JUVE-ROMA: PRIMUL EXAMEN DUR PENTRU SPALLETTI

JUVE-ROMA: PRIMUL EXAMEN DUR PENTRU SPALLETTI

Adus la Roma în locul lui Rudi Garcia, al cărui credit, după o serie de 10 meciuri cu o singură victorie, s-a consumat definitiv, Luciano Spalletti trebuie să răspundă astăzi la întrebarea pe care toți suporterii Romei și-o pun: mai contează echipa în lupta pentru titlu? Examinator este însăși campioana en-titre Juventus, cu mare dorință de revanșă după eșecul din tur, de pe ”Olimpico”. Pe-atunci ”Bătrîna Doamnă” nu-și găsea pașii, iar Roma părea capabilă de mari realizări. Lucrurile s-au schimbat în ultimele luni, iar Juve e acum favorită. În programul zilei de azi rețin atenția două tradiționale confruntări în Spania și Franța, Atletico-FC Sevilla și Lyon-OM, dar și primul meci în deplasare pentru Zidane, după două succese concludente acasă, pe terenul lui Betis.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

INTER MILANO – CARPI, ora 16:00

Cu cea mai bună apărare după 20 de etape din actuala Serie A, 13 goluri încasate, Inter a coborît de la șefie pe locul trei, cu 42 de puncte, după ce a adunat doar un punct în precedentele două jocuri, ba a pierdut ultimele două meciuri de pe teren propriu. În total, trei din cele patru înfrîngeri stagionale le-a suferit acasă, plus un egal și 6 victorii, cinci cu 1-0. În 15 runde din 20 a dat numai cîte un gol.

Aflată la retrogradare, pe a 18-a poziție înaintea etapei, Carpi deține a doua cea mai slabă defensivă și unul dintre cele mai ineficace atacuri, golaveraj 19-35. S-a descurcat mai bine de cîtva timp încoace, cu o remiză și două triumfuri, ambele pe teren propriu. Numai o victorie din totalul de patru a obținut-o în deplasare, de unde a mai revenit cu două nuluri și 6 insuccese. Nu a înscris în 4 din cele 9 vizite făcute, inclusiv în anterioarele două.

Inter a învins în tur cu 2-1 (Jovetici 31, 89 penalty – Di Gaudio 81), în singura înfruntare oficială dintre cele două formații. A mai fost un meci amical în iulie 2015, cîștigat tot de milanezi, dar acasă, scor 3-1. Acum, aceștia au întreg lotul valid. Dincolo, Carpi nu se poate baza pe suspendații Gagliolo și Cofie, nici pe accidentatul Fedele.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – CARPI

JUVENTUS – AS ROMA, ora 21:45

Juventus încearcă să-și prelungească șirul impresionant de victorii. Torinezii nu au ratat nici un punct în ultimele zece etape, de la precedentul eșec, 0-1 la Sassuolo. Ei au început slab acasă, cu un egal (0-1 cu Udinese și două remize la unu, după care nu au mai iertat nimic în șase partide. Seria pozitivă i-a ajutat să urce constant în clasament, unde au ajuns înaintea etapei a 21-a pe locul secund, cu 42 de puncte, două sub Napoli, avînd unele dintre cele mai bune atacuri, dar și apărări, golaveraj 37-15.

La rîndul ei, de pe a cincea poziție (35 de puncte), AS Roma caută să se revigoreze odată cu instalarea pe bancă a lui Luciano Spalletti, recentul înlocuitor al francezului Rudi Garcia. Cu o bună ofensivă, dar suferinzi în apărare, golaveraj 37-23, ”giallorossii” sînt neînvinși de 6 etape, dar în 5, inclusiv anterioarele 3, doar au remizat. De patru jocuri înscriu mereu. Din precedentele patru deplasări s-au întors numai cu egaluri, anterior înregistrînd trei triumfuri, un nul și două înfrîngeri. Conform presei italiene, Spalletti va încearca să implementeze sistemul cu 3 fundași centrali, mai sigur în opinia sa decît obișnuita linie de 4.

juv-rom

Cu 2-1 s-a impus Roma în tur (Pjanici 61, Dzeko 79 – Dybala 87). Sezonul trecut, Juventus a învins pe propria arenă cu 3-2 și a înheiat 1-1 pe ”Olimpico”. Ultimul succes al romanilor la Torino datează din ianuarie 2011, scor 2-0, dar în Cupă: în Serie A nu au mai triumfat acolo din ianuarie 2010, cu 2-1. Juventus a cîștigat anterioarele cinci dueluri directe de acasă. În plus, nu a cedat niciodată în fața echipelor pregătite de Spalletti, cu 14 victorii și 3 egaluri, între care 5 succese și două remize în precedenta aventură a acestuia la Roma, între iulie 2005 și august 2009.

Lemina, Pereyra și Rubino sînt accidentați la torinezi, care l-au recupeat pe Barzagli. Din tabăra romanilor lipsesc Strootman, Maicon, Gervinho și Ucan.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA JUVENTUS – AS ROMA

ATLETICO MADRID – FC SEVILLA, ora 17:00

La șefie înaintea etapei a 21-a, cu 47 de puncte (acum Barcelona e lider, după victoria de la Malaga), Atletico are cele mai multe victorii, 15, și cele mai puține remize, două. Madrilenii stau bine ofensiv, 30 de reușite, dar și mai bine în defensivă, cea mai bună din actuala Primera (neînvinsă în 13 meciuri), cu doar 8 goluri încasate, 5 dintre ele pe teren propriu. Patru victorii la zero au realizat după ultimul eșec, 0-1 la Malaga, totodată unicul din precedentele 14 runde și singurul meci din această perioadă în care nu au înscris.  Acasă au pierdut doar o dată, 1-2 cu FC Barcelona, în rest – un egal, cu Real, și 7 succese, anterioarele 5 la rînd. Inedit, numai unul din ultimele 9 goluri l-a dat în repriza întîi.

De pe locul 7 înaintea etapei, FC Sevilla caută să intre în zona întrecerilor continentale. Nu strălucește nici în atac, nici în apărare, golaveraj 28-22. În precedentele 8 jocuri a cedat numai o dată, plus două egaluri și cinci victorii, ultimele două consecutive, dar ambele acasă. Nu a putut să învingă niciodată în 9 deplasări, de unde a revenit cu 5 remize și 4 înfrîngeri (toate suferite cu cîte două goluri luate). A marcat în 7 din trecutele 8 dispute.

De zece dueluri în Primera (12 în toate competițiile)  nu a mai pierdut Atletico în fața Sevillei (5 triumfuri, 5 nuluri). Turul l-a cîștigat cu 3-0 (Koke 35, Gabi 78, Jackson Martinez 85), după ce sezonul trecut se impusese acasă, 4-0, și remizase ”afară”, 0-0. Precedentul triumf al Sevillei s-a produs în 2010, 3-1 acasă în campionat (tot în acel an a învins și la Madrid, 2-0, dar în Cupă). Pentru un triumf pe ”Calderon” în Primera roș-albii așteaptă și de mai multă vreme, de la un 1-0  în septembrie 2008, de atunci înregistrînd trei egaluri și tot atîtea eșecuri.

Tiago a rămas singurul absent cert de la Atletico, căci Saul și Fernando Torres s-au refăcut după durerile musculare. Surprinzător, Diego Simeone nu l-a inclus în lot pe Oliver Torres, prezență constantă la începutul sezonului. Sevilla nu-i are la dispoziție pe accidentații Andreolli și Pareja, în vreme ce Vicente Iborra e suspendat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – FC SEVILLA

BETIS SEVILLA – REAL MADRID, ora 21:30

Dispută între echipa cu cel mai slab atac din actuala Primera, Betis, cu doar 13 goluri date, și formația cu cea mai eficientă linie ofensivă, a Realului, cu 57 de reușite. Realizările fac diferența și în clasament: gazdele se găseau înaintea rundei a 21-a pe locul 15, cu 21 de puncte, iar madrilenii – pe a treia poziție, cu 43 de puncte.

De șapte etape nu a mai cîștigat Betis (3 egaluri, 4 eșecuri), în ultimele 6 fără gol dat, cea mai slabă serie din istoria sa. Foarte greu s-au descurcat pe propria arenă, unde n-au marcat decît de 6 ori și n-au mai cîștigat de șapte jocuri. Ei au obținut acasă o singură victorie, tocmai pe 12 septembrie (1-0 cu Real Sociedad), în rest trei remize și cinci înfrîngeri, în doar două din acestea neprimind gol, iar în trei – nu au marcat. Sînt, în schimb, singurii care nu au ratat nici un punct după ce au deschis scorul.

Real și-a trecut în cont cinci succese la rînd după un 0-1 la Villarreal, cu 25 de goluri înscrise și 6 încasate. Cîte cinci reușite a avut în precedentele două partide. Două din cele trei eșecuri stagionale le-a suferit în deplasare, plus trei nuluri și patru triumfuri. Pe teren străin nu s-a mai impus de două meciuri (un eșec, un egal), de la 2-0 la Eibar pe 29 noiembrie, unicul succes din trecutele patru vizite făcute. În actualul sezon, madrilenii au cele mai multe goluri marcate ”afară”, 18.

Betis a cedat 8 din anterioarele 9 dispute cu Real din Primera, plus o victorie (1-0 acasă în noiembrie 2012), avînd o medie de 0,88 de goluri date pe meci și una de 3,33 de goluri încasate. În turul de pe ”Bernabeu”, Real a învins detașat, 5-0 (Bale 2, 89, James 39, 50, Benzema 47), ediția trecută cîștigînd cu 5-0 la Sevilla și cu 2-1 pe teren propriu.

Trei jucători cu probleme medicale au gazdele, pe Dani Gimenez, Vadillo și Westermann, după ce Kadir a fost recuperat. De la Real doar Bale e accidentat, dar Sergio Ramos, deși refăcut, n-a făcut deplasarea, din precauție.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – REAL MADRID

LYON – MARSEILLE, ora 22:00

Confruntare între formațiile care au dezamăgit cel mai mult pînă acum în actuala Ligue 1, aflate ambele în cursa spre podium.  Modestă și în atac, și în apărare (golaveraj 27-25), avînd totuși zece partide fără gol luat, Lyon a adunat 29 de puncte și se găsea înaintea etapei a 22-a pe locul 9. Are deja 8 înfrîngeri (3 acasă), după ce întregul sezon trecut nu a suferit decît 7. Nu a obținut decît o victorie, 4-1 cu ”lanterna roșie ” Troyes, în precedentele 8 runde, plus un egal și șase eșecuri.

Pe a 8-a poziție înaintea etapei, tot cu 29 de puncte, Marseille deține a treia cea mai bună ofensivă, 31 de reușite, și stă binișor în apărare, 22 de goluri încasate. Plătește însă pentru multele remize, 8, nu mai puțin de 6 pe teren propriu. Ultimele 5 din totalul de 7 succese le-a realizat în deplasare, unde a îngenuncheat de trei ori. În total, nu a mai pierdut de 8 jocuri, cu 3 triumfuri, toate ”afară”, și 5 nuluri, perioadă în care doar o dată nu a înscris. Echipa spaniolului Michel a deschis scorul de 11 ori (7 victorii, 3 egaluri, un eșec) și a luat primit gol în 9 rînduri (nici un succes, 4 remize, 5 înfrîngeri).

Turul de pe ”Velodrome” s-a încheiat 1-1 (Rekik 68 – Lacazette 25 penalty). Sezonul trecut, Lyon s-a impus acasă, din deplasare revenind cu o remiză albă. Precedentul succes al lui Marseille a fost un 4-2 acasă în mai 2014, iar pe ”Gerland” – 2-1 în noiembrie 2007: de atunci, trei victorii Lyon și patru remize, numai în campionat.

Bedimo, Fofana și Fekir sînt absenții din tabăra gazdelor. Adversarii nu pot conta pe Mendy și Ocampos.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LYON – MARSEILLE

ARSENAL – CHELSEA, ora 18:00

Între Arsene Wenger și Jose Mourinho disputele au fost multe și au stîrnit nenumărate comentarii. Adesea, meciul în sine trecea în plan secund, duelul celor doi tehnicieni, reacțiile unuia față de celălalt și comentariile acide de după joc devenind mai interesante.

E posibil ca plecarea lui Mourinho de la Chelsea să se constituie într-un atu în plus pentru Wenger, ce părea să să fi dezvoltat un soi de complex în fața portughezului. De 8 ore și două minute nu a mai înscris Arsenal în poarta lui Chelsea, în campionat. ”Tunarii” nu au triumfat deloc de cinci dueluri directe acasă, înregistrînd trei egaluri și două eșecuri: precedentul succes a fost un 3-1 în decembrie 2010. 0-0 au bifat sezonul trecut pe ”Emirates” (cu o remiză albă s-au încheiat trei din anterioarele patru derbyuri în fieful lui Arsenal), dar au cedat în deplasare, 0-2, la fel cum s-a întîmplat și în turul actualei ediții de Premier League, tot 0-2 (Zouma 53, Chambers 90+1 autogol). Vara trecută a fost, totuși, un succes, dar în Supercupa de pe ”Wembley”, 1-0 (Oxlade-Chamberlain 24).

Erau vremuri cînd și Arsenal și Chelsea se băteau pentru șefie, dar acum nu este cazul. ”Tunarii” se aflau sus, pe locul 1 înaintea rundei a 23-a, cu 44 de puncte, pe cînd ”The Blues”, după o primă parte de Premier League dezastruoasă, se găseau abia pe a 14-a poziție, cu 25 de puncte. Acum Arsenal a coborît pe 3, urmare a victoriei obținute de Leicester (3-0 cu Stoke) și a egalului făcut de City, (2-2 pe terenul lui West Ham United), dar o victorie în derbyul londonez ar putea readuce egalitatea la puncte cu Leicester și, implicit, prima poziție, la golaveraj.

Trupa francezului Arsene Wenger se numără printre fruntașe și la realizări, golaveraj 37-21. Nu a mai pierdut de patru meciuri, însă în precedentele două doar a remizat. Acasă s-a împiedicat numai în etapa inaugurală, apoi a devenit invincibilă: 7 victorii, anterioarele 4 la rînd, și două remize.

De cînd Hiddink l-a înlocuit pe bancă pe Mourinho, Chelsea a legat 6 partide fără înfrîngere, dar patru au însemnat egaluri, inclusiv anterioarele două, ambele pe ”Stamford Bridge”. Ultima victorie, 3-0 cu Crystal Palace, a fost prima în deplasare după o pauză de 7 jocuri, în aproape 5 luni. ”Albaștrii” au înscris în 6 din trecutele 7 dispute. Hiddink are o singură problemă medicală majoră, Radamel Falcao, căci Diego Costa, deși a terminat accidentat confruntarea cu Everton, pare capabil să intre inclusiv din primul minut, la fel și Eden Hazard, care e refăcut de mai multă vreme.

Vești bune primește și Arsene Wenger. Poate cei mai importanți oameni ai echipei, Mesut Ozil (16 pase decisive) și Alexis Sanchez ar trebui să fie recuperați pînă la ora meciului. E totuși probabil ca internaționalul chilian să fie doar rezervă. Șanse să se refacă are și Rosicky. În schimb, Welbeck, Wilshere, Coquelin și Cazorla rămîn accidentați. 

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL – CHELSEA

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă