FK ROSTOV VREA SĂ FIE SURPRIZA RUSIEI

FK ROSTOV VREA SĂ FIE SURPRIZA RUSIEI

Într-un sezon în care toată lumea vorbește despre Leicester și despre exemplul pe care echipa lui Claudio Ranieri l-a oferit, FK Rostov încearcă să devină surpriza campionatului în Rusia. Se luptă pentru titlu cu puternicele ȚSKA Moscova și Zenit, dar și cu o altă surpriză, FC Krasnodar. Cu 4 etape înainte de final, echipa pregătită de Kurban Berdyev (cel ce a ridicat și pe Rubin Kazan în fotbalul mare) și care în sezonul trecut a terminat pe locul 14, e acum pe poziția secundă, la doar două puncte de ȚSKA, dar numai din cauza unui surprinzător eșec venit runda trecută după o serie de 8 partide fără gol primit. Poate redeveni lider chiar azi, dacă bate acasă pe Lokomotiv Moscova. Într-o zi de vineri mai calmă decât în ultimul timp, programul conține partide din Portugalia, Belgia, din Serie B italiană, dar și din Liga 1 de la noi. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

GENK – WAREGEM, ora 21:30

Doar Genk mai speră la ceva

Doar gazdele mai au așteptări de la acest meci. După 6 etape în play-off-ul de titlu, Genk contează pe 33 de puncte și ocupă locul 4, cu trimitere în preliminariile Europa League, pentru care se bate cu Ostende, aceasta având un punct mai puțin. În schimb, Waregem se găsește pe a 6-a poziție, ultima, cu numai 24 de puncte.

Ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv, 12-9, deținând al doilea atac, Genk a pierdut ultimele două runde, după ce anterior legase 3 victorii. De 4 jocuri înscrie și primește mereu gol. Cu tot cu sezonul regulat, nu a suferit decât 4 eșecuri în ultimele 15 partide. În precedenta apariție acasă a cedat cu Gent, în prima înfrângere după 9 meciuri invincibile pe ”Cristal Arena”, cu o remiză albă urmată de 8 succese consecutive.

Cu al doilea cel mai slab atac și cu cea mai fragilă apărare, golaveraj 7-15, Waregem este singura echipă din play-off fără triumf: în cele 6 etape a înregistrat două remize și 4 insuccese, luând gol în toate, dar și marcând în 5 dintre ele. Anterioara victorie a fost la finalul sezonului regulat, 3-0 acasă cu Mouscron. Totuși nu s-a impus decât de două ori de 12 dispute încoace. Două egaluri, încadrate de câte un eșec la zero a bifat în ultimele 4 deplasări, precedate de unicul succes din anterioarele 6 vizite făcute, 2-1 la St. Trond.

În primul joc din play-off, Genk a învins la Waregem cu 2-1 (Samata 8, Baudry 15 autogol – Leye 45 penalty) și a ajuns la 6 dueluri directe fără eșec, cu o remiză albă și 5 triumfuri. Anteriorul succes al lui Waregem a fost pe teren propriu, 2-0 în octombrie 2014. Tot din acel an, dar în martie, datează ultima victorie de la Genk, scor 3-0. Pentru noul meci, oaspeții nu se pot baza pe Poletanovici, suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GENK – WAREGEM

BARI – CAGLIARI, ora 21:30

Bari și Cagliari speră să se revadă în Serie A

Pe ”San Nicola” se înfruntă două formații care au viitorul decis. Aflată pe locul 5 după 39 de etape, cu 65 de puncte, Bari este ca și sigură de prezența în play-off-ul de promovare, unde intră echipele dintre pozițiile 3-8, având nevoie doar de un punct în ultimele 3 runde. De partea cealaltă, Cagliari ocupă a doua treaptă și are garantată urcarea directă în Serie A: are 74 de puncte, 8 peste Trapani, care completează podiumul. Lider e Crotone (78p).

Cu un bun golaveraj, 54-41, Bari nu a mai pierdut de 9 etape, perioadă în care a realizat 3 egaluri, inclusiv ultimele două, și 6 victorii. Numai o dată în precedentele 6 jocuri nu a înscris. De alte 6 partide, jumătate câștigate, nu s-a mai înclinat pe propria arenă, unde un 2-3 cu Crotone pe 5 februarie este singurul eșec din anterioarele 8 vizite primite. Oricum, acasă cedează greu: în acest sezon, barezii au înregistrat pe ”San Nicola” doar două înfrângeri din totalul de 10, completate de 11 victorii și 6 remize.

Cu cel mai bun atac într-un golaveraj 70-40, Cagliari nu a mai învins de 3 partide, toate încheiate cu remiză, iar un 6-0 acasă cu Brescia este unicul succes din precedentele 6 meciuri. De 8 dispute marchează mereu, însă în 6 a și luat gol. O înfrângere și un egal a bifat în ultimele două confruntări de ”afară”, unde nu a câștigat decât de două ori în anterioarele 6 vizite făcute. În total, pe teren străin a înregistrat 6 din cele 9 eșecuri stagionale, plus 8 triumfuri și 5 remize.

Cu 2-1 (Melchiorri 22, Sau 35 – Rosina 38) s-a impus Cagliari în tur. Formația sardă este imbatabilă de 10 dueluri directe, cu 4 remize albe și 6 victorii. Ultimul triumf al lui Bari a fost un 1-0 în septembrie 2001 tot în Serie B, în deplasare: pe teren propriu nu a mai învins din aprilie 2000, scor 1-0, în Serie A.

În cele 39 de runde, gazdele au bifat 16 meciuri fără gol primit, iar rivalii – 11. La partide fără să fi marcat raportul este 11-7. 71 la sută dintre reușitele lui Bari au fost după pauză, în timp ce Cagliari a punctat echilibrat în ambele reprize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BARI – CAGLIARI

PACOS FERREIRA – TONDELA, ora 22:30

Meci crucial pentru oaspeți: dacă pierd retrogradează

Partidă crucială pentru ambele echipe. Aflată pe locul 6 după 32 de etape, cu 48 de puncte, Pacos Ferreira își joacă ultima șansă de a se apropia de Arouca (52p), ocupanta poziției a 5-a, ultima cu trimitere în Europa League. Dincolo, Tondela se găsește pe a 17-a treaptă, retrogradabilă, cu 24 de puncte, și doar o victorie ar putea-o menține în bătălia de salvare, de care o separă 5 puncte.

Cu un atac acceptabil, dar deficitară în defensivă, golaveraj 42-38, Pacos Ferreira a înșirat 4 victorii (trei fără gol luat) după 0-1 la Estoril, singurul eșec din ultimele 8 runde, pe lângă două egaluri și 5 succese. Nu a marcat în doar două din aceste dispute. De alte 4 meciuri, cu două remize urmate de două triumfuri, nu a mai pierdut pe teren propriu. În total, acasă a bifat jumătate din cele 10 înfrângeri stagionale, plus 7 victorii din totalul de 13 și 4 egaluri din 9.

Modestă și în ofensivă, și în apărare, golaveraj 28-53 (64 la sută dintre reușite în repriza secundă), Tondela a strâns cele mai multe eșecuri, 20.  Nu a cedat de două etape, cu o victorie și un egal, ba s-a înclinat doar o dată de 6 runde încoace. ”Galben-verzii” au triumfat în precedenta deplasare, 1-0 la Setubal, de 6 jocuri alternând ”afară” o înfrângere cu câte un succes. Din cele numai 6 victorii, 4 le-au realizat pe teren străin, completate de două egaluri și 10 înfrângeri.

În turul din ianuarie trecut, Pacos Ferreira a învins cu 2-0 (Bruno Moreira 25, Diogo Jota 83). A fost doar al doilea duel direct all-time după cel din Cupă desfășurat în noiembrie 2013 și câștigat tot de ”roș-verzi”, scor 1-0, de asemenea în deplasare. În actuala stagiune, gazdele au 11 meciuri fără gol luat, iar adversarii – doar 4. La dispute fără să fi marcat raportul este 8-11.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PACOS FERREIRA – TONDELA

DINAMO – VIITORUL, ora 20:30

Dinamo încă mai speră la locul 3

În ultima etapă din play-off Dinamo își joacă și ultima șansă de a urca pe podium. Aflată pe locul 4, cu 35 de puncte, trupa condusă de Mircea Rednic are neapărat nevoie de victorie, dar și ca Pandurii, cu un punct în plus, să nu bată acasă noua campioană Astra. În schimb, de pe a 5-a poziție cu 28 de puncte, Viitorul nu are la ce mai spera.

Prima formație din serie cu golaveraj negativ, 9-12, Dinamo nu a mai învins de două runde, cu o remiză albă și un eșec, singurul însă din ultimele 4 partide. Ba, nu s-a impus decât o dată de 4 jocuri încoace și tot numai o dată nu a marcat în anterioarele 6 dispute. Acasă a învins doar o dată, plus două egaluri și un insucces. Totuși, cu tot cu sezonul regulat, ”roș-albii” au fost întrecuți de numai două ori, mereu de Astra, în ultimele 19 confruntări, pe lângă 8 egaluri și 9 triumfuri.

Cu un golaveraj modest, 11-18, Viitorul abia a obținut primul succes din play-off, 6-1 cu ASA pe teren propriu. Anterior, înregistrase două egaluri și 6 înfrângeri, ultimele 4 la rând. Din cele 4 deplasări nu s-a putut întoarce cu mai mult de două puncte. Privind și mai în spate, victoria cu ASA este prima după o așteptare de 9 partide, cu două remize și 7 eșecuri. De alte 4 meciuri nu a mai triumfat pe teren străin, de la un 2-1 la Ploiești în sezonul regulat, pe 21 februarie.

În prima înfruntare din play-off, Dinamo s-a impus la Ovidiu cu 2-1 (Romario Kortzorg 25, V. Lazăr 71 – F. Tănase 7). În sezonul regulat însă, Viitorul fusese mai bună, 1-1 acasă, 5-1 în ”Ștefan cel Mare”. Gazdele nu au câștigat nici unul din cele 4 dueluri directe de pe propria arenă, absolut toate fiind pierdute. Pe de altă parte, de 6 precedente încoace s-a marcat mereu de ambele părți.

La gazde, frământări provoacă nu atât situația din lot, nefiind probleme majore de efectiv, cât discuțiile despre prelungirea contractului antrenorului Mircea Rednic. Acesta tocmai a anunțat că nu va continua la Dinamo în sezonul viitor. De partea cealaltă, Viitorul nu poate conta pe tinerii din efectiv, lăsați la echipa de juniori A, angrenată în faza finală a Campionatului Național Under 19. Ca de obicei de câtva timp, pe bancă nu se va afla Gică Hagi, ci Cătălin Anghel.

AICI GĂSIȚI COTELE LA DINAMO – VIITORUL

FK ROSTOV – LOKOMOTIV MOSCOVA, ora 19:30

FK Rostov vrea să fie surpriza Rusiei

ȘI Rostov, și Lokomotiv au toate motivele să urmărească victoria. Cu 51 de puncte după 26 de etape, gazdele ocupă locul 2, de preliminarii în Champions League, și se bat pentru titlu, fiind la doar două puncte de liderul ȚSKA Moscova. La rândul lor, cu 46 de puncte, moscoviții se găsesc pe a 5-a poziție și încearcă să urce în zona Europa League, de care îi despart o treaptă și 3 puncte.

Cu cea mai bună apărare, întrecută de numai 18 ori, dar și cu cel mai slab atac din primele 8 clasate, cu 33 de reușite, Rostov tocmai a cedat șefia după ce a pierdut neașteptat la Saransk, 1-2 cu Mordovia. A fost primul eșec după 8 runde de imbatabilitate, toate fără gol luat, cu două remize albe și 6 victorii. Pe teren propriu s-a descurcat și mai bine: nu are nici o înfrângere, ci a adunat 9 succese, precedentele 4 consecutive, și 4 egaluri, nemarcând doar într-un 0-0 cu FC Krasnodar pe 2 august.

Remarcându-se mai mult ofensiv decât defensiv, golaveraj 38-29, și Lokomotiv s-a împiedicat etapa trecută, 0-2 acasă cu Spartak, după 6 jocuri de invincibilitate, cu două egaluri și 4 triumfuri. De doar două ori a înscris în precedentele 4 meciuri. O remiză albă, flancată de câte un succes, a realizat în anterioarele 3 deplasări, pierzând totuși de două ori de 6 vizite făcute încoace. Însă, ”afară” nu s-a comportat tocmai rău: a strâns 7 din totalul de 13 victorii, plus 3 egaluri din 7 și 3 insuccese din 6. În numai una din aceste partide nu a marcat.

Rostov a învins în tur cu 2-0 (Poloz 57, M. Doumbia 85) după ce cu un sezon în urmă Lokomotiv câștigase de două ori, 2-1 acasă, 1-0 în deplasare. Ultimul triumf al lui Rostov pe propria arenă a fost un 2-0 în mai 2014. În actuala stagiune, gazdele au 14 jocuri fără gol luat, iar oaspeții – 10, la dispute fără să fi înscris raportul fiind egal, 5-5.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FK ROSTOV – LOKOMOTIV MOSCOVA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă