REVINE BUNDESLIGA, BAYERN ÎȘI REIA DRUMUL SPRE TITLU

REVINE BUNDESLIGA, BAYERN ÎȘI REIA DRUMUL SPRE TITLU

Singurul dintre campionatele puternice ale Europei cu pauză de iarnă semnificativă, Bundesliga pleacă azi din nou la drum. Iar seria meciurilor e deschisă, la Hamburg, de campioana Bayern, aflată în cursă spre cel de-al patrulea titlu consecutiv, performanță încă neatinsă în Germania. Avînd deja certitudinea că Pep Guardiola va părăsi echipa la finalul sezonului, Bayern speră să obțină aceleași performanțe ca la precedenta situație de acest gen, în 2013 cu Heynckes. Cu 8 puncte avans față de Borussia Dortmund, cu 15 victorii din 17 meciuri, bavarezii sînt mari favoriți. Printre alte campionate care oferă meciuri în programul de azi sînt Primera Division, Ligue 1 sau în Olanda.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

RENNES – GAZELEC AJACCIO, ora 21:30

Rennes începe era Rolland Courbis. Plecat în decembrie trecut de la Montpellier, versatul tehnician de 62 de ani tocmai l-a înlocuit pe Philippe Montanier, demis după recenta eliminare din ”16”-imile Cupei, 1-3 chiar acasă cu divizionara secundă Bourg-en-Bresse.

Un bilet în Europa este ținta grupării roș-negre, una plauzibilă. După 21 de runde, Rennes se găsește pe locul 6, cu 31 de puncte, doar două sub zona întrecerilor continentale, cu al treilea cel mai bun atac, dar suferindă în defensivă, golaveraj 31-25. A strîns cele mai multe egaluri, 10, și se numără printre echipele cu cele mai puține eșecuri, numai 4. De cinci etape nu au mai pierdut bretonii, cu trei egaluri și două victorii, mereu cu gol dat. Au suferit o singură înfrîngere în trecutele 9 runde, înscriind în 8 dintre acestea. Trei din cele patru insuccese le-au încasat pe teren propriu, inclusiv precedentele două. În total, s-au descurcat rău acasă, unde au cîștigat doar primele două meciuri, apoi au înregistrat cinci remize și trei eșecuri: ultimul triumf a fost un 3-1 cu Toulouse tocmai pe 29 august.

Gazelec a avut un parcurs incredibil. Prima parte a sezonului a fost dezastruoasă, fără nici o victorie, cu 3 remize și 7 înfrîngeri. Apoi, s-a trezit. De 11 etape încoace nu a mai cedat deloc, perioadă în care a obținut 6 victorii și 5 egaluri cu goluri date constant, nemaipierzînd din 17 octombrie, 0-2 la St. Etienne. Trei succese, urmate de două nuluri a bifat în precedentele cinci deplasări. Revenirea a ajutat formația din Ajaccio să urce pe a 13-a poziție și să-și mai ajusteze și golaverajul, 24-26.

Disputa din tur, o premieră, s-a încheiat 1-1 (Larbi 45 – Sio 89). Pentru noul duel, gazdele au nu mai puțin de șase jucători cu probleme medicale, anume Janvier, Quintero, Yoann Gourcuff, Pedro Enrique, Baal, Cavare. În plus, puțin folosit, ex-stelistul Habib Habibou e pe picior de plecare. Dincolo, antrenorul Thierry Laurey are întreg lotul valid.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA RENNES – GAZELEC AJACCIO

HAMBURG – BAYERN MUNCHEN, ora 21:30

Odată cu terminarea pauzei de iarnă, lui Hamburg îi revine misiunea să dea startul returului din Bundesliga. O misiune deloc facilă: în vizită îi vine liderul Bayern, în fața căruia nu a mai cîștigat de 15 meciuri, în toate competițiile. Precedentul triumf l-a obținut în septembrie 2009, 1-0 pe teren propriu, de atunci înregistrînd 3 egaluri și 12 eșecuri, unele la scoruri mari (trei de 0-5, plus 0-6, 0-8, 2-9). De pildă, chiar în tur, Bayern s-a impus cu 5-0 (Benatia 27, Lewandowski 53, T. Muller 69, 73, Douglas Costa 87), iar cu un sezon în urmă cîștigase cu 8-0 acasă și încheiase 0-0 la Hamburg, unde triumfase, în schimb, în Cupă, 3-1.

Nici contextul de acum e prea favorabil gazdelor. Trupa pregătită de Bruno Labaddia, fără a străluci nici în atac, nici în apărare (golaveraj 19-23), ocupă locul 10 după 17 etape, cu 22 de puncte, dar încă mai poate spera la o poziție de Europa League. Nu a obțint nici o victorie în ultimele trei runde, cu un egal ”afară” și două înfrîngeri acasă. Doar două din cele șase triumfuri stagionale le-a realizat pe teren propriu, pe lîngă două remize și patru eșecuri, în jumătate dintre ele nedînd gol. Totuși, în total, numai o dată în precedentele 8 partide nu a marcat.

Pe de altă parte, Bayern se găsește pe prima poziție cu 46 de puncte, 8 peste Dortmund. Cele cinci puncte lipsă le-a pierdut doar pe teren străin, în 0-0 la Frankfurt, unicul meci din actuala ediție în care nu a înscris, și un 1-3 la Monchengladbach. Aceste rezultate au fost completate de 6 succese. Elevii lui Pep Guardiola sînt, de asemenea, primii la atac, cu 46 de reușite, dar și la apărare, cu numai 8 goluri încasate, nici unul în 11 jocuri.

Pe cinci jucători nu pot conta gazdele, respectiv Hirzel, Feka, Spahici, Ekdal, P. Muller. La bavarezi, lista este mai lungă și îi cuprinde pe Benatia, Ulreich, Bernat, Rafinha, Gotze, Ribery, Weinrauch.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HAMBURG – BAYERN MUNCHEN

SPORTING GIJON – REAL SOCIEDAD, ora 21:30

Abia pe locul 19, penultimul, cu numai 15 puncte (de doar două ori în istorie a mai strîns atît de puține puncte în 19 etape), Sporting Gijon nu mai are voie să facă prea mulți pași greșiți. ”Trebuie să facem un retur mult mai bun”, a zis mijlocașul Omar Mascarell, convins că ”altfel ne va fi foarte, foarte greu să evităm retrogradarea, un cuvînt pe care vrem să-l folosim tot mai puțin”.

Cu un meci în minus, dar contra Barcelonei, Gijon se află în grupul formațiilor cu cele mai multe eșecuri, 12, fiind codașă și la realizări, golaveraj 17-34. Nu-i plac însă remizele, doar 3. Sporting a cedat pe linie în precedentele cinci runde, patru cu cîte două goluri luate, iar în ultima chiar cinci. O singură victorie a obținut în anterioarele 9 runde, restul fiind numai înfrîngeri. Pe teren propriu nu a acumulat decît 8 puncte, din două succese, două remize, plus 4 insuccese.

Pe a 13-a poziție, cu 21 de puncte, Real Sociedad nu este disperată, dar nici nu poate sta liniștită, fiind la 5 lungimi de retrogradare. Deține cel mai bun atac de la locul 12 n jos, 23 de reușite, cu o apărare modestă, întrecută de 28 de ori. Numai o victorie a realizat echipa din San Sebastian în anterioarele 6 etape, completată de trei remize și două eșecuri. În precedentele 7 jocuri doar o dată nu a marcat și tot o dată nu a primit gol. Cu două victorii s-a întors din deplasare, dar n-a mai învins ”afară” din 25 octombrie, 4-0 cu Levante, de atunci bifînd două nuluri și trei înfrîngeri.

În tur s-a încheiat 0-0. Însă, de 13 dueluri în Primera nu a mai întrecut-o Gijon pe Sociedad, cu 5 egaluri și 8 eșecuri, ultimele patru la rînd. Ba, pe teren propriu nu a bătut-o în elită decît o dată de 25 de ani încoace, într-un 3-2 în februarie 1993. Între timp, a fost un succes, dar în liga secundă, 1-0 acasă în martie 2008.

Cu trei absențe, Nacho Cases, Bernard Espinosa și Fraile, antrenorul gazdelor, Abelardo, va face cîteva modificări în echipă față de formulele anterioare, în special la mijloc. Ar putea debuta chilianul Igor Lichnovsky, un fundaș central de 21 de ani împrumutat de la FC Porto. Omologul Eusebio are griji mai mari deoarece îi lipsesc oameni importanți: Granero, Zurutuza, Raul Navas, Carlos Martinez și, mai ales, Agirretxe, golgeterul echipei, cu 12 reușite. Incert este Canales.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – REAL SOCIEDAD

GRONINGEN – NIJMEGEN, ora 21:00

Dispută directă pentru un loc în play-off-ul de Europa League, unde intră echipele clasate între pozițiile 4 și 7 la terminarea sezonului regulat. Pe a 9-a treaptă după 18 runde cu 26 de puncte, Groningen tinde să pătrundă în acest grup, avînd un decalaj de trei lungimi. În schimb, Nijmegen se găsește în respectiva zonă, pe locul 5, cu 30 de puncte.

Prima formație cu golaveraj negativ, 22-26, Groningen nu a mai cîștigat de patru partide, cu două egaluri, apoi două înfrîngeri. Ultima a fost un 1-4 cu Utrecht, întîiul eșec pe teren propriu din actuala Eredivisie. Anterior, acasă realizase două remize care au încadrat un șir de 6 victorii. Nu a fost dispută pe ”Euroborg” în care să nu marcheze. În total, a înscris în 9 din precedentele 10 runde, în 8 și luînd gol. 28 la sută dintre reușite le-a dat între minutele 75 și 90.

Bine în ofensivă, dar și mai bine în apărare, golaveraj 24-19, Nijmegen a pierdut anterioarele două deplasări, singurele înfrîngeri din precedentele 9 etape, în 8 dintre ele înscriind. De pe teren străin a revenit cu două victorii din totalul de nouă (patru cu 1-0), completate de o remiză și cinci insuccese din totalul de șase. Din cele 24 de goluri, jumătate semnate de atacantul venezuelean Christian Santos, 71 la sută le-a marcat în repriza secundă.

Cu 1-1 (Christian Santos 47 penalty – Rusnak 9) s-a încheiat confruntarea din tur. Anterior, se întîlniseră în sezonul 2012-2013. Atunci, Groningen a învins de două ori în campionat, 4-1 ”afară” și 5-2 acasă, iar Nijmegen s-a impus în Cupă, 1-0 în deplasare. Acum, Burnet, Mahi și Islamovici au probleme medicale la gazde, situație în care se află Smits, la adversari.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA GRONINGEN – NIJMEGEN

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă