Articolul urmator

ROMA-INTER, DUEL DIRECT PENTRU LOCUL 3

ROMA-INTER, DUEL DIRECT PENTRU LOCUL 3

Rămasă fără echipe în cupele europene, Italia se concentrează acum pe competiția internă. Iar Serie A programează un duel foarte tare, având ca miză un loc ce poate duce în Champions League, în sezonul viitor. Cum Juve și Napoli par a duce bătălia pentru titlu, Roma și Inter se înfruntă pe ”Olimpico” pentru poziția a treia. Nu-i singurul meci interesant în programul de azi. Arsenal, Bayern și Atletico Madrid caută să-și adune forțele după intensele meciuri europene pentru confruntările deloc simple din campionat. Iar Liga 1 de la noi oferă un atractiv duel între Steaua și Viitorul. Toate detaliile, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

EVERTON – ARSENAL, ora 14:45
Arsenal mai are un singur obiectiv: locul de Champions League
Departe de lupta pentru titlu, Arsenal a ajuns să tremure și pentru un bilet de Champions League. ”Tunarii” se găsesc pe locul 3, cu 52 de puncte în 29 de etape și cu golaveraj 46-30 (12 partide fără gol luat), dar riscă să coboare în clasament chiar și două poziții în cazul unui eșec cu Everton.
De trei runde nu au mai câștigat, cu două eșecuri urmate de un egal. De patru jocuri marchează și primesc gol mereu. Nici pe teren străin londonezii nu s-au descurcat nemaipomenit: doar un punct au obținut în precedentele două deplasări și nu au realizat decât o victorie de 6 vizite făcute încoace. În total, de ”afară” au revenit cu 7 triumfuri, 4 remize și 4 înfrângeri, înscriind în 12 din aceste dispute.
Pe locul 12, cu 38 de puncte, gazdele de la Everton sunt departe și de retrogradare, și de cupele europene. Au unul dintre cele mai bune atacuri, dar suferă în apărare, golaveraj 51-39, fiind primele la egaluri, nu mai puțin de 11. În anterioarele patru partide au intercalat câte un triumf în deplasare cu câte un eșec acasă: 3-0 cu Newcastle, acum trei vizite primite, este unica victorie din trecutele 8 dispute de pe ”Goodison Park”, plus două egaluri și 5 înfrângeri. Oricum, în actuala Premier League a adunat mai puține puncte în propriul fief (4 succese din 9, 4 remize și 7 eșecuri din 8) decât ”afară”.
Cleverley, Gibson, Browning și Hibbert sunt jucătorii cu probleme medicale de la formația din Liverpool. Dincolo, lista celor de la Arsenal este mai lungă și îi cuprinde pe Cazorla, Wilshere, Cech, Ramsey, Jenkinson, Oxlade-Chamberlain.
Cu 2-1 (Giroud 36, Koscielny 38 – Barkley 44) s-a terminat confruntarea din tur în favoarea ”tunarilor”. Aceștia au remizat sezonul trecut pe arena lui Everton, 2-2, apoi s-au impus la Londra, 2-0. În martie 2012 au obținut ultima victorie pe ”Goodison Park” (1-0), de atunci bifând un eșec încadrat de două remize. Precedentul triumf al gazdelor a fost un 3-0 în aprilie 2014, totodată unicul din anterioarele 18 dueluri directe, în toate competițiile, pe lîngă 6 egaluri și 11 insuccese.
OLYMPIQUE LYON – NANTES, ora 22:00
Lyon caută să prindă podiumul
Cu 46 de puncte, Lyon ocupa locul 4 înaintea etapei a 31-a, de Europa League, dar tânjește să urce măcar o treaptă pentru a intra în zona Champions, de care o desparte numai o lungime. ”Olimpicii” au al doilea cel mai bun atac, dar o defensivă modestă, golaveraj 47-33, deși nu a cedat în 12 confruntări. Ei nu au mai pierdut de trei runde (două victorii, un egal), toate cu gol dat și încasat, serie începută prin primul eșec intern aplicat liderului PSG, scor 2-1. 0-1 la Lille, pe 21 februarie, este unicul eșec din precedentele 7 jocuri. De alte 6 partide nu au mai cedat pe teren propriu, cu o remiză și 5 succese, anterioarele 4 consecutive. În total, de trei ori s-au înclinat acasă, pe lângă 9 triumfuri și 3 egaluri.
De pe a 6-a poziție înaintea etapei, cu 44 de puncte, FC Nantes are aceleași aspirații. Una dintre surprizele plăcute din actuala Ligue 1, ”canarii” sunt neînvinși și fără gol primit de două jocuri. 1-4 la Rennes acum trei partide este singura lor înfrângere din ultimele 16 meciuri, completată de 10 remize, șase dintre ele albe, și 5 victorii. În ultimele 9 dispute de pe teren străin nu s-au putut impune decât o dată, 1-0 cu ”lanterna roșie” Troyes, pe lângă 5 nuluri și 3 eșecuri. Doar o dată au înscris de trei vizite făcute încoace. Ei au un golaveraj aparte, 29-28, cu 14 partide fără gol luat, dar și alte 12 fără să fi înscris.
Grenier este suspendat, iar Kalulu și Valbuena au probleme fizice la gazde, numai ultimul putând fi recuperat. La Nantes, indisponibili sunt L. Cana, Alegue, Rongier.
Cu 0-0 s-a încheiat înfruntarea din tur, după ce stagiunea trecută Olympique a remizat la Nantes, 1-1, apoi a triumfat acasă cu 1-0. Între cele două dispute a mai fost una în Cupa Ligii câștigată pe teren propriu de ”canari” cu 3-2. Ultima lor victorie la Lyon datează tocmai din decembrie 1996, scor 1-0. De atunci s-au consemnat 11 victorii ale gazdelor, inclusiv anterioarele 7, și două egaluri.
 
FC KOLN – BAYERN, ora 16:30
Va fi Bayern afectată de efortul de miercuri?
FC Koln caută să redescopere gustul victoriei cu Bayern. Ocupanta locului 9, cu 33 de puncte în 26 de etape, a pierdut pe linie ultimele 5 dueluri directe cu bavarezii, care în precedentele două înfruntări au înscris de câte patru ori, cum s-a întâmplat și în turul din octombrie, 4-0 (Robben 35, Vidal 40, Lewandowski 62, T. Muller 77 penalty). Anteriorul triumf al ”țapilor” a fost un 3-2 acasă în februarie 2012, rămas, în același timp, singurul de 8 confruntări față în față încoace.
Prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 28-33, Koln a învins în runda trecută, 2-0 la Hannover, după o pauză de 4 jocuri, cu un egal și trei eșecuri. A cedat în precedentele două dispute de pe teren propriu, unde a triumfat numai de două ori în anterioarele zece vizite primite. 4 victorii, 4 remize și 5 înfrângeri din totalul de 9 a bifat în actuala Bundesliga pe ”RheinEnergie Stadion”.
Lider cu 66 de puncte, 5 peste Dortmund, și cu cel mai bun atac, dar și apărare, golaveraj 64-13, Bayern ar putea fi afectată fizic de efortul din meciul din ”optimile” Ligii cu Juventus, câștigat cu 4-2 după prelungiri. În campionat, a realizat o remiză albă și un succes cu 5-0 după al doilea și ultimul eșec, 1-2 acasă cu Mainz. Pe teren străin bavarezii au fost îngencheați tot o dată, 1-3 la Monchengladbach acum 6 deplasări (patru triumfuri, două remize albe de atunci), în rest a obținut 9 victorii și trei egaluri la zero.
Dacă gazdele nu au probleme deosebite în efectiv, nu aceeași situație este la Bayern. Guardiola nu-i are la dispoziție pe Badstuber, J. Boateng, Starke, Steinhart, Green, Robben, Pantovici, Weinhrauch, în vreme ce Javi Martinez, abia refăcut după o accidentare, se antrenează limitat.
 
AS ROMA – INTER MILANO, ora 21:45
Duel direct pentru locul 3
Dispută între două aspirante la o prezență în viitoarea ediție a cupelor europene. Cu 59 de puncte în 29 de etape, AS Roma ocupă locul 3, de play-off în Champions League, în timp ce Inter se află pe a 5-a poziție, de Europa League, cu 54 de puncte.
În mare formă după instalarea pe banca lor a lui Luciano Spalletti, gazdele au 8 victorii consecutive, cu 24 de goluri date și 6 încasate (dar câte unul în ultimele trei jocuri), după precedenta înfrângere, 0-1 cu Juventus la Torino, totodată singura de 15 runde încoace, perioadă în care de numai două ori nu au marcat. Doar o dată au pierdut acasă, 0-2 cu Atalanta pe 29 noiembrie în unica dispută de pe ”Olimpico” în care n-au înscris, în rest ”giallorossii” au mai realizat 10 succese și 3 remize. Ei au cel mai bun atac din actuala Serie A, cu patru dueluri fără să fi marcat, însă suferă în apărare, golaveraj 61-30.
Cu un golaveraj onorabil, 39-27, Inter a învins în anterioarele două jocuri și are un eșec și trei succese de patru partide încoace. Înfrângerea, 0-2 cu Juventus, a fost în deplasare, unde nu a mai câștigat de 5 meciuri, cu două remize și 3 eșecuri, anterioarele două la rând. Patru din totalul de 7 insuccese le-a bifat pe teren străin, completate de 6 triumfuri și 4 egaluri.  În nu mai puțin de 18 etape milanezii au înscris câte un gol, iar în alte 4 – nici unul. În alte 13 runde defensiva le-a rămas imbatabilă.
În tur, Inter s-a impus cu 1-0 (Medel 31). Fiecare formația a câștigat pe propria arenă sezonul anterior, romanii cu 4-2, milanezii cu 2-1. Ultima lor victorie în fieful ”giallorosso” a fost în Cupă, 1-0 în aprilie 2012 (de atunci, 3 succese ale gazdelor și două remize), iar în Serie A – 4-0 în octombrie 2008. În această ediție, ambele punctează mai des după pauză, cu 56, respectiv 64 la sută dintre reușite.
Un singur absent sigur la gazde, Ponce. Incerți sunt Totti, Capradossi și Gyomber. Inter are mai multe griji, în special în atac, unde Palacio este suspendat, Jovetici acuză probleme fizice, iar Icardi are șanse reduse să joace (va fi totuși pe bancă) din cauza unor dureri musculare. Incert mai este mijlocașul Kondogbia.
 
VIITORUL – STEAUA, ora 20:30
Viitorul vrea să iasă din criză cu Steaua
Doar un punct a adunat Viitorul în primele două etape din play-off, ajungând la trei partide fără victorie, cu tot cu sezonul regulat. Ba, de cinci partide încoace numai o dată a câștigat. În urma acestor rezultate, echipa condusă de Gică Hagi a ajuns pe locul 5, cu 24 de puncte. Nici pe teren propriu nu s-a descurcat de câtva timp: a pierdut pe linie precedentele trei vizite primite, ba are doar un triumf, 4-0 cu Craiova pe 28 noiembrie, și 4 înfrângeri în trecutele 5 jocuri de pe ”Centralul” din Ovidiu.
Steaua a început bine play-off-ul, cu un egal cu Dinamo și un triumf contra liderului Astra, ceea ce a propulsat-o pe a 3-a poziție, cu 29 de puncte. În total, roș-albaștrii nu au cedat decât o dată, 1-3 cu Voluntari, în anterioarele 9 runde, plus 5 succese și 3 egaluri. ”Afară” nu au mai învins de două meciuri, însă au înscris mereu în precedentele 6 deplasări.
În sezonul regulat, Steaua a realizat două triumfuri, 1-0 și acasă (Stanciu 20), și pe terenul Viitorului (Hamroun 3), acolo unde ulterior s-a impus și în Cupă, la același scor (Stanciu 48). De altfel, bucureștenii sunt invincibili de 7 dueluri directe, toate câștigate, cu 15 goluri date și numai unul primit. Unicul succes al constănțenilor a fost în deplasare, 5-2 în mai 2013.
Singura echipă din actuala Liga 1 fără jucător eliminat, Viitorul nu se poate baza pe doi oameni importanți, golgheterul Florin Tănase și  ”regizorul” Pablo De Lucas, ambii accidentați. Indisponibil este și veteranul Florin Cernat. Steaua îl are incert pe Marica, dar șansele ca să fie folosit sunt foarte mici.
 
SPORTING GIJON – ATLETICO, ora 17:00
Sporting are mare nevoie de puncte, dar cu Atletico e tare greu
Cele două echipe luptă pentru țeluri diferite. Sporting Gijon încearcă să iasă din zona retrogradării, după 29 de etape fiind pe locul 19, penultimul, cu 24 de puncte, la 3 distanță de ieșirea din impas. Dincolo, Atletico se află pe a doua poziție, cu 67 de puncte, și vrea să nu-și reducă avansul față de Real (63p) și nici să sporească decalajul până la liderul FC Barcelona (75p), viitoarea adversară din ”sferturile” Ligii.
Cu cele mai multe eșecuri, 17, și cu un golaveraj sărac, 30-51 (12 dispute fără să fi înscris), gazdele nu au mai câștigat de 8 runde, cu 3 egaluri și 5 înfrângeri, ultimele 4 la rând. Nu au marcat deloc de trei jocuri încoace. De alte 5 partide nu au mai învins acasă (două remize, 3 insuccese), iar un 5-1 cu Real Sociedad rămâne unicul succes din precedentele 7 vizite primite, numai ultima terminată fără gol dat.
Cu cea mai bună apărare, golaveraj 45-12 (19 dueluri fără gol luat), Atletico este invincibilă de 7 meciuri , cu o remiză și 6 victorii, cinci terminate la zero. În anterioarele trei runde a punctat de câte trei ori. 1-2 cu FC Barcelona pe ”Camp Nou” este ultimul eșec suferit, totodată singurul din precedentele 13 etape. Trei din cele patru insuccese le-a suferit ”afară”, pe lângă un egal și 11 triumfuri, trecutele trei consecutive. Defensiva nu i-a cedat decât în trei din precedentele 10 deplasări.
Pe trei jucători nu poate conta Abelardo, anume suspendatul Halilovici și accidentații Bernardo Espinosa și Alex Menendez. În plus, incert a devenit Ndi. S-a refăcut, în schimb, Cases. De partea cealaltă, Atletico nu-i are la dispoziție pe Godin și Tiago, ambii accidentați, și nici pe suspendatul Ferreira-Carrasco. Incert este Savici.
Atletico a obținut o victorie dificilă în tur, 1-0 (Griezmann 90+3), după ce cu un sezon în urmă câștigase acasă (4-0) și remizase la Gijon (1-1), unde nu a mai învins din decembrie 2008, scor 5-2. De atunci, Sporting a realizat pe ”El Molinon” două remize și un succes, 1-0 în ianuarie 2011. Acesta este, totodată, unicul triumf din anterioarele 19 dueluri directe în Primera (3 egaluri, 15 eșecuri). În această stagiune, dacă gazdele au punctat echilibrat în ambele reprize, madrilenii au făcut-o mai mult după pauză, cu 64 la sută dintre reușite, 36 la sută numai în ultimul sfert de oră.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – ATLETICO MADRID

 

Casa Pariurilor

Un comentariu
  • Sorin Boeangiu spune:

    Andrei, cred ca ar fi foarte interesant sa auzim de la tine o explicatie/analiza pentru esecul european al echipelor italiene din sezonul asta, comparativ cu nebanuitul succes din sezonul precedent. Ce crezi, a fost un caz singular sezonul trecut si anul acesta arata adevarata fata a Serie A?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă