STEAUA, CU MARICA LA ATAC SPRE UN NOU TITLU

STEAUA, CU MARICA LA ATAC SPRE UN NOU TITLU

Steaua lui Reghecampf, varianta a doua. Sau 2.0, ca să fim mai aproape de tehnologia zilelor noastre. Cam așa s-ar putea caracteriza noul proiect al campioanei României, cu noul și, în același timp vechiul antrenor pe bancă, dar și cu Ciprian Marica transfer vedetă. După primele meciuri de reacomodare a urmat pauza de iarnă în care lotul a suferit modificări substanțiale, iar azi Steaua își începe aventura internă cu obiectivul declarat de cîștigare a unui nou titlu și de pătrundere apoi în grupele Ligii Campionilor. Alte repere ale zilei de azi, în așteptarea cupelor europene, ce revin în acest mijloc de săptămînă, vin din campionatele Portugaliei, Turciei, dar și din ligile secunde din Anglia și Germania.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEEDS – MIDDLESBROUGH, ora 21:45 (Liga a 2-a)

Leeds nu are de ce să-și mai facă mari griji. Trupa scoțianului Steve Evans se află pe locul 16 după 30 de meciuri în Championship, cu 36 de puncte și golaveraj sărac (29-34), și este departe și de pozițiile promovabile, și de retrogradare. De 8 partide nu a mai învins, cu 4 egaluri și tot atîtea eșecuri, și nu a marcat decît de două ori în precedentele patru meciuri. Se descurcă mai bine ”afară”: în anterioara rundă, 0-1 cu Nottingham Forest, a pierdut acasă, unde a adunat 4 succese, 5 remize și 6 înfrîngeri din totalul de zece. În 13 runde a înscris numai cîte o dată, iar în alte 10 – deloc.

Pe prima poziție înaintea etapei, Middlesbrough a căzut pe a doua treaptă după ce Hull s-a impus la Blackburn (2-0), ambele locuri ducînd la promovare. Echipa fostului fundaș spaniol Aitor Karanka, devenit în noiembrie 2013 primul manager non-britanic din istoria clubului, nu strălucește în atac, dar beneficiază de cea mai bună apărare (16 jocuri fără gol primit), într-un golaveraj 39-16. I-a mers rău  de patru jocuri încoace, cu două eșecuri cu 1-0 și două remize cu 1-1. Precedentul triumf, 1-0 cu Brentford, l-a tranșat în deplasare, de unde roș-albii au revenit cu 7 victorii, 3 egaluri și 4 eșecuri la zero. Au înscris în numai 9 din vizite.

Cu 3-0 (Nugent 3, Bellusci 32 autogol, Fabbrini 81) a cîștigat Boro în tur. Cu un sezon mai devreme mai bună fusese Leeds, cu două succese cu 1-0. Roș-albii nu au mai triumfat pe ”Elland Road” din august 2011, 1-0 tot în divizia secundă. Din acel moment s-au consemnat trei victorii ale gazdelor. În actuala stagiune, ambele formații înscriu mai mult în repriza secundă, cu un procent al golurilor de 69 la sută, respectiv 62 la sută, după pauză.

Pentru noul derby din Yorkshire, gazdele îl au accidentat pe Wood și speră să-i recupereze pe Mowatt, Berardi și Lucas Murphy. Cei de la Middlesbrough nu se bazează pe accidentații Friend, Baptiste și Abella, incert fiind Daniel Ayala. În schimb, este posibil să debuteze nou-venitul Rhodes.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LEEDS – MIDDLESBROUGH

NURNBERG – BOCHUM, ora 21:15 (Liga a 2-a)

Dispută între două echipe care au ca principal obiectiv urcarea în Bundesliga. Gazdele de la Nurnberg sînt plasate mai bine: sînt pe locul 3, de baraj pentru promovare, cu 36 de puncte strînse în 20 de etape. La rîndul lor, cei de la Bocum se aflau înaintea rundei pe a 5-a poziție, cu 31 de puncte.

Cu al doilea atac, doar două întîlniri fără gol dat, dar și cu cea mai slabă defensivă pînă la locul 11, Nurnberg nu a mai cedat de 10 runde, cu 4 egaluri urmate de 6 victorii la rînd (patru la limită, trei cu 2-1). De 7 partide marchează constant. Formația pregătită de elvețianul Rene Weiler este invincibilă în acest sezon pe teren propriu, unde a realizat 4 remize și 6 succese, precedentele trei consecutive și numai cu 2-1. A înscris în 9 dintre aceste dispute, luînd gol în 7.

Bochum se comportă bine în ofensivă și deține a doua cea mai bună apărare, golaveraj 30-18. Este fără eșec de patru meciuri (două victorii, două nuluri), ultimele trei fără gol încasat. A început bine seria deplasărilor, cu trei triumfuri și două egaluri, apoi s-a poticnit, urmînd trei eșecuri, plus o remiză albă în anterioara vizită făcută, la Duisburg. Elevii olandezului Gertjan Verbeek nu au marcat deloc de trei meciuri ”afară” încoace, după ce o făzuse mereu în anterioarele 6.

Cu 2-1 (Terodde 37, Heberer 64 – Burgstaller 2) a învins Bochum în tur, după ce se descurcase mai bine și sezonul trecut, 2-1 în deplasare și 1-1 acasă. De 7 dueluri directe nu a mai cedat cu Nurnberg, al cărei ultim triumf datează din februarie 2007, 2-0 în februarie 2007 în deplasare, iar pe teren propriu – 2-1 în mai 2005, ambele dispute în Bundesliga. Acum, gazdele punctează mai des în repriza a doua, cu 46 la sută dintre reușite în ultima jumătate de oră, iar adversarii preferă ambele părți, dar are 37 la sută dintre goluri între minutele 60 și 90.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA NURNBERG – BOCHUM

CONCORDIA CHIAJNA – STEAUA, ora 20:30

Chiajna se află în căutarea primei victorii contra Stelei. Pînă acum, în 9 dueluri directe în campionat, Concordia nu a putut obține mai mult decît un egal, 2-2 sezonul trecut chiar pe terenul roș-albaștrilor, și 8 eșecuri, cum s-a întîmplat și la ultima confruntare de acasă, 0-1, și în tur, 1-3 (V. Lazăr 90+3 – Varela 5, Stanciu 25 penalty, Chipciu 43). O singură dată a zîmbit echipa de lîngă București, dar în Cupă, în octombrie 2012, cînd a mers mai departe după 0-0/4-3 la penalty-uri.

Noua dispută îi găsește pe alb-verzi codași nu doar în clasament, locul 12 înaintea etapei a 24-a, ci și la realizări, golaveraj 21-38 (43 la sută dintre reușite au fost între minutele 75 și 90). Au terminat 2015 cu un 1-5 la Botoșani, a 8-a partidă la rînd fără victorie (4 eșecuri, 4 egaluri). Ultimul succes a fost ”afară”, 1-0 la Iași, pe 31 octombrie. Pe teren propriu au obținut două din cele trei triumfuri din cont, dar nu au mai cîștigat de 7 jocuri, de la un 2-1 cu CFR pe 24 august.  Acasă au mai bifat 7 înfrîngeri și 4 egaluri, ultimele două consecutive.

În schimb, cu al 3-lea atac și a doua defensivă, golaveraj 31-21, Steaua ocupă a 5-a poziție. Roș-albaștrii nu au mai cedat de 4 runde, de la 0-1 acasă cu Astra, cu un nul apoi trei succese la rînd. De 7 dispute marchează mereu. În deplasare s-au înclinat ultima dată acum două dispute, 1-3 cu Dinamo, într-un total de 5 victorii (numai una de cinci vizite încoace), două egaluri și 4 eșecuri din totalul de 5.

Concordia a suferit mutări importante de efectiv în pauza de iarnă. Au venit Zerbo, Obodo, Niasse, Feussi, N. Roșu, Novacek, Milevski, iar printre cei 13 jucători l-a care a renunțat antrenorul Adrian Falub se numără M. Constantinescu, Sîrghi, Dina, Madeira, S. Pană, V. Lazăr. La rîndul său, Steaua i-a adus pe Marica, Gebhart, Bourceanu, Pintilii, Bawab, Momcilovici, Tamaș, plus Popadiuc, Ștefănescu, Chitoșcă, Pîrvulescu, despărțindu-se de Guilherme, Alcenat, Breeveld, Tade, Tudorie, Tahar, Enceanu, Tîrnovan.

Gazdele nu au probleme de lot, doar ucraineanul Milevski fiind în urmă cu pregătirea. Dincolo, roș-albaștrii nu se pot baza pe suspendatul Muniru și nici pe accidentații Kharja, L. Filip și Pîrvulescu. Totodată, Bourceanu și Gebhart au restanțe la condiția fizică.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA CONCORDIA CHIAJNA – STEAUA

RIO AVE – PACOS FERREIRA, ora 22:00

Două formații dornice să prindă un bilet în Europa League sînt Rio Ave și Pacos Ferreira. Înaintea rundei a 22-a, prima ocupa locul 7, cu 29 de puncte, în timp ce cealaltă se găsea pe a 6-a poziție, cu un punct în plus. Cine va cîștiga va urca în zona cupelor continentale.

O victorie în ultimele 4 runde au obținut gazdele, pe lîngă două eșecuri  și o remiză albă pe terenul liderului Sporting: acesta a fost primul meci după alte 9 în care nu au înscris. În precedentele 7 partide de acasă au intercalat cîte un succes cu cîte o înfrîngere, în anterioarea vizită primită trecînd de Vitoria Setubal cu 2-1. 7 din totalul de 8 victorii din cont le-au realizat pe teren propriu, completate de 4 insuccese (toate cele 5 remize au fost ”afară”), marcînd în 10 din cele 11 dispute.

Nici Pacos nu s-a comportat bine de cîtva timp: nu a mai cîștigat de 4 etape (două egaluri în deplasare, două eșecuri acasă), precedentul triumf fiind un 2-1 pe teren propriu cu Setubal. Nu a înscris în precedenta dispută, 0-1 cu Boavista, dar o făcuse în anterioarele 10. Nu  a pierdut de 4 meciuri (trei remize) pe teren străin, de unde s-a întors cu trei victorii, patru remize și trei înfrîngeri din totalul de șapte, înscriind în opt dintre ele. În total, în 8 partide a marcat cîte un gol, iar în alte 6 cîte două.

Rio Ave a triumfat în ambele partide din acest sezon, 3-0 în campionat (Heldon 37, 40, Edimar Fraga 83) și 2-1 în Cupă (Marcelo 23, Heldon 35 – Helder Lopes 65), numai în deplasare. Ultima victorie a lui Pacos a fost acasă, 2-1 în aprilie 2013 (de atunci s-au consemnat 4 succese ale lui Rio Ave și 3 egaluri în toate competițiile), iar ”afară” – 3-2 în decembrie 2012 în Cupa Ligii, respectiv 2-1 în februarie 2010 în campionat.

La gazde, Kuca și Ukra au scăpat de problemele medicale, în timp ce Helder Postiga încă este restant cu pregătirea fizică. Dincolo, Romeu este incert, dar au fost recuperați Baixinho și Edson Farias.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA RIO AVE – PACOS FERREIRA

TRABZONSPOR – KAYSERISPOR, ora 20:00

Altădată implicată în lupta pentru titlu, sezonul trecut terminînd pe locul 5, Trabzonspor nu o duce deloc bine în actuala ediție din Superlig: înaintea etapei a 20-a se găsea abia pe locul 12, cu 24 de puncte, la 7 lungimi de prima poziție retrogradabilă. Deși mizează, de pildă, pe cunoscutul Oscar Cardozo, roș-albaștrii au un atac modest și o defensivă la fel, golaveraj 25-28 (40 al sută dintre goluri au fost între minutele 75 și 90). Ei au suferit deja 9 eșecuri, după ce întreaga stagiune precedentă încasaseră doar 7. De 3 runde nu au mai cîștigat, cu un egal și două înfrîngeri, dar toate în deplasare, cînd au luat și dat gol mereu. Doar o dată în anterioarele 6 jocuri nu au înscris. Pe teren propriu și-au mai revenit: după patru meciuri fără victorie (două remize, două insuccese) s-au impus în ultimele trei vizite primite, cu 7 goluri marcate și numai unul încasat.

Pe locul 15, primul neretrogradabil, Kayseri deține cel mai slab atac, cu numai 16 reușite, dar și a doua cea mai solidă apărare, întrecută de 19 ori. Echipa roș-galbenă a pierdut ultimele două etape cu același 1-0 după ce anterior nu cedase deloc patru meciuri la rînd. Trei din totalul de cinci victorii le-a obținut în deplasare, cărora li s-au adăugat 3 egaluri și 3 eșecuri, înscriind în cinci dintre acestea. În total, are 6 meciuri cu un singur gol marcat și alte 10 fără nici o reușită.

Cu 1-0 (Cardozo 86) a triumfat în tur Trabzon. Aceasta se impusese și în ambele partide din ediția anterioară, 1-0 ”afară”, 2-1 acasă. Precedentul succes al lui Kayseri a fost pe teren propriu, 2-1 în mai 2013, iar în deplasare – 3-0 în mai 2005 (de atunci s-au înregistrat 5 victorii ale gazdelor și 3 remize).

 AICI GĂSIȚI COTELE LA TRABZONSPOR – KAYSERISPOR

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă