Articolul precedent

ANDERLECHT VREA DIN NOU TITLUL ÎN BELGIA

ANDERLECHT VREA DIN NOU TITLUL ÎN BELGIA

Anderlecht este cel mai important brand al fotbalului belgian. În fiecare an, la startul unui nou sezon, echipa de pe ”Constant Vanden Stock” pornește ca principală favorită la cîștigarea campionatului. Are cel mai mare buget dintre toate participantele la ”Jupiler Pro League”, dar și tradiția de partea sa. În sezonul trecut însă, după 4 titluri consecutive, Anderlecht a cedat trofeul celor de la Gent, dar ar vrea să-l recupereze în anul ce vine. E pe locul 4 acum, dar sistemul de desfășurare în Belgia, asemănător celui de la noi, cu unele mici deosebiri (exista play-off și pentru Europa League, de exemplu) e suficient de complicat, iar calendarul suficient de încărcat. Belgia e singurul campionat important ce se dispută în aceste zile, programul de azi fiind completat de etapa de Serie B din Italia.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

BELGIA PRO LEAGUE, LOKEREN – ANDERLECHT, ora 21:30

De 6 partide nu a mai pierdut Lokeren, de la 1-2 acasă cu liderul Gent. Din acel moment a obținut trei remize cu 1-1, ultimele două consecutiv, și trei victorii, două în deplasare. De 9 meciuri marchează mereu, dar în 8 a și primit gol. Pe teren propriu nu a mai cedat de trei jocuri (o victorie, două egaluri), după ce anterior avea 5 eșecuri la rînd. Seria bună a ajutat-o să iasă din zona fierbinte. După 19 runde se găsește pe locul 12, cu 23 de puncte, sperînd să prindă un bilet pentru play-off-ul de Europa League.

Anderlecht are aspirații mai înalte. Formația din Bruxelles se află pe locul 4, cu 37 de puncte, iar un succes în restanța de la Lokeren ar ajuta-o să urce pe poziția secundă, la trei lungimi de Gent. Oricum, pare a avea asigurat locul în play-off-ul de titlu, în care vor intra primele 6 clasate după sezonul regulat.

Alb-violeții tocmai au cîștigat pe terenul rivalei FC Bruges (4-1), în al 4-lea meci consecutiv fără înfrîngere. Ultima dată s-au înclinat la Liege, 0-1 cu Standard, în unicul eșec de 15 runde încoace. Ambele eșecuri stagionale le-au suferit în deplasare, unde au mai bifat patru victorii și trei egaluri.

În tur, Anderlecht s-a detașat greu, 1-0 (Praet 90+1), după ce, sezonul trecut, remizase acasă (1-1) pentru a învinge ”afară” (2-1). Precedentul triumf al lui Lokeren a fost pe propria arenă, 2-1 în februarie 2014. De atunci, în 6 dueluri directe, Anderlecht a realizat o remiză și cinci victorii, patru la limită.

Gazdele nu au probleme majore de efectiv. Dincolo, Defour s-a refăcut după ce a trebuit schimbat la meciul de la Bruges din cauza unor dureri musculare, iar Mbodji și Najar revin după suspendări. Totodată, VandenBorre a fost trimis la echipa a doua deoarece a refuzat prelungirea contractului, agentul său anunțînd: ”Nu mai vrea să joace în Belgia, ci doar în străinătate”.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LOKEREN – ANDERLECHT

ITALIA SERIE B, BARI – BRESCIA, ora 21:30

Dispută între două vecine de clasament, care se luptă pentru promovare. Mai bine plasată, locul 4 cu 35 de puncte în 19 runde, Bari se descurcă acceptabil și în apărare, avînd 9 meciuri fără gol luat, și în atac, golaveraj 24-19. Dacă pe teren străin a avut des probleme, în jocul anterior cedînd la Cagliari (1-2), în schimb pe propria arenă este imbatabilă: 3 egaluri și 7 victorii, ultimele 4 consecutiv, 3 cu defensiva neînvinsă. De zece partide înscrie constant.

Brescia se află o poziție mai jos (31). Beneficiază de una dintre cele mai bune ofensive, 29 de reușite, dar suferă în apărare, întrecută de 25 de ori, fiind printre fruntașe la remize (7). Nu a mai pierdut de 5 meciuri (două remize, trei victorii), de la cel mai drastic eșec stagional, 0-4 la Perugia. În total, ”afară” a strîns două succese, 4 nuluri și 4 înfrîngeri, fără să piardă în precedentele două vizite făcute. Pe ”San Nicolo” îi lipsesc suspendații Kupisz și Mazzitelli.

Tot în Serie B s-au întîlnit și în sezonul trecut, cînd fiecare s-a impus acasă, Brescia cu 2-1, Bari cu 3-2. ”Rîndunelele” nu au mai cîștigat în fieful roș-negrilor de 9 partide, de la un 3-1 în februarie 2001, în Serie A. În general, în duelurile lor directe se marchează mereu: doar unul din ultimele zece jocuri s-a terminat 0-0, iar în 7 ambele au punctat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BARI – BRESCIA

ITALIA SERIE B, CROTONE – TRAPANI, ora 21:30

Pe primul loc se află Crotone după 19 runde, cu 41 de puncte, unul peste Cagliari, primele două poziții ducînd la promovarea directă în Serie A. Are cele mai multe victorii, 12, precum Cagliari și Novara, dar și cele mai puține eșecuri (două), fiind a doua și la apărare, și la atac, golaveraj 32-15. În nu mai puțin de 11 jocuri defensiva nu i-a fost bătută.

Roș-albaștrii au remizat runda trecută la Latina, 2-2, după cinci triumfuri consecutive. Ei n-au mai cedat de 8 meciuri, cu două egaluri și 6 succese. Pe teren propriu nu au ratat decît două puncte, în 1-1 cu Brescia, în rest au 8 victorii, ultimele patru la rînd (trei la zero), cu 23 de goluri date și numai 4 încasate. De 12 runde înscriu mereu. Printre marcatori figurează și Adrian Stoian, autor a patru reușite (de trei ori a deschis scorul), primul fiind croatul Ante Budimir (9).

Pregătită de cunoscutul Serse Cosmi, Trapani e pe a 11-a poziție (25p), fiind prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 23-26. De trei meciuri nu a mai cîștigat (două nuluri, o înfrîngere). Din deplasare a revenit cu patru egaluri și tot atîtea insuccese, plus o singură victorie, 1-0 la Salerno, acum 7 vizite făcute.

Tot în Serie B s-au confruntat și în stagiunea anterioară. Fiecare a învins atunci pe teren propriu, Trapani cu 3-1, Crotone cu 1-0. Acum, gazdele nu se pot baza pe Claiton, suspendat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA CROTONE – TRAPANI

ITALIA SERIE B, NOVARA – CESENA, miercuri, 23.12, ora 21:30

Ambele formații încearcă să urce în Serie A. Momentan, ele se găsesc în zona de play-off, unde intră ocupantele locurilor 3-8. Novara poate spera la mai bine: pe a 3-a poziție după 19 etape, a adunat 37 de puncte, cu trei mai puțin decît Cagliari, echipa de pe treapta a doua, cu trimitere directă în elită.

Gazdele mizează pe cea mai bună apărare, cu doar 13 goluri primite, dar au și al 3-lea cel mai bun atac, cu 30 de reușite. Sînt fruntașe la victorii, 12, și se numără printre formațiile cu cele mai puține egaluri, doar 3. Trupa condusă de Marco Baroni a pierdut ultima dată la Salerno, 0-1, apoi și-a trecut în cont 6 victorii consecutive.  Tot atîtea succese la rînd are pe teren propriu (15 goluri date, două luate), după ce anterior pierduse 5 puncte dintr-un egal și un eșec, pe 28 septembrie, 0-2 cu ”lanterna roșie” Como.

Pe locul 7, cu 31 de puncte, Cesena a triumfat runda precedentă, 4-0 acasă cu Ternana, după trei partide cu o remiză și două eșecuri fără gol marcat: nu punctase de 355 de minute. Pe teren străin și-a trecut în cont numai un succes, 3-1 la Ascoli, tocmai pe 19 septembrie. În rest, trei egaluri și cinci înfrîngeri, ultimele două consecutiv. Opt din precedentele sale 9 meciuri s-au terminat la zero, de o parte sau de alta. Pe ”Silvio Piola” îi lipsește Kone, suspendat.

Anterioara înfruntare a fost tot în Serie B, sezonul 2013-2014. Cesena s-a descurcat mai bine: 1-1 ”afară”, 2-0 acasă. Ultima victorie a Novarei acasă a fost un 3-0 în mai 2012, în Serie A. Cesena nu a mai triumfat pe arena roș-albaștrilor din februarie 2013, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NOVARA – CESENA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă