CUPA ANGLIEI, ULTIMA SPERANȚĂ PENTRU CHELSEA

CUPA ANGLIEI, ULTIMA SPERANȚĂ PENTRU CHELSEA

Eliminată din Champions League, pe locul 10 în Premier League, dar destul de departe de pozițiile europene, Chelsea are o singură posibilitate acum să-și salveze sezonul: Cupa Angliei. Deplasarea pe terenul lui Everton se anunță însă complicată, deși echipa londoneză are o serie de 16 meciuri fără eșec în campionat de la instalarea lui Guus Hiddink pe bancă. În afara meciurilor de Cupă, Premier League își derulează și ea alte partide, Manchester City încercînd, la Norwich, să arate că nu a abandonat lupta pentru titlu. În programul zilei de azi regăsim și duelul la distanță din Primera Division, cu Barcelona și Atletico jucînd ambele pe teren propriu, dar și confruntări din Serie A și Bundesliga. Detalii despre toate aceste partide, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

EVERTON – CHELSEA, ora 19:30 (Cupa Angliei)

Fără nici o șansă la alte trofee, ambele formații văd în Cupă salvarea sezonului. Pe locul 12 în Premier League, cu cele mai multe egaluri (11) și cu al doilea atac, dar trădată de defensivă, golaveraj 51-39, Everton a cedat ultimul meci, 2-3 cu West Ham, după două victorii consecutive. Deși e mare amatoare de remize, formația din Liverpool nu a mai remizat de 9 partide, cu 5 succese și 4 eșecuri. A pierdut anterioarele două jocuri de acasă, ba are doar un triumf în precedentele 4 vizite primite.

Tocmai eliminată din Champions League, printr-un dublu 1-2 cu PSG, Chelsea este imbatabilă pe plan intern de 16 meciuri, cu 9 victorii și 7 egaluri. Precedenta înfrîngere în întrecerile naționale a fost un 1-2 la Leicester, pe 14 decembrie. De 8 dispute înscrie și ia mereu gol, doar o dată de 12 jocuri încoace nemarcînd.

Ajunsă în ”sferturi” pentru a patra oară în ultimele 5 sezoane, Everton a trecut anterior de Dagenham (2-0), Carlisle (3-0), Bournemouth (2-0). La rîndul său, Chelsea le-a depășit pe Scunthorpe (2-0), Dons (5-1), Manchester City (5-1): londonezii au cîștigat 7 din precedentele 8 deplasări din Cupă, înscriind de 20 de ori.

În actuala stagiune, cele două echipe s-au întîlnit de două ori în campionat. Everton a cîștigat acasă cu 3-1, petru a termina 3-3 la Londra. Anteriorul succes al lui Chelsea a fost pe ”Stamford Bridge”, 1-0 în februarie 2015, iar ”afară” – 6-3 în august 2014, unicul său succes din anterioarele patru vizite făcute pe ”Goodison Park”. De 18 dueluri directe se marchează constant. În Cupă, ”The Blues” s-au impus în 6 din trecutele 9 precedente, inclusiv în finala din 2009, scor 2-1.

Kevin Mirallas e suspendat la gazde, iar Gibson, Browning și Hibbert sînt jucătorii cu probleme medicale. Bryan Oviedo și Aaron Lennon ridică în continuare dubii, dar Gareth Barry și Tom Cleverly s-au refăcut și vor putea fi folosiți. Chelsea nu-i are la dispoziție pe Zouma și Falcao, dar ar putea reintra John Terry. O decizie în privința lui Diego Costa, ieșit accidentat cu PSG, va fi luată în orele de dinaintea partidei.

AICI GĂSIȚI COTELE LA EVERTON – CHELSEA

NORWICH – MANCHESTER CITY, ora 14:45

Obiective total opuse pentru cele două formații. Pe locul 18, primul retrogradabil, cu 24 de puncte în 29 de etape, Norwich se luptă să continue în Premier League. De partea cealaltă, Manchester City (50p) ocupă a 4-a poziție, de play-off în Champions League, dar caută să urce pentru o calificare directă în grupele întrecerii.

Fruntașă la eșecuri, 17, dar codașă la golaveraj, 31-54 (10 confruntări fără gol dat),  Norwich nu a mai cîștigat de 9 runde, cu un egal și 8 eșecuri, ultimele 3 la rînd și la limită. Patru din aceste partide (3 înfrîngeri, un nul) au fost acasă, unde a obținut anteriorul succes, 1-0 cu Southampton pe 4 ianuarie. În total, pe ”Carrow Road”, ”galben-verzii” au înregistrat 4 triumfuri, 4 remize și 6 insuccese: au marcat în 12 dintre ele, dar de 8 ori numai cîte o dată.

Cu cel mai bun atac, într-u  golaveraj 52-31 (12 dispute cu defensiva intactă), City a cîștigat etapa trecută, 4-0 cu ”lanterna roșie” Aston Villa, după 3 eșecuri consecutive. Greu i-a fost și pe teren străin, cu doar două victorii în anterioarele 10 deplasări, pe lîngă 4 egaluri (trei de 0-0) și 4 înfrîngeri. Doar o dată în ultimele 7 jocuri nu a înscris.

Cu emoții s-a impus City în tur, scor 2-1 (Otamendi 67, Yaya Toure 89 penalty – Jerome 83). Acum două luni cele două formații sau înfruntat și în Cupă, la Norwich, unde tot ”cetțenii” au învins detașat, cu 3-0 (Aguero 16, Iheanacho 31, De Bruyne 78). Ultima victorie a galben-verzilor a fost un 3-2 ”afară” în mai 2013, iar pe teren propriu – 2-0 în august 2001, în liga secundă: de atunci s-au înregistrat patru succese City și o remiză.

Robbie Brady, Steven Naismith au probleme medicale și sînt incerți, iar Tettey a devenit indisponibil pentru tot restul sezonului. În schimb, Bassong și Wisdom ar putea reintra. În cealaltă tabără, De Bruyne, Delph și Nasri sînt în continuare accidentați. Belgianul și-a reluat antrenamentele, dar încă nu poate fi utilizat. O absență de ultimă oră e reprezentată de Toure Yaya

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NORWICH – MANCHESTER CITY

HOFFENHEIM – WOLFSBURG, ora 16:30

Pe locul 17 în Bundesliga, Hoffenheim se află în plină cursă de evitare a retrogradării. După 25 de etape a strîns numai 21 de puncte, de salvare despărțind-o momentan 5 puncte. Cu un golaveraj modest, 26-42, alb-albaștrii au cele mai puține victorii (4), dar cele mai multe egaluri (9), fiind pe poziția secundă la eșecuri (12). Două din cele patru succese le-au obținut în ultimele patru runde, completate de două înfrîngeri. De 6 jocuri marchează și iau gol mereu. Pe propria arenă și-au trecut în cont 3 triumfuri, 5 remize și 4 insuccese, nepierzînd decît o dată în precedentele 7 vizite primite.

Pe a 7-a poziție, cu 37 de puncte, Wolfsburg încearcă să reintre în zona cupelor continentale, de care o separă două lungimi. Stă acceptabil ofensiv, dar suferă în apărare, golaveraj 38-32. A cîștigat anterioarele două partide, iar 0-2 acasă cu Bayern este singura înfrîngere din ultimele 5 meciuri. S-a descurcat greu în deplasare, cu două victorii, 4 egaluri și 6 eșecuri (a înscris în doar 7 dintre ele), avînd numai un succes în trecutele 7 dispute de ”afară”.

Wolfsburg a învins în tur cu 4-2 (M. Kruse 1, 62, 83, Bas Dost 7 – Toljan 29, Schmid 54). ”Lupii” sînt invincibili de 8 dueluri directe (6 succese), de la un 1-2 acasă în februarie 2012. Ultimul triumf al lui Hoffenheim a fost pe teren propriu, 3-1 în septembrie 2011. În disputele lor s-a înscris mereu.

Destule absențe de ambele părți. De la gazde lipsesc Polanski, Rudy (suspendați), Stolz, Gimber, Herdling, Joelinton, iar de la oaspeți – Benaglio, Jung, Naldo, Sprenger, Segin, Bendtner, Dost, Stolze.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HOFFENHEIM – WOLFSBURG

INTER MILANO – BOLOGNA, ora 21:45

Cu 51 de puncte după 28 de etape, Inter ocupă locul 5, de Europa League, dar speră să urce pe o poziție de Champions. Milanezii nu strălucesc în atac, dar se comportă bine în apărare, golaveraj 37-26. În ultima perioadă au alternat victoriile acasă cu eșecurile în deplasare. Numai o dată nu au înscris în precedentele 6 jocuri. De 4 partide nu au mai pierdut acasă: după 0-1 cu Sassuolo (a 3-a înfrîngere stagională pe ”San Siro”, pe lîngă 9 succese și două egaluri) au realizat o remiză, apoi trei succese. În nu mai puțin de 19 runde au dat cîte un gol, iar în alte 4 – nici unul.

Pe a 9-a poziție, cu 36 de puncte, Bologna nu excelează nici ofensiv, nici defensiv, golaveraj 29-31. Doar 0-0 a bifat în precedentele trei etape. Roș-albaștrii nu au mai cedat de 5 partide, cu o victorie și 4 egaluri, cu doar două goluri date și unul primit.  Sînt neînvinși de două partide ”afară”, unde au suferit ultima înfrîngere, 0-1 la Frosinone, totodată unicul eșec de 6 deplasări încoace.

Numai Jovetici este incert la Inter. Roberto Mancini ar pregăti o schimbare de sistem, de la 4-2-3-1 la 4-3-3, cu Brozovici în locul lui Palacio și cu Perisici și Ljaijci favoriți la titularizare în atac lîngă Icardi, care ar fi preferat lui Eder. Tot un incert și la Bologna, anume Krafth. Roberto Donadoni ar vrea să-l introducă din start pe Masina în stînga apărării, iar Rizzo e favorit în fața lui Mounier pentru a completa tridentul de la mijloc cu Destro și Giaccherini.

Milanezii au triumfat în tur cu 1-0, gol Icardi (67). Sezonul trecut s-au consemnat două egaluri, 1-1 la Bologna, 2-2 la Milano. Ultimul succes al Interului pe ”San Siro” a fost un 3-2 după prelungiri în ianuarie 2013 în Cupă, iar în Serie A – 4-1 în ianuarie 2011. Precedentul triumf al Bolognei în fieful ”nerazzurro” datează din martie 2013, scor 1-0.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA INTER MILANO – BOLOGNA

FC BARCELONA – GETAFE, ora 17:00

FC Barcelona vrea să-și păstreze cadența: nu a mai pierdut de 21 de etape, cu 3 egaluri și 18 victorii, ultimele 11 la rînd. Lider după 28 de runde, cu 72 de puncte, 8 peste Atletico, trupa ”blaugrana” are cele mai multe succese (23), cele mai puține remize (3) și eșecuri (două), deținînd al doilea atac și a treia defensivă într-un golaveraj 78-22. În actuala Primera nu a marcat doar contra lui Espanol, 0-0 ”afară”. Pe teren propriu nu a cedat decît două puncte la un 2-2 cu La Coruna, acum 7 vizite primite.

Cu 27 de puncte, unul peste retrogradare, Getafe se află pe a 16-a poziție, cu a doua cea mai slabă ofensivă și o apărare fragilă, golaveraj 27-45. Trece prin cea mai neagră serie din istorie: nu a mai cîștigat de 8 etape, cu 7 eșecuri la rînd și un egal runda trecută, 1-1 acasă cu FC Sevilla, cînd a dat unicul gol de 7 partide încoace. 2-1 la Gijon pe 4 ianuarie este singurul triumf din deplasare, completat de două nuluri și 10 insuccese, șase la zero.

Luis Suarez (37) și Neymar (58) au adus victoria Barcelonei din tur, 2-0. Catalanii sînt neînvinși de 10 dueluri directe (două egaluri, 8 victorii), ultimele trei fără gol luat. Precedentul succes al lui Getafe a fost acasă, 1-0 în noiembrie 2011: pe ”Camp Nou” nu a cîștigat niciodată în 11 deplasări, cu 8 triumfuri ”blaugrana” și 3 nuluri.

FC Barcelona este imbatabilă acasă de 21 de partide, tot cu 3 remize și 18 victorii, de fiecare dată marcînd cel puțin o dată. La rîndul său, Getafe s-a impus numai o dată în anterioarele 17 meciuri de ”afară”, plus două egaluri și 14 eșecuri, fără gol dat în anterioarele trei. În actuala Primera, echipa lui Luis Enrique a primit cele mai multe penalty-uri (14), iar adversara este formația sancționată cu cele mai multe lovituri de la 11 metri, 8. Getafe este, totodată, trupa cu cele mai multe goluri încasate în prima repriză, 30, și cu cele mai puține reușite tot în partea întîi, numai 9, precum ”lanterna” Levante.

Lionel Messi a înscris de 6 ori în precedentele 6 dueluri directe din Catalunya. El cu Luis Suarez și Neymar au ajuns la 100 de goluri stagionale, în toate competițiile: din principalele cinci ligi europene, doar două echipe au punctat mai mult decît cei trei, Real Madrid (105) și Dortmund (103).

Trei jucători au probleme medicale la Barcelona, respectiv Adriano, Douglas și Rafinha, în vreme ce Mascherano este suspendat. Getafe are nu mai puțin de trei fotbaliști fără drept de joc, Alvaro Vazquez, Cala și Sarabia, cărora li se adaugă accidentații Damian Suarez, Vigaray și Lago.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FC BARCELONA – GETAFE

ATLETICO MADRID – DEPORTIVO LA CORUNA, ora 21:30

Atletico a adunat 64 de puncte în 28 de etape și, de pe locul 2, nu-și permite pași greșiți cu La Coruna, și pentru a nu-și mări dezavantajul față de liderul FC Barcelona, de 8 puncte înaintea rundei, și pentru a păstra cele 4 lungimi peste Real. Cu cea mai bună apărare (18 dispute fără gol luat), dar fără a străluci în atac, golaveraj 42-12, madrilenii sînt invincibili de 6 runde, cu o remiză albă și 5 victorii. Numai o dată nu au marcat în precedentele 7 partide. Anteriorul eșec a fost cu FC Barcelona, 1-2 pe ”Camp Nou”, și tot cu echipa catalană au cedat ultima dată acasă, la același scor. De atunci, pe ”Calderon” au obținut 8 succese, cinci la limită, și 3 remize.

De departe cu cele mai multe egaluri, nu mai puțin de 15, La Coruna se găsește pe a 13-a poziție, cu 33 de puncte și un golaveraj modest, 37-39. De 12 jocuri nu a mai cîștigat, cu 5 înfrîngeri și 7 remize, opt dintre ele cu gol dat. Cu 3 succese a revenit de ”afară”, însă ultimul a fost tocmai pe 28 niembrie, 2-0 la Las Palmas. Din acel moment, Deportivo a înregistrat în deplasare 4 nuluri și 3 insuccese, ultimele două consecutive, cu o medie de două goluri încasate pe meci. Totuși, este unica formație care i-a rezistat Barcelonei pe ”Camp Nou”, 2-2.

Tiago și Savici absentează sigur de la Atletico, recuperat fiind Augusto Fernandez. Griji mai provoacă Fernando Torres, dar acesta se poate reface. Dincolo, probleme medicale au Juan Dominguez, Cani, Sidnei și Fabri. Incerți sînt Juanfran Moreno și golgeterul Lucas Perez.

Nedecis s-a încheiat disputa din tur, 1-1 (Lucas Perez 77 – Tiago 34). Atletico este imbatabilă de 8 dueluri directe (două remize, 6 victorii). La Coruna a triumfat ultima dată acasă, 2-1 în noiembrie 2009, iar pe ”Calderon” nu a mai cîștigat din 28 noiembrie 1999, scor 3-1. De atunci, madrilenii au obținut 10 succese și o remiză, primind doar patru goluri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ATLETICO MADRID – DEPORTIVO LA CORUNA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă