MANCHESTER CITY: CHAMPIONS LEAGUE ÎN PERICOL

MANCHESTER CITY: CHAMPIONS LEAGUE ÎN PERICOL

La ultimul său meci pe banca lui Manchester City, Manuel Pellegrini încearcă să-i lase lui Pep Guardiola, dincolo de multe probleme de lot, o echipă calificată măcar în play-off-ul Ligii Campionilor. Demersul nu-i chiar așa simplu, căci ”cetățenii” se deplasează în Țara Galilor pentru a întâlni pe Swansea, echipă care nu are nimic în joc, dar care a încurcat teribil în ultimul timp alte echipe cu pretenții europene, precum Liverpool sau West Ham United. Tot azi, vom afla cine va fi campioana Portugaliei, Benfica sau Sporting, dar și retrogradatele din Primera Division și Serie A, cu partide jucate la aceeași oră. În program regăsim și ”clasicul” fotbalului belgian, Brugge-Anderlecht, la finalul căruia gazdele pot face pasul decisiv spre titlu. Amănunte și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

SWANSEA – MANCHESTER CITY, ora 17:00

Doar victoria contează pentru City, altfel adio Champions League

Partida de la Swansea nu mai are nicio relevanță pentru gazde, care ocupă locul 11 înaintea etapei finale, a 38-a, cu 46 de puncte. În schimb, Manchester City are nevoie, la ultimul meci cu Manuel Pellegrini pe bancă (din vară, chilianul va fi înlocuit de Pep Guardiola), să câștige pentru a fi sigură că rămâne pe a 4-a poziție, de play-off în Champions League. Altfel ar risca să fie depășită de concitadina United, care are 63 de puncte și joacă pe teren propriu cu modesta Bournemouth, situație ce ar trimite-o în Europa League.

Pregătite din ianuarie 2016 de italianul Francesco Guidolin, gazdele nu s-au remarcat nici ofensiv, nici defensiv, golaveraj 41-51. S-au impus în ultimele două runde, contra altor adversari grei (3-1 cu Liverpool, 4-1 ”afară” cu West Ham), după două eșecuri la rând, singurele de 7 jocuri încoace. Pe propria arenă, trupa galeză a legat 4 victorii de la 0-1 cu Southampton, unica înfrângere din precedentele 7 vizite primite, pe lângă o remiză și 5 succese. Numai o dată nu a marcat în anterioarele 9 partide de pe ”Liberty Stadium”. În întreaga stagiune, acasă a suferit 5 din totalul de 15 insuccese, pe lângă 8 triumfuri și 5 egaluri.

Cu cel mai bun atac, dar deficitară în apărare, golaveraj 70-40, City nu a mai învins de două etape, cu un eșec și un egal: 2-4 la Southampton este singurul insucces din ultimele 7 runde, 4 din ele câștigate. De 8 confruntări marchează constant. Aceeași înfrângere este prima în deplasare după alte 4 jocuri cu două victorii încadrate de câte o remiză. De altfel, numai 7 din cele 19 victorii stagionale le-a realizat pe teren străin, completate de 6 egaluri și 5 din cele 10 eșecuri.

Patru jucători au probleme medicale la gazde, respectiv Taylor, Montero, Paloschi și G. Sigursson. Într-o situație asemănătoare se găsesc, dincolo, Kompany, Kolarov, David Silva și Zabaleta.

Manchester City s-a impus greu în tur, 2-1 (Bony 25, Iheanacho 90+2 – B. Gomis 90), și a ajuns la 7 dueluri directe de imbatabilitate, cu un egal și 6 victorii, ultimele 5 consecutive. Precedentul triumf al lui Swansea a fost un 1-0 acasă în martie 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SWANSEA – MANCHESTER CITY

SPORTING GIJON – VILLARREAL, ora 20:30

Sporting încă mai speră, dar depinde mult de jocul rezultatelor

Pe locul 18 după 37 de etape, cu 36 de puncte, Gijon speră să evite retrogradarea în runda finală într-o bătălie la distanță cu Getafe (locul 17, 36 de puncte) și cu Rayo (locul 19, cu 35 de puncte). Pentru a reuși, Sporting are nevoie fie să o bată pe Villarreal, iar Getafe să nu câștige acasă la Betis, fie să facă egal, în timp ce rivala să piardă, iar Rayo să nu o învingă pe Levante. Sigură de a 4-a poziție, de play-off în Champions League, ”Submarinul galben” joacă fără nicio grijă.

Cu unul dintre cele mai modeste golaveraje, 38-62 (doar 6 dispute fără gol primit), Gijon este neîntrecută de două jocuri, cu o victorie și o remiză. Un 0-6 cu FC Barcelona pe ”Camp Nou” este singurul eșec din ultimele 5 runde, două câștigate. S-a impus în precedentele două partide de acasă, mai mult, a triumfat în 3 din anterioarele 4: aceste 3 succese sunt unicele din anterioarele 9 vizite primite. În total, pe ”El Molinon” a izbutit 6 din totalul de 9 victorii stagionale, plus 4 egaluri și 8 înfrângeri.

Cu a 3-a cea mai bună defensivă, însă cu un atac sărac, golaveraj 44-33, Villarreal a pierdut runda trecută, 0-2 acasă cu La Coruna. A fost al 3-lea insucces din ultimele 5 etape, plus un egal și un triumf, trei dintre ele încheiate fără gol dat. Pe de altă parte, a învins în anterioara deplasare, 2-0 la Valencia, însă pe teren străin nu a câștigat decât de două ori în precedentele 9 vizite făcute, în rest a bifat 4 remize (trei ”albe”) și 3 eșecuri. În întreg sezonul, de 6 ori s-a înclinat ”afară”, pe lângă 6 remize și tot atâtea victorii.

Suspendat, Nacho Cases lipsește sigur de la gazde, precum și accidentații Menendez, Mascarell, Ndi și Bernardo Espinosa. Incert este Luis Hernandez. Oaspeții nu au preocupări în privința efectivului.

Cu 2-0 (Bakambu 26, 51) a învins Villarreal în tur. Precedentele confruntări fuseseră în stagiunea 2012-2013 a ligii secunde, când fiecare echipă s-a impus acasă, Sporting cu 2-0, ”Submarinul galben” cu 2-1. Villarreal a triumfat ultima oară la Gijon în mai 2012, scor 3-2. Totuși, în Primera, gazdele nu au învins decât o dată, 1-0 pe teren propriu în noiembrie 2009, pe lângă două remize și 5 înfrângeri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPORTING GIJON – VILLARREAL

BETIS SEVILLA – GETAFE, ora 20:30

Getafe are un mare avantaj: depinde doar de ea

Aflată pe locul 17, primul neretrogradabil, cu 36 de puncte în 37 de etape, Getafe depinde numai de ea ca să rămână în Primera. Ar obține supraviețuirea cu o victorie pe terenul lui Betis, dar și cu un egal ori chiar un eșec cu condiția ca Gijon (36 p), acasă cu Villarreal,  și Rayo (35p), pe teren propriu cu Levante, să înregistreze tot numai remize ori numai înfrângeri. Adversara stă relaxată: se găsea înaintea rundei finale pe a 14-a poziție, cu 42 de puncte.

Cu cel mai slab atac, numai 32 de reușite, și cu o defensivă fragilă, întrecută de 51 de ori, Betis a adunat multe egaluri, 12. Nu a mai câștigat de 3 jocuri (două eșecuri, un egal) și nu are decât o victorie în ultimele 5 runde. Sau, mai în spate, s-a impus de două ori de 9 partide încoace. S-a înclinat în precedenta apariție de acasă, 0-2 cu FC Barcelona, după două succese la rând. Însă,  din cele 10 victorii, abia jumătate le-a obținut acasă, în rest, pe ”Benito Villamarin” a mai bifat 6 egaluri și 7 eșecuri.

Datoare și în ofensivă, și în defensivă, golaveraj 36-65, Getafe a suferit printre cele mai multe eșecuri, 19. Este imbatabilă de 4 meciuri, când a combinat câte un triumf ”afară” cu câte un nul pe propria arenă. Înaintea acestora avusese nu mai puțin de 13 dispute fără succes, cu 3 remize și 10 înfrângeri. ”Alb-albaștrii” s-au impus în anterioarele două confruntări din deplasare, cu care au stopat o serie de 7 insuccese la rând, 6 dintre ele la zero. Oricum, ei s-a descurcat mai mult decât greu ”afară”, de unde s-au întors cu numai 3 triumfuri, cărora li se adaugă două egaluri și 13 eșecuri.

Multe griji legate de lotul gazdelor: Adan și Cejudo sunt suspendați, în timp ce Bruno Gonzalez, Digard, J. Vargas, Kadir, Petros și Piccini au probleme medicale. În criză de efectiv, antrenorul Juan Merino (aflat la meciul de adio, va fi înlocuit cu Gustavo Poyet) i-a chemat de la echipa secundă pe fundașul Jose Carlos Ramirez și pe mijlocașul Cesar de la Hoz. Și oaspeții au jucător, pe Vigaray, fără drept de joc. În afara lui, pe mâna doctorilor se găsesc Lacen, Roberto Lago și Victor Rodriguez. Tehnicianul Juan Esnaider i-a recuperat, în schimb, pe Alvaro Pereira și Henok Goitom.

Getafe a triumfat în tur cu 1-0 (Alvaro Vazquez 57) după ce se impusese acasă și sezonul trecut, 3-1, dar cedase la Sevilla, 0-2. Singura dată când ”alb-albaștrii” au învins în Primera pe ”Benito Villamarin” s-a consemnat pe 6 mai 2007, scor 2-0. În rest, în fief-ul ”alb-verde” au mai bifat 3 egaluri și 3 eșecuri.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BETIS SEVILLA – GETAFE

BRAGA – SPORTING LISABONA, ora 19:00

Cine va lua titlu, Sporting sau Benfica?

Partida are însemnătate numai pentru oaspeți. Sporting Lisabona ocupă poziția secundă, cu 83 de puncte, și este obligată să bată pentru a mai avea șanse la titlu în disputa de la distanță cu Benfica Lisabona, care a strâns 85 de bune, iar în această ultimă etapă o întâlnește acasă pe Maritimo Funchal. În schimb, cu 58 de puncte, Braga este sigură de locul 4, de Europa League.

Gazdele au avut mai mult succes în ofensivă decât în defensivă, golaveraj 54-31. Nu au cedat de două runde (un egal, o victorie), în timp ce un 0-1 la Pacos Ferreira este singurul eșec din ultimele 5 jocuri. Pe ”Municipal”, Braga este imbatabilă de 10 partide, cu 3 remize și 7 succese, mereu cu gol dat. De altfel, foarte bine s-a descurcat acasă, unde a suferit numai unul (cu Benfica) din cele 7 eșecuri stagionale, pe lângă 4 egaluri și 11 succese.

Cu cea mai bună apărare și al doilea atac, golaveraj 75-21, Sporting are cele mai puține eșecuri, doar două, însă cele 5 egaluri din cont (două ”afară”) cântăresc foarte greu. 10 triumfuri a înșirat de la precedenta înfrângere, 0-1 chiar acasă cu Benfica pe 5 martie. În deplasare s-a împiedicat la Madeira, 0-1 pe 20 decembrie, după care a realizat o remiză albă și 7 succese. Din 16 deplasări, a înscris în 13.

Sporting s-a detașat greu în tur, scor 3-2 (Adrien Silva 57 penalty, Montero 76, Slimani 90 – Wilson Eduardo 40, Rafa Silva 45). Anterior, cele două echipe se înfruntaseră și în Cupă, cu Braga învingătoare acasă, 4-3 după prelungiri. În campionat însă, trupa din Lisabona este invincibilă de 8 dueluri directe, toate câștigate. Ultimul succes al Bragăi, și unicul de 12 precedente încoace, a fost pe propria arenă, 2-1 în ianuarie 2012.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRAGA – SPORTING LISABONA

ANDERLECHT – FC BRUGES, ora 15:30

Dacă bate pe Anderlecht, FC Bruges e aproape campioană

Confruntare crucială pentru soarta campionatului din Belgia. După 7 etape din play-off-ul de titlu, FC Bruges este lider cu 47 de puncte, iar o victorie contra rivalei Anderlecht, principala urmăritoare cu 44 de puncte, aproape că ar face-o campioană de formația flamandă.

Cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, golaveraj 17-7, gazdele vin după 3 victorii consecutive, cu 12 goluri date și doar două încasate. Numai într-o rundă din play-off nu au marcat, iar în alte 3 nu au luat gol. Pe teren propriu au legat 3 victorii. Cele două eșecuri le-au suferit ”afară” și sunt singurele din ultimele 9 meciuri, cu tot cu sezonul regulat. Ba, nu au cedat decât de 3 ori de 17 meciuri încoace, celelalte 13 fiind toate câștigate. În 18 confruntări stagionale pe ”Jan Breydelstadion” au pierdut numai o dată, chiar cu Anderlecht (1-4 pe 20 decembrie), în rest au fost numai triumfuri.

Cu un golaveraj 11-7, Anderlecht s-a impus în precedentele două jocuri, ambele acasă însă. În anterioara deplasare a cedat, 2-4 la Ostende. Anterior, pe teren străin înregistrase un succes, apoi un egal. Echipa din Bruxelles a înscris în toate cele 7 partide din play-off, în alte 3 neprimind gol. Același insucces de la Ostende este unicul încasat în precedentele 8 dispute, inclusiv în sezonul regulat: 2-1 la Waregem este singura victorie din anterioarele 6 deplasări, jumătate pierdute. De 9 vizite făcute încoace s-a impus de doar două ori.

În turul din play-off, Anderlecht a învins la Bruxelles cu 1-0 (Tielemans 61) după ce câștigase și ambele dispute din sezonul regulat, 3-1 acasă, 4-1 ”afară”. ”Alb-violeții” sunt imbatabili de 4 dueluri directe: ultimul triumf al lui FC Bruges, și unicul de 10 precedente în campionat, datează din aprilie 2015, scor 2-1 pe propria arenă.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ANDERLECHT – FC BRUGES

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă