PSG-CHELSEA: PERSPECTIVE DIFERITE, ACELAȘI OBIECTIV

PSG-CHELSEA: PERSPECTIVE DIFERITE, ACELAȘI OBIECTIV

De azi revine Champions League în actualitatea fotbalistică și o face cu cea mai interesantă parte a sa, cea eliminatorie, unde orice greșeală se plătește și orice detaliu contează. PSG și Chelsea se întîlnesc pentru a treia oară consecutiv într-o fază eliminatorie, calificările fiind pînă acum împărțite. Ambele echipe au practic în minte acest meci de la momentul tragerii la sorți, căci situația lor în campionat a permis acest lucru. PSG e aproape campioană, în vreme ce londonezii nu mai speră decît la o figură frumoasă în Europa, dar scot la înaintare momentele lor bune în perioade de interimat pe banca tehnică. Celălalt meci le aduce față-n față pe Benfica și pe Zenit, dar nu e singurul reper european al zilei, căci la Istanbul, în Europa League, se întîlnesc Fener și Lokomotiv Moscova, un duel aprig, întărit și de ultimele încordări politice dintre Turcia și Rusia.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

PARIS SG – CHELSEA, ora 21:45

PSG și Chelsea se întîlnesc, în dubla manșă din ”optimi”, pentru a treia oară consecutiv în fazele eliminatorii ale Champions League. În precedentele două confruntări, decisive au rămas golurile marcate în deplasare. Prima dată, în ”sferturile” ediției 2013-2014, s-au calificat englezii, după 1-3 la Paris și 2-0 la Londra. A doua oară, în ”optimile” sezonului trecut, au zîmbit francezii, 1-1 acasă și 1-1/2-2 după prelungiri ”afară”. Cele două rivale s-au mai înfruntat în faza grupelor din 2004-2005, cu ”The Blues” mai buni, 0-0 pe ”Stamford Bridge” și 3-0 pe ”Parc des Princes”, unica înfrîngere suferită de PSG pe propria arenă în fața echipelor din Albion, pe lîngă două victorii și două egaluri.

Pe locul secund în grupa sa, cu două victorii și un egal acasă, dar și cu singurul eșec stagional în 38 de meciuri, 0-1 la Madrid cu Real, parizienii vizează a patra prezență la rînd în ”sferturile” Ligii. Stagiunea anterioară s-au oprit în această fază contra Barcelonei, 1-3 și 0-2, primul dintre eșecuri fiind unicul din ultimele 37 de meciuri continentale de pe teren propriu (24 de victorii), serie începută de la un 2-4 cu Hapoel Tel Aviv în noiembrie 2006. În actualul sezon ei sînt imparabili acasă, cu 3 remize (două albe, cu Real și cu Lille) și 17 victorii în toate competițiile. Totodată, între 0-0 la Angers și același scor realizat week-endul trecut acasă cu Lille au bifat 16 succese la rînd. Pe plan intern, liderul din Ligue 1  nu a mai cedat de 44 de jocuri (35 în campionat).

psg-chelChelsea a cîștigat grupa sa pentru a zecea oară în precedentele 13 participări. Acel 3-0 cu PSG din septembrie 2004 este unicul triumf obținut în Franța, unde a mai înregistrat patru insuccese și două nuluri. În schimb pe plan intern o duce rău: abia a 12-a poziție în Premier League, trecînd pe plus la golaveraj, 38-36, doar după succesul din week-end, 5-1 acasă cu Newcastle, cea mai clară victorie stagională. ”Albaștrii” au 12 meciuri fără eșec, în toate întrecerile, de cînd Guus Hiddink l-a substituit pe bancă pe Jose Mourinho. În această perioadă, Diego Costa a marcat 8 goluri, după ce sub portughez înscrisese numai 4.

Față de grupe, PSG nu are modificări în lot. Însă, Aurier tocmai a fost suspendat de club din motive disciplinare: a vorbit urît despre antrenorul Laurent Blanc și despre mai mulți colegi”. În locul său ca fundaș dreapta va intra Van der Wiel ori Marquinhos, brazilianul fiind folosit pe această poziție și la precedenta întîlnire cu Chelsea. În schimb, Verratti, Matuidi și Pastore au fost recuperați, dar starea fizică a lui Verratti, care tocmai și-a prelungit contractul pînă în 2020, ridică unele semne de întrebare asupra titularizării sale.

Dincolo, Chelsea îi are ca noutăți pe Pato și Miazga, de pe listă ieșind Ramires, Falcao și Beeney. Hiddink nu poate conta pentru tot restul sezonului pe Zouma, iar pentru confruntarea de la Paris nici pe suspendatul Matici. În plus, s-a accidentat și John Terry, care nici nu a făcut deplasarea la Paris. În aceste condiții. Ivanovici va fi mutat în centrul defensivei lîngă Cahill, poziție pe care n-a mai jucat de aproape doi ani, iar Baba Rahman va intra fundaș stînga în locul lui Azpilicueta, care va reveni pe zona sa naturală, în dreapta. La mijloc este posibilă introducerea lui Cesc Fabregas alături de Obi Mike, deși catalanul nu a convins deloc în acest sezon, ceea ce i-ar permite lui Hiddink să folosească o linie de 3 oameni destul de ofensivă, Pedro-Hazard-Willian, în spatele lui Digo Costa.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PARIS SG – CHELSEA

BENFICA – ZENIT, ora 21:45

Benfica se confruntă, în dubla manșă din ”optimile” Champions League, cu singura formație din Rusia de care a fost învinsă pe terenul său. S-a întîmplat în septembrie 2014, tot în Ligă, în faza grupelor, cînd Zenit s-a impus pe ”Da Luz” cu 2-0 prin golurile lui Hulk (5) și Witsel (22), apoi a triumfat și acasă, 1-0 (Danny 79). Cu trei sezoane mai devreme, portughezii fuseseră mai buni, 2-3 și 2-0 în ”optimile” aceleiași competiții. Este, așadar, a treia confruntare dintre cele două grupări în decurs de 4 ani.

benf-zenBenfica a terminat grupa sa pe locul 2, după Atletico. Tot pe poziția secundă a ajuns în campionat după recentul 1-2 pe teren propriu cu FC Porto, prima înfrîngere după 13 meciuri de imbatabilitate, indiferent de întrecere, perioadă în care a înscris minim 4 goluri de 6 ori. În față s-au remarcat îndeosebi Jonas, golgeterul din Primeira cu 23 de reușite, și Mitroglou, care a marcat de 8 ori în precedentele 7 deplasări.

Căutînd prima sa prezență în ”sferturi”, Zenit poate fi dezavantajată de faptul că de peste două luni nu a mai disputat nici un meci oficial. Ultimul a fost un 1-2 la Gent, unicul eșec din grupă după cinci victorii la rînd. În perioada de vacanță a jucat 6 amicale, cu 5 succese și o remiză. Formația din St. Petersburg a triumfat în anterioarele trei vizite în Portugalia: pe lîngă succesul cu Benfica, le-a mai învins în deplasare și pe FC Porto, în grupele Ligii 2013-2014, și pe Pacos Ferreira, 4-1 în preliminariile actualei ediții. În campionat se află doar pe locul 7, la 7 puncte depărtare de liderul ȚSKA.

Față de grupe, Benfica i-a adus pe Grimaldo și Jovici, dar l-a înscris și pe Salvio, accidentat pînă de curînd. Au plecat, în schimb, Bilal, Cristante și Victor Andrade. Cu Zenit nu poate fi utilizat Luisao, accidentat, incerți fiind Fejsa și Lisandro Lopez. Recuperat este Nelson Semedo. Antrenorul Rui Vitoria ar dori fortificarea liniei mediene pentru a-i stopa pe puternicii Hulk, Dziuba și Danny, de aceea l-ar introduce în plus la mijloc fie pe Gaitan, fie pe Talisca, sacrificat putînd fi Jonas. Trei noutăți și la ruși, anume Jirkov, Kokorin și Mauricio, fără a pleca nimeni. În efectiv au trei foști jucători ai Benficăi, pe Witsel, Javi Garcia și Garay.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BENFICA – ZENIT

FENERBAHCE – LOKOMOTIV MOSCOVA, ora 19:00

Într-un duel în premieră, Fenerbahce așteptă turul cu Lokomotiv Moscova, adversara din ”16”-imile Europa League, cu o invincibilitate de cinci partide pe plan continental. Precedenta înfrîngere a fost chiar pe teren propriu, 1-3 cu norvegienii de la Molde la startul fazei grupelor. Ulterior, galben-negrii și-au trecut în cont două victorii și trei egaluri, încheind seria sa pe locul doi, înainte de Ajax și Celtic. Ei nu au suferit decît o înfrîngere în ultimele 28 de partide în toate competițiile, un recent 2-4 în deplasare cu Antalyaspor, în campionat, unde sînt lideri, cu 49 de puncte, 5 peste Beșiktaș, care are două jocuri mai puțin.

Lokomotiv și-a cîștigat grupa, cu un singur eșec încasat în 6 runde, marcînd în fiecare dintre ele. Moscoviții nu au mai cedat deloc de patru deplasări în Europa, cu două egaluri și două succese. În campionat se găsesc pe a treia poziție, la 5 puncte în spatele liderului ȚSKA. De la începutul lui decembrie ei nu au mai jucat nici un meci oficial. În perioada de iarnă au disputat trei partide de pregătire, fără a cîștiga vreunul: două remize urmate de un insucces.

Un egal și un triumf a bifat Fenerbahce în precedentele dispute de acasă împotriva echipelor din Rusia, într-un bilanț general de 1-2-1 și golaveraj 7-6. Lokomotiv s-a mai înfruntat de 8 ori cu trupe din Turcia, bilanț 2-3-3, cu un succes, două remize și o înfrîngere în deplasare. În faza grupelor s-a duelat cu Beșiktaș: ambele dispute s-au încheiat cu 1-1.

Cei de la Fenerbahce tocmai s-au plîns de program. Ei au de disputat patru meciuri importante în numai 14 zile, respectiv ”dubla” cu Lokomotiv, plus etape în campionat, la Bursa și acasă cu Beșiktaș. Pentru partida cu moscoviții, probleme medicale au Abdoulaye Ba, Markovici, Raul Meireles. Oaspeții nu-i au la dispoziție pe Corluka, suspendat, nici pe accidentații Logașov și Grigoriev. În vederea disputei de la Istanbul, conducerea clubului a angajat pentru protecție o firmă de securitate, ținînd cont de tensiunile dintre Turcia și Rusia din ultimele luni.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FENERBAHCE – LOKOMOTIV MOSCOVA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă