BARCELONA-ATLETICO: ȘANSĂ MARE PENTRU CATALANI

BARCELONA-ATLETICO: ȘANSĂ MARE PENTRU CATALANI

Duelul de azi de pe ”Camp Nou” poate reprezenta un moment extrem de important în acest sezon. La egalitate de puncte în fruntea clasamentului cu Atletico, Barcelona s-ar distanța, în cazul unei victorii, la 3 puncte de madrileni, în condițiile în care campioana Spaniei și a Europei are și un meci mai puțin disputat, o deplasare la Gijon, care, în mod normal, ar trebui cîștigată. În plus, o victorie ar permite Barcelonei să păstreze avansul de 4 puncte față de Real Madrid, care joacă mîine seară, acasă, cu Espanol. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC BARCELONA – ATLETICO, ora 17:00

Duelul momentului din Spania, dintre FC Barcelona și Atletico Madrid, opune nu doar primele două clasate din Primera, cu același număr de puncte, 48, ci și echipele cu cele mai multe victorii din cont, 15, cu cele mai puține egaluri (3), dar și  înfrîngeri, două contra trei, plus cele mai bune defensive, cu 16 goluri încasate, respectiv numai 8. Alt element comun, ambele au înscris circa două treimi dintre goluri în repriza a doua.

Va fi interesant de văzut cum va reacționa echipa cu cele mai puține goluri încasate în campionatele importante ale Europei, Atletico, în fața tripletei de atac a Barcelonei. Acum două sezoane, cele două rivale s-au întîlnit de 6 ori, cu Barcelona nereușind să bată nici măcar o dată trupa lui Diego Simeone. În schimb, în sezonul trecut, Barcelona a obținut 4 victorii din 4 meciuri jucate cu Atletico, ce a părut incapabilă să reziste ofensivei catalanilor. Ce s-a schimbat în jocul Barcelonei de la un sezon la altul? În principal poziția lui Messi, plecat din zonă centrală, unde activase cîțiva ani pe deja celebrul post, inventat de Guardiola pentru el, de 9 fals. Dar și apariția în context a lui Luis Suarez, care a schimbat complet datele problemei.

Dacă punem la socoteală și turul de pe ”Vicente Calderon”, FC Barcelona a adunat cinci dueluri directe cu victorie. Anteriorul triumf a lui Atletico a fost aprilie 2014, 1-0 în Champions League. În campionat, Messi și compania nu au mai cedat de 11 partide cu roș-albii (9 victorii). De alte 9 jocuri nu s-au mai înclinat pe ”Camp Nou” (7 succese), cu o medie de 3,44 de goluri date. Messi (3), Neymar (două) și Luis Suarez (1) au semnat ultimele 6 reușite ale catalanilor contra madrilenilor.

La șefie datorită golaverajului, avînd al doilea atac (52 de reușite) după Real (58), catalanii nu au mai pierdut un meci de 13 etape, cu 3 egaluri și 10 succese, ultimele trei consecutive. Un singur gol au încasat de cinci partide, cînd au înscris 15. Din 20 de jocuri, în doar unul nu au marcat într-un 0-0 pe terenul concitadinei Espanol. Pe teren propriu nu au ratat decît două puncte, la un 2-2 cu La Coruna, cu un total de 38 de goluri date și 7 primite.

În același timp, trupa ”blaugrana” nu a mai pierdut acasă în campionat de 18 întîlniri (16 triumfuri), cu o medie de 3,44 de goluri date și una de 0,61 de goluri încasate. De cealaltă parte, Atletico a cîștigat precedentele trei deplasări, fără gol luat. Cu 0-0 a terminat la pauză cinci din anterioarele șase partide din Primera.

Pe poziția secundă în special datorită apărării, dar cu un atac nu ieșit din comun, 30 de reușite, madrilenii ar putea fi afectați de recenta eliminare din Cupă de către Celta. Ei au realizat patru victorii la rînd, apoi o remiză albă, toate fără gol luat, după al treilea eșec stagional, 0-1 la Malaga. În deplasare mai cedaseră la Villarreal, tot 0-1, în rest, 8 succese și un nul. Al treilea eșec l-a suferit acasă, chiar în turul cu Barcelona, 1-2 (Torres 51 – Neymar 55, Messi 77).

baratl

Paradoxal, azi e posibil ca Diego Simeone să înceapă partida cu un ”9 fals”. Fie argentinianul Vietto, ale cărui prestații în tricoul lui Villarreal, pe ”Camp Nou”, invită fanii lui Atleti la optimism, fie francezul Griezmann, cel mai în formă om al madrilenilor. Ultima situație pare cea mai probabilă, variantele cu Jackson Martinez titular fiind destul de puține, căci Simeone va încerca pe cît posibil să întărească zona de mijloc a echipei. Acolo unde Barcelona îl oferă în foarte multe situații și pe Messi, care din ”9 fals” are momente de ”extremă falsă”, căci se alătură lui Iniesta, Rakitic și Busquets în zona mediană, lăsînd banda dreaptă doar în dreptul lui Dani Alves.

În condițiile în care Angel Correa e suspendat, iar argentinianul Kranevitter încă nu pare integrat și a fost lăsat în afara lotului, adăugînd aici și accidentarea de durată a lui Tiago, logic ar fi ca Simeone să-i ofere un post de titular lui Ferreira-Carrasco. Belgianul a început pe bancă duelul cu Sevilla, din etapa trecută, dar intrarea lui a dinamizat jocul echipei.

Luis Enrique poate folosi ”11”-ele de gală după ce i-a recuperat pe Jordi Alba și Arda Turan. În mod normal, nefiind adept al surprizelor tactice de ultimă oră, tehnicianul catalan va folosi din nou ”11”-le din finala Champions League. O situație aparte are Arda Turan, transferul de gală al catalanilor în vara trecută, venit chiar de la Atletico. ”De luni bune aștept meciul ăsta”, a spus turcul, care are șanse puține de a fi titular, Luis Enrique văzînd în el mai mult un ”back-up” pentru Neymar sau Messi, decît un jucător de linie mediană, acolo unde Iniesta și Rakitic se completează foarte bine cu Sergio Busquets.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – ATLETICO

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă