Articolul urmator

LYON-MONACO, FINALA PENTRU LOCUL 2 ÎN LIGUE 1

LYON-MONACO, FINALA PENTRU LOCUL 2 ÎN LIGUE 1

Cu PSG desprinsă în câștigătoare a campionatului de luni bune, locul doi a devenit un premiu important pentru Ligue 1. Duce direct în grupele Champions League și evită play-off-ul, unde duce poziția a treia, cu riscurile de rigoare date de un posibil adversar complicat. Cu o etapă înainte de final, având ambele același număr de puncte, Lyon și Monaco joacă azi o veritabilă finală, cu o  miză de zeci de milioane de euro. Jucând acasă, Lyon pare a avea prima șansă, însă Monaco a demonstrat de-a lungul timpului că e un adversar greu de învins. Lyon-Monaco e capul de afiș, din punct de vedere fotbalistic, al zilei de azi, dar în program regăsim și partide din alte campionate, aflate toate pe ultima turnantă.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

LEICESTER – EVERTON, ora 19:30

Meci de sărbătoare la Leicester

Leicester abordează etapa a 37-a cât se poate de relaxată după ce tocmai a cucerit primul titlu din istorie. Elevii italianului Claudio Ranieri contează pe 77 de puncte, 7 peste Tottenham înaintea ultimelor două runde. Nici Everton nu are de ce să mai fie preocupată: se afla pe locul 11, cu 44 de puncte, departe și de cupele continentale, și de retrogradare.

Cu al treilea atac (doar trei meciuri fără să fi înscris) și a treia defensivă, golaveraj 64-34, cu cele mai multe victorii (22) și cele mai puține eșecuri (3), gazdele nu au mai pierdut de 10 jocuri, cu 7 victorii și 3 egaluri. Un 1-2 pe terenul lui Arsenal este singurul eșec din ultimele 18 partide. De alte 16 meciuri marchează mereu. Pe teren propriu nu a cedat decât o dată, 2-5 cu Arsenal tocmai pe 26 septembrie. În rest, pe ”King Power Stadium” a mai realizat 11 succese și 6 remize, în doar două din aceste dispute nemarcând.

Everton deține unul dintre cele mai bune atacuri, dar și una dintre cele mai fragile apărări, golaveraj 55-49. Totodată, este fruntașă la egaluri, nu mai puțin de 14. 2-1 acasă cu Bournemouth în etapa precedentă este primul triumf după o așteptare de 7 meciuri, cu 3 remize și 4 înfrângeri, patru dintre ele fără să fi marcat. Cu 4-0 a pierdut în anterioara deplasare, în derbyul local cu Liverpool, ajungând la 4 vizite făcute fără succes (două egaluri, două eșecuri). Oricum, mai multe puncte a strâns nu acasă, ci de ”afară”, unde a înregistrat jumătate din totalul de 10 victorii, plus 9 din 14 egaluri și doar 3 din 11 eșecuri.

Gazdele nu-i au la dispoziție pe Drinkwater și Huth, suspendați, și pe M. James, în continuare accidentat. Dincolo, fără drept de joc este Funes Mori, în vreme ce G. Barry, Coleman și Browning au probleme medicale.

Cu 3-2 (Mahrez 27 penalty, 65 penalty, Okazaki 69 – Lukaku 32, Mirallas 89) a învins Leicester în tur, după ce sezonul trecut se înregistraseră două de 2-2. ”Vulpile” nu au mai câștigat un duel direct acasă din august 1998, de atunci bifând numai egaluri, în număr de 5. De partea cealaltă, Everton nu s-a mai impus în fief-ul ”albaștrilor” din decembrie 1997, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA LEICESTER – EVERTON

OLYMPIQUE LYON – AS MONACO, ora 22:00

Finala pentru locul 2 din Ligue 1

La Lyon are loc finala pentru locul 2, ultimul cu trimitere directă în grupele Champions League. După 36 de etape, cu două înaintea finalului, și Olympique, și AS Monaco au strâns câte 62 de puncte, gazdele fiind favorizate de golaverajul superior, 60-38 (al doilea cel mai bun atac), față de 54-44 al adversarei.

De 9 runde nu au mai pierdut lyonezii, de la un 0-1 la Lille pe 21 februarie. De atunci și-au trecut în cont două egaluri și 7 victorii, mereu cu gol dat, dar și primit în 7 din aceste jocuri. Tot de 9 partide nu au mai cedat pe propria arenă, cu două remize la unu și 7 succese (doar două la zero).

Un egal încadrat de două triumfuri la limită a înregistrat Monaco în anterioarele trei etape, precedate de două înfrângeri la rând, singurele de 13 partide încoace. A marcat constant în precedentele 8 meciuri, 7 încheiate însă și cu gol luat. Pe teren străin nu s-a mai impus de două runde (un egal, un eșec), iar un 2-0 în fief-ul campioanei PSG, pe 20 martie, este unica victorie din ultimele 7 jocuri ”afară”, completată de 4 egaluri și două insuccese.

Accidentat, Malbranque lipsește sigur de la gazde. De partea cealaltă, trupa din Monte Carlo nu se poate baza pe Fabinho, suspendat, în vreme ce probleme medicale au Toulalan, A. Traore, Coentrao și Pasalic.

Nedecis s-a terminat meciul din tur, 1-1 (Pasalic 39 – Rafael 84). Olympique s-a descurcat mai bine acum un sezon, 2-1 acasă și 1-1 în Principat. Ultimul triumf al lui Monaco la Lyon, scor 3-2, datează din martie 2014 și este, totodată, singurul din 2002 încoace.

AICI GĂSIȚI COTELE LA  OLYMPIQUE LYON – AS MONACO

BORUSSIA MONCHENGLADBACH – LEVERKUSEN, ora 16:30

Dacă vrea locul 4, Borussia nu poate să greșească

Borussia Monchengladbach nu-și permite să calce deloc strâmb. Cu 49 de puncte în 32 de etape, caută să se mențină pe locul 4, cu trimitere în preliminariile Ligii, o postură vânată de alte trei echipe. Bayer Leverkusen, dimpotrivă, nu-și mai face griji: cu 57 de puncte ocupă a 3-a poziție, departe de orice influențe.

Cu al 3-lea cel mai bun atac, dar și cu cea mai slabă apărare dintre primele 13 clasate (doar 6 înfruntări fără gol încasat), golaveraj 63-40, Monchengladbach vine după două runde cu o victorie și un egal pe terenul liderului Bayern. De ceva timp a avut rezultate oscilante: de pildă, de 8 jocuri încoace, a bifat 3 succese, o remiză și 4 eșecuri, în 6 dintre ele luând gol, în alte 6 și marcând. Pe propria arenă însă, Borussia a câștigat tot în precedentele 6 partide, perioadă în care a înscris 21 de goluri și a primit numai două. Mai mult, un 1-3 cu Dortmund pe 23 ianuarie este singura înfrângere din anterioarele 14 vizite primite, pe lângă o remiză albă și 12 triumfuri.

Cu a 3-a defensivă și a 4-a ofensivă într-un golaveraj 52-36, Leverkusen este imbatabilă de 8 runde, cu un egal urmat de 7 victorii la rând (cinci dintre ele la zero), serie pozitivă precedată de 3 eșecuri consecutive, unicele din ultimele 17 jocuri. Un egal, apoi 3 succese cu minimum două goluri date a bifat Bayer în anterioarele 4 deplasări: un 1-3 la Mainz pe 28 februarie este unica înfrângere din precedentele 8 vizite făcute. De 11 partide ”afară” marchează mereu.

Leverkusen s-a detașat net în turul de acasă, scor 5-0 (Kiessling 30, 66, Javi Chicharito Hernandez 63, 75, 76). În schimb, Borussia fusese mai bună cu un sezon înainte, 3-0 pe teren propriu și 1-1 pe cel al ”farmaciștilor”. Ultimul triumf al lui Bayer la Monchengladbach s-a consemnat în februarie 2014, scor 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BORUSSIA MONCHENGLADBACH – LEVERKUSEN

BOLOGNA – AC MILAN, ora 21:45

Mai mult decât orgoliu, pentru Milan e miza locului 6

După 36 de runde, Bologna a strâns 41 de puncte și doar de unul mai are nevoie pentru a fi sigură de menținerea în Serie A. Pe locul 14 se găsește formația antrenată de Roberto Donadoni cu două etape înaintea finalului. În vizită îi vine un Milan în plină luptă pentru obținerea unui bilet de Europa League: ”rossonerii” ocupă a 7-a poziție, cu 54 de puncte.

 Modestă și ofensiv, și defensiv, golaveraj 33-44 (16 confruntări fără gol dat, 12 fără să fi luat), Bologna este neînvinsă de două jocuri, cu o victorie și un egal, ambele fără gol primit. Însă, recentul 2-0 acasă cu Genoa este singurul succes din ultimele 11 jocuri, completat de 5 remize (patru ”albe”) și 5 înfrângeri. Același triumf este unicul din precedentele 6 apariții pe teren propriu, 4 terminate fără să înscrie. Doar 5 din totalul de 11 victorii le-a înregistrat pe ”Renato DallAra”, pe lângă 5 din 8 egaluri și 8 din 17 înfrângeri.

Bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 47-40, Milan nu a mai câștigat de 3 meciuri, cu un eșec pe terenul ”lanternei roșii” Verona încadrat de câte un egal. Mai mult, un 1-0 în deplasare cu Sampdoria este singura victorie din anterioarele 9 etape, completată de 4 egaluri și 4 eșecuri. Același succes este unicul din ultimele 6 vizite făcute, plus două remize și 3 înfrângeri, de 3 dispute încoace marcând numai câte o dată. În total, de ”afară” a revenit cu 5 din totalul de 14 triumfuri, plus 6 din 12 remize și 7 din 10 insuccese.

Doi jucători accidentați au gazdele, pe Destro și Morleo. În plus, incerți sunt Rizzo, Zuculini, Stojanovic, Constant. Dincolo, ”diavolii” nu pot conta pe Niang, Antonelli, Elly, toți cu probleme medicale, incert rămânând Bonaventura.

În tur, Bologna s-a impus pe ”San Siro” cu 1-0 (Giaccherini 82). A fost prima sa victorie după 11 dueluri directe terminate cu 4 egaluri și 7 succese ale Milanului. Ultimul triumf al ”roș-albaștrilor” acasă a fost un 2-0 tocmai în martie 2002. Milanezii nu au mai câștigat la Bologna din septembrie 2012, scor 3-1.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BOLOGNA – AC MILAN

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă