WENGER FĂRĂ MOURINHO, CHELSEA FĂRĂ PUNCTE

WENGER FĂRĂ MOURINHO, CHELSEA FĂRĂ PUNCTE

Duelul dintre Arsenal și Chelsea ar trebui să reprezinte capul de afiș al acestui sfîrșit de săptămînă. Spun ar trebui, pentru că privind clasamentul din Premier League confruntarea e una între locul 3, Arsenal, și locul 14, Chelsea. În plus, ca element ce alungă o parte din interes, din ecuația tradiționalei dispute a dispărut Jose Mourinho, o parte importantă a spectacolului. Cu toate acestea, Arsenal-Chelsea, în orice condiții s-ar disputa, nu poate fi un meci oarecare.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ARSENAL – CHELSEA, ora 18:00

Între Arsene Wenger și Jose Mourinho disputele au fost multe și au stîrnit nenumărate comentarii. Adesea, meciul în sine trecea în plan secund, duelul celor doi tehnicieni, reacțiile unuia față de celălalt și comentariile acide de după joc devenind mai interesante.

E posibil ca plecarea lui Mourinho de la Chelsea să se constituie într-un atu în plus pentru Wenger, ce părea să să fi dezvoltat un soi de complex în fața portughezului. De 8 ore și două minute nu a mai înscris Arsenal în poarta lui Chelsea, în campionat. ”Tunarii” nu au triumfat deloc de cinci dueluri directe acasă, înregistrînd trei egaluri și două eșecuri: precedentul succes a fost un 3-1 în decembrie 2010. 0-0 au bifat sezonul trecut pe ”Emirates” (cu o remiză albă s-au încheiat trei din anterioarele patru derbyuri în fieful lui Arsenal), dar au cedat în deplasare, 0-2, la fel cum s-a întîmplat și în turul actualei ediții de Premier League, tot 0-2 (Zouma 53, Chambers 90+1 autogol). Vara trecută a fost, totuși, un succes, dar în Supercupa de pe ”Wembley”, 1-0 (Oxlade-Chamberlain 24).

Erau vremuri cînd și Arsenal și Chelsea se băteau pentru șefie, dar acum nu este cazul. ”Tunarii” se aflau sus, pe locul 1 înaintea rundei a 23-a, cu 44 de puncte, pe cînd ”The Blues”, după o primă parte de Premier League dezastruoasă, se găseau abia pe a 14-a poziție, cu 25 de puncte. Acum Arsenal a coborît pe 3, urmare a victoriei obținute de Leicester (3-0 cu Stoke) și a egalului făcut de City, (2-2 pe terenul lui West Ham United), dar o victorie în derbyul londonez ar putea readuce egalitatea la puncte cu Leicester și, implicit, prima poziție, la golaveraj.

Trupa francezului Arsene Wenger se numără printre fruntașe și la realizări, golaveraj 37-21. Nu a mai pierdut de patru meciuri, însă în precedentele două doar a remizat. Acasă s-a împiedicat numai în etapa inaugurală, apoi a devenit invincibilă: 7 victorii, anterioarele 4 la rînd, și două remize.

De cînd Hiddink l-a înlocuit pe bancă pe Mourinho, Chelsea a legat 6 partide fără înfrîngere, dar patru au însemnat egaluri, inclusiv anterioarele două, ambele pe ”Stamford Bridge”. Ultima victorie, 3-0 cu Crystal Palace, a fost prima în deplasare după o pauză de 7 jocuri, în aproape 5 luni. ”Albaștrii” au înscris în 6 din trecutele 7 dispute. Hiddink are o singură problemă medicală majoră, Radamel Falcao, căci Diego Costa, deși a terminat accidentat confruntarea cu Everton, pare capabil să intre inclusiv din primul minut, la fel și Eden Hazard, care e refăcut de mai multă vreme.

Vești bune primește și Arsene Wenger. Poate cei mai importanți oameni ai echipei, Mesut Ozil (16 pase decisive) și Alexis Sanchez ar trebui să fie recuperați pînă la ora meciului. E totuși probabil ca internaționalul chilian să fie doar rezervă. Șanse să se refacă are și Rosicky. În schimb, Welbeck, Wilshere, Coquelin și Cazorla rămîn accidentați. 

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – CHELSEA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă