Articolul precedent

CU UN SUCCES AZI, ESPANYOL SE LINIȘTEȘTE, DAR O RETROGRADEAZĂ PE LEVANTE

CU UN SUCCES AZI, ESPANYOL SE LINIȘTEȘTE, DAR O RETROGRADEAZĂ PE LEVANTE

După emoțiile și entuziasmul aduse de confruntările din cupele europene, fotbalul își trage un pic sufletul înaintea etapelor din week-end. Cu toate acestea, există și-n programul acestei zile de vineri suficiente elemente de interes. Cum ar fi duelul pentru locul doi din Franța, care continuă cu meciul dintre Lyon și Nice, cu gazdele de la Olympique nedorind sub nicio formă să mai scape de sub control această poziție secundă, dacă tot s-au așezat pe ea. În Spania, Costel Gâlcă s-ar putea liniști și privi apoi relaxat finalul de sezon cu o victorie pe terenul lui Levante, care însă ar fi practic retrogradată în caz de eșec, în timp ce Bundesliga propune o confruntare cu miză doar pentru oaspeți, Hannover-Monchengladbach. Detalii și cote, mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

OLYMPIQUE LYON – NICE, ora 21:30

Lyon nu mai vrea să scape locul doi

Duel direct pentru poziția secundă, cu trimitere directă în grupele Champions League. Înaintea etapei a 34-a, gazdele de la Olympique Lyon ocupă acest loc, cu 55 de puncte, în vreme ce musafirii din Nice se află pe a 4-a treaptă, cu 53 de puncte, între cele două intercalându-se AS Monaco (55p), care are în aceeași rundă un meci complicat acasă cu Marseille.

În plină ascensiune după ce i-a aplicat campioanei PSG primul eșec stagional intern, Lyon nu a mai pierdut de 6 jocuri, cu un egal și 5 victorii, ultimele trei consecutive, cu minim două goluri date. Cu al doilea atac și a treia defensivă (14 dispute fără gol luat), golaveraj 54-34, echipa preluată din decembrie 2015 de Bruno Genesio nu a marcat doar o dată în precedentele 10 partide. Pe teren propriu seria invincibilă este și mai lungă, de 7 meciuri, cu o remiză și 6 succese, inclusiv anterioarele 5, a treia și ultima înfrângere acasă din actuala Ligue 1 fiind un 0-2 cu Angers pe 5 decembrie.

Nice a obținut un triumf concludent etapa trecută, 3-0 acasă cu Rennes, imediat după ce suferise unicul eșec din ultimele 5 dispute, 1-4 pe terenul lui PSG, celelalte patru fiind toate câștigate. Cu un golaveraj 50-37, formația de pe Coasta de Azur a suferit tare de ceva timp în deplasare, de unde s-a întors cu numai un succes (2-0 la Montpellier) în precedentele 9 vizite făcute, completat de 4 egaluri și 4 înfrângeri, marcând în doar patru din aceste înfruntări.

După multe vreme, gazdele nu se confruntă cu mari probleme de efectiv, doar Morel și Kalulu fiind incerți. La adversari, lista indisponibililor îi cuprinde pe Walter, M. Traore, Bodmer, Pouplin, Le Bihan.

Nice s-a impus categoric în tur, scor 3-0 (Germain 20, Yanga-Mbiwa 49, Kozielo 71) după ce sezonul anterior câștigase și la Lyon, 2-1, dar cedase pe propria arenă, 1-3. ”Roș-negrii” au triumfat în două din anterioarele patru apariții în fief-ul ”olimpicilor”,  acestea fiind și unicele lor succese de 29 de deplasări încoace la Lyon.

AICI GĂSIȚI COTELE LA OLYMPIQUE LYON – NICE

HANNOVER – BORUSSIA MONCHENGLADBACH, ora 21:30

Meci important doar pentru oaspeți, Hannover e ca și retrogradată

Meciul prezintă o miză reală doar pentru oaspeți. Cu doar 18 puncte după 29 de etape, gazdele de la Hannover ocupă locul 18, ultimul, iar șansele de a evita retrogradarea sunt minime, de salvare despărțindu-le 10 puncte. În schimb, cu 45 de puncte, Borussia Monchengladbach se află pe a 5-a poziție, de Europa League, și caută să pătrundă în zona Champions, de care o separă 3 lungimi.

Egala liderului Bayern la remize, numai 3, Hannover este prima la eșecuri, 21, și ultima la victorii, doar 5. Mai posedă cel mai slab atac, cu 13 dispute fără să fi marcat, și a doua cea mai fragilă apărare (doar în 3 confruntări nu a luat gol), golaveraj 24-54. Runda trecută a remizat la Berlin, 2-2 cu Hertha, întâiul punct obținut după 5 eșecuri consecutive. 2-1 la Stuttgart, pe 27 februarie, este unica victorie din ultimele 15 runde. Două din cele cinci succese le-a realizat pe teren propriu, însă ultimul tocmai pe 28 noiembrie, 4-0 cu Ingolstadt. În rest, pe ”HDI Arena”, trupa negru-verde a mai înregistrat 12 înfrângeri, inclusiv ultimele 7, în care a înscris numai un gol.

Cu al 3-lea atac, dar cea mai slabă defensivă până la locul 12 (numai 6 partide fără gol primit), golaveraj 59-45, Borussia a intercalat în anterioarele 6 etape câte o victorie acasă cu câte un eșec în deplasare. 0-1 la Ingolstadt în runda precedentă a fost primul meci după alte 9 în care nu a marcat. Cu doar două puncte s-a întors din anterioarele 8 jocuri din deplasare, unde nu a mai învins din 31 octombrie, 4-1 cu Hertha la Berlin. Oricum, ”afară” nu a obținut decât 3 din totalul de 14 triumfuri, plus  două remize și 9 insuccese.

Monchengladbach s-a detașat  greu în tur, 2-1  (I. Traore 34, Raffael 84 – Sobiech 65). A fost a 7-a victorie la rând contra lui Hannover, al cărei ultim succes, și singurul din precedentele zece dueluri directe, datează din aprilie 2012, scor 2-1 pe teren propriu.

Mulți jucători cu probleme medicale la gazde. Pe această listă se regăsesc Felipe, Andreasen, Bech, Prib, Sulejmani, Yamaguchi, Benschop, Hugo Almeida. De partea cealaltă, suspendat este G. Xhaka, în vreme ce Alvaro Dominguez și N. Schulz sunt accidentați.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA HANNOVER – BORUSSIA MONCHENGLADBACH

LEVANTE – ESPANOL, ora 21:30

Cu o victorie, Espanyol se liniștește, dar retrogradează pe Levante

Partidă foarte importantă, în special pentru gazde. ”Dacă o vom bate pe Espanyol ne vom salva”, a anticipat Rubi, antrenorul lui Levante, echipă care deține ”lanterna roșie” în Primera după 32 de etape, cu 25 de puncte, la 5 depărtare de prima poziție neretrogradabilă. La rândul său, Costel Gâlcă și elevii săi ocupă a 15-a treaptă, cu 36 de puncte: un eșec nu ar fi o tragedie, însă o victorie ar echivala aproape cu rămânerea în Primera.

Cu cel mai slab atac (14 înfruntări fără să fi marcat) și una dintre cele mai fragile defensive, golaveraj 28-55, Levante nu a mai câștigat de 3 runde, cu o remiză albă încadrată de două înfrângeri la limită, perioadă în care a înscris numai o dată. Precedentul succes, 1-0 acasă cu concitadina Valencia, este și unicul din ultimele 7 jocuri. Mai bine i-a mers pe propria arenă, unde doar Real Madrid și FC Barcelona au putut să se impună în anterioarele 7 vizite primite, pe lângă un un egal și 4 triumfuri. De două dispute încoace în propriul fief nu a luat gol.

Nici ea cu un golaveraj grozav, 33-60 (n-a marcat în 10 runde), Espanyol s-a înclinat acum o etapă, 1-3 acasă cu Atletico, după 4 meciuri invincibile, cu două egaluri la unu ”afară” și două succese cu 2-1 pe propria arenă. De cinci înfruntări ia și dă mereu gol. O victorie și două remize a obținut în ultimele 3 jocuri de ”afară”, anterior având 9 înfrângeri consecutive. Doar o dată în precedentele 6 deplasări nu a marcat. Totuși, ”alb-albaștrii” iau constant gol de 17 vizite făcute încoace și nu au mai legat 18 din anul 2000.

Cu 1-1 (Gerard Moreno 56 – Lerma 6) s-a încheiat disputa din tur, intercalată între două partide din Cupă, cu Espanyol mai bună, 2-1 acasă, 1-1 ”afară”. Levante nu a învins deloc de 4 dueluri directe încoace în campionat (un eșec, 3 egaluri): ultimul triumf a fost un 3-0 pe teren propriu în octombrie 2013. Pe de altă parte, catalanii nu au câștigat pe arena valencienilor decât o dată, 2-0 în octombrie 2004, în rest gazdele au bifat 6 succese și 3 remize.

Numai un absent cert la gazde, Tono Garcia. Incerți sunt Juanfran și Ivan Lopez, în vreme ce Simao Mate, Deyverson și Feddal au fost iertați după o ieșire nocturnă. Tot un jucător accidentat și la Espanyol, anume Arbilla. De asemenea cu probleme medicale, Felipe Caicedo și Oscar Duarte sunt operaționali.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEVANTE – ESPANOL

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă