Articolul precedent

CUPA POATE FI O CALE SPRE EUROPA PENTRU VALENCIA

CUPA POATE FI O CALE SPRE EUROPA PENTRU VALENCIA

Aducerea lui Garry Neville la Valencia nu a adus, deocamdată, revirimentul așteptat de fanii ”liliecilor”. Ajunsă pe locul 9 în Primera și cu un joc ce nu convinge și nici nu invită, pe moment, la foarte mult optimism în legătură cu clasamentul final, Valencia poate avea din Cupa Spaniei un aliat în tentativa de a ajunge în cupele europene. Deocamdată întîlnește pe Las Palmas, un adversar mai mult cu gîndul la evitarea retrogradării, dar cu care Valencia a făcut doar 1-1 pe ”Mestalla”, în campionat. Un alt reper interesant al zilei de azi vine de la confruntarea din Cupa Belgiei dintre Gent și Bruges, primele două clasate în Belgia, care se întîlnesc acum în Cupă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ST. ETIENNE – AJACCIO, ora 22:00 (Cupa Franței)

Din 1977 nu a mai cucerit St. Etienne Cupa, însă ”poate că a sosit momentul să schimbăm istoria”, susține antrenorul Christophe Galtier înaintea partidei cu AC Ajaccio, din ”16”-imile întrecerii. Pe locul 5 în Ligue 1, echipa sa a obținut numai o victorie în ultimele trei meciuri din toate competițiile, de alte patru marcînd mereu. Pe teren propriu nu a mai cedat de cinci jocuri, cu două egaluri la unu și trei succese la zero, dar în precedentele patru nu a punctat decît cîte o dată. În întreg sezonul, alb-verzii au suferit acasă 3 eșecuri, primul aplicat de ASA Tg. Mureș (1-2) în eliminatoriile din Europa League, plus 9 triumfuri și 4 remize: doar înr-una din cele 16 partide nu a înscris, de opt ori cîte un singur gol.

Retrogradată din elită în 2014, cu Mutu în lot în prima parte a acelui sezon, Ajaccio ocupă abia locul 16 în Ligue 2, la două puncte de retrogradare. Este neînvinsă de trei meciuri, cu un egal și două victorii, ambele ”afară”, cu goluri date mereu. Doar în două din precedentele 12 dispute nu a înscris. Roș-albii au încasat numai o înfrîngere în anterioarele șase deplasări, toate competițiile. În total, de ”afară” s-au întors cu trei triumfuri, șase egaluri și cinci insuccese.

Cele două echipe s-au confruntat anterior în stagiunea 2013-2014, cînd St. Etienne a cîștigat de două ori, 1-0 în deplasare, 3-1 acasă. Ajaccio nu a învins niciodată în 7 apariții pe ”Geoffroy-Guichard”, cu două egaluri și cinci înfrîngeri, precedentele trei consecutiv. Anterior, gazdele s-au impus la Raon L*Etape, 1-1/4-3 la penalty-uri, în vreme ce adversara a trecut cu 2-1 la Bretigny Foot, 0-0/3-2 pen. cu Excelsior, 1-0 la Volvic.

Destui jucători cu probleme medicale la St. Etienne: Assou-Ekotto, Hamouma, Perrin, Karamoko, Diomande, Clerc, Berici, Tannane. În schimb, e posibilă folosirea nou-venitului Tabanou, împrumutat de la Swansea. Ajaccio îi are incerți pe Scribe și Vincent.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ST. ETIENNE – AJACCIO

VALENCIA – LAS PALMAS, ora 21:00 (Cupa Spaniei)

Abia pe locul 11 în Primera, la 9 puncte depărtare de zona cupelor continentale, FC Valencia vede în Cupă o cale mai accesibilă ca să ajungă din nou în Europa. Formația pregătită de englezul Gary Neville nu a pierdut decît o dată în ultimele cinci meciuri din toate competițiile, în patru cu gol dat. Pe teren propriu nu a cedat niciodată în întrecerile interne, pierzînd în schimb de două ori în grupele Ligii, cu Zenit și cu Lyon. În rest, pe ”Mestalla” a realizat 7 victorii și 7 egaluri (toate în Primera), cu goluri date în 14 din 16 vizite primite.

Adversara din ”sferturi” este Las Palmas, care a pierdut meciul trecut, 0-3 acasă cu Atletico, după o invincibilitate de cinci partide în toate întrecerile, cu gol marcat de fiecare dată. Numai o înfrîngere a suferit în precedentele patru deplasări și doar o dată nu a înscris ”afară” de 7 jocuri încoace. Ultima dispută din Cupă, 3-2 la Eibar, este și unica victorie din acest sezon pe teren străin după 6 eșecuri și 4 egaluri,  punctînd în 8 din ele.

În noiembrie, cele două formații s-au înfruntat tot pe ”Mestalla”, scor 1-1 (Alcacer 8  – Jonathan Viera 57). A fost singura dată în cinci ”directe” cînd Las Palmas nu a pierdut cu ”liliecii”. În Cupă, în fazele trecute, Valencia le-a depășit pe Barakaldo (3-1, 2-0) și pe Granada (4-0, 3-0), în timp ce adversara le-a eliminat pe Real Sociedad (2-1, 1-1) și pe Eibar (3-2, 3-2).

Pentru manșa tur, trei jucători sînt indisponibili la gazde, anume Fuego, Feghouli, Diego Alves. Cum și Enzo Perez, Parejo, Barragan, Gaya și Andre au probleme medicale, Neville a chemat patru jucători de la echipa secundă. La Las Palmas incerți sînt Asdrubal și Hernan.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA VALENCIA – LAS PALMAS

FC SEVILLA – MIRANDES, ora 22:00 (Cupa Spaniei)

După un start de sezon ezitant, FC Sevilla pare să se fi regăsit. În Primera pe locul 7, primul sub cupele europene, elevii lui Unai Emery au patru victorii la rînd în toate competițiile, cu zece goluri date și numai unul încasat. Pe propria arenă seria este mai lungă: 9 succese consecutive, 7 la zero, obținute după al 3-lea și ultimul eșec stagional, 1-3  cu Manchester City în grupele Ligii. Roș-albii au marcat în 15 din 16 partide de acasă, indiferent de întrecere, iar în întreg sezonul nu au putut înscrie doar în cinci din 31 de meciuri.

Unica formație din ligile inferioare ajunsă în ”sferturi”, Mirandes s-a împiedicat rău runda trecută din Segunda, 0-4 la Leganes, prima înfrîngere după 6 meciuri de imbatabilitate în toate competițiile (trei egaluri, trei victorii). În deplasare nu mai pierduse de 7 jocuri, cu trei remize și patru succese. În total, în 14 dispute ”afară”, a înregistrat 7 triumfuri, 3 nuluri și 4 insuccese, înscriind în zece dintre acestea. Pe locul 11 în liga a doua, la cinci puncte distanță de play-off-ul de promovare, Mirandes are cel mai bun atac, cu 30 de reușite, dar și a treia cea mai slabă apărare, cu 28 de goluri luate.

Înaintea noului duel, unul în premieră, FC Sevilla a trecut de Logrones (3-0, 2-0) și de concitadina Betis (2-0, 4-0). Adversara sa a depășit-o pe Oviedo, 3-2 în prelungiri, apoi a eliminat două echipe din Primera fără să piardă, 2-1 și 1-0 cu Malaga, apoi 1-1 și 3-0 cu La Coruna.

Cum Sevilla a ieșit prematur din Cupă în ultimele două ediții, Unai Emery nu vrea să se mai întîmple asta, de aceea ar stopa rotațiile pentru a folosi cel mai bun ”11” posibil. El nu poate conta pe Andreolli, accidentat, în vreme ce Pareja este incert. În plus, Immobile a plecat la FC Torino, via Dortmund. Fără probleme majore în efectiv, Mirandes se va bate strașnic, după cum a anticipat fundașul Alex Ortiz: ”Vrem să scoatem un rezultat care să ne permită să avem pentru ce ne lupta în retur”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC SEVILLA – MIRANDES

GENT – FC BRUGES, ora 21:45 (Cupa Belgiei)

Semifinala Cupei Belgiei propune o dispută între primele două echipe din întrecerea internă. Campioana Gent ocupă locul 1, cu 46 de puncte, cu cele mai puține eșecuri (două), dar printre echipele cu cele mai multe egaluri (șapte), iar FC Bruges o urmează cu 3 puncte în minus, avînd cele mai puține remize (una), însă destule înfrîngeri (șapte). Cele două dețin cele mai eficiente linii ofensive, cu 42, respectiv 45 de goluri date. Gazdele au, în plus, cea mai solidă defensivă, întrecută de 19 ori, nici adversarii nestînd rău (25).

Numai un eșec a suferit Gent, sau La Gantoise, în precedentele 11 partide, pe lîngă 9 victorii și un egal. O singură dată în anterioarele 26 de jocuri din toate competițiile nu a marcat. Acasă nu a pierdut decît  o dată în 18 dispute stagionale, plus 4 remze și 13 succese, ultimele patru la rînd.

FC Bruges a obținut două triumfuri după un 1-4 acasă cu Anderlecht. De patru dueluri înscrie constant și doar o dată în precedentele 9 meciuri nu a punctat. În întreg sezonul s-a descurcat destul de greu în deplasare, cu 6 succese, 3 egaluri și 9 înfrîngeri, nemarcînd în patru dintre ele.

În actuala stagiune, cele două rivale s-au întîlnit deja de două ori. Gent s-a impus de fiecare dată, 1-0 (Depoitre 87) în Supercupă și 4-1 (Kums 15 penalty, 51 penalty, 62, Depoitre 72 – Vormer 76) în campionat, ambele acasă. Sezonul trecut au avut patru dueluri directe, două în sezonul regulat, două în play-offul de titlu. Tot liderul a ieșit mai bine: două remize și două victorii. Ultimul triumf al lui FC Bruges a fost ”afară”, 3-1 în decemrie 2013.

Anterior, Gent le-a depășit pe Eupen (3-0), Waregem (1-0) și Malines (1-0), numai pe teren propriu. La rîndul său, FC Bruges le-a eliminat pe Patro Eisden (4-0), Lokeren (1-0) și Westerlo (2-0). Gazdele nu se mai pot baza pe fundașul danez Erik Johansson, întors în țara lui, la FC Copenhaga. Adversarii îl au indisponibil pe Izquierdo.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GENT – FC BRUGES

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă