Articolul precedent

MOMENTUL LIGILOR INFERIOARE

MOMENTUL LIGILOR INFERIOARE

Urmează, din punct de vedere fotbalistic, aproape două săptămâni în care campionatele se întrerup pentru a face loc meciurilor echipelor naționale, meciuri de pregătire în Europa, oficiale, în preliminariile Mondialului din 2018 în America de Sud. Este așadar momentul să ne aplicăm privirea spre alte sporturi sau către ligile inferioare. În programul zilei de azi regăsim partide din a doua divizie a Angliei, Italiei, Spaniei, Germaniei, dar și din Liga 1 de la noi, unde sunt programate doar partide din play-out.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FREIBURG – KARLSRUHE, ora 21:15 (2 Bundesliga)
Freiburg vrea să-și conserve locul 2
Meci mult mai important pentru gazde decât pentru oaspeți. Cu 53 de puncte adunate în 26 de etape, Freiburg se află pe locul 2 și nu-și permite pași greșiți în tentativa de urcare în Bundesliga, pe care o obțin direct primele două clasate. În schimb, Karlsruhe se găsea înaintea rundei pe o liniștitoare poziție a 10-a, cu 35 de puncte, departe și de promovare, dar și de retrogradare. 
Cu cel mai bun atac, 57 de reușite, dar cu ceva probleme în defensivă, 29 de goluri primite, Freiburg vine după 5 victorii consecutive, cu 13 goluri date și numai 3 încasate. Precedentul eșec a fost chiar pe teren propriu, 1-2 cu Fortuna Dusseldorf, pe 14 februarie. Pentru echipa antrenată de Christian Streich, a fost a doua înfrângere stagională de acasă, precedenta tocmai în august, pe lângă 9 succese și două egaluri, înscriind în toate cele 12 dispute de pe ”Schwarzwald Stadion”. În întreg sezonul, ”alb-negrii” nu au marcat în doar două runde.
Modestă nu atât în apărare cât în atac, golaveraj 25-30, Karlsruhe nu a pierdut și nici nu a luat gol de trei etape, cu două remize albe și un triumf. Acesta, 1-0 cu Fortuna Dusseldorf, a fost realizat ”afară”, unde ”alb-albaștrii” și-au trecut în cont 5 din totalul de 9 victorii (toate la limită, trei cu 1-0) din actuala 2. Bundesliga, plus două remize și 6 eșecuri. Ei s-au impus în două din anterioarele trei deplasări, iar de 6 vizite făcute încoace marchează mereu.
Cu 1-1 (Manzon 90+1 – N. Petersen 89) s-a încheiat înfruntarea din tur. Ulterior, cele două formații s-au întâlnit în ianuarie într-un amical, tot la Karlsuhe, unde gazdele s-au impus cu 1-0. Precedentul meci oficial fusese în Cupă, în decembrie 2012, când Freiburg a învins ”afară” cu 1-0. În campionat, anterioarele confruntări avuseseră loc în sezonul 2006-2007 al ligii secunde, când fiecare a câștigat pe terenul celeilalte, Karlsruhe cu 4-0, Freiburg cu 3-0. Tot din 2. Bundesliga datează și ultimul succes al ”alb-negrilor” acasă, 3-1 în mai 2003.
În actuala stagiune, gazdele înscriu echilibrat în ambele reprize, 37 din cele 57 de golurii fiind  date pe propria arenă. Dincolo, adversarii preferă a doua parte, cu 64 la sută din totalul de 25 de reușite, numai 11 pe teren străin.
 
AVELLINO – TERNANA, ora 21:30 (Serie B)
Două echipe cu griji diferite
Avellino caută să tragă tare cu gândul la promovare. După 21 de etape se găsește pe locul 12, cu 43 de puncte, și speră să se califice în play-off-ul de accedere în Serie A, în care intră ocupantele pozițiilor 3-8, de care o separă momentan 6 lungimi. Ultimii din clasament cu golaveraj pozitiv, 45-44 (24 de reușite acasă), ”alb-verzii” au câștigat runda trecută, 4-3 la Ascoli, după două eșecuri consecutive cu același 0-1. A fost, totodată, doar al doilea succes din precedentele 9 jocuri. 4 puncte au strâns în anterioarele 4 partide de pe propria arenă, unde, în total, au înregistrat 8 triumfuri, 3 remize și 4 înfrângeri, cu gol dat în 13 dintre ele. 
Și Ternana are griji, dar de alt fel. Abia pe a 14-a poziție, cu 37 de puncte, ”roș-verzii” încearcă să se îndepărteze de zona retrogradării, de care îi despart numai 3 lungimi. Cu un golaveraj sărac, 33-40, și printre fruntași la insuccese (16), ei nu au mai câștigat de 4 runde, ultimele 3 fără să înscrie, cu 3 înfrângeri, apoi o remiză albă. Ultima victorie a fost în deplasare, 2-1 la Novara, în al 4-lea succes stagional pe teren străin, completate de un nul și 11 eșecuri. Acel meci este și unicul din anterioarele 8 de ”afară” în care au înscris. În întregul sezon, n-au punctat în 14 confruntări, iar pe teren străin au doar 9 reușite.
Detașat a bătut Avellino în tur, scor 3-0 (Mokulu Tembe 4, M. Trotta 71, 90+5). În sezonul trecut s-au consemnat două egaluri, 1-1 și 2-2. Precedentul triumf al lui Avellino acasă a fost tot în Serie B, 1-0 în septembrie 2013, în vreme ce anteriorul succes al Ternanei în fieful ”alb-verzilor” a fost în Serie C, 3-1 în octombrie 2011. În duelurile lor directe s-a marcat constant.
CFR CLUJ – PETROLUL, ora 20:30
CFR încearcă să-și asigure rămânerea în Liga 1
Fără eșec în primele două etape din play-out, cu o victorie și un egal, ambele în deplasare, CFR încearcă să-și confirme cât mai repede rămânerea în Liga 1. Ei au 18 puncte și ar lua un avans de 5 față echipele din ”zona fierbinte” în cazul unei victorii contra unui Petrolul de nerecunoscut, care nu contează decât pe 4 puncte.
Cu tot cu sezonul regulat, clujenii sunt imbatabili de 6 jocuri, cu 3 egaluri și 3 succese. De 7 partide ei marchează mereu. Pe teren propriu sunt neînvinși de 3 meciuri, ba au cedat numai o dată în precedentele 6 vizite primite, 1-2 cu Pandurii pe 1 decembrie, plus 3 remize și două triumfuri. În 13 dispute stagionale în Gruia, elevii portughezului Toni Conceicao și-au trecut în cont 6 triumfuri, 4 remize și 3 înfrângeri.
”Lanternă roșie”, Petrolul a pierdut pe linie în anterioarele 9 runde și nu a câștigat decât o dată de 21 de runde încoace. Coincidență, succesul a fost chiar cu CFR, 1-0 (Zoubir 15) la Ploiești, pe 27 noiembrie. În deplasare nu a obținut în acest sezon niciun succes, bifând doar 3 egaluri și 11 eșecuri, ultimele 8 la rând, anterioarele trei fără să fi marcat. De altfel, cei alintați ”lupii galbeni” nu s-au mai impus pe teren străin din 9 aprilie 2015, 1-0 în fieful Stelei: de atunci au înregistrat ”afară” 6 remize și 13 insuccese.
În sezonul regulat, nu doar Petrolul a triumfat acasă în duelul direct, ci și CFR, tot cu 1-0 (Cristian Lopez 75). Cu un sezon în urmă, fiecare învinsese pe arena celeilalte, ardelenii cu 2-1, ploieștenii cu 1-0. All-time, cele două formații s-au înfruntat de 20 de ori în campionat, cu 8 victorii ale clujenilor, 6 ale petroliștilor, plus 6 egaluri.
Gazdele nu se pot baza pe Andrei Mureșan, suspendat. În schimb, este posibil să debuteze ultimul sosit, portughezul Ivan Santos, crescut de Boavista și trecut și pe la Benfica. Petrolul se prezintă cu un nou antrenor, Ionel Gane. Înlocuitorul lui Constantin Schumacher a zis: ”Este posibil să schimbăm sistemul de joc, rămâne de văzut dacă va fi 4-4-2, 4-3-3 sau o altă formulă. Încerc să aduc ceva în plus și sper să găsesc o formulă optimă, dar şi jucătorii potriviţi pentru sistemul pe care vrem să îl folosim. E clar că trebuie să câştigăm la Cluj, un egal nu ne ajută foarte mult în aceste momente. Trebuie să riscăm!”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CFR CLUJ – PETROLUL

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă