MANCHESTER UNITED-CHELSEA, DUELUL NECĂJIȚILOR

MANCHESTER UNITED-CHELSEA, DUELUL NECĂJIȚILOR

E greu de spus ce echipă are mai multe probleme, Manchester United sau Chelsea? Ambele, plecate la startul sezonului printre favoritele la titlu, se confruntă cu multe turbulențe. Chelsea l-a schimbat deja pe Jose Mourinho, în vreme ce Louis van Gaal are și el foarte multe șanse să urmeze traseul portughezului. Paradoxal, în Anglia se spune că, în cazul demiterii lui Van Gaal, chiar Mourinho are cele mai mari șanse să-l înlocuiască. Pentru olandez, confruntarea cu Chelsea de pe ”Old Trafford” ar putea fi ultima ca antrenor al lui United. Tot azi, programul din Premier League oferă o nouă oportunitate pentru Arsenal de a urca, fie și provizoriu, pe primul loc, dar și o șansă pentru Tottenham de se apropia de lupta pentru titlu.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER UNITED – CHELSEA, ora 19:30

Un parcurs extrem de prost a avut Manchester United în ultima perioadă, ceea ce a pus sub semnul întrebării continuitatea pe bancă a managerului Louis van Gaal. Chestionat asupra acestui subiect, olandezul s-a supărat recent și părăsit o conferință de presă ce abia începuse, dar după eșecul de pe terenul lui Stoke, de ”Boxing Day” s-a arătat dispus chiar să demisioneze. Echipa sa nu excelează în ofensivă, cu o medie de 1,3 goluri date pe meci, cea mai mică din stagiunea 1989-1990 încoace, dar beneficiază de una dintre cele mai solide defensive. Pe teren propriu nu a mai cîștigat de două partide, cu un egal și un eșec, 1-2 cu Norwich, după ce anterior obținuse patru victorii și două remize.

Chelsea o duce și mai rău, fiind mai aproape de retrogradare decît de cupe europene, dar speră să-și revină o dată cu sosirea lui Guus Hiddink, care l-a înlocuit pe demisul Jose Mourinho. Olandezul și-a și atenționat elevii: ”Să se uite bine în oglindă și să se întrebe dacă sînt mulțumiți de ei, apoi să decidă dacă au dorința de a salva sezonul”. Primul meci cu Hiddink pe bancă n-a fost însă un succes, Watford reușind să plece cu un 2-2 de pe ”Stamford Bridge”. La londonezi, nu atît atacul a dezamăgit cît apărarea, una dintre cele mai modeste, cu o medie de aproape 1,6 goluri luate pe meci. Cel mai tare ei suferă în deplasare, de unde s-au întors cu o singură victorie, 3-2 cu West Bromwich Albion tocmai pe 23 august, în rest două nuluri și cinci eșecuri.

Cu 1-1 s-a încheiat duelul din sezonul trecut de la Manchester, după care Chelsea s-a impus acasă cu 1-0. United nu a mai învins-o pe ”Old Trafford” din septembrie 2011, scor 3-1. De atunci a bifat trei remize și o înfrîngere, 0-1 în mai 2013.

Dacă ”diavolii” au înscris două treimi dintre reușitele lor în repriza secundă, adversarii lor au punctat cel mai mult la final de reprize. Primii au ceva probleme de efectiv, cu Lingard, Rojo, Shaw, A. Valencia accidentați. Italianul Darmian și-a reluat antrenamentele și are șanse să joace, la fel cum Rooney, doar rezervă în eșecul cu Stoke, ar putea reveni printre titulari. Dincolo, Diego Costa e suspendat, iar Falcao încă e în convalescență. În schimb, Eden Hazard, fără gol dat de 9 luni, și-a reluat antrenamentele după două săptămîni de pauză, iar în recentul 2-2 cu Watford a și bifat cîteva minute.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER UNITED – CHELSEA

ARSENAL – BOURNEMOUTH, ora 19:30

Arsenal a sperat că ar putea ajunge pe primul loc în clasamentul Premier League chiar de ”Boing Day”. Sînt cunoscute legendele țesute în jurul acestei zilei și-n jurul liderului. Trupa lui Arsene Wenger s-a văzut însă pusă la punct de Southampton, care i-a administrat un sever 4-0. Acum, Arsenal face o nouă încercare de a se urca pe prima poziție, fie ea și provizorie, pînă la confruntarea de marți dintre Leicester și Manchester City.

Pe ”Emirates” vine Bournemouth, ce ar putea părea un adversar facil. Nou promovata are însă o serie de 6 meciuri fără eșec (3 egaluri, 3 victorii), ceea ce a făcut ca echipa lui Eddie Howe să iasă din zona retrogradării și să urce pe locul 14. De ”Boxing Day” a terminat la egalitate, 0-0, pe terenul lui Crystal Palace. E însă o echipă care primește destul de ușor goluri, avînd una dintre cele mai slabe apărări din Premier League. De marcat, marchează rezonabil, însă din pricina defensivei are unul dintre cele mai slabe golaveraje.

E primul duel în campionat dintre cele două echipe. Ele s-au mai întîlnit o singură dată pînă acum, în Cupa Ligii, în 1987. Arsenal a cîștigat atunci cu 3-0, pe vechiul ”Highbury”.

Fără să aibă probleme de lot în plus față de accidentările cunoscute (Arteta, Rosicky, Welbeck, Wilshire, Coquelin, Cazorla, Alexis Sanchez), Arsene Wenger meditează dacă să facă sau nu anumite schimbări în formula de start. Oxlade-Chamberlain, doar rezervă la Southampton, ar putea apărea acum încă din primul minut. Wenger e preocupat de numărul destul de mic de reușite ale echipei sale pe teren propriu, doar 13 din totalul de 31 de goluri fiind marcat pe ”Emirates”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL- BOURNEMOUTH

WATFORD – TOTTENHAM, ora 17:00

Una dintre surprizele plăcute ale actualei ediții din Premier League, nou-promovata Watford se bate pentru obținerea unui bilet de participare în cupele continentale. Echipa lui Quique Sanchez Flores tocmai a remizat pe terenul lui Chelsea, 2-2 și a egalat la puncte pe Manchester United (29), avînd două mai multe decît Liverpool. Se comportă bine în ofensivă, marcînd puțin și des, dar în special în apărare, una dintre cele mai bune. Probleme mai mari le-a avut nu în deplasare, ci pe teren propriu, unde a pierdut 3 partide, plus două egaluri și 4 victorii, ultimele două consecutiv, fără gol încasat. Traseul bun nu ar trebui să le afecteze concentrarea, susține fundașul Nathan Ake, absent cu Chelsea din motive contractuale: ”Ne-a mers bine în acest sezon, sîntem foarte încrezători în noi. Am muncit mult ca să ajungem aici, sper să rămînem la fel de serioși și determinați”.

Tottenham are aspirații mai înalte, fiind implicată în lupta pentru Champions League. Acum e pe locul 4, cu 32 de puncte, la doar 6 lungimi de liderul Leicester. Este o formație greu de învins indiferent pe ce teren evoluează, descurcîndu-se bine și în defensivă, care e cea mai bună din Premier League (doar 14 goluri luate), dar și în atac. O singură dată a cedat în deplasare, chiar în etapa inaugurală, 0-1 la Manchester cu United, totodată unica vizită făcută în care nu a izbutit să înscrie. ”Afară” a mai înregistrat trei succese și patru remize. Recent a pierdut acasă, 1-2 cu Newcastle, primul eșec după 14 runde de imbatabilitate. ”Sîntem o echipă tînără. Pentru ceea ce am realizat meritam mai multe aplauze decît am primit”, tocmai a declarat antrenorul Mauricio Pochettino.

Cele două grupări nu s-au mai întîlnit din ianuarie 2012, în Cupă, cînd Tottenham s-a impus la Watford cu 1-0 (Van der Vaart 42). Precedentul triumf al gazdelor de acum datează din mai 1987, scor 1-0. De atunci, Spurs a realizat trei egaluri și cinci victorii, ultimele trei la rînd, în toate întrecerile.

Prodl, Gilmartin și Ekstrand sînt jucătorii cu probleme medicale din trupa pregătită de spaniolul Quique Sanchez Flores. Cei de la Tottenham nu pot miza pe Njie și Pritchard.

AICI GĂSIȚI COTELE LA WATFORD – TOTTENHAM

EVERTON – STOKE, ora 17:00

Dispută între două formații aflate la jumătatea clasamentului, la distanță și de cupele continentale, și de zona retrogradării. Ambele au același număr de puncte, 26, venind după victorii de ”Boxing Day”. Everton a învins pe terenul lui Newcastle, în vreme ce Stoke a furnizat una dintre surprizele zilei cîștigînd pe ”Britannia” duelul cu Manchester United. Gazdele de la Everton se descurcă excelent în ofensivă, cu o medie de 1,8 reușite pe meci, în schimb suferă în apărare, medie de 1,4 goluri luate pe joc. Rareori defensiva nu i-a cedat, dar și mai rar s-a întîmplat ca atacul condus de belgianul Romelu Lukaku să nu puncteze.

”Albaștrii” au pierdut precedenta partidă de acasă, 2-3 cu Leicester, al 3-lea eșec stagional pe ”Goodison Park” după cele cu ambele echipe din Manchester, cînd nici nu au înscris. În plus, și-au mai trecut în cont trei remize și tot atîtea victorii. Tot pe teren propriu au realizat cele mai detașate succese, 6-2 cu Sunderland și 4-0 cu Aston Villa, dar n-au mai învins de două meciuri (un egal, un eșec), marcînd și luînd gol în amîndouă.

Stoke posedă o ofensivă dintre cele mai slabe, dar contează pe o defensivă solidă. Multe puncte a adus din deplasare, de unde a revenit cu trei victorii, toate cu 1-0, patru nuluri și două înfrîngeri. În patru din vizitele făcute nu a marcat, iar în cinci nu a încasat vreun gol.

Cu două victorii realizate de Stoke, ambele la zero, s-au încheiat duelurile din stagiunea anterioară, 1-0 ”afară”, 2-0 acasă. În vară a fost un amical în Asia, tranșat greu, 1-1/5-4 la penalty-uri, de Everton, al cărei ultim triumf cu Stoke a fost pe teren propriu, 4-0 în noiembrie 2013.

Destule griji în ambele tabere. Probleme medicale au McCarthy, Oviedo, Browning, Hibbert, Pienaar la gazde, iar la vizitatori – Ireland, Cameron, Muniesa, Given, Crouch.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – STOKE

FENERBAHCE – SIVAS, ora 20:00

Unica formație care rezistă ritmului impus de Beșiktaș, Fenerbahce contează pe 37 de puncte în 16 runde. Este formația cu cele mai puține înfrîngeri, doar una, 2-3 chiar în fața liderului pe 27 septembrie, și stă bine și defensiv, și ofensiv, golaveraj 25-12. De la acel eșec și-a trecut în cont 3 remize și 7 victorii, 5 la limită. Este singura care a înscris în fiecare etapă, dar o face puțin: în doar un meci a dat trei goluri, 3-1 la Mersin, iar în 8 partide nu a marcat decît cîte o dată. Pe propria arenă a obținut două egaluri și 6 succese, ultimele trei la rînd fără gol primit.

Sivas se poate lăuda cu cele mai multe egaluri, 8, precum codașele Mersin și Eskisehir, dar și cu cele mai puține eșecuri (6) de la poziția a 11-a în jos. Înaintea etapei se afla pe locul 15, primul retrogradabil, cu 14 puncte. Se comportă mai bine în apărare decît în atac, golaveraj 16-21. De două runde nu a cedat, cu o victorie și un egal fără să ia gol. Succesul a fost la Ankara, 1-0 cu Genclerbirligi, în precedentele patru vizite pierzînd pe linie cu numai un gol dat. Primul triumf stagional îl bifase acasă, 3-0 cu Gaziantep.

Două victorii a realizat Fenerbahce în disputele din sezonul trecut, 4-1 la Istanbul, 3-2 în deplasare. Ultima victorie a lui Sivas a fost pe teren propriu, 2-0 în februarie 2014, iar ”afară” – 2-1 în februarie 2013.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FENERBAHCE – SIVAS

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă