Borisov cu un lot plin de accidentări, Lyon și Valencia au o mică marjă de eroare, în timp ce Arsenal vrea să șteargă complet impresia lăsată la Zagreb, în precedenta etapă. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BARCELONA – LEVERKUSEN

Cum se va descurca Barcelona fără Leo Messi? Aceasta e întrebare care-i macină pe fanii catalani, dar nu numai. Starul argentinian s-a accidentat sîmbătă, în partida cu Las Palmas (2-1), leziune la ligamentele genunchiului stîng, și a devenit două luni indisponibil. Astfel că o partidă aparent banală, cum trebuia să fie întîlnirea cu nou promovata în Primera Division, s-a transformat într-un reper pentru deținătoarea trofeului. Teoretic, Messi ar urma să reintre chiar la marele duel cu Real Madrid, din 21 noiembrie, dar la astfel de accidentări a pune o dată fixă pentru reapariție e un risc destul de mare. În acest interval, catalanii vor disputa nouă partide, trei dintre ele în Champions League. Spre șansa lor, două sînt cu BATE Borisov, cel mai slab adversar al grupei, care n-ar trebui să le pună probleme fie și-n condițiile absenței lui Messi. Confruntarea cu Leverkusen e însă cu totul altceva.

”N-am învins la Roma și asta face ca meciul cu Bayer să fie și mai important. Dacă vrem să terminăm primii în grupă trebuie în primul rînd să cîștigăm tot acasă”, a spus Luis Enrique la conferința de presă de luni seară. Apoi a lăudat adversarul ce vine pe ”Camp Nou”: ”E o echipă care se apără bine și atacă avîntat. Face presing agresiv și ne va pune probleme”.

bar-bayOcupantă a locului 5 în Bundesliga, Leverkusen vine la Barcelona după ce a învins clar în deplasarea de la Bremen, 3-0. Latura ofensivei a echipei e cea care iese în evidență și care-l preocupă și pe Luis Enrique.  Mai ales că în actuala stagiune, sînt deja trei meciuri în care campioana Europei a primit cîte patru goluri. În total, defensiva a cedat de 16 ori, ceea ce campania trecută s-a întîmplat abia în 28 ianuarie. Iar în Primera a luat deja 7 goluri, o treime din tot ce a încasat în întreaga ediție anterioară.

Atuurile lui Bayer în ceea ce privește ofensiva sînt Bellarabi, Calhanoglu, Chicharito Hernandez și, posibil, Kiessling, în cazul în care acesta din urmă va prinde primul ”11”. Ar fi însă o opțiune superofensivă a antrenorului Roger Schmidt, care ar lăsa centrul terenului, zonă unde Barcelona rămîne foarte puternică, doar în mîinile lui Bender și Kramer. O altă variantă e trecerea lui Bellarabi mai în față, alături de Chicharito și apariția slovenului Kampl în linia de mijloc.

Problemele lui Bayer vin din zona centrală a apărării, acolo unde, din pricina accidentărilor croatului Jedvaj și a turcului Omer Toprak, ar trebui să joace tînărul de 19 ani Jonathan Tah, internațional de tineret cu Germania, și grecul Papadopoulos, doar rezervă în România-Grecia. E o apărare un pic limitată și cam lipsită de experiență, care ar avea în față un Luis Suarez ce tocmai a marcat de două ori în week-end.

Absența lui Messi cade bine celor de la Leverkusen, umiliți de acesta în ”optimile” Champions League 2011-2012. Atunci, Lionel a devenit primul jucător cu 5 goluri date într-un meci de Ligă, respectiv Barcelona – Bayer 7-1. El a punctat și în Germania, triumf al catalanilor cu 3-1. Toată lumea se întreabă care va fi formula de start aleasă de Luis Enrique, care are însă extrem de puține variante de manevră. N-ar fi exclus să vedem o bandă dreaptă formată din Sergi Roberto și Dani Alves, o ipoteză pe care am gîndit-o și eu pe acest blog, cu Dani Alves mai avansat, poziție pe care a jucat cu Guardiola chiar la un meci pe ”Santiago Bernabeu”. Cotidianul catalan ”El Mundo Deportivo” dă un prim ”11” al Barcelonei în acest fel, dar cu Dani Alves fundaș și Sergi Roberto mai avansat. E posibil ca, în condițiile date, Luis Enrique să schimbe sistemul atît de tradițional al catalanilor din 4-3-3 în 4-4-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BARCELONA – BAYER LEVERKUSEN

BATE BORISOV – AS ROMA

Învinsă la Leverkusen (1-4) în prima etapă, BATE o primește pe AS Roma din postura echipei care nu a cîștigat, dar nici nu s-a făcut de rîs acasă în fața echipelor italiene. În precedentele patru dueluri, bieloroșii l-au pierdut doar pe primul, în 2001, cu Milan, eșec urmat de trei remize, cu Bologna, Juventus și aceeași Milan, ultima în noiembrie 2011, tot în grupele Ligii. Optimism produce și traseul din campionat. Formația din Borisov e lider după 21 de etape, cu 12 puncte peste Dinamo Minsk, contra căreia a suferit unica înfrîngere, 0-1. Totodată, contează pe cea mai bună
ofensivă, dar și apărare, cu un golaveraj 34-8.

Romanii vin în Belarus după prima victorie detașată a sezonului, 5-1 cu nou-promovata Carpi. A fost un meci în care trupa lui Rudi Garcia, egala Barcelonei la debutul în Ligă (1-1), și-a etalat diversitatea opțiunilor ofensive: golurile le-au dat cinci jucători. Astfel a ajuns ca în 6 etape să-i puncteze 10 fotbaliști, cel mai mult Salah, cu cîte o reușită în trei meciuri jucate.

Pe de altă parte, Roma merge la Borisov conștientă că e genul de meci din care are numai de pierdut. La fel cum va fi, de altfel, și confruntarea cu Palermo din Serie A, programată duminică. Echipa lui Rudi Garcia e obligată să cîștige, din considerente valorice și din nevoia de puncte, dar antrenorul francez se confruntă cu o sumedenie de probleme. Iago Falque, Dzeko, Keita, Rudiger, Totti și Strootman sînt indisponibilii Romei pentru această partide. Primii patru ar fi fost, probabil, titulari, în condițiile în care Strootman e de multă vreme absent, iar rolul lui Totti a devenit mai degrabă meteoric în acest sezon.

În aceste condiții e de presupus că De Rossi va fi din nou retras în zona fundașilor centrali, alături de Manolas, linia de mijloc va fi susținută de perechea Pjanici-Nainggolan, completată de francezul Vainqueur, iar în zona de atac se vor afla Gevinho, Salah și Iturbe.

bate=roma

AICI GĂSIȚI COTELE LA BATE BORISOV – AS ROMA

FC PORTO – CHELSEA

Unul dintre primele articole de pe acest blog s-a referit la conflictul dintre Iker Casillas și Jose Mourinho. Pe atunci, ambii erau la Real Madrid, iar informațiile, chiar dacă primite cu ostilitate la acea vreme de fanii Realului, s-au dovedit adevărate. În cele din urmă, Mourinho a plecat de la Real Madrid, la finalul acelui sezon. Casillas a mai stat doi ani, a cîștigat între timp încă un trofeu UEFA Champions League, dar a fost și el nevoit să părăsească pe Real, în vara trecută, cu destinația FC Porto.

”Dacă-l voi vedea, cu siguranță îl voi saluta”, a spus Jose Mourinho, întrebat fiind de felul în care va reacționa atunci cînd va da cu ochii de Casillas. Probabil titular, portarul spaniol va bifa meciul cu numărul 152 în Liga Campionilor și va deveni astfel recordman al prezențelor în cea mai importantă competiție intercluburi din lume (deocamdată e la egalitate cu Xavi, cu 151 de meciuri). Mourinho, fost antrenor la Porto între 2002 și 2004, alături de care a cîștigat prima sa Champions League, consideră că încă o știe pe FC Porto foarte bine, dar și terenul stadionului ”Dragao”, de aceea a anulat antrenamentul oficial al echipei sale în Portugalia.

por-cheCei de la Porto așteaptă confruntarea neînvinși pe plan local, ca și Sporting, după 6 meciuri. În etapa precedentă s-a împiedicat pe terenul penultimei clasate, Moreirense (2-2), dar rămîne cu cea mai bună apărare, patru goluri primite. A fost pentru a treia oară în ultima perioadă cînd Porto a ratat triumful pe final, la fel fiind și în startul Ligii, 2-2 la Kiev cu Dinamo. Antrenorului Julen Lopetegui îi lipsește doar Andre Silva, accidendat, în condițiile în care mexicanul Herrera a fost lăsat în afara lotului.

Londonezii, în schimb, au una dintre cele mai slabe apărări din Premier League, învinsă de nu mai puțin de 14 ori în 7 etape. Doar Sunderland, echipa de pe ultimul loc, are mai multe goluri primite (16) decît Chelsea. După recenta remiză de la Newcastle, 2-2, obținută spre final de la 0-2, Mourinho a zis: ”În prima repriză am jucat de nota minus 1. A doua a fost foarte bună. Încerc să înțeleg cum de o echipă joacă foarte prost o repriză, apoi foarte bine în cealaltă, dar nu reușesc”. În Ligă, trupa sa s-a impus la debut, 4-0 cu Maccabi Tel Aviv.

Șase meciuri au mai fost între Porto și Chelsea. Englezii au realizat patru victorii, o remiză și au suferit o înfrîngere, tot cu Jose pe bancă (1-2 în decembrie 2004), singura a lor în istoria confruntărilor cu formațiile portugheze.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA FC PORTO – CHELSEA

Casa Pariurilor

ARSENAL – OLYMPIAKOS

Arsenal și-a redescoperit forța ofensivă. Dacă pînă acum nu marcase în acest sezon decît cel mult două goluri pe meci, ”tunarii” s-au dezlănțuit la Leicester, unde au înscris de cinci ori (5-2), atît cît o făcuseră în total în precedentele șase etape de Premier League. ”Mă înțeleg tot mai bine cu Alexis Sanchez. Simt că va face multe meciuri mari, cu goluri importante și frumoase”, a zis Walcott despre chilian, tocmai autor al unei triple. Alexis a depășit astfel o perioadă de 873 de minute fără gol, foarte mare pentru una dintre stelele campionatului englez, mai ales că el fusese destul de activ, cu 31 de șuturi trase spre porțile adverse înanitea meciului de le Leicester . Gibbs vede și altă soluție: ”Trebuie să mizăm în plus pe jucători creativi, care pot schimba și singuri soarta unui joc. Oxlade-Chamberlain e unul dintre ei”.

ars-olyÎnvinsă la Zagreb în prima rundă (1-2), trupa lui Wenger trebuie să-și mai rezolve din problemele defensive, căci e mereu cu gol luat în ultimele patru meciuri. Cu atît mai mult cu cît a pierdut 5 din ultimele 11 partide de pe teren propriu în Champions League. Totuși, contra echipelor grecești are 6 victorii și două remize.

Și Olympiakos s-a împiedicat la debutul fazei grupelor (0-3 acasă cu Bayern). De asemenea, are o istorie tristă în Anglia: a fost învinsă în toate celelalte 12 deplasări, marcînd doar 3 goluri, dar primind 37. Vine însă la Londra din postura ca lider al campionatului grec, cu punctaj maxim după 5 etape, golaveraj 16-3 (cel mai bun atac). Succesele au fost la minimum două goluri diferență, apărarea cedând câte o dată în ultimele trei partide. De urmărit nigerianul Ideye Brown, în bună formă și cu mare dorință de revanșă. În vara trecută el a fost cumpărata cu 12 milioane de euro de West Ham Unted de la Dinamo Kiev, dar nu a reușit să-l convingă pe Slaven Bilic să-l păstreze în lot, astfel că a fost trimis la Pireu.

Wilshere, Rosicky și Welbeck sînt accidentații de durată ai lui Arsene Wenger. Lor li se adaugă Flamini și Arteta, absențe de ultimă oră din cauza unor probleme musculare, plus suspendatul Giroud. La Olympiakos, Milivojevici nu are drept de joc, fiind suspendat incă din sezonul trecut, Da Costa are o leziune la menisc, recuperat fiind Maniatis, care e totuși greu de crezut că va juca pe ”Emirates”, accidentarea sa produsă în martie, ruptură de ligamente, fiind una extrem de păcătoasă. Cele două grupări s-au mai întâlnit de trei ori în faza grupelor UCL, atunci cînd fiecare a cîştigat pe teren propriu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – OLYMPIAKOS

OLYMPIQUE LYON – VALENCIA

Meci foarte important pe ”Gerland”. O recunosc ambele tabere, obligate după rezultatele din etapa întîi: Lyon a remizat pe terenul outsiderei La Gantoise, Valencia s-a înclinat acasă, 2-3 cu Zenit. Fiecare și-a odihnit o parte dintre titulari în ultimul joc de campionat. Lyon a ținut deoparte 5 dintre ei și ar fi fost mai mulți dacă nu mai puțin de 8 dintre elevii lui Hubert Fournier nu ar fi accidentați. E vorba de Fekir, Fofana, Grenier, Bedimo, Rafael, Yanga-Mbiwa, Kone, Touzart. Consecința: primul eșec după patru runde, 1-3 la Bordeaux, în urma unei reprize întîi de coșmar, cînd a încasat toate cele trei goluri, tot atîtea cîte primise în precedentele 7 runde! ”A fost dureros. Am crezut că luăm vreo 8 goluri. Bine că ne-am trezit la reluare”, a mărturisit președintele Jean-Michel Aulas.

ly-valAcesta tocmai a intrat în gura vedetei echipei, Lacazette. ”Aulas m-a rănit și m-a dezamăgit. Cînd am tratat prelungirea contractului, a spus că sînt neînțelegeri din cauza mea, că cer prea mult, că sînt cel mai bine plătit din lot, ceea ce nu era adevărat. Oricum, era o discuție între noi, nu pentru presă ori fani”, a zis atacantul francez, supărat și din cauza lipsei de susținere a antrenorului Fournier. El a dat 27 de goluri în 33 de meciuri sezonul trecut, cînd a fost golgeter și cel mai bun jucător din Ligue 1.

Și Valencia și-a menajat cîțiva jucători la 1-0 cu Granada, primul triumf după trei runde. Formația condusă de Nuno Espirito Santo beneficiază de a doua defensivă din Primera, doar două goluri primite, dar deține și al doilea cel mai slab atac, cu numai trei reușite. Tocmai de aceea, ”mergem la Lyon să învingem cu goluri multe. Vreau să dăm o grămadă. Avem nevoie neapărat de victorie, ne-ar oferi alt ritm, altă încredere”, afirmă atacantul Alvaro Negredo. Spaniolii au ajuns în grupe după ce au depășit în play-off altă rivală franceză, pe AS Monaco. În schimb, la ultima apariție în Europa, Olympique a fost eliminată de Astra în barajul pentru grupele Europa League 2014-2015, acasă pierzînd cu 2-1 în fața giurgiuvenilor.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LYON – VALENCIA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă