LEICESTER-CITY: CINE VA FI LIDER LA FINAL DE AN ÎN PREMIER LEAGUE?

LEICESTER-CITY: CINE VA FI LIDER LA FINAL DE AN ÎN PREMIER LEAGUE?

Leicester-Manchester City e meciul ce va stabili echipa care va termina 2015 pe prima poziție. Lupta se dă între gazdele de astăzi și Arsenal, liderul la zi după 2-0 cu Bournemouth. Doar o victorie ar face ca Leicester să închidă fabulos un an în care a trecut miraculos de la lupta pentru evitarea retrogradării la lupta pentru titlu. Indiferent de rezultatul de azi, trupa lui Claudio Ranieri rămîne marea revelație a fotbalului european în acest moment. Pe ”King Power Stadium” vine Manchester City, coborîtă acum pe locul 4, marea favorită la titlu de la începutul sezonului, care încearcă să nu piardă contactul cu zona de sus a ierarhiei.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – MANCHESTER CITY, ora 21:45

Duel la nivel înalt între surpriza Leicester, ocupanta primei poziții înaintea etapei, cu 38 de puncte în 18 runde, coborîtă însă pe locul doi după victoria lui Arsenal de ieri, și vicecampioana Manchester City, aflată acum pe locul 4, cu trei puncte mai puțin. Este, totodată, o dispută între cele mai eficace linii ofensive din actuala Premier League, cu cîte 37 de goluri. Diferența o fac apărările: gazdele au primit 25 de goluri, cea mai slabă defensivă din primele 13 clasate, iar oaspeții – 20.

Leicester tocmai a suferit al doilea eșec stagional, 0-1 la Liverpool, după 10 partide de invincibilitate (8 victorii). A fost, de asemenea, singurul meci din acest sezon în care nu a izbutit să înscrie. Prima înfrîngere, 2-5 cu Arsenal, fusese acasă, unde a mai înregistrat două egaluri și cinci succese, patru la limită.

City a alternat de cîtva timp triumfurile cu insuccesele. Runda anterioară a depășit codașa Sunderland cu 4-1 și nu a marcat în doar unul din precedentele 6 jocuri. Pe teren străin a avut un traseu în scădere: a început cu trei victorii, toate la zero, apoi s-a oprit, bifînd două remize albe și trei eșecuri, ultimele două consecutiv, în cea mai slabă serie ”afară” din 2011 încoace. În deplasare n-a mai cîștigat din 12 septembrie, 1-0 cu Crystal Palace! Numai două goluri a dat în ultimele cinci vizite făcute, primind 8.

Noiembrie 2003 este data anteriorului succes obținut de Leicester cu City, 3-0 la Manchester. De atunci s-au înregistrat două egaluri, apoi patru victorii ale ”cetățenilor”, inclusiv sezonul trecut, 1-0 ”afară”, 2-0 acasă. Totuși, ”vulpile” nu au mai cedat trei dueluri directe la rînd tocmai din 1961. Precedentul lor triumf pe teren propriu datează din martie 1987, scor 4-0. De atunci au mai înregistrat trei remize și două înfrîngeri, în toate competițiile.

Leicester a terminat 2012, 2013 și 2014 cu cîte un succes. Dincolo, City nu a mai pierdut un meci dintr-un final de an calendaristic din 2000, 1-4 acasă cu Charlton.

Ambele formații contează pe jucători în mare formă. Gazdele îi au pe Vardy, golgeterul campionatului, cu 15 reușite, secondat de Mahrez, autor a 13 goluri și a 7 pase decisive. Cei doi au fost înlocuiți pe ”Anfield”, în eșecul din ”Boxing Day” cu Liverpool, dar au trecut peste problemele medicale și pot evolua din primul minut. Trupa chilianului Manuel Pellegrini se bazează în special pe Aguero, cu 7 reușite, dar și pe belgianul De Bruyne, cu 10 goluri și 10 pase decisive în 23 de meciuri în toate întrecerile. În privința absențelor, Nasri, Fernando și Zabaleta au ceva timp de cînd sînt indisponibili, marea problemă venind de la recidiva pe care a suferit-o Vincent Kompany. Abia revenit, belgianul s-a reaccidentat și va lipsi o bună bucată de vreme.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – MANCHESTER CITY

FC PORTO – MARITIMO, ora 20:00 (Cupa Ligii)

Niciodată nu a cîștigat FC Porto Cupa Ligii, de două ori (2010, 2013) pierzînd finala. Ediția trecută s-a oprit în semifinalele acestei întreceri, eliminată de Maritimo Funchal, 1-2. Contra aceleiași formații își începe traseul din grupa A, iar antrenorul Julen Lopetegui a convocat întreg lotul, plus trei jucători de la echipa secundă, semn că pune preț pe acest trofeu.

Pînă acum, Porto este singura echipă care nu a cedat nici un meci din competițiile interne. S-a înclinat doar în Champions League, ultima dată pe terenul lui Chelsea (0-2), în unicul eșec de 7 meciuri încoace și singurul dintre ele în care nu a putut marca. În campionat, unde-i lider, pe teren propriu nu a ratat decît două puncte, la 0-0 cu Braga, și a încasat doar două goluri, cîte unul în ultimele două vizite primite. De altfel, are cea mai bună apărare, cu numai 7 goluri încasate în 14 etape.

Finalistă ediția anterioară, 1-2 cu Benfica, Maritimo a disputat deja un prim joc în grupă, 4-2 pe terenul divizionarei secunde Feirense. Aflată pe locul zece în Primeira Liga, formația din Funchal nu a marcat în doar un meci din precedentele patru, avînd cel mai bun atac, 20 de reușite, de la poziția a 8-a în jos. De trei dueluri directe nu a mai cedat cu FC Porto. Pe lîngă partida din Cupa Ligii, a mai obținut un 1-0 acasă în campionat, tot sezonul trecut, pentru ca în ediția actuală să remizeze, de asemenea pe teren propriu, 1-1 (Edgar Costa 5 – Hector Herrera 34). Precedentul triumf al alb-albaștrilor s-a consemnat pe ”Dragao”, 2-0 în august 2014.

Dacă gazdele nu au probleme majore de efectiv, Maritimo nu poate conta pe Ghazarian și Tiago Rodrigues, dar revine Salin. Președintele Carlos Pereira a spus: ”Avem o responsabilitate mai mare față de această competiție deoarece am fost finaliști sezonul trecut. Putem învinge la Porto”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC PORTO – MARITIMO

BENFICA – NACIONAL, ora 21:45  (Cupa Ligii)

Ambele echipe își fac debutul în grupa B a Cupei Ligii. Deținătoare a trofeului, 2-1 în finala cu Maritimo Funchal, Benfica se prezintă ca ocupantă a locului trei în campionat, cu 31 de puncte, cinci sub liderul FC Porto. Are cel mai bun atac, 34 de reușite, și a doua defensivă, cu 10 goluri încasate. Pe plan intern nu a mai cedat de pe 21 noiembrie, 1-2 după prelungiri cu Sporting în Cupă. De atunci, în total, nu a mai fost întrecută decît de Atletico Madrid în Champions League. Într-un singur meci din precedentele 11, în toate competițiile, nu a marcat.

Pe ”Da Luz” vine Nacional Funchal, formație fără victorie de patru partide, în toate întrecerile. Ultimul joc, 0-2 cu Moreirense, este unicul din anterioarele 7 în care nu a reușit să înscrie. În campionat se găsește pe a 13-a poziție, cu 15 puncte, cu un atac modest, 12 reușite, dar una dintre cele mai solide defensive, 15 goluri luate în 14 jocuri.

Trei dueluri directe au fost stagiunea anterioară, toate cîștigate de Benfica: 2-1 și 3-1 în campionat, 1-0 în Cupa Ligii. Precedentul triumf al lui Nacional a fost în august 2010, 2-1 acasă. De atunci s-au disputat 11 partide, cu un egal și zece victorii Benfica.

Antrenorul gazdelor, Rui Viitoria, ar dori să le ofere o șansă și jucătorilor mai puțin folosiți pînă acum. În acest context, a chemat și cinci jucători de la echipa secundă. Omologul Manuel Machado nu poate miza pe doi dintre cei mai experimentați fotbaliști, Joao Aurelio și Salvador Agra, absențe ce l-ar obliga să alterneze două sisteme, 4-3-3 și 4-4-2.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – NACIONAL

SPORTING – PACOS FERREIRA, ora 22:00  (Cupa Ligii)

La startul lor în grupa C din Cupa Ligii, Sporting se întîlnește cu Pacos Ferreira într-o perioadă delicată. După un eșec în Cupă, 3-4 la Braga după prelungiri, trupa din Lisabona a suferit primul eșec stagional și în campionat, 0-1 la Madeira cu Uniao (singurul meci din precedentele 8 în care nu a înscris), și a trebuit să-i predea șefia lui FC Porto. Anterior, avea două remize și 11 victorii, fiind prima la defensivă, cu numai 7 goluri încasate, precum Porto și Braga.

Formație echilibrată, pe locul 6 în campionat cu 21 de puncte și golaveraj 19-15, Pacos tocmai a remizat pe un teren greu, 1-1 la Braga, după ce pierduse precedenta deplasare, mai dificilă, 1-2 la Porto, rezultate completate de două victorii, inculsiv un 6-0 cu Madeira, cea care imediat avea să o răpună pe Sporting. De 5 meciuri marchează mereu.

Cu 1-1 s-au terminat anterioarele trei dispute directe, ambele meciuri din campionatul trecut, plus cel din turul actualei ediții, chiar la Lisabona (Carrillo 41 – Pele 80 penalty), pe 22 august. Ultimul triumf al lui Sporting acasă a fost în decembrie 2013, scor 4-0, în același an, dar în ianuarie, Pacos trecîndu-și în cont anteriorul succes pe ”Alvalade”, scor 1-0.

Alb-verzii nu-l pot folosi pe nou-sositul Zengelaar, încă fără drept de joc, și nici pe accidentații Figueiredo, Bruno Paulista, Carlos Mane, Teo Gutierrez și Carrillo, dar poate reintra Ewerton. La adversari, doar doi incerți, Christian și Edson Farias.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING – PACOS FERREIRA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă