Articolul precedent

RUSIA EXAMINEAZĂ STATUTUL DE FAVORITĂ AL FRANȚEI

RUSIA EXAMINEAZĂ STATUTUL DE FAVORITĂ AL FRANȚEI

Continuă seria meciurilor amicale în Europa și oficiale în America de Sud, din preliminariile Mondialului din 2018. Fără Neymar, suspendat, Brazilia nu are deloc o misiune ușoară în Paraguay în fața unei echipe care a adunat același număr de puncte până acum. Pe continentul nostru, afișul partidelor de pregătire e ofertant, căci cuprinde dueluri de tradiție, precum Germania-Italia  sau Anglia-Olanda, dar și confruntări inedite, Elveția-Bosnia, precum și o partidă, Portugalia-Belgia, mutată în ultimul moment la Leiria în loc de Bruxelles. Devenită mare favorită la câștigarea turneului pe care-l organizează, Franța este examinată azi de Rusia, după ce a învins în Olanda. Nu doar fotbalul reține atenția în programul zilei de azi, căci tenisul are și el cota de interes, prin turneul de la Miami, acolo unde Simona Halep se luptă pentru un loc în semifinale. Toate detaliile mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ELVEȚIA – BOSNIA, ora 21:30

Primul duel dintre cele două reprezentative

Stadionul ”Letzigrund” din Zurich găzduiește primul duel din istorie dintre reprezentativele Elveției și Bosniei. La această dispută, adversara României în grupa A de la Euro, alături de Franța și Albania, caută să ”ne regăsim drumul corect”, după cum a susținut selecționerul Vladimir Petkovic. Echipa sa a pierdut ultimul ”amical”, 0-1 în Irlanda, ba are doar o victorie și două eșecuri în ultimele trei partide, toate ”afară”. Precedenta apariție acasă a fost un 7-0 cu San Marino în eliminatorii. ”Roș-albii” sunt neînvinși pe teren propriu de 6 meciuri, în toate competițiile, cu un egal și 5 succese, de la un 0-2 cu Anglia în septembrie 2014. Aceasta e singura lor înfrângere în anterioarele 16 vizite primite: ei nu mai cedaseră din mai 2012, 0-1 într-un test la Lucerna contra României (Grozav 56).

Bosnia a ratat Euro după ce s-a împiedicat în barajul cu Irlanda, 1-1 și 0-2. Insuccesul de la Dublin este unicul din ultimele 6 jocuri, cu un nul și 4 triumfuri. Recent,  formația pregătită din decembrie 2014 de Mehmet Bazdarevic s-a impus  într-o partidă de verificare în Luxemburg, 3-0. Pe teren străin, aceasta a alternat victoriile cu eșecurile. Doar o dată în precedentele 10 confruntări nu a înscris.

Rămasă fără Drmic, accidentat și afară inclusiv de la Euro, Elveția nu poate conta nici pe Shaqiri și Derdiyok, ambii cu probleme medicale, dar nici pe Inler, deoarece nu a mai jucat la Leicester din decembrie. Incert este Djourou.  Adversarii nu au probleme speciale de efectiv.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ELVEȚIA – BOSNIA

PORTUGALIA – BELGIA, ora 21:45

Portugalia caută să se reabiliteze în fața unui adversar cu multe probleme

Programat inițial la Bruxelles, meciul de pregătire dintre Portugalia și Belgia a fost întâi anulat, din cauza atentatelor teroriste din capitala belgiană, apoi mutat pe teren lusitan, la Leiria. Cu această ocazie, gazdele încearcă să facă uitat eșecul din precedentul ”amical”, 0-1 cu Bulgaria, tot la Leiria. Aceasta a fost a doua înfrângere suferită de echipa lui Fernando Santos în ultimele trei partide, toate de verificare, cealaltă fiind un 2-0 în Luxemburg. Mai mult, un 1-0 cu Danemarca este singura victorie din precedentele patru meciuri de acasă, indiferent de întrecere, pe lângă 3 insuccese fără gol dat, inclusiv un 0-2 cu Insulele Capului Verde. La Euro va evolua în grupa F, cu Austria, Ungaria și Islanda.

În grupa E la turneul final, alături de Italia, Irlanda și Suedia, Belgia a legat 5 triumfuri de la anteriorul eșec, 0-1 în Țara Galilor în preliminarii, în ultimul joc trecând de Italia cu 3-1 într-un ”amical”.  Înfrângerea de la Cardiff este, totodată, unica a trupei conduse de Marc Wilmots în precedentele 14 jocuri, în toate competițiile, neînscriind în doar două dintre ele. ”Diavolii roșii” nu mai pierduseră în deplasare de la 1-2 cu România, pe ”Arena Națională” din București, într-un test din noiembrie 2012.

Față de disputa cu bulgarii, Portugalia i-a recuperat pe Ricardo Carvalho și Andre Gomes. În același timp, Fernando Santos ar dori să înceapă la mijloc cu un duo inedit, format din Danilo Pereira, de la FC Porto, și Renato Sanches, de la Benfica. Pe nu mai puțin de 8 oameni importanți nu se pot baza oaspeții, respectiv Kompany, E. Hazard, De Bruyne, Vertonghen, Origi, Benteke, Fereira-Carrasco și Alderweireld, toți accidentați. A fost recuperat, în schimb, Mertens.

De 26 de ani nu a mai pierdut Portugalia în fața Belgiei, de la un 0-3 în deplasare în septembrie 1989. În ultima dispută, lusitanii s-au impus ”afară” cu 2-1 în iunie 2007, după ce câștigaseră și acasă cu 4-0, ambele înfruntări fiind în preliminariile CE 2008. În total, între cele două reprezentative au avut loc 16 dueluri directe, cu câte 5 victorii fiecare și 6 egaluri: „diavolii roșii” au învins numai o dată pe terenul adversarei, 2-1 în mai 1962, plus 3 eșecuri și 4 remize.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA PORTUGALIA – BELGIA

GERMANIA – ITALIA, ora 21:45

Campioana mondială vrea să facă uitat eșecul cu Anglia

Germania speră să uite împotriva Italiei de rușinea pățită week-end-ul trecut, când s-a înclinat în fața Angliei, 2-3 tot pe teren propriu, după ce a condus cu 2-0. Acesta a fost al 3-lea eșec suferit de ”naționala” pregătită de Joachim Low în ultimele patru partide, în toate competițiile, pe lângă 0-1 în Irlanda în grupa preliminară, apoi 0-2 în Franța, un test din noiembrie. Dând semne evidente de slăbiciune, campioana mondială a pierdut 5 din precedentele 14 partide, înscriind în 11 dintre ele. Acasă, Mario Gomez și colegii săi s-au înclinat de două ori de 7 jocuri încoace. Totuși, ei au marcat mereu în anterioarele 11 dispute de pe teren propriu. La Euro se vor duela cu Irlanda de Nord, Polonia și Ucraina în grupa C.

Nebătută în seria sa preliminară, încheiata pe prima poziție, Italia va fi la turneul final din Franța în grupa E, împreuna cu Suedia, Belgia și Irlanda. Trupa antrenată de Antonio Conte nu a câștigat însă cele trei teste care au urmat, 1-3 în Belgia, 2-2 cu România la Bologna și recentul 1-1 cu Spania, de la Udine. Înfrângerea de la Bruxelles este singura a ”squadrei azzurra” din anterioarele 7 meciuri, indiferent de întrecere, totodată unica din precedentele 6 deplasări, toate cu gol marcat.

Pentru înfruntarea de pe ”Allianz Arena” din Munchen, gazdele nu-l au la dispoziție pe Schweinsteiger, accidentat. De partea cealaltă, din același motiv, absentează Verratti și Barzagli. Cu febră, Bonaventura a devenit și el indisponibil

Cele două echipe nu s-a mai întâlnit din noiembrie 2013, când ”amicalul” de la Milano s-a terminat 1-1 (Abate 28 – Hummels 8). Italienii sunt neînvinși în ultimele 7 dispute directe, oficiale și amicale, cu 3 egaluri și 4 victorii, una pe teren german, 1-0 într-un test din august 2003. Precedentul succes al nemților a fost pe teren propriu tot într-o partidă de pregătire, 2-0 în iunie 1995. În total, în 32 de precedente, s-au consemnat 7 triumfuri ale Germaniei, 10 remize și 15 victorii ale peninsularilor.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA GERMANIA – ITALIA

ANGLIA – OLANDA, ora 22:00

După victoria din Germania, Anglia vrea să continue seria pozitivă

Anglia încearcă să-și reconfirme forma excelentă abia arătată la testul din Germania, unde s-a impus cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0. Singura care a terminat preliminariile cu punctaj maxim în 10 etape,  formația antrenată de Roy Hodgson nu a cedat decât unul din ultimele 18 meciuri, și doar într-un ”amical”, 0-2 ”afară” cu Spania în noiembrie 2015. În rest, a realizat 14 victorii și 3 remize, fără gol marcat în trei din aceste dispute. De alte 11 confruntări nu a mai pierdut pe teren propriu: de la un 0-1 într-un ”amical” cu Germania în noiembrie 2013 a realizat o remiză albă și 10 victorii, perioadă în care a primit un singur gol. La Euro va fi în grupa B, împreună cu Rusia, Slovacia și Țara Galilor.

În schimb, Olanda continuă să dezamăgească. Absentă de la turneul final întrucât a terminat abia pe locul 4 în grupa sa, în spatele Cehiei, Islandei și Turciei, echipa ”portocalie” tocmai a cedat testul de acasă cu Franța, 2-3: are o singură victorie în ultimele 3 partide sau, mai în spate, două succese de 6 meciuri încoace, toate cu gol primit, dar în anterioarele patru a și marcat. Mai bine i-a mers pe teren străin, unde s-a impus în anterioarele două deplasări, ba are trei succese și un eșec în precedentele patru vizite efectuate.

La jocul de pe ”Wembley”, englezii nu pot conta pe Rooney, Hart, Sterling și Bertrand, toți accidentați, și l-au pierdut pentru Euro pe portarul Butland (Stoke City), victima unei fracturi la gleznă la ”amicalul” din Germania. Dincolo, selecționerul Danny Blind nu l-a convocat pe Van Persie, ieșit din formă, nici pe accidentații Robben și Bas Dost. Față de convocarea inițială, el a trebuit să renunțe la Pieters, Vlar, Locadia și Janmaat, toți cu probleme medicale. În locul lor au fost chemați Van Aanholt și Karsdorp.

Februarie 2012 este data ultimei înfruntări, într-o partide de verificare, când Olanda a învins chiar pe ”Wembley” cu 3-2 (Robben 57, 90+2, Huntelaar 58 – G. Cahill 85, A. Young 90+1). De altfel, batavii sunt invincibili de 6 dueluri directe, cu 4 egaluri încadrate de câte un succes, ambele în deplasare. Ultimul triumf al englezilor a fost un 4-1 în iunie 1996, la turneul final al CE pe care l-au organizat.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ANGLIA – OLANDA

FRANȚA – RUSIA, ora 22:00

Rusia examinează statutul de mare favorită la Euro al Franței

Ca țară gazdă a turneului final din vara viitoare, unde se va bate în grupa A cu România, Elveția și Albania, Franța s-a calificat din oficiu. ”Cocoșii” au disputat din septembrie 2014 încoace doar partide de pregătire, nu mai puțin de 17. 11 dintre ele au fost victorii, între care cu Spania, Portugalia, Germania, două le-au terminat la egalitate, plus 4 eșecuri, ultimul în Anglia, 0-2 acum două vizite făcute, venit după 5 succese consecutive. Acasă nu au mai fost îngenuncheați din iunie trecut, 3-4 cu Belgia. Didier Deschamps și elevii săi tocmai s-au întors victorioși din Olanda, 3-2.

În grupa B la turneul final, alături de Anglia, Slovacia și Țara Galilor, Rusia a progresat de când Leonid Sluțki l-a înlocuit pe Fabio Capello, în august 2015. Cu el pe bancă, trupa sa a câștigat ulterior toate cele patru partide rămase din grupa eliminatorie, iar în total, nu a cedat decât o dată în 7 meciuri, oficiale și amicale, un 1-3 acasă contra Croației, într-un test din noiembrie trecut. În deplasare s-a impus mereu de patru dispute, anteriorul eșec, 0-1 în Austria în preliminarii, fiind unicul din precedentele 9 vizite efectuate.

Pentru noile examene, Didier Deschamps l-a propus ca noutate pe Kante, mijlocaș la Leicester, și l-a readus dupa aproape un an pe Payet, cu prestații apreciate la West Ham. La o parte au fost lăsați Benzema și Valbuena, implicați în scandalul cunoscut, și Schneiderlin, accidentat, Mangala, revenit recent după o accidentare, plus atacanții Lacazette, Gameiro și Ben Arfa. Mari șanse să apară titular în apărare le are Sakho, de la Liverpool, fie în locul ”tunarului” Koscielny, fie în locul lui Varane, incert. În cealaltă tabără, rușii au renunțat la patru jucători față de ”amicalul” din week-end cu Lituania (3-0), anume portarii Krițiuk și Guilherme, mijlocașul Maximov, toți aflați atunci la prima convocare, plus recuperatorul Iusupov.

Tocmai în aprilie 2002 s-a desfășurat anteriorul meci dintre Franța și Rusia, 0-0 într-o partidă de pregătire la Paris, pe ”Stade de France”. Tot acolo, în iunie 1999, esticii câștigaseră cu 3-2 în preliminariile CE 2000. Anterior, ”cocoșii” vizitaseră de două ori Rusia, 3-2 în aceleași eliminatorii în octombrie 1998 și 0-1 într-un test din martie 1998. Primul ”direct” s-a jucat în iulie 1993, un ”amical” câștigat acasă de Franța cu 3-1.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA FRANȚA – RUSIA

PARAGUAY – BRAZILIA, ora 03:45 (PRELIMINARII CM 2018, CONMEBOL)

Fără Neymar, Brazilia vrea să-și depășească vecina de clasament

La Asuncion se înfruntă două vecine de clasament înaintea etapei a 6-a. Și Paraguay, și Brazilia au câte 8 puncte, dar prima se află pe locul 4, iar cealaltă o poziție mai sus datorită golaverajului:  9-6 față de 5-4. În runda anterioară, de săptămâna trecută, ambele au realizat câte un 2-2, gazdele în Ecuador, adversara acasă cu Uruguay.

Paraguayenii sunt neînvinși de două jocuri și au suferit un singur eșec în primele 5 etape, 0-1 în Peru. Pe teren propriu au obținut o remiză albă cu Argentina și un triumf, 2-1 cu Bolivia. Cele două succese din actualele eliminatorii sunt singurele din ultimele 10 partide, în toate competițiile, pe lângă 3 egaluri și 5 eșecuri. De alte 5 jocuri nu au mai cedat acasă, de la un 1-2 cu Columbia în octombrie 2013, în eliminatoriile CM 2014.

Brazilia a pierdut la start, 0-2 în Chile, după care au urmat 4 meciuri invincibile în care a intercalat câte o victorie cu câte o remiză, mereu cu gol dat, în 3 din ele și încasat. Înfrângerea din Chile este singura din anterioarele 9 dispute, indiferent de întrecere, plus 5 succese și 3 remize. Același eșec este unicul din precedentele 11 deplasări, completat de 9 victorii (cinci la zero) și un egal la unu în Argentina.

Cele două reprezentative s-au mai confruntat în preliminarii de 14 ori, cu două succese Paraguay, ambele pe teren propriu, completate de 3 egaluri și 9 victorii Brazilia. În toate competițiile, precedentele trei dueluri s-au terminat cu egal, ultima oară la Copa America din iunie 2015, când a fost 1-1, apoi paraguayenii s-au impus la penalty-uri cu 4-3. Per total, Selecao nu a învins în anterioarele trei vizite făcute în grupa eliminatorie, dar la campania pentru Mondialul din 2014 nu a participat deoarece a fost țară organizatoare.

Gazdele se prezintă la meci cu efectiv complet. ”Avem echipă pentru a bate Brazilia”, a afirmat portarul, totodată ”căpitanul” Justo Villar. Selecționerul brazilian Carlos Dunga are o absență de marcă, Neymar, care este suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PARAGUAY – BRAZILIA

SIMONA HALEP – TIMEA BACSINSZKY, ora 20:00 (TENIS, MIAMI)

De pe locul 5 WTA, Simona Halep se va lupta cu elvețianca Timea Bacsinszky, locul 20 mondial, pentru un loc în semifinalele turneului de la Miami, concurs din categoria Premier Mandatory, dotat cu premii totale de  6.134.605 dolari. Ca să pătrundă în ”sferturi”, sportiva româncă a trecut de americanca Heather Watson, locul 69 WTA, cu 6-3, 6-4. În schimb, adversara sa a produs o mare surpriză și a eliminat-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 2 WTA, scor 2-6, 6-4, 6-2. Pentru performanța lor, ambele au primit câte 128.215 dolari.

Disputa dintre Halep și Bacsinszky  va fi a doua a zilei de pe terenul central. Startul va fi imediat după terminarea jocului dintre francezul Richard Gasquet și cehul Thomas Berdych, de pe tabloul masculin, dar se anticipează că nu va fi mai devreme de ora 20:00.

De două ori s-au mai întâlnit cele două, numai pe hard precum la Miami, și de fiecare dată Simona a fost mai bună. Primul duel a fost  în 2010, la turneul de la Torhout, în Belgia, unde românca s-a impus lejer, scor 6-1, 6-3. Cealaltă confruntare a avut loc la începutul anului 2015, atunci când Halep a triumfat în finala turneului de la Shenzen, din China, cu 6-2, 6-2.

Învingătoarea de azi se va înfrunta în semifinale cu câștigătoarea din partida dintre rusoaicele Svetlana Kuznețova, locul 19 WTA, și Ekaterina Makarova, locul 31 WTA. Prima tocmai a reușit marea surpriză prin eliminarea liderului mondial, Serena Williams, scor 6-7 (3), 6-1, 6-2 în ”optimi”.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SIMONA HALEP – TIMEA BACSINSZKY

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă