Articolul urmator

O DUMINICĂ PLINĂ DE DERBYURI

O DUMINICĂ PLINĂ DE DERBYURI

Astăzi este o duminică plină de derbyuri. Atât confruntări tradiționale, în adevăratul sens al cuvântului, cât și dueluri cu semnificații importante în diverse lupte. City-United, Torino-Juve, Galata-Fener, Slavia-Sparta Praga, Hajduk-Dinamo Zagreb plus confruntările europene din Primera Division, Villarreal-Barcelona și Real Madrid-Sevilla, iată câteva exemple dintr-un afiș extrem de apetisant al acestei zile.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

HAJDUK SPLIT – DINAMO ZAGREB, ora 16:00

”Clasicul” Croației contează doar pentru palmares

Marele duel al Croației găsește cele două protagoniste despărțite de 16 puncte. Gazdele de la Hajduk Split se află pe locul 3, cu 47 de puncte în 27 de etape, în vreme ce Dinamo Zagreb conduce plutonul, cu 63 de puncte în cont, 5 peste secondanta Rijeka.

Fără a excela în atac, dar cu o defensivă solidă, golaveraj 35-20, Hajduk nu a mai pierdut de trei runde, ultimele două fără gol primit. Precedenta înfrângere a fost la Rijeka, 0-1, în fața căreia a suferit și singurul eșec de pe teren propriu, 0-3 pe 1 noiembrie. În rest, pe ”Poljud” a mai înregistrat 7 succese și 5 remize (trei albe).

Dinamo a legat 12 triumfuri la rând după al doilea și ultimul insucces din actualul campionat, 0-1 ”afară” cu RNK Split, pe 30 octombrie. Cu cinci zile mai devreme se înclinase prima dată, 1-2 la Rijeka. În afara celor două înfrângeri, liderul din Croația a mai revenit din deplasare cu 6 victorii din totalul de 19 și 4 remize, înscriind în 10 din cele 12 vizite efectuate.

Cele două rivale tocmai s-au înfruntat, pe 16 martie, în Cupă, tot la Split, unde Dinamo a învins cu 2-0 (Soudani 22, Coric 29). Echipa antrenată de Zoran Mamic este imbatabilă de 13 dueluri directe, în toate competițiile, cu 4 remize și 9 victorii. Anteriorul triumf al lui Hajduk datează din septembrie 2013, 2-0 pe teren propriu.

Pentru noua dispută, antrenorul Damir Burici are patru jucători cu probleme medicale, anume Bencun, Velazquez, Tudor și Mujan. După precedenta confruntare, Dinamo l-a pierdut pentru 6 săptămâni pe Marko Pjaca, cu fractură la claviculă.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HAJDUK SPLIT – DINAMO ZAGREB

SPARTA PRAGA – SLAVIA PRAGA, ora 20:30

Obiective diferite în derby-ul Pragăi

În derby-ul Pragăi, Sparta și Slavia luptă pentru obiective diferite. Aflate pe poziția secundă, cu 47 de puncte în 20 de etape, gazdele încearcă să se apropie de liderul Viktoria Plzen, care are 6 puncte, dar și un meci, în plus. De partea cealaltă, adversarii contează pe 36 de puncte și se găsesc pe a 5-a poziție, în afara cupelor continentale, și caută să urce măcar o treaptă, cu trimitere în Europa League.

Șase victorii, patru la limită și nici una cu mai mult de două goluri date, a înșiruit Sparta după al 3-lea și ultimul eșec, 0-1 la Liberec, pe 22 noiembrie. Acela a fost și unicul joc din anterioarele 12 în care nu a înscris. Cu un moral excelent după ce tocmai a eliminat-o pe Lazio din Europa League, 3-0 chiar la Roma, echipa antrenată de Zdenek Scasny este invincibilă pe teren propriu, unde a câștigat fără excepție toate cele 10 meciuri, doar două la limită. De asemenea, se bazează pe cea mai bună apărare din campionat și are al 3-lea atac într-un golaveraj 43-12. 8 dintre reușite în aparțin ex-astralului Kehinde Fatai.

Stând bine la realizări, golaveraj 30-18, Slavia a câștigat runda trecută, 1-0 acasă cu Zlin, după ce tocmai suferise la Boleslav, 1-2 cu Mlada, unicul eșec din precedentele 5 jocuri. Doar o dată în anterioarele 9 dispute nu a marcat. Echipa antrenată din iunie 2015 de Dusan Uhrin Jr. (ex-Poli Timișoara, ex-CFR Cluj) nu a mai învins pe teren străin de trei partide, cu o remiză încadrată de două înfrângeri: a patra și ultima victorie ”afară” a fost pe 21 noiembrie, 2-0 la Slovacko, pe lângă două remize albe și 4 insuccese, toate la limită.

Prima din cele trei înfrângeri din campionat încasate de Sparta a fost exact în tur, 0-1 (Zmrhal 45) pe 27 septembrie. Acela a fost și întâiul triumf al Slaviei după 5 dueluri directe, în toate competițiile: anterior, învinsese tot acasă, 1-0 în septembrie 2012.  În fieful Spartei nu s-a mai impus din aprilie 2010, 1-0 în Cupă, iar în campionat – din octombrie 2008, scor 4-1. Din acel moment, gazdele au câștigat toate cele 6 dispute de pe teren propriu din 1.Liga.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA SPARTA PRAGA – SLAVIA PRAGA

MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED, ora 18:00

Derby cu gândul la sezonul viitor

Derbyul orașului Manchester este foarte important pentru ambele echipe, dornice să prindă un loc de Champions League. Momentan, doar gazdele se află în grafic: cu 51 de puncte în 29 de etape, se găseau înaintea rundei pe locul 4, cu trimitere în play-off-ul Ligii. În schimb, cu 47 de puncte, United era pe a 6-a poziție, în afara zonei continentale, de aceea o victorie a devenit obligatorie.

Cu al doilea atac, 52 de reușite (39 acasă), însă cu ceva probleme în defensivă, 31 de goluri încasate, ”cetățenii” au obținut o victorie și un egal, amândouă la zero, după precedentul eșec, 0-3 cu Liverpool pe ”Anfield”, totodată ultimul dintr-o serie de trei. În anterioara apariție pe ”Etihad” au învins ”lanterna roșie” Aston Villa cu 4-0, după două înfrângeri la rând. 10 din totalul de 15 succese sunt pe arena proprie, completate de un egal, 0-0 cu Everton în singura dispută fără gol dat, și de 4 din cele 8 eșecuri.

Nestrălucind la realizări, golaveraj 37-27 (20 dintre goluri încasate în deplasare), United ar putea acuza recenta eliminare din Europa League, din dubla fără succes cu Liverpool. Trupa olandezului Van Gaal s-a înclinat în precedenta rundă, 0-1 la West Bromwich, după două victorii la rând. Pe teren străin nu a mai câștigat de trei partide (o remiză, două eșecuri), de la un 1-0 la Liverpool, unicul triumf din ultimele 8 jocuri ”afară”. Totuși, a marcat în 11 din cele 15 deplasări.

Cu o remiză albă s-a încheiat înfruntarea din tur. Acum un sezon, fiecare s-a impus acasă, City cu 1-0, United cu 4-2. Precedentul succes al ”diavolilor” în fieful ”cetățenilor” s-a consumat în decembrie 2012, scor 3-2, de atunci consemnându-se două victorii ale gazdelor.

În actuala stagiune, ambele rivale au câte 12 meciuri fără ca defensiva să le fie bătută. Raportul jocurilor în care n-au înscris este 7-9. Și tot amândouă au marcat mai mult în repriza secundă, cu 63,4 , respectiv 62 la sută dintre reușite.

Mulți jucători cu probleme medicale în ambele tabere. În această situație se găsesc De Bruyne, Delph, Kompany, Nasri de o parte, Otamendi și Yaya Toure fiind incerți, iar de cealaltă – Rooney, P. Jones, A. Yong, Love, W. Keane, Bortwick-Jackson.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED

PSV EINDHOVEN – AJAX, ora 17:45

Duel cu titlul pe masă între cel mai bun atac și cea mai bună apărare

Pe ”Philips Stadion” din Eindhoven se confruntă singurele formații rămase în bătălia pentru titlu în Olanda. După 27 de etape, gazdele de la PSV ocupă prima poziție, cu 66 de puncte și cu cel mai bun atac și a doua defensivă într-un golaveraj 68-25, în vreme ce Ajax se află pe locul 2, cu un punct mai puțin și cu cea mai bună apărare și a doua ofensivă într-un golaveraj 66-18. Ambele au câte 20 de victorii.

Cu un singur eșec, 1-2 la Almelo pe 19 septembrie, PSV a obținut de atunci 17 victorii și 4 egaluri, unul în runda precedentă, 1-1 acasă cu Heerenveen, venit după zece triumfuri consecutive. Pe teren propriu a pierdut 6 puncte din trei remize, completate de 10 succese. Echipa pregătită de Philip Cocu a rămas singura care a înscris în toate etapele.

Ajax a suferit două înfrângeri, ultima la Utrecht, 0-1 pe 13 decembrie, în unica dispută de ”afară” în care nu a putut să înscrie. Din acel moment, Frank de Boer și elevii săi au realizat 8 victorii și 3 remize, anterioara în etapa trecută, 2-2 acasă cu Nijmegen. În total, aceștia au revenit din deplasare cu 9 succese (șapte la zero), trei egaluri și un eșec.

”Lăncierii” au cedat primul meci stagional pe teren propriu chiar în turul cu PSV, care s-a impus la limită, cu 2-1 (Gaston Pereiro 7, 79 – Amin Younes 10). Cu un sezon în spate, fiecare a triumfat pe terenul celeilalte cu 3-1. Ultima victorie a lui PSV acasă a fost un 4-0 în septembrie 2013. De 10 dueluri directe se marchează constant.

Pentru următoarea înfruntare, ambele formații se pot baza pe efective ca și complete. De la trupa din Eindhoven nu lipsește sigur decât Poulsen, accidentat. Cei din Amsterdam au doi jucători cu probleme medicale, pe Tete și Riedewald.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PSV EINDHOVEN – AJAX

REAL MADRID – FC SEVILLA, ora 21:30

Meciurile din deplasare, marea problemă a Sevillei

Aproape sigură de locul 3, cu 63 de puncte în 29 de etape, Real tot încearcă să se apropie de Atletico, până la care avea de recuperat înaintea rundei 4 lungimi. Trupa ”blanco” și-a trecut în cont trei victorii, toate cu gol dat și luat, după ultimul eșec, 0-1 acasă chiar cu Atletico. Aceasta este și unica înfrângere suferită în precedentele 14 jocuri, perioadă în care în doar unul nu a marcat, iar în numai două defensiva i-a rămas nebătută. Două din cele patru insuccese le-a încasat pe ”Bernabeu”, pe lângă 12 triumfuri și o remiză albă.

FC Sevilla caută să obțină la Madrid ceea ce nu a putut deloc în actuala Primera, anume să câștige în deplasare. Până acum, ocupanta locului 5, înaintea etapei, cu 48 de puncte, s-a întors de pe teren străin cu 5 înfrângeri și cu toate cele 9 remize, marcând mereu în ultimele patru vizite făcute. La general,echipa pregătită de Unai Emery nu a mai pierdut de trei partide (două succese, un egal), iar 1-2 cu FC Barcelona pe ”Camp Nou” este unica înfrângere din anterioarele 11 meciuri, pe lângă 4 egaluri și 6 triumfuri. De 8 dispute înscrie constant.

Cu 3-2 (Immobile 36, Banega 61, F. Llorente 74 – Sergio Ramos 22, James 0+3) a învins FC Sevilla în tur, în prima sa victorie ”directă” după trei eșecuri consecutive. Pe ”Bernabeu” a cedat însă fără excepție în anterioarele 7 apariții, de la un 4-3 în decembrie 2008. În precedentele 43 de dispute directe s-a înscris mereu, iar de 9 confruntări încoace s-au dictat 9 eliminări. În actuala Primera, Real a semnat 55 la sută dintre reușitele sale în prima repriză, în vreme ce roș-albii au punctat mai mult la reluare (63 la sută).

Pentru noua confruntare, Zidane nu se poate baza pe doi dintre fundașii centrali, Sergio Ramos și Pepe, ambii suspendați. În locul lor vor evolua Varane și, probabil, Nacho: aceștia au mai evoluat în acest sezon de patru ori împreună, cu defensiva învinsă numai o dată. Meciul cu Sevilla ar putea marca revenirea după accidentare a lui Benzema. Și oaspeții au un suspendat, pe Banega, cu probleme medicale fiind Krychowiak, Vitolo și Andreolli. Arbitru va fi Estrada Fernandez, cu care Real nu a pierdut niciodată în 6 meciuri (5 victorii, un egal) și nici nu a primit vreun penalty.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL MADRID – FC SEVILLA

GALATASARAY – FENERBAHCE, ora 20:00

Orgolii mari, obiective diferite

Unul din marile derbyuri ale Turciei găsește cele două combatante în mare foame de victorie. Țintele sunt însă diferite.  Pe locul 5 înaintea etapei a 26-a, cu 39 de puncte, Galatasaray încearcă să reintre în zona cupelor continentale, doar o lungime separând-o de Europa League. La rândul său, Fenerbahce nu-și permite să cedeze deloc în disputa pentru titlu cu liderul Beșiktaș, de care o desparte numai un punct, 59 față de 60.

Cu al 3-lea atac, dar și cea mai slabă defensivă dintre primele 9 clasate, golaveraj 50-36, Galatasaray nu a mai câștigat de trei runde, cu un eșec urmat de două egaluri. Ba, 2-1 acasă cu Trabzon este singurul succes din precedentele 7 jocuri. Recentul 0-0 de pe teren propriu cu Konyaspor a devenit primul meci din actuala Superlig în care nu a înscris. Numai o dată a cedat Cim Bom-ul la Istanbul, exact în prima vizită primită, 1-2 cu Ankaraspor: ulterior, și-a trecut în cont 4 remize și 7 succese.

Fenerbahce este invincibilă de 5 partide, cu un egal și 4 victorii, ultimele patru fără gol primit.  2-4 la Antalyaspor, pe 5 februarie, este singura înfrângere din anterioarele 19 etape, completată de 14 triumfuri și 4 egaluri. Celălalt insucces din campionat fusese tot ”afară”, 2-3 cu Beșiktaș. Precum Galata, ”galben-albaștrii” au bifat tot un meci fără să înscrie, 0-0 la Bursa.

Disputa cu Fener este prima a Galatei cu Jan Olde Riekerink pe bancă. Olandezul abia a fost instalat în locul lui Mustafa Denizli (cel ce-l schimbase pe Hamza Hamzaoglu în noiembrie), interimatul de două runde fiind asigurat de Orhan Atik.

Cu 1-1 (Diego 37 – Olcan Adin 83) s-a încheiat confruntarea din tur. Sezonul precedent, fiecare echipă a învins pe propria arenă, Galatasaray cu 2-1, Fenerbahce cu 1-0. Ultima s-a impus ultima oară în fieful Cim Bom în aprilie 2012, scor 2-1. De atunci, gazdele au câștigat toate celelalte patru dispute directe de acasă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GALATASARAY – FENERBAHCE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă