DUPĂ SUCCESUL CU PSG, LYON ARE O ALTĂ FAȚĂ ȘI VREA ACUM LOCUL 2

DUPĂ SUCCESUL CU PSG, LYON ARE O ALTĂ FAȚĂ ȘI VREA ACUM LOCUL 2

Cum titlul în Ligue 1 a fost un capitol închis încă din primele etape, locul secund a devenit în aceste condiții un obiectiv extrem de important. Garantează prezența în grupele Champions League, cu toate beneficiile ce decurg de aici. Speră să prindă acest premiu Olympique Lyon, care a prins culoare-n obraji după victoria obținută în fața PSG-ului. De la acel 2-1, Lyon a mers aproape perfect, astfel că locul doi, ocupat acum de Monaco, nu mai e chiar o utopie. Pentru asta trebuie să învingă azi la Montpellier un adversar extrem de preocupat să scape din zona retrogradării. Alte partidei ale zilei vin din Bundesliga, unde surpriza Hertha caută să-și păstreze poziția a treia, care duce și ea direct în grupele Ligii, din Spania, Granada-Malaga, sau din campionatul Olandei. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

MONTPELLIER – OLYMPIQUE LYON, ora 21:30

Victoria cu PSG a adus o altă față Lyon-ului

Ambele echipe au câte un obiectiv precis. Cu 37 de puncte în 32 de etape, gazdele de la Montpellier se găsesc pe locul 16 și caută să se îndepărteze de zona retrogradării, de care le separă 7 puncte. De partea cealaltă, cu 52 de puncte, Lyon se află pe a 3-a poziție, de play-off în Champions League, dar încearcă să mai urce o treaptă, ocupată de AS Monaco cu 3 puncte în plus, care i-ar garanta prezența directă în grupele întrecerii.

De 4 runde nu a mai câștigat Montpellier, cu două înfrângeri încadrate de câte un egal. Precedentul succes, 3-0 cu Lille, a fost pe teren  propriu, unde a câștigat numai două din ultimele 6 vizite primite, restul fiind eșecuri. De altfel, 9 din totalul de 15 înfrângeri le-a suferit acasă, completate de 7 victorii, fără nici o remiză și fără gol dat în 6 din aceste dispute. ”Alb-albaștrii” contează pe un golaveraj cât de cât echilibrat, 38-40, cel de pe ”Stade de la Mosson” fiind 20-20. Ei nu au marcat în nu mai puțin de 14 etape.

Cu al doilea atac și o defensivă acceptabilă, golaveraj 52-34 (19 reușite ”afară”), Lyon a devenit invincibilă de 5 meciuri (un egal, 4 triumfuri), serie începută prin primul eșec aplicat campioanei PSG în actuala Ligue 1, 2-1 pe teren propriu. Doar o dată în anterioarele 9 jocuri nu au înscris lyonezii, dar în 6 dintre cazuri au și primit gol. 0-1 cu Lille a fost ultimul eșec, încasat în deplasare, unde nu s-au înclinat decât o dată de patru vizite făcute încoace. Totuși, pe teren străin, ”olimpicii” au înregistrat 7 din cele 10 înfrângeri stagionale, plus 5 succese și 4 remize.

Trei jucători au probleme medicale la gazde, anume Berigaud, Lasne și Jourdren. În aceeași situație se află, în cealaltă tabără, Valbuena. Incert este Morel.

Turul s-a terminat cu o surpriză, deoarece Montpellier s-a impus la Lyon cu 4-2 (Gonalons 4 autogol, Ninga 11, 48, S. Camara 80 – Lacazette 14, Ghezzal 84). Cu un sezon în urmă, Olympique câștigase de două ori cu 5-1. Cu același scor au bifat ”alb-albaștrii” ultimul triumf de pe propria arenă, în octombrie 2013, însă ei au învins în doar două din precedentele 8 vizite primite.

AICI GĂSIȚI COTELE LA MONTPELLIER – OLYMPIQUE LYON

HERTHA BERLIN – HANNOVER, ora 21:30

Ultima șansă pentru Hannover, dar Hertha are ambiții de Champions League

Ambiții europene are Hertha. Trupa din Berlin a adunat 48 de puncte în 28 de etape și încearcă să se mențină pe a 3-a poziție, cu trimitere directă în grupele Champions League. În schimb, pentru oaspeți e un meci capital. Cu doar 17 puncte în cont, Hannover ocupă ultimul loc, al 18-lea, și își joacă una din ultimele cărți de evitare a retrogradării, de care momentan o despart 11 puncte.

Cu un golaveraj modest, 37-32 (13 dispute fără gol luat), Hertha a fost depășită net în runda precedentă, 0-5 pe terenul Borussiei Monchengladbach, eșec survenit după două victorii la rând. Elevii ungurului Pal Dardai au pierdut numai două din anterioarele 7 jocuri. În fața aceleiași echipe din Monchengladbach au suferit singurul insucces de acasă, 1-4 pe 31 octombrie, după care a venit o serie invincibilă de 9 partide, cu 3 egaluri și 6 victorii. De doar două ori nu au înscris în cele 14 apariții în actuala Bundesliga pe ”Olimpic”.

Cu cele mai puține succese (5) și egaluri (două), dar cu cele mai multe eșecuri (21), cu cel mai slab atac și a treia defensivă într-un golaveraj 22-52 (13 meciuri fără gol dat, 3 fără să fi încasat), Hannover a legat 5 înfrângeri, dintre care patru la zero, după ultimul triumf, 2-1 la Stuttgart, totodată unicul din precedentele 14 runde. De altfel, a strâns mai multe puncte de ”afară” decât de acasă, din 3 victorii la limită și două remize, pe lângă 9 eșecuri.

Cu 3-1 (S. Kalou 33, 60, 87 penalty – Kyiotake 70 penalty) s-a impus Hertha în tur. Ulterior a mai fost un ”amical” în ianuarie, câștigat tot de berlinezi cu 1-0. În stagiunea trecută, mai bună fusese Hannover, 2-0 ”afară”, 1-1 acasă, care a pierdut doar o dată în anterioarele 7 dueluri directe. Precedentul triumf al Herthei pe propria arenă datează din august 2009, scor 1-0.

Allagui, Kurt și Brooks sunt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. Dincolo, lista este mai lungă și îi cuprinde pe Felipe, Andreasen, Sulejmani, Yamaguchi, Benschop, Konigsmann, Radlinger.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HERTHA BERLIN – HANNOVER

ZWOLLE – RODA KERKRADE, ora 21:00

Revelația Zwolle visează la play-off-ul de Europa League

FC Zwolle face un sezon peste așteptări. Formația pregătită din iunie 2013 de Ron Jans ocupă a 9-a poziție după 29 de etape, cu 41 de puncte, numai două până la zona de baraj pentru intrarea în play-off-ul de Europa League, pe care și-l vor disputa echipele clasate între locurile 4 și 7. În vizită îi vine o trupă cu mici griji, Roda Kerkrade, aflată pe a 14-a treaptă, cu 31 de puncte, 6 peste zona play-off-ului de retrogradare.

Ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 47-43, Zwolle a alternat în ultimele 6 runde câte o victorie cu câte un eșec. În  runda trecută s-a înclinat, 0-3 cu Ajax la Amsterdam, în prima partidă fără gol dat după alte 6 în care punctase constant. De trei meciuri nu a mai cedat acasă, iar un 1-3 cu Groningen este unica înfrângere din anterioarele 6 confruntări de pe propria arenă. Din cele 14 dispute ca gazdă, nu a marcat doar într-un 0-2 cu Ajax.

Cu unul dintre cele mai slabe atacuri, modestă și în apărare, golaveraj 29-44, Roda a înregistrat un triumf și 3 insuccese în ultimele 4 etape. Victoria, 1-0 la Cambuur, a fost în deplasare, unde, în total, a obținut 4 din cele 7 triumfuri stagionale, completate de 3 egaluri și 6 eșecuri. Tot ”afară” a tranșat cel mai detașat succes, 5-0 la Almelo.

Puține probleme de efectiv în cele două tabere. La gazde pe mâna medicilor se găsește numai brazilianul Gustavo Hebling. La adversari este suspendat belgianul Van Hyfte, iar australianul Daniel De Silva se află sub tratament medical.

În tur, Zwolle și-a umilit rivala chiar pe terenul ei, scor 5-0 (Marinus 4, Thomas 14 penalty, 47, Veldwijk 60, Nijland 90+2). De altfel, ”alb-albaștrii” sunt imbatabili de 9 dueluri directe, cu 5 victorii și 4 egaluri. Anteriorul succes al Rodei a fost un 2-0 acasă în noiembrie 2002.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA ZWOLLE – RODA KERKRADE

GRANADA – MALAGA, ora 21:30

Meci important doar pentru Granada, căci Malaga e liniștită

Confruntarea de pe ”Los Carmenes” are însemnătate specială doar pentru gazde. Cu 29 de puncte în 31 de etape, Granada ocupă abia locul 17 și se bate să evite zona retrogradării, de care momentan o separă o poziție și un singur punct. În schimb, Malaga stă liniștită: se găsește pe a 8-a treaptă, cu 40 de puncte, și nu pare a-și mai face speranțe să ajungă în Europa, distanța de recuperat fiind de 8 lungimi.

Gazdele doar au remizat în ultimele trei runde. Anterior cedaseră la Sevilla, 0-2 cu Betis în unicul meci din ultimele 7 în care nu au marcat. Precedenta lor victorie, de acum patru jocuri, a fost un 2-0 cu Gijon acasă. Acest succes a fost, totodată, unicul din anterioarele 5 dispute de pe propria arenă, unde au marcat mereu de 7 vizite primite încoace. ”Roș-albii” dețin a doua cea mai fragilă defensivă într-un golaveraj 33-56: în numai 3 etape nu au încasat gol, în alte 9 nu au înscris. Ei sunt singurii din actualul campionat spaniol fără remiză albă.

Malaga stă bine în apărare (11 jocuri fără gol luat), nu și în atac (12 dispute fără să puncteze), fiind ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 30-29. ”Alb-albaștrii” sunt neînvinși de 4 meciuri, cu două triumfuri cu 1-0  încadrate de câte un egal, iar în anterioarele 7 partide au înscris fără excepție. De alte trei confruntări (două remize, apoi un succes) nu s-au mai înclinat ”afară”, de la un 0-1 la Villarreal. De 10 deplasări încoace au cedat de numai două ori și tot în două dintre ele nu au marcat.

Nedecis s-a încheiat primul meci, de pe ”La Rosaleda”, scor 2-2 (Charles 45, Pablo Fornals 57 – El Arabi 83, Ruben Rochina 86). Sezonul trecut, fiecare echipă s-a impus pe teren propriu, Malaga cu 2-1, Granada cu 1-0. All-time, gazdele de acum au câștigat mereu în precedentele 4 dueluri directe de acasă în Primera. În actuala stagiune, ambele marchează mai des la reluare, cu 61, respectiv 63 la sută dintre reușite.

Granada nu are probleme deosebite în efectiv după ce Rochina, Ricardo Costa, Dux și Krhin s-au refăcut. Doar Penaranda s-a antrenat o vreme separat din cauza unei dureri musculare. De partea cealaltă, Malaga îl are incert numai pe Juankar, portarul Kameni tocmai fiind recuperat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GRANADA – MALAGA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă