PENTRU PSG AU MAI RĂMAS CUPELE

PENTRU PSG AU MAI RĂMAS CUPELE

A câștigat campionatul încă din martie, dar a ieșit din Champions League în aprilie. Pentru PSG, obiectivele imediate vizează cele două cupe pe care le mai are de disputat și pe care e favorită să ce câștige din nou. Azi, parizienii întâlnesc pe Lorient, în semifinala Cupei Franței, iar sâmbătă seară dispută finala Cupei Ligii, cu Lille, pe ”Stade de France”. Tot azi, dar în Premier League, Manchester City joacă la Newcastle și caută să se îndepărteze de Arsenal în duelul celor două pentru locul de Champions League. Programul zilei cuprinde și partide din Serie A, Napoli-Bologna, Primera Division, Espanol-Celta, cu echipa lui Gâlcă încercând să alunge definitiv emoțiile retrogradării, ar și din Cupa Germaniei, cu Bayern mare favorită în fața lui Werder de a se califica în finală. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

NEWCASTLE – MANCHESTER CITY, ora 21:45

Victoria, obiectiv comun

Doar victoria contează pentru ambele formații. Cu 28 de puncte în 33 de etape, Newcastle nu se găsește decât pe locul 19, penultimul, și încearcă să iasă din zona retrogradării. În schimb, Manchester City contează pe 60 de puncte și se bate să rămână măcar pe a 3-a poziție, cu trimitere directă în grupele Champions League.

Cu puține victorii (7), dar multe eșecuri (19), și cu un golaveraj sărac, 35-61 (13 meciuri fără gol marcat), Newcastle a învins-o în week-end pe Swansea, 3-0 acasă, în prima victorie după o așteptare de 7 runde, cu un egal și 6 înfrângeri. De 4 partide înscrie constant. Ultimul succes a fost al 5-lea realizat pe teren propriu de echipa antrenată de luna trecută de spaniolul Rafa Benitez. Tot pe ”St. James Park” a mai înregistrat 6 remize din totalul de 7 și 5 eșecuri, totuși doar unul suferit în precedentele 6 vizite primite.

Cu unul dintre cele mai bune atacuri într-un golaveraj 61-33, Manchester City a legat 3 triumfuri cu 9 goluri date și numai unul primit după ultimul eșec, 0-1 acasă cu concitadina United, totodată singurul din anterioarele 6 jocuri. S-a impus la scor în ultimele două deplasări (4-0 cu Bournemouth, 3-0 cu Chelsea), precedate de o remiză albă la Norwich, iar un 0-3 pe ”Anfield” cu Liverpool este unicul eșec din precedentele 8 meciuri de ”afară”.

Nu mai puțin de 6 jucători au probleme medicale la gazde. Lista îi cuprinde pe Janmaat, Haidara, Coloccini, Mbabu, Krul, Elliot. În aceeași situație se găsesc, dincolo, Sterling și David Silva, putând reintra Kompany.

În tur, Newcastle a deschis scorul, dar apoi  Manchester City s-a dezlănțuit și a cîștigat cu 6-1 (Aguero 42, 49, 50, 60, 62, Aguero 53 – Mitrovici 18). ”Cetățenii” au ajuns, astfel, la 18 dueluri consecutive în Premier League fără eșec, cu două remize și 16 victorii, anterioarele 12 la rând: de 6 precedente încoace au dat 23 de goluri și au luat numai unul. Ultimul succes al lui Newcastle a fost un 1-0 acasă în septembrie 2005. La Manchester nu a mai triumfat în campionat din septembrie 2000, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA NEWCASTLE – MANCHESTER CITY

LORIENT – PARIS SG, ora 22:00

Cupa e noul obiectiv al PSG-ului

Cu titlul în buzunar, însă eliminată din Champions League, Paris St. Germain caută să-și prelungească dominația internă în Cupă. Rivala din semifinale, într-o singură manșă disputată în deplasare, îi este Lorient, ocupanta locului 11 în Ligue 1, unde se remarcă în special prin multe egaluri realizate, nu mai puțin de 13 în 34 de etape.

Întâlnirea cu campioana găsește echipa gazdă neînvinsă de două partide, cu o victorie urmată de un egal. Însă, un 2-1 la Caen este singurul succes din ultimele 6 meciuri, completat de 3 remize și două eșecuri. De 5 jocuri înscrie și ia gol mereu. De alte 3 dispute nu a mai câștigat pe propria arenă (două egaluri, o înfrângere), unde înscrie constant de 7 confruntări, 5 terminate și cu defensiva învinsă. Totuși, acasă nu s-a înclinat decât o dată de 7 vizite primite încoace, 1-3 cu Lyon.

PSG tocmai s-a răzbunat pe Caen, întrecută pe ”Parc des Princes” cu 6-0, după ieșirea din Ligă: 0-1 la Manchester cu City este unica înfrângere suferită de parizieni în ultimele 5 meciuri, plus o remiză și 3 succese. Același insucces din Anglia este unicul încasat în anterioarele 5 deplasări. În întreg sezonul, trupa lui Laurent Blanc a cedat ”afară” numai de 3 ori în 24 de jocuri în toate competițiile, pe lângă două egaluri și 19 victorii. Totuși, în Hexagon nu a pierdut decât la Lyon, în campionat.

În fazele anterioare, Lorient le-a eliminat pe Tours (3-2 după prelungiri), Boulogne (3-1 prel.), Sarre Union (4-0), Gazelec Ajaccio (3-0). De partea cealaltă, PSG a trecut de Wasquehal (1-0), Toulouse (2-1), Lyon (3-0), St. Etienne (3-1).

Le Goff, Paye și Lautoa sunt jucătorii cu probleme medicale de la gazde. La adversari, pe mâna doctorilor se află Verratti, Motta, David Luiz și Pastore.

În acest sezon, cele două formații s-au înfruntat de două ori în Ligue 1. PSG s-a impus de fiecare dată, dar nu ușor, cu 2-1 în deplasare și cu 3-1 acasă. Parizienii sunt invincibili de 9 dueluri directe, cu un egal și 8 succese, ultimele 4 cu gol dat și luat mereu. Precedentul triumf al lui Lorient a fost un 1-0 în noiembrie 2011 în campionat, chiar la Paris. Acasă nu a mai învins din ianuarie 2008, scor 1-0, de atunci înregistrând două remize și 6 înfrângeri.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA LORIENT – PARIS SG

BAYERN MUNCHEN – WERDER BREMEN, ora 21:30

Jucând acasă, Bayern e favorita semifinalei

Aproape de titlu în Bundesliga, Bayern se bate și pentru Cupă. În semifinale, disputate în manșă unică pe teren propriu, liderul din Germania se confruntă cu Werder Bremen, o echipă cu probleme: se află abia pe locul 16 în campionat, loc de baraj pentru rămânerea în elită.

De 9 partide, în toate competițiile, nu a mai pierdut trupa condusă de Pep Guardiola, perioadă în care a obținut două egaluri și 7 victorii și s-a și calificat în semifinalele Champions League. Ba, un 1-2 chiar acasă cu Mainz este singurul eșec din precedentele 22 de meciuri. De 8 jocuri dă gol constant și numai o dată nu a înscris în anterioarele 15 dispute. Înfrângerea cu Mainz este singura stagională în 21 de partide de pe propria arenă, căreia i se adaugă 20 de victorii, indiferent de întrecere.

Werder a învins week-end-ul trecut, 3-2 acasă cu Wolfsburg, în primul succes după o pauză de 4 partide, cu un egal și 3 înfrângeri. De 4 meciuri marchează și primește constant gol. A cedat în ultimele două vizite făcute, totuși are 3 victorii de 7 meciuri ”afară” încoace, completate de 4 insuccese, cu gol luat mereu, dar și dat în 5 dintre ele.

Până acum, Bayern le-a depășit pe Nottingen (3-1), Wolfsburg (3-1), Darmstadt (1-0), Bochum (3-0). Dincolo, Bremen le-a eliminat pe Wurtzburger Kickers (2-0 după prelungiri), FC Koln (1-0), Borussia Monchengladbach (4-3), Leverkusen (3-1), trei dintre aceste meciuri fiind în deplasare.

Cele două echipe s-au întâlnit pe 12 martie în Bundesliga, tot pe ”Allianz Arena”, unde Bayern s-a impus detașat, scor 5-0 (Thiago Alcantara 9, 90, T. Muller 31, 66, Lewandowski (86), după ce triumfase și în tur cu 1-0 (T. Muller 23). Bavarezii sunt neîntrecuți de 17 dueluri directe, cu 3 egaluri și 14 victorii, ultimele 12 la rând. Precedentul succes al lui Werder a fost chiar la Munchen, 5-2 în septembrie 2008.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BAYERN MUNCHEN – WERDER BREMEN

NAPOLI – BOLOGNA, ora 21:45

Fără Higuain, Napoli are emoții acum și pentru locul doi

Napoli pare să fi cedat lupta de titlu cu Juventus, care are un avans de 9 puncte, și începe să se teamă pentru poziția secundă. Formația pregătită de Maurizio Sarri contează pe 70 de puncte, cu 5 în plus față de urmăritoarea AS Roma. Și Bologna are motive să aibă rețineri deoarece suferă de câtva timp: se află pe locul 13, cu 37 de puncte, 7 peste zona retrogradării.

Cu a doua ofensivă, dar și apărare (13 dispute fără gol luat, 5 fără să fi dat), golaveraj 66-29, Napoli s-a înclinat runda trecută, 0-2 pe terenul Interului. A fost al doilea eșec din ultimele 3 jocuri, totodată primul meci din precedentele 8 meciuri în care nu a marcat. Pe teren propriu, napoletanii sunt imbatabili în actuala Serie A, cu 14 victorii, antrerioarele trei la rând, și două egaluri: nu au înscris doar într-un 0-0 cu AS Roma.

Cu unul dintre cele mai modeste atacuri (14 jocuri fără să fi înscris), golaveraj 31-38, Bologna nu a mai învins de 8 etape, de la un 1-0 la Udine. Din acel moment a înregistrat 4 remize (trei ”albe”) și 4 eșecuri (trei la zero). Succesul cu Udinese este unicul de 6 deplasări încoace, completat de două egaluri și 3 înfrângeri. Oricum, echipa antrenată de Roberto Donadoni a bifat 6 din totalul de 10 succese stagionale pe teren străin, pe lângă două egaluri și jumătate din cele 16 eșecuri.

Gazdele nu-l au la dispoziție doar pe golgheterul Gonzalo Higuain, suspendat. În cealaltă tabără sunt mai mulți jucători cu probleme medicale, respectiv Destro, Morleo, Mounier, Donsah, Zuculini.

Cinci înfrângeri a încasat Napoli în actuala Serie A, dintre care una a fost chiar în tur. Atunci, Bologna s-a impus cu 3-2 (Destro 14, 60, Rossettini 21 – Higuain 87, 90) și a ajuns la al doilea duel direct fără eșec după ce sezonul trecut terminase 2-2 acasă, precedat de un 0-3 pe ”San Paolo”. Pe celebrul stadion napoletan a triumfat ultima dată în decembrie 2012, scor 3-2. De 7 precedente încoace în campionat, Napoli nu a câștigat decât două, plus două remize și 3 insuccese.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA NAPOLI – BOLOGNA

ESPANOL – CELTA VIGO, ora 21:00

Meci greu pentru Espanol, Celta e mai bună ”afară” decât acasă

Espanol nu are voie să  mai greșească în tentativa de a se menține în Primera. După 33 de runde, echipa antrenată de Costel Gâlcă ocupă locul 15, cu 36 de puncte, 7 peste zona retrogradării. În vizită îi vine Celta, care caută să se păstreze pe a 6-a poziție, de Europa League, având 53 de puncte.

De trei runde nu au mai învins catalanii, cu un egal urmat de două eșecuri, unul acasă, 1-3 cu Atletico. De 6 partide înscriu și încasează constant gol. Precedenta lor victorie, 2-1 cu Bilbao, a fost pe teren propriu, unde în precedentele 6 vizite primite au combinat trei succese cu trei înfrângeri. În total, pe ”Cornella-El Prat”, ei au înregistrat 7 triumfulri din totalul de 10, plus 4 egaluri din 6 și 5 insuccese din 17, marcând în 12 din aceste dispute. În total, au un golaveraj slab, 34-62, cu doar 6 dispute fără gol luat. În alte 10 n-au înscris.

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 46-53, Celta a obținut 3 victorii la zero și două egaluri la unu după umilitorul 1-7 cu Real, la Madrid. Acel eșec de pe ”Bernabeu” este unicul din ultimele 9 runde. Doar o dată de 12 jocuri încoace nu a marcat. Trupa din Vigo  s-a impus în precedentele două deplasări fără să ia gol. Așa a ajuns să aibă ”afară” mai multe triumfuri (8) decât acasă (7). De pe teren străin s-a mai întors cu două remize și 6 insuccese.

Doar un absent cert la Espanol, accidentatul Arbilla. Cu ușoare contuzii după 1-2 ”afară” cu Levante, Hernan Perez și Ruben Duarte sunt recuperabili. Dincolo, Celta l-a pierdut și pe atacantul Beauvue, care completează grupul de accidentați fomat din Wass, Fontas, Mallo și Nestor Diaz.

Cu 1-0 (Iago Aspas 42) a câștigat trupa din Vigo în tur. Stagiunea anterioară, fiecare echipă a triumfat pe propria arenă, Espanol cu 1-0, Celta cu 3-2. Aceasta nu a mai învins pe terenul grupării ”alb-albastre” tocmai din octombrie 2003, scor 4-0 în campionat. Din acel moment, gazdele au realizat 5 victorii în Primera, plus alte două în Cupă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ESPANOL – CELTA VIGO

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă