POATE PIERDE CELTIC TITLUL ÎN SCOȚIA?

POATE PIERDE CELTIC TITLUL ÎN SCOȚIA?

Ieri, de ”Boxing Day”, am avut spectacolul pe care l-am așteptat, dar și destule surprize. Manchester United și Arsenal n-au izbutit să ofere prea multe cadouri fanilor săi, ba chiar proporțiile eșecului cu care au pierdut ”tunarii” să devină un record negativ al grupării în această zi specială. Etapa a fost cu beneficii pentru Manchester City, care a profitat de eșecul liderului surpriză Leicester pentru a se apropia de primul loc, în vreme ce o altă revelație, Watford, și-a confirmat statutul și a scos un 2-2 pe terenul lui Chelsea, stricîndu-i debutul lui Guus Hiddink. Următoarele meciuri din Premier League vor avea loc mîine. Pînă atunci, programul zilei de azi e asigurat de partide din campionatele Scoției, Belgiei și Turciei. În Scoția, toată lumea se întreabă dacă Celtic poate fi oprită din drumul spre un nou titlu. Trupa din Glasgow  tocmai a fost egalată de Aberdeen în fruntea clasamentului, iar deplasarea de azi de la Edinburgh, pe terenul lui Hearts, nu e deloc simplă, gazdele ocupînd locul 3. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

HEARTS – CELTIC, ora 16:00

Cu 32 de puncte strînse în 18 jocuri, Hearts se află pe locul trei, pentru care se luptă cu St. Johnstone, care are un punct mai puțin. Echipa din Edinburgh se comportă bine în ambele faze, golaveraj 29-18, dar nu a mai cîștigat de patru partide, cu trei egaluri și o înfrîngere. Nu a marcat în precedentele două etape. Ultimul succes a fost un 2-0 cu Hamilton pe teren propriu, unde a mai bifat patru victorii, două egaluri și un eșec.

Celtic mizează pe cea mai bună apărare, dar și ofensivă, golaveraj 45-14, fiind fruntașă și la numărul de succese, 13. De asemenea, are cele mai puține înfrîngeri, două. Cu 42 de puncte, se afla la șefie înaintea etapei, la o lungime distanță de Aberdeen. În etapa trecută a pierdut acasă cu Motherwell, 1-2, după 10 partide de invincibilitate, cu 8 succese și două remize , ambele acasă cu 0-0. În deplasare are cinci victorii consecutive, după ce anterior fusese înfrîntă la Aberdeen (1-2).

Cu o remiză albă s-a terminat duelul din tur. A mai fost apoi o dispută în Cupa Ligii, pe 28 octombrie, cînd Celtic a cîștigat la Edinburgh cu 2-1 (Griffiths 71, Rogici 82 – Sutchuin Djoum 90+2). Ultima victorie a lui Hearts a fost în Cupă, 2-1 la Glasgow în aprilie 2012. De atunci s-au consemnat un egal și 11 succese Celtic în toate competițiile: în precedentele 7 dueluri, alb-verzii au marcat 20 de goluri și au încasat numai unul.

La gazde lipsește atacantul Juanma delgado, suspendat, dar vor reveni Jamie Walker și Soufian El Hassnaoui. La Celtic, Leigh Griffiths ar putea juca din nou, după 3 etape de absență, însă Charlie Mulgrew și Scott Brown au rămas în afara lotului, din pricina problemelor medicale.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HEARTS – CELTIC

ANDERLECHT – WESTERLO, ora 19:00

Anderlecht luptă pentru un loc pe podium. Tocmai a pierdut ocazia să se apropie de liderul Gent după ce doar a remizat în restanța de la Lokeren, 1-1. Cu 38 de puncte în 20 de etape, formația din Bruxelles, acum pe locul 4, se descurcă bine în ofensivă și beneficiază de cea mai bună apărare, golaveraj 33-16. Pe teren propriu este invincibilă: 6 victorii și 4 egaluri. Se află pe prima poziție la remize, 8 (două de 0-0, șase de 1-1) și nu a mai pierdut de 5 meciuri, de la 0-1 la Liege cu Standard, al doilea eșec stagional.

Pe ultimul loc, 16, Westerlo are cele mai puține victorii, doar 3, dar se numără printre fruntașe la egaluri (7) și la înfrîngeri (10), cu unul dintre cele mai modeste atacuri, 21 de reușite, și cea mai fragilă apărare, întrecută de 41 de ori (în doar două partide nu a luat gol). Din cele trei succese, unul l-a obținut în deplasare, 2-1 la Liege cu Standard. Neînvinsă de două meciuri, a cîștigat anterior, 2-1 acasă cu Charleroi, după o serie de trei egaluri și cinci eșecuri. Într-o singură partidă din precedentele 15 nu a luat gol, însă în 10 a și marcat. În trecutele cinci vizite a înregistrat o victorie, două remize la doi, apoi două insuccese cu cîte 5 goluri primite.

În tur, Anderlecht a învins cu 3-0 (Okaka 19, Tielemans 53, Praet 70). Alb-violeții fuseseră mai buni și cu un sezon în urmă: 4-0 acasă, 2-2 ”afară”. Precedenta victorie a lui Westerlo a fost acasă, 2-0 în februarie 2011. La Bruxelles nu s-a mai impus din ianuarie 2003, scor 2-0.   Anderlecht nu a pierdut decît 5 din trecutele 30 de meciuri directe, fiind fără eșec de 6 jocuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANDERLECHT – WESTERLO

BEȘIKTAȘ – KONYA, ora 19:00

Beșiktaș continuă să conducă în Superlig, 38 de puncte în 16 runde, avînd cele mai multe victorii, 12, dar și cel mai eficace atac, cu 37 de reușite, medie de 2,31 pe meci. În schimb, defensiva mai are scăpări, învinsă de 18 ori. ”Vulturii” au obținut trei victorii consecutive, cu minim două goluri marcate,  după al doilea eșec stagional, 0-2 acasă cu Akhisar, unicul meci de pînă acum din actuala ediție în care nu au putut înscrie. Cealaltă înfrîngere fusese tot pe teren propriu, unde au mai bifat un egal și cinci succese.

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 19-20, este Konya, ocupanta poziției a 7-a înaintea rundei. A strîns pînă acum 26 de puncte, la doar trei de zona Europa League. În ultimele cinci partide nu a cedat decît o dată, pe lîngă trei triumfuri, toate acasă și la limită, și un nul. Pe teren străin nu a mai învins din 20 octombrie, 2-1 la Trabzon. De atunci și-a trecut în cont o remiză și trei înfrîngeri, cu numai un gol marcat.
Sezonul trecut, fiecare a învins pe terenul celeilalte: Beșiktaș cu 2-1, Konya cu 1-0, gol Torje în minutul 80. Precedentul succes al alb-negrilor acasă datează din noiembrie 2013, scor 3-1. Acum, principalii marcatori sînt stranieri: germanul Mario Gomez (12), respectiv albanezul Alban Meha, cu patru reușite, dar și 5 pase decisive.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BEȘIKTAȘ – KONYA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă