DESTINAȚIA WEMBLEY PENTRU ARSENAL ȘI MANCHESTER UNITED

DESTINAȚIA WEMBLEY PENTRU ARSENAL ȘI MANCHESTER UNITED

Arsenal și Manchester United caută azi să-și asigure un loc pe ”Wembley” calificîndu-se în semifinalele Cupei Angliei. E cunoscut formatul competiției, ce reunește pe legendara arenă londoneză, într-un week-end fotbalistic de excepție, toate cele 4 semifinaliste. Dacă Arsenal încearcă să-și apere trofeul cîștigat în ultimele două sezoane și să-și confirme statutul în această competiție, pentru United demersul e și mai justificat, de vreme ce au trecut mai bine de 10 ani de cînd a cîștigat ultima dată FA Cup. Fotbalul englez e prezent pe afișul zilei de azi și cu partide din Premier League, acolo unde Tottenham încearcă să-și repare cu codașa Aston Villa reputația serios șifonată de Borussia Dortmund în Europa League. Tot azi, dar în Primera Division, avem un duel decisiv pentru un loc de Champions League între FC Sevilla și Villarreal, dar și o deplasare pretențioasă pentru Real Madrid în Insulele Canare. Serie A și Bundesliga își trag și ele cota de interes din mai multe partide, fără a uita duelul pentru titlu dintre Steaua și Astra. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER UNITED – WEST HAM UNITED, ora 18:00 (Cupa Angliei)

Manchester United caută să-și stopeze căderea: a pierdut la zero ultimele două partide, inclusiv un 0-2 la Liverpool în turul ”optimilor” Europa League, eșecuri venite după patru victorii la rînd. De alte patru meciuri nu a mai cedat pe teren propriu, toate cîștigate după 0-1 cu Southampton, singura înfrîngere din precedentele 8 vizite primite. Acasă s-a mai înclinat în acest sezon doar o dată, plus 14 succese și 6 egaluri, în toate competițiile. O victorie în confruntarea cu West Ham ar echivala cu o vizită sigură pe ”Wembley”, acolo unde se desfășoară, conform tradiției din Cupa Angliei, și cele două semifinale, nu doar finala. Se cunosc deja două dintre cele 4 participante, Crystal Palace și Everton, celălalt meci al zilei fiind Arsenal-Watford (AICI GĂSIȚI COTELE LA ARSENAL-WATFORD)

Dacă ”diavolii” se află în Premier League pe locul 6, cu 47 de puncte, West Ham se găsește o poziție mai sus, cu două puncte în plus. Londonezii sînt imbatabili de 6 jocuri, indiferent de întrecere, cu o  remiză și 5 triumfuri, ultimele patru la rînd. Numai o dată au îngenuncheat în anterioarele 10 dispute. Ca și United, ei au pierdut ultima oară în fața lui Southampton, tot cu 1-0, în singura înfrîngere din anterioarele patru deplasări.

În decembrie trecut, cele două adversare din ”sferturile” Cupei s-au înfruntat în campionat, 0-0 la Manchester. Sezonul anterior, United s-a impus acasă, 2-1, și a remizat ”afară”, 1-1: ”diavolii” sînt neînvinși de 10 dueluri directe (6 succese, 4 remize), de la un 0-4 în Cupa Ligii în noiembrie 2010, la Londra. Precedentul triumf al lui West Ham pe ”Old Trafford” a fost un 1-0  în mai 2007, de atunci gazdele realizînd 8 victorii, pus egalul de acum trei luni.

Rooney, P. Jones, A. Young, Love, W. Keane au rămas jucătorii cu probleme medicale de la Manchester, după ce Schweinsteiger și A. Valencia s-au refăcut. Lipsește și Mata, care e suspendat. Oaspeții i-au recuperat pe E. Valencia, Moses și Obrien, dar îi au inapți pe Tomkins, Byram și Collins, plus incert pe Reid.

AICI GĂSIȚI COTELE MANCHESTER UNITED – WEST HAM UNITED

ASTON VILLA – TOTTENHAM, ora 18:00

Aston Villa începe să joace mai mult din orgoliu. Formația din Birmingham ocupă locul 20, ultimul, cu numai 16 puncte în 29 de etape, și are nevoie de multă, multă șansă ca să se salveze de la retrogradare, de care o separă momentan 9 puncte. A adunat cele mai puține victorii (3), cele mai multe eșecuri (19), deține cel mai ineficient atac, dar și cea mai fragilă defensivă, golaveraj 22-55. Nu a mai cîștigat de 4 runde, răstimp în care a încasat 15 goluri și a dat două. Două din cele trei succese le-a obținut acasă în precedentele 9 vizite primite. În rest, pe teren propriu a mai înregistrat 4 remize și 8 înfrîngeri: a marcat în doar 8 dintre aceste jocuri, în total 11 reușite.

Cu 55 de puncte, venind după un drastic 0-3 la Dortmund, în Europa League, Tottenham speră la titlu,  distanța față de liderul Leicester fiind de 5 lungimi. Spurs beneficiază de cea mai bună apărare, însă și de a doua cea mai prolifică linie ofensivă, golaveraj 51-24. De două partide nu a mai învins (un insucces, un nul): 0-1 ”afară” cu West Ham este unica înfrîngere din anterioarele 8 etape, 7 cu gol dat. În actuala Premier League, pe teren străin nu s-a mai înclinat decît în runda inaugurală, 0-1 cu Manchester United. Între cele două eșecuri a obținut 7 triumfuri și 5 remize.

Tottenham a cîștigat în tur cu 3-1 (Dembele 3, Alli 45, Kane 90+3 – J. Ayew 79). Stagiunea trecută fiecare s-a impus pe terenul celeilalte, Spurs cu 2-1, Aston Villa cu 1-0, în prima sa victorie din anterioarele 15 dueluri directe. Ultima său triumf acasă a fost un 2-1 în ianuarie 2008, de atunci bifînd două nuluri și 6 înfrîngeri.

Patru jucători au probleme medicale la gazde, anume Grealish, C. Sanchez, A. Traore și Amavi. De la londonezi absentează sigur Verthongen și Njie, în vreme ce incerți sînt Alli, Dier, Danny Rose.

 AICI GĂSIȚI COTELE ASTON VILLA – TOTTENHAM

BORUSSIA DORTMUND – MAINZ, ora 18:30

Dortmund nu are voie să calce greșit în tentativa de a ține aproape de liderul Bayern, care avea înaintea etapei a 26-a un avans de 5 puncte, transformat în 8 după victoria cu 5-0 în fața lui Werder. Pe poziția secundă, cu 58 de puncte și cu cel mai bun atac, golaveraj 59-25, Borussia este neînvinsă de 8 runde, cu două remize albe și 6 victorii, perioadă în care a încasat numai două goluri și a marcat 12. 0-0 acasă cu Bayern, jocul trecut, a devenit doar a doua partidă din actuala Bundesliga în care nu a înscris. ”Galben-negrii” nu au ratat decît patru puncte pe teren propriu, din două remize, completate de 10 succese: au înscris în 11 din cele 12 dispute ca gazde.

Pe a 5-a poziție, de Europa League, cu 40 de puncte (unul sub zona Champions) și golaveraj 34-30, Mainz vrea să surprindă din nou după ce în precedenta deplasare i-a aplicat lui Bayern primul eșec stagional acasă, 2-1. ”Roș-albii” sînt invincibili de 3 jocuri (două triumfuri, un nul): 2-3 la Hoffenheim este unica înfrîngere din anterioarele 7 runde, șase cu gol dat.

Borussia a fost mai bună în primul meci, cîștigat cu 2-0 (Reus 18, Mhitarian 82). Sezonul trecut fiecare a triumfat pe propria arenă, Mainz cu 2-0, Dortmund cu 4-2. ”Galben-negrii” nu s-au înclinat niciodată acasă în 9 dueluri directe (5 succese, 4 remize). De 12 partide între ele se înscrie mereu.

Gazdele au întreg lotul la dispoziție. În schimb, dincolo, lipsesc Donati (suspendat), Bengtsson, Bungert, Klement, D. Parker, Soto, Berggreen, Muto.

 AICI GĂSIȚI COTELE BORUSSIA DORTMUND – MAINZ

UDINESE – AS ROMA, ora 16:00

Udinese cochetează cu pericolul: ocupă abia locul 16 după 28 de runde, cu 30 de puncte, 4 peste prima poziție retrogradabilă. Cu multe eșecuri în cont (14), alb-negrii au cel mai slab atac, în apărare suferind la fel de tare, golaveraj 24-42. 2-0 cu ”lanterna roșie” Verona în precedenta rundă de pe teren propriu este singura victorie din anterioarele 10 partide și unica de 4 jocuri încoace acasă (trei fără gol dat), unde au înregistrat în total 4 succese, 3 remize și 6 înfrîngeri, cu gol dat în 7 dintre ele.

Cu 56 de puncte, AS Roma ocupă a treia poziție. Trupa condusă de Luciano Spalletti beneficiază de cel mai prolific atac, cu 59 de reușite, și a legat 7 victorii după ultima înfrîngere, 0-1 cu Juventus la Torino, cu 22 de goluri date și 5 primite. ”Giallorossii” au printre cele mai puține eșecuri, doar 4, trei suferite în deplasare, plus 6 triumfuri și 5 remize, 11 dintre ele terminate cu gol înscris.

Trei absenți au gazdele, suspendatul Piris și accidentații Wague și Merkel, după ce Felipe s-a refăcut. Antrenorul Colantuono îl preferă mai nou pe Bruno Fernandes în locul lui Matos la susținerea perechii ofensive Di Natale – Thereau. Dincolo, lipsesc sigur Rudiger  și Ponce, accidentați. Spalletti speră să-i recupereze pe Pjanici și De Rossi, reveniți la pregătiri, și ar miza în ofensivă pe trio-ul Salah – Perotti –  El Shaarawy, în rezervă stînd Dzeko.

Romanii nu au iertat în turul de acasă, scor 3-1 (Pjanici 4, Maicon 9, Gervinho 63 – Thereau 77), și au ajuns la 6 meciuri de imbatabilitate contra trupei din Udine, cu un egal urmat de 5 victorii. Ultimul succes al lui Udinese a fost ”afară”, 3-2 în octombrie 2012, iar pe propria arenă – 2-0 în noiembrie 2011. De 46 de dueluri directe în toate competițiile se înscrie constant.

 AICI GĂSIȚI COTELE UDINESE – AS ROMA

FC SEVILLA – VILLARREAL, ora 17:00

Va rezista FC Sevilla și celei de-a 13-a încercări? Formația condusă de Unai Emery a pierdut primele două runde de pe teren propriu, apoi nu a mai ratat absolut nici un punct acasă, legînd 12 victorii, șapte la zero: printre învinse s-au numărat și FC Barcelona, și Real Madrid. Asta în vreme ce în deplasare nu a cîștigat deloc, dar a realizat toate cele 9 egaluri din cont.

Pe a 5-a poziție înaintea etapei a 29-a, cu 45 de puncte, roș-albii nu strălucesc nici ofensiv, nici defensiv, golaveraj 39-29 (13 la sută dintre reușite au fost din penalty). Sînt neînvinși de două jocuri, dar eșecul de pe terenul Barcelonei (1-2) este singurul din precedentele 10 partide (5 succese, 4 remize). De 7 meciuri marchează mereu.

Cu a doua cea mai bună apărare, dar modestă în atac, golaveraj 33-19, Villarreal se află pe a 4-a poziție, de play-off în Champions League. Etapa trecută a cedat surprinzător, 0-1 acasă cu Las Palmas, unicul eșec din anterioarele 15 dispute (9 triumfuri). Numai cu 0-0 a încheiat ultimele trei deplasări. Totuși, ”afară” nu a mai cedat de 6 confruntări, cu două succese, apoi patru egaluri. Nu a învins și nici nu a marcat de două partide încoace.

Krychowiak, Pareja și Andreolli au probleme medicale la gazde. ”Submarinul galben” nu se poate baza pe Soldado, suspendat, și nici pe accidentații Musacchio, Jaume Costa, Samu și Jonathan dos Santos.

Villarreal a cîștigat în tur cu 2-1 (Gaspar 25, Bakambu 61 – Llorente 76), dar Sevilla este neînvinsă de 6 dueluri directe, cu un egal și 5 victorii, ultimele 4 consecutive. Ultimul succes al ”galbenilor” pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” a fost un 2-1 în februarie 2012, totodată unicul din anterioarele 7 deplasări (6 triumfuri roș-albe, un egal). Sau, mai în spate, ei au pierdut 14 din trecutele 19 apariții în fieful Sevillei, plus două remize și 4 triumfuri.

 AICI GĂSIȚI COTELE FC SEVILLA – VILLARREAL

LAS PALMAS – REAL MADRID, ora 21:30

Las Palmas se află pe val: a cîștigat pe linie în ultimele 3 etape, fără să primească vreun gol. Această serie pozitivă a pus capăt unui șir de trei înfrîngeri. În precedentul joc de pe teren propriu și-a trecut în cont cel mai detașat succes stagional, 4-0 cu Getafe. Pe locul 15 înaintea etapei a 29-a, cu 30 de puncte (patru peste retrogradare), ”galben-albaștrii” au un golaveraj sărac, 30-40. Șase din totalul de 8 triumfuri le-au obținut acasă, pe lîngă 3 egaluri și 5 înfrîngeri. Numai o dată în precedentele 6 vizite primite nu au înscris.

Cu cel mai bun atac într-un golaveraj 81-27, Real se găsește pe a treia treaptă, cu 60 de puncte. 0-1 acasă cu Atletico, acum două jocuri, este unicul eșec din anterioarele 13 etape și tot unicul din acest interval în care nu a marcat. A dat zece goluri și a încasat două în trecutele două partide. De alte cinci nu a cedat ”afară”(3 remize, două triumfuri), de la 0-1 la Villarreal pe 13 decembrie. În total, de pe teren străin s-a întors cu 6 victorii, 5 egaluri și două insuccese.

Rezultatul din tur s-a decis în prima parte, scor 3-1 pentru Real (Isco 4, Cristiano Ronaldo 14, Jese 43 – Hernan 38). Stagiunea trecută fiecare a triumfat pe propria arenă, Las Palmas cu 4-2, madrilenii cu 7-0: ultimul lor succes pe ”Gran Canaria” datează din aprilie 2001, scor 1-0, acum două vizite efectuate.

Un singur gol au încasat gazdele cu șuturi din afara careului, precum doar FC Barcelona și Villarreal.  În schimb, Real este echipa cu cele mai multe reușite, 11, cu execuții din exteriorul suprafeței de pedeapsă.

Las Palmas îi are la infirmierie pe Hernan, Dani Castellano, Javi Castellano, Mubarak, Vicente Gomez, incert fiind Tana. De asemenea, Nauzet Aleman a fost reprimit în lot după ce fusese exclus din motive disciplinare.  Real nu poate conta pe Benzema, care abia și-a reluat antrenamentele după o accidentare, iar Zidane i-a lăsat la Madrid pe Danilo, Kroos și James Rodriguez.

AICI GĂSIȚI COTELE LAS PALMAS – REAL MADRID

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă