BARCELONA, UN COȘMAR PENTRU SIMEONE

BARCELONA, UN COȘMAR PENTRU SIMEONE

Astăzi este prima zi dintr-un week-end al derby-urilor. Numai bun pentru revenirea campionatelor, după pauza acordată echipelor naționale. La Madrid, pe ”Vicente Calderon” se întîlnesc ultimele două campioane ale Spaniei, pe ”Old Trafford” se dispută ”clasicul” Angliei dintre Manchester United și Liverpool, în vreme ce la Belgrad atmosfera va fi, ca de obicei, extrem de fierbinte în derbyul dintre Steaua Roșie și Partizan. Tot azi avem și cîteva partide interesante din Liga 1.

PARIAZĂ LIVE LA CASA PARIURILOR PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI AICI

Casa Pariurilor

MANCHESTER UNITED – FC LIVERPOOL

Protagonistele uneia dintre cele mai mari rivalități fotbalistice pe plan mondial, Manchester United și Liverpool se confruntă pe ”Old Trafford” cu dorința de a șterge ultima impresie lăsată. Ambele au dezamăgit în runda precedentă. ”Diavolii” exigentului Louis van Gaal s-au înclinat la Swansea, 1-2, în timp ce ”cormoranii” s-au făcut de rîs chiar pe ”Anfield”, 0-3 cu West Ham, în primele lor înfrîngeri stagionale.

Niciuna dintre rivale nu a convins pînă acum. Au realizat victorii scurte și au etalat un fotbal destul de slab, ineficient: fiecare cu 7 puncte în patru partide, prima are trei goluri date, cealaltă are numai două. Criza lui United este evidențiată și de Rooney. Wayne nu a mai marcat de 10 meciuri, ceea ce i s-a mai întîmplat o singură dată în cariera, în perioada august – decembrie 2003, cînd evolua la Everton. În total, are 864 de minute fără gol dat.

La gazde nu sînt absențe importante. Inclusiv De Gea ar putea juca după ce s-a împăcat cu șefii, ba chiar a semnat un nou contract. În schimb, Liverpool nu contează pe Coutinho. Este o pierdere importantă, fiindcă-i vorba de unul dintre cei mai buni fotbaliști în stagiunea trecută din Premier League.

Manchester a cîștigat 5 din precedentele 7 înfruntări din Premier League. Ultimele trei succese sînt consecutive, inclusiv în martie 2015, pe ”Anfield”, scor 2-1 (Mata 14, 59 – Sturridge 69). La general: 66 de victorii, 44 remize, 55 eșecuri, golaveraj 226-205.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA MANCHESTER UNITED – FC LIVERPOOL

OLYMPIQUE LYON – LILLE

Lyon începe cu Lille o serie de 7 partide în 22 de zile. ”E un meci important, pe care ne concentrăm să redevenim niște campioni. Să arătăm dorința de a face totul cît mai bine. Lille se sprijină pe un puternic bloc defensiv, dar atacul încă nu s-a prezentat pe măsura posibilităților. Chiar este o echipă periculoasă”, a indicat antrenorul Hubert Fournier.

O singură înfrîngere au suferit ”olimpicii” în primele patru etape, și aceea pe teren propriu, 1-2 cu Rennes. S-au răzbunat apoi la Caen, unde au cîștigat cu 4-0. Trei dintre reușite le-a semnat Fekir. Golgeter al echipei cu patru goluri (e completat de Beauvue, 2), acesta are șanse foarte mici să mai joace în acest sezon, din pricina unei accidentări deosebit de grave.

Lille se prezintă pe ”Gerland” cu unul dintre cele mai slabe atacuri, un singur gol înscris într-un 1-0 (Boufal 23) cu Gazelec Ajaccio, dar cu o defensivă care a rezistat foarte bine și la Monaco, și la Bordeaux, partide terminate 0-0. Stagiunea trecută n-a contat la Lyon, 0-3 (Lacazette 39, 45, 84). S-a revanșat apoi acasă, 2-1 (Gueye 56, Rony Lopes 60 – Tolisso 3).

La ”directe”, Olympique e superioară: 15 triumfuri, 11 remize, 13 eșecuri, golaveraj 55-56.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA OLYMPIQUE LYON – LILLE

ASA TG. MUREȘ – PETROLUL

ASA caută să-și continue ascensiunea. După un eșec cu Viitorul, formația din Tg. Mureș a obținut două remize, după aceea două victorii, ultima la Iași, în etapa precedentă, scor 1-0, marcator argentinianul Ramiro Costa. Acesta-i golgeterul echipei, cu trei reușite, precum Jazvici. Seria i-a ajutat pe vicecampioni să urce pe locul 3, merituos mai ales că în inter-sezon a suferit mari modificări în efectiv, dar și pe bancă, cu Liviu Ciobotariu substituit de Dan Petrescu apoi de Vasile Miriuță.

În schimb, Petrolul tot nu s-a stabilizat. Penalizată cu șase puncte, trupa din Ploiești este ”lanternă roșie” în Liga 1 și tocmai a fost eliminată din Cupa Ligii, 0-1 la Timișoara. În plus, nu a marcat deloc în ultimele trei partide disputate, toate pierdute. Fără succes a fost și precedenta vizită la Tg. Mures, 0-1 (C. Voiculeț 86) după trei victorii ploieștene la rînd.

Fără Bejan (suspendat) și NDoye (accidentat), ardelenii sînt convinși că rivalii nu vor ceda deloc ușor. Antrenorul Vasile Miriuță a anticipat: ”Va fi un meci foarte greu. Deși e pe ultimul loc, Petrolul a avut prestații apreciate în ultimele partide. Și noi sîntem pe drumul potrivit, am luat 7 puncte în ultimele trei jocuri”.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA ASA TG. MUREȘ – PETROLUL

ATLETICO MADRID – FC BARCELONA

De cînd este pregătită de Diego Simeone, Atletico trăiește un coșmar cînd vine vorba de FC Barcelona. În cele 13 partide directe, în toate competițiile, madrilenii nu au putut învinge decît o singură dată. Se întîmpla în aprilie 2014, cînd golul lui Koke îi califica mai departe în Champions League (pe ”Camp Nou” fusese 1-1) . De atunci au trecut 520 de zile. În rest, au fost 7 succese catalane și 5 remize. Patru dintre victorii s-au consemnat stagiunea anterioară, cînd Barcelona s-a impus de cîte două ori și în Cupă (1-0 și 3-2), și în campionat (3-2 și 1-0), ultimul rezultat, decis de Messi, cîntărind decisiv la cucerirea titlului de către formația ”blaugrana”.

Ambele echipe au pornit bine în noua ediție din Primera. Au punctaj maxim după două etape, numai că Atletico a marcat de patru ori, iar Barca numai de două, nici una neluînd gol. O realizare pentru oaspeți, a căror apărare avusese anterior serios de suferit la 5-4 cu FC Sevilla în Supercupa Europei, apoi la 0-4 și 1-1 tot cu Bilbao în Supercupa Spaniei.

Cu Simeone pe bancă, Atletico nu a cedat niciodată în primele trei runde. Totuși, roș-albii au ajuns la 10 meciuri la rînd fără să bată Barcelona în campionat (două egaluri, 8 eșecuri). Totodată trupa ”blaugrana” are 16 jocuri consecutive de Primera fără înfrîngere (14 victorii), punctînd cel puțin o dată în fiecare dintre ele, ba ”afară” n-a mai cedat de 11 dueluri, în 8 neluînd gol.

Meciul cu Barca e primul al stagiunii în care Simeone nu are nici un absent, Thiago și Filipe Luis fiind recuperați. Dincolo, lipsesc Pique, suspendat, Claudio Bravo și Dani Alves, accidentați. În atac, gazdele vor miza pe tandemul Torres-Griezmann, Jackson Martinez fiind rezervă, în timp ce catalanii se vor baza pe trioul Messi – Luis Suarez – Neymar. Primul a contribuit cu două reușite și o pasă decisivă la ultimele trei goluri contra lui Atletico, în poarta căreia a punctat în total de 23 de ori.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA ATLETICO MADRID – FC BARCELONA

STEAUA ROȘIE BELGRAD – PARTIZAN BELGRAD

Trasee total diferite pentru protagonistele marelui derby al Serbiei. Steaua Roșie a început poticnit, cu două remize în primele trei runde, după care s-a dezlănțuit, cîștigînd pe linie în următoarele cinci. Seria a ajutat-o să urce pe primul loc. În schimb, Partizan a început ca din pușcă, cu 10 goluri marcate și nici unul primit în primele două etape. Ceva s-a rupt apoi, deoarece apărarea i-a cedat în fiecare joc, în două fiind învinsă, la Novi Pazar și la Vojvodina. Cu un meci mai puțin, roș-albii se află pe locul 3, cu un decalaj de 5 puncte față de rivali.

Sezonul trecut, Steaua Roșie nu a putut realiza mai mult decît un 0-0 pe teren propriu, după ce turul în pierduse cu 1-0 (Drincici 77). A fost primul egal înregistrat între cele două echipe după 16 partide la rînd în care una dintre ele obținuse victoria, mai multe Partizan (10). La general, gazdele stau mai bine: 20 de succese, 12 egaluri, 19 eșecuri, golaveraj 61-53.

Obiceiuri opuse și în privința marcării golurilor. Dacă Steaua Roșie a dat peste o treime din reușite în ultimul sfert de oră, Partizan a înscris mai mult în primele 15 minute. Principalii marcatori sînt Katai, respectiv Bojinov, cu cîte patru reușite. Cei doi sînt primii și la pase decisive, 4 contra 3.

AICI GĂSEȘTI COTELE LA STEAUA ROȘIE – PARTIZAN

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă