CONTINUĂ DISPUTA BARCELONA-ATLETICO, ACUM LA DISTANȚĂ

CONTINUĂ DISPUTA BARCELONA-ATLETICO, ACUM LA DISTANȚĂ

FC Barcelona și Atletico Madrid își continuă dialogul început marți în Champions League, de data asta de la distanță, în Primera Division. Ambele au deplasări complicate, Atletico tot la Barcelona, dar pe terenul lui Espanol, acolo unde Costel Gâlcă speră să dea lovitura, iar FC Barcelona pe ”Anoeta”, unde n-a mai câștigat din 2007. Un alt cap de afiș al zilei vine din Serie A, AC Milan-Juventus, cu echipa milaneză încercând să obțină un succes important pentru moralul său și, eventual, să relanseze lupta pentru titlu. Premier League oferă un derby londonez cu aer european, West Ham-Arsenal, iar în Bundesliga, Bayern nu-și permite pași greșiți la Stuttgart, căci Borussia stă la pândă. Detalii și cote ma jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

WEST HAM – ARSENAL, ora 14:45

Derby londonez cu aer european

Derbyul londonez dintre West Ham United și Arsenal este, în același timp, o dispută între două formații cu pretenții europene. Gazdele nu sunt în grafic, dar se află aproape. După 31 de jocuri, trupa croatului Slaven Bilici ocupă locul 6, primul sub zona întrecerilor continentale, cu 51 de puncte, două mai puține decât Manchester United. Dincolo, ”tunarii” se găsesc pe locul 3, ultimul de calificare directă în grupele Ligii, cu 58 de puncte, la 11 depărtare de liderul Leicester, care are un meci în plus.

Cu un atac bun, dar cu probleme defensive, golaveraj 49-37, West Ham a remizat în precedentele două runde, însă nu a mai pierdut de 6 jocuri, cu 3 victorii la limită și 3 egaluri la doi. 0-1 la Southampton, pe 6 februarie, este unicul eșec din anterioarele 9 partide, totodată singurul de 14 meciuri încoace în care nu a marcat. A cedat de două ori acasă, chiar în debutul stagiunii, ultima dată pe 22 august, 3-4 cu Bournemouth. De atunci, pe ”Boleyn Ground” a bifat 7 succese și 6 remize, neînscriind doar la 0-0 cu Stoke.

Un egal, apoi două victorii la zero a obținut Arsenal după ultimul eșec, 1-2 acasă cu Swansea. Arsene Wenger și elevii săi s-au impus de numai patru ori în anterioarele 11 jocuri. De alte 7 dispute ei marchează constant. Nici pe teren străin nu s-au comportat nemaipomenit, cu două triumfuri în precedentele 7 deplasări. Din totalul de 16 vizite făcute, ei au marcat în 13, inclusiv ultimele 4.

Gazdele nu au probleme deosebite în privința lotului. În schimb, la adversari sunt sub supraveghere medicală patru jucători, anume Flamini, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Jenkinson.

În tur, West Ham i-a aplicat lui Arsenal prima înfrângere stagională, scor 2-0 (Kouyate 43, Zarate 57). Acesta a fost și primul succes al ”ciocănarilor” după 15 dueluri directe de pauză, anteriorul fiind tot afară, 1-0 în aprilie 2007. Din noiembrie 2006, tot cu 1-0, ei nu au mai triumfat pe teren propriu. În sezonul trecut, ”tunarii” s-au detașat cu 2-1 ”afară” și 3-0 pe ”Emirates”.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA WEST HAM – ARSENAL

STUTTGART – BAYERN, ora 16:30

Bayern e favorită, Stuttgart n-a mai bătut-o din 2010

Stuttgart încearcă să reușească ceea ce nu a mai putut de 6 ani încoace, anume să o bată pe Bayern. Ultimul succes al șvabilor s-a consumat pe 27 martie 2010, 2-1 chiar la Munchen. De atunci, în 14 dueluri directe din campionat și Cupă, ei nu au izbutit să obțină nici măcar un egal, ci au pierdut pe linie, în 7 meciuri și fără să înscrie, inclusiv ultimele 4. Precedenta lor victorie de acasă este și mai veche, 3-1 în noiembrie 2007. Din acel moment, pe ”Mercedes Benz Arena” au bifat contra bavarezilor două remize și 8 înfrângeri, anterioarele 7 la rând. În tur, elevii lui Pep Guardiola au lămurit situația încă de la pauză, scor 4-0 (Robben 11, Douglas Costa 18, Lewandowski 37, T. Muller 40).

Înaintea noii dispute, Stuttgart ocupă a 12-a poziție după 28 de etape, cu 33 de puncte, 6 peste retrogradare. Maxim și colegii săi contează pe cel mai bun atac de la locul 5 în jos, cu 45 de reușite, dar degeaba dacă au și a doua cea mai fragilă defensivă, cu 56 de goluri încasate. Ei nu au mai câștigat de trei runde, cu două remize între care s-a strecurat un eșec. 5-1 cu Hoffenheim a fost precedentul triumf, realizat acasă, totodată unicul din ultimele 3 vizite primite, completat de două eșecuri. De fapt, 7 din totalul de 13 insuccese le-au încasat pe propria arenă, plus 6 victorii și o remiză.

Lider cu 72 de puncte, 5 peste Dortmund, Bayern a adunat cele mai multe triumfuri (23), dar și cele mai puține egaluri (3) și înfrângeri (două). Totodată, posedă al doilea atac și cea mai bună apărare, golaveraj 66-13. O remiză albă, apoi 4 succese la zero a bifat echipa din Munchen după ultimul eșec, 1-2 chiar acasă cu Mainz. Pe teren străin s-a împiedicat tot o dată, 1-3 la Monchengladbach pe 5 decembrie, în rest a realizat 10 victorii și toate cele trei egaluri din cont, toate la zero, în singurele meciuri din actuala Bundesliga în care nu a izbutit să înscrie.

Destule griji legate de jucătorii cu probleme medicale. În această situație, la gazde se găsesc Ferati, Grosskreutz, Ristl, Serey Die, Giczek, Wanitzek, iar la Bayern – Badstuber, Benatia, J. Boateng, Robben, Starke, Steinhart, Green, Weihrauch.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA STUTTGART – BAYERN

AC MILAN – JUVENTUS, ora 21:45

Juve vrea să facă încă un pas spre titlu

Din noiembrie 2012 caută AC Milan o nouă victorie contra lui Juventus. Cu 1-0 pe teren propriu s-a impus atunci, gol Robinho (31 penalty), dar din acel moment ”Bătrâna Doamnă” nu s-a mai înclinat în fața ”Diavolului rossonero”, obținând 7 succese la rând. Inclusiv în tur, cu 1-0 (Dybala 65). În total, au avut loc 229 de confruntări oficiale, cu superioritate juventină: 103 triumfuri, 56 de egaluri, 70 de înfrângeri, golaveraj 328-285.

Gazdelor nu le va fi ușor. În primul rând, din cauza formei din ultima perioadă: pe locul 6 înaintea etapei a 32-a, cu 49 de puncte și golaveraj 41-33, trupa antrenată de Sinisa Mihajlovici nu a câștigat de 4 runde, cu două egaluri încadrate de câte un eșec, precedentul la Bergamo (1-2). În această perioadă a înscris de numai două ori. Anteriorul triumf, 1-0 cu FC Torino, a fost acasă, unde milanezii sunt imbatabili de 6 jocuri (4 succese, două remize), de la un 0-1 cu Bologna pe 6 ianuarie. Doar Napoli a putut să mai bată pe terenul lor, în rest au mai realizat 9 victorii și 4 egaluri.

În al doilea rând, Juventus pare de neoprit. Cu cele mai multe victorii (23), dar cu cele mai puține egaluri și eșecuri (câte 4), cu cea mai bună apărare și al 3-lea atac, golaveraj 56-16, torinezii nu au mai pierdut de 21 de etape, de la un 1-2 la Sassuolo. Din acel moment ei au obținut o remiză albă și 20 de succese, 14 la zero: nu au primit decât un gol de 12 dispute încoace. În deplasare au suferit trei din cele patru insuccese, pe lângă 10 triumfuri și două remize albe.

În actuala Serie A, Juventus nu a primit gol în nu mai puțin de 18 runde. Dincolo, Milan și-a păstrat poarta intactă în 8 rânduri. Raportul la meciuri fără gol marcat este de 4-10. Torinezii au înscris 33 din cele 56 de reușite în deplasare, în vreme ce ”rossonerii” au luat acasă 14 din totalul de 33 de goluri primite. Cele două rivale înscriu echilibrat în ambele reprize.

Gazdele nu-l au la dispoziție pe suspendatul Bertolacci și nici pe accidentații Niang și Montolivo. Și Juventus are un jucător fără drept de joc, pe Khedira, în timp ce Caceres și Chiellini sunt accidentați. Incert a rămas Dybala.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA AC MILAN – JUVENTUS

ESPANOL – ATLETICO, ora 19:15

Atletico revine la Barcelona și-l examinează acum pe Gâlcă

Costel Gâlcă și elevii săi de la Espanol au ocazia să facă un pas crucial către evitarea retrogradării. Catalanii ocupă locul 13 după 31 de etape, cu 36 de puncte, iar o victorie cu Atletico ar cântări enorm în îndeplinirea obiectivului, implicit în prelungirea contractului tehnicianului român. Nu le va fi însă deloc simplu în fața unui adversar solid, care speră încă, de pe poziția secundă, la titlu, distanța de liderul FC Barcelona fiind înaintea rundei de 6 puncte, 70 contra 76.

Cu un golaveraj slab, 32-57, Espanol trece printr-o perioadă bună. Nu a pierdut de 4 jocuri, cu două victorii și două remize, mereu cu gol dat și luat, iar un 0-3 chiar acasă cu Betis este unicul eșec din ultimele 7 partide, perioadă în care doar o dată nu a înscris și tot o dată defensiva nu i-a cedat. S-a impus în precedentele două dispute de pe teren propriu, unde nu s-a înclinat decât de două ori de 11 vizite primite încoace. Tot acasă a devenit singura echipă care i-a rezistat atacului Barcelonei, 0-0.

Atletico și-a revenit repede din șocul de la Gijon, 1-2, și a învins-o runda trecută pe Betis, 5-1 pe ”Calderon”, cel mai detașat triumf din actuala Primera. Acel eșec este singurul al madrilenilor din precedentele 9 etape, în numai una nemarcând. 4 din totalul de 5 insuccese stagionale le-au suferit ”afară”, pe lângă 11 succese și o remiză. Au înscris în 14 din cele 16 vizite făcute. Ei posedă cea mai bună apărare din Primera, neînvinsă în 19 confruntări și cu doar 15 goluri luate, și al 3-lea atac, cu 51 de reușite.

La gazde, Arbilla are probleme medicale, iar Hernan Perez este suspendat. În locul ultimului ar putea intra Oscar Duarte. Adversarii i-au recuperat pe Savic și Gimenez, nu și pe Tiago. Lovit mai este Oliver Torres. Printre titulari ar putea reveni Fernando Torres.

Cu 1-0 (Griezmann 3) a învins în tur Atletico, ajunsă la al 4-lea duel direct la rând fără eșec. Sezonul trecut a bifat 0-0 la Barcelona și 2-0 acasă, dar ”afară” n-a mai câștigat din septembrie 2012, scor 1-0. Anteriorul triumf al lui Espanol, și unicul din ultimele 9 precedente, a fost pe propria arenă, 1-0 în octombrie 2013. A fost autogolul portarului Courtois (53), dar a rămas singura reușită a  ”alb-albaștrilor” în anterioarele 7 dispute cu madrilenii.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL – ATLETICO

REAL SOCIEDAD – FC BARCELONA, ora 21:30

Barcelona vrea să șteargă eșecul cu Real, dar n-a mai învins pe ”Anoeta” din 2007

Real Sociedad are dificila misiune de a face față unei FC Barcelona dornice să arate că eșecul din marele duel cu Real Madrid a fost un accidentat. Gruparea bască așteaptă înfruntarea de pe locul 10 ocupat înaintea etapei a 32-a. La rândul lor, catalanii sunt lideri, cu 76 de puncte, 6 mai multe decât Atletico și 7 peste Real, după 31 de jocuri.

Cu un golaveraj modest, 39-42, Real Sociedad a obținut partida trecută, 2-1 pe terenul Sevillei, prima victorie după o pauză de 5 meciuri, cu două remize și 3 înfrângeri. Greu i-a fost și acasă, unde nu s-a mai impus de trei confruntări, cu două egaluri la unu urmate de un eșec, 0-1 cu Las Palmas, totodată unicul suferit în ultimele 7 vizite primite. ”Alb-albaștrii” nu au marcat în 5 din cele 14 dispute de pe ”Anoeta”.

De două dispute nu a mai învins FC Barcelona, cu un egal și un eșec. Recentul 1-2 cu Real de pe ”Camp Nou” a fost primul insucces după 23 de etape de imbatabilitate, perioadă în care nu a înscris doar într-un 0-0 ”afară” cu Espanol. Cu al doilea atac, dar și apărare, golaveraj 87-26, trupa condusă de Luis Enrique a adunat cele mai multe triumfuri (23), plus cele mai puține egaluri (4) și înfrângeri (3). De două ori s-a înclinat pe teren străin, ultima dată într-un 1-2 cu FC Sevilla pe 3 octombrie, în rest a înregistrat 3 egaluri și 10 victorii.

Gazdele au ceva necazuri în defensivă, deoarece Carlos Martinez este accidentat, iar Yuri – suspendat. În locul lor ar fi utilizați Zaldua și De la Bella. În față ar juca Vela, Oyarzabal și Zurutuza, fiind lăsat pe dinafară Jonathas. Incerți sunt Oier, Agirretxe, Raul Navas, Canales. Dincolo, Barca îl are suspendat pe Luis Suarez, care va fi suplinit de Munir, și accidentați pe Aleix Vidal, Mathieu, Adriano și Sandro. Nu este exclus ca Sergi Roberto să joace fundaș dreapta, în locul lui Daniel Alves, și Arda Turan pe postul lui Iniesta.

FC Barcelona nu a avut emoții în tur, când s-a impus cu 4-0 (Neymar 22, 53, Luis Suarez 41, Messi 90+1). Sezonul trecut fiecare echipă a biruit pe propria arenă, Sociedad cu 1-0, trupa ”blaugrana” cu 2-0. De 6 dueluri directe nu au mai cedat acasă bascii, cu 4 victorii și două remize (unul în Cupă). Precedentul triumf al catalanilor pe ”Anoeta” s-a consemnat în mai 2007, scor 2-0. Tot acolo ei au bifat cele mai multe egaluri, 23, din istoria Primerei. 

AICI GĂSIȚI COTELE LA REAL SOCIEDAD – FC BARCELONA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă