LUPTĂ LA BAIONETĂ PENTRU TITLU ÎN RUSIA

LUPTĂ LA BAIONETĂ PENTRU TITLU ÎN RUSIA

Ajunsă la penultima etapă, prima ligă din Rusia oferă o luptă spectaculoasă în trei pentru titlu, cu vechile pretendente TSKA Moscova și Zenit, dar și cu marea surpriză FK Rostov. Înaintea meciurilor de azi, pe care ambele le dispută pe teren propriu, ȚSKA și Rostov sunt despărțite de două puncte, cu avantaj pentru moscoviți, în vreme ce Zenit a avut ieri un neașteptat pas greșit acasă cu Lokomotiv Moscova. În programul zilei regăsim și meciuri din Danemarca, Suedia sau Norvegia, dar și returul dintre Brighton și Sheffield Wednesday pentru un loc la barajul de pronovare în Premier League.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

FC COPENHAGA – NORDSJAELLAND, ora 17:00

FC Copenhaga poate face pasul decisiv spre titlu

FC Copenhaga caută să facă pasul decisiv spre un nou titlu, așteptat din 2013. Formația din capitala daneză conduce plutonul cu 62 de puncte în cont, cu 7  peste SonderjyskE, care a pierdut cu 3-2 la Midtjylland în deschiderea etapei a 30-a, cu 3 înainte de final. Pe ”Telia Parken” se prezintă Nordsjaelland, o formație rămasă fără obiectiv: ocupă a 9-a poziție, cu 34 de puncte.

Cea mai bună apărare (13 confruntări fără gol luat), dar și al doilea atac posedă gazdele, golaveraj 52-22. În dreptul lor stau cele mai multe victorii, 18, plus cele mai puține eșecuri, numai 3. Niciunul nu l-a suferit însă acasă, unde-s imbatabile până acum, cu 12 victorii și 3 egaluri, în doar una din aceste partide nemarcând. Per total, nu a mai pierdut de 7 runde (două remize, 5 succese), de la un 0-2 chiar la Nordsjaelland pe 20 martie, totodată, singura înfrângere din ultimele 19 jocuri.

Formație tranșantă, cu doar 4 remize pe lângă 10 triumfuri și 15 eșecuri, Nordsjaelland s-a descurcat greu și în atac, și în apărare, golaveraj 30-42. Nu a mai câștigat de 4 partide, cu un egal și 3 insuccese, inclusiv precedentele două, iar un 2-1 pe teren propriu cu ”lanterna roșie” Hobro este unica victorie din anterioarele 7 meciuri. Cu numai un punct a revenit de 6 deplasări încoace, ultimele 4 fiind toate pierdute. Un 1-0 la aceeași Hobro este singurul succes din ultimele 9 vizite făcute. În întregul sezon, de ”afară” s-a întors cu 4 victorii, două remize și 8 insuccese.

De două ori s-au mai întâlnit cele două echipe în actuala stagiune. A fost un 1-1 la Copehnaga, apoi un 2-0 pentru Nordsjaelland acasă, în unicul său triumf din precedentele 5 dueluri directe. Gazdele s-au impus ultima dată pe teren propriu în aprilie 2014, cu 2-0. Oaspeții nu au mai învins pe ”Telia Parken” din octombrie 2011, scor 3-1: de atunci gazdele au obținut 5 succese și un nul.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FC COPENHAGA – NORDSJAELLAND

BRIGHTON – SHEFFIELD WEDNESDAY, ora 20:45

Sheffield mai are un pas până la baraj

Brighton și Sheffield Wednesday dau bătălia finală din semifinalele play-off-ului de promovare în Premier League, unde au intrat echipele clasate între locurile 3-6 la finele sezonului regulat din liga secundă. Returul pornește de la 2-0 (Wallace 45, Lee 73) pentru oaspeți. Învingătoarea va juca apoi finala cu câștigătoarea dintre Hull și Derby County (3-0 în tur).

Pe a 3-a poziție la capătul sezonului regulat, cu 89 de puncte strânse în 46 de etape, Brighton nu a mai câștigat de 3 partide. La Sheffield a suferit cel dintâi eșec după 14 jocuri de imbatabilitate, cu 5 egaluri și 8 victorii. Același duel este primul din ultimele 11 în care nu a marcat. De alte 10 meciuri nu a mai cedat acasă (3 remize, 7 succese), de la un 0-1 cu Wolverhampton pe 1 ianuarie 2016. 9 din aceste confruntări le-a încheiat cu gol dat.

Wednesday a terminat pe a 6-a treaptă sezonul regulat, cu 74 de puncte. Triumful din prima manșă este doar al doilea al său în precedentele 7 dispute, pe lângă 3 egaluri și două înfrângeri. Numai o dată de 11 jocuri încoace nu a înscris. Pe teren străin, trupa din Sheffield nu a mai câștigat de 3 partide și nu a învins decât de două ori în anterioarele 8 deplasări: a marcat mereu în ultimele 5, dar a și luat gol în 3.

Cu eșecul din tur, Brighton a ajuns la 8 dueluri directe fără succes, de la un 3-0 acasă în septembrie 2012. Mai mult, nu a marcat deloc de 6 precedente încoace, în sezonul regulat ambele meciuri terminându-se 0-0. Wednesday s-a impus ultima dată pe ”American Express Community Stadium” acum două vizite făcute, 1-0 în august 2014. La noua înfruntare, gazdele nu pot miza pe mijlocașul Stephens, suspendat.

AICI GĂSIȚI COTELE LA BRIGHTON – SHEFFIELD WEDNESDAY

ROSENBORG – LILLESTROM, ora 19:00

Rosenborg a pornit din nou foarte bine

Rosenborg pare decisă să-și apere titlul cucerit în 2015. După 10 etape, formația din Trondheim este lider cu 25 de puncte, cu 4 mai multe decât secondanta Molde. În vizită îi vine Lillestrom, care a început moderat noul sezon: are 16 puncte, cu care se găsește pe a 7-a poziție.

Gazdele beneficiază de cea mai bună apărare, numai 4 goluri încasate, și pe al 3-lea cel mai bun atac, cu 19 reușite. Nu au pierdut decât în runda inaugurală, 0-1 la Odd. După aceea și-au trecut în cont un egal și 8 victorii, ultimele două consecutive, mereu cu gol marcat. Pe propria arenă nu a ratat niciun punct în 5 jocuri, ba nu a primit gol, unul, decât în precedenta vizită primită, 3-1 cu Stabaek.

Lillestrom s-a descurcat bine în atac, nu și în defensivă, golaveraj 18-13. A învins runda trecută, 1-0 acasă cu Brann Bergen, iar acum două jocuri, 1-3 la Stromgodset, a suferit singurul eșec din anterioarele 7 dispute, pe lângă două remize și 4 victorii. A marcat în toate cele 10 etape, primind gol în 7 dintre ele. ”Afară” nu i-a mers prea bine, cu un singur succes, 3-1 la Odd acum două vizite efectuate, plus două egaluri și două insuccese.

De 14 dueluri directe nu a mai pierdut Rosenborg, de la un 2-4 ”afară” în octombrie 2008. Din acel moment, ”alb-negrii” au realizat 4 egaluri și 10 victorii, ultimele 6 consecutive. Ba, nici măcar nu a primit gol de 3 precedente încoace, cu 3-0 acasă și 5-0 ”afară” în sezonul trecut. Lillestrom nu a mai câștigat pe ”Lerkendal” tocmai din august 2005, scor 2-1: de atunci, trupa din Trondheim a înregistrat 6 triumfuri și 4 remize.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ROSENBORG – LILLESTROM

ȚSKA MOSCOVA – FK KRASNODAR, ora 19:30

TSKA nu-și permite pași greșiți

Liderul ȚSKA nu-și permite să calce strîmb în disputa pentru titlu cu FK Rostov. După 28 de etape, cu două înaintea finalului, moscoviții au strâns 59 de puncte, numai două peste principala urmăritoare. Adversară îi este FK Krasnodar, o formație de top aflată pe locul 4, cu 53 de puncte, care nu mai are cum să rateze biletul de Europa League.

Cu cele mai mult victorii (18) și cele mai puține eșecuri (5), golaveraj 48-25, ȚSKA este invincibilă de 6 runde, cu un egal și 5 victorii, ultimele 4 la rând cu un singur gol luat. Precedentul eșec, 0-2 ”afară” cu Zenit, este unicul din anterioarele 8 jocuri. 5 succese, patru dintre ele la zero, a obținut după singura înfrângere de pe propria arenă, 0-2 cu Samara pe 21 noiembrie, totodată unicul meci de acasă în care nu a marcat. În rest, pe ”Himki Arena” a înregistrat două remize și 11 succese.

Cu al doilea atac, dar și a doua apărare, golaveraj 53-23, FK Krasnodar este imbatabilă de 7 partide, cu un egal și 6 triumfuri, 5 din ele fără gol luat. Un 1-2 acasă cu Lokomotiv Moscova, pe 20 martie, este singurul insucces din ultimele 12 meciuri. De alte 9 confruntări înscrie constant. 4 triumfuri, apoi un egal a realizat ”afară” după 2-3 cu Spartak, unicul eșec din precedentele 9 deplasări. Per total, trei din totalul de 5 înfrângeri le-a încasat pe teren străin, completate de 4 remize și 7 victorii, numai în una din aceste dispute nemarcând.

”Dubla” lui Smolov (18, 30), cu replica dată de Dzagoev (28), a decis meciul din tur în favoarea lui FK Krasnodar. Ulterior, ȚSKA s-a răzbunat în Cupă, 3-1 acasă. În campionat însă, moscoviții sunt fără succes de 4 dueluri directe, cu un egal și 3 eșecuri: ultimul lor triumf a fost un 5-1 în octombrie 2013, pe teren propriu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ȚSKA MOSCOVA – FK KRASNODAR

FK ROSTOV – URAL EKATERINBURG, ora 19:30

Rostov încă mai speră la titlu, dar caută să-și securizeze locul doi

Rostov nu are voie să greșească în lupta de la distanță cu ȚSKA Moscova, pentru titlu. După 28 de etape, cu două până la final, trupa antrenată de turcmenul Kurban Berdiev ocupă poziția secundă, de preliminarii în Champions League, cu 57 de puncte, doar două sub lider, dar tot numai două peste Zenit. Adversară îi este Ural, o echipă lipsită de griji: se găsește pe a 8-a poziție, cu 36 de puncte, departe de orice implicații.

Cea mai bună apărare (neîntrecută în 14 jocuri) deține Rostov, cu 20 de goluri încasate. Nu are, însă, un atac nemaipomenit, cu 38 de reușite. A realizat două victorii după 1-2 cu Mordovia la Saransk, singurul eșec din ultimele 11 runde: primele 8 fără gol primit, celelalte 3 cu gol dat și luat mereu. Pe teren propriu s-a comportat remarcabil. Nu a suferit nici un eșec din totalul de 5 stagionale, realizând 10 triumfuri, inclusiv precedentele 5, și 4 remize: nu a înscris doar într-un 0-0 cu FK Krasnodar.

Prima formație din clasament cu golaveraj negativ, 37-45 (a doua cea mai fragilă defensivă, nu a luat gol în numai 4 înfruntări), Ural nu a mai câștigat de 6 partide, cu două remize și 4 înfrângeri. Anteriorul triumf, 1-0 acasă cu Ufa, este singurul de 8 jocuri încoace. De alte 6 meciuri nu s-a mai impus pe teren străin, cu două insuccese la zero și 4 egaluri. Totuși, 4 din cele 9 triumfuri stagionale le-a bifat ”afară”, pe lângă 6 egaluri și numai 4 din cele 10 eșecuri.

Rostov a triumfat în tur cu 2-1 (Poloz 14, Hozin 84 autogol – Manușarian 6) și a urcat la 7 dueluri directe fără înfrângere, 5 dintre ele terminate cu victorie. În stagiunea precedentă a învins de două ori cu același 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA FK ROSTOV – URAL EKATERINBURG

AIK STOCKHOLM – DJURGARDEN, ora 20:00

Confruntare între vecine de clasament

Înfruntare între două vecine de clasament înaintea etapei a 9-a. AIK Stockholm ocupa locul 9, iar Djurgarden se afla cu o poziție mai sus, ambele având același număr de puncte, 12. Departajarea o face golaverajul, 13-13 față de 14-10.

De două runde nu au mai pierdut gazdele, cu o remiză acasă, 0-0 cu Jonkopings Sondra în unicul meci stagional în care nu a marcat, și o victorie ”afară”, 3-2 la Hacken. Ba, un 1-2 la Helsingborg este singurul eșec din ultimele 4 jocuri. Nu a cedat, dar nici nu s-a descurcat prea bine pe propria arenă, unde a realizat trei remize și doar un succes.

Ultima formație din clasament cu golaveraj pozitiv înaintea rundei, Djurgarden se numără și printre puținele echipe fără niciun egal. 3-0 acasă cu Ostersunds este singurul triumf din precedentele 5 dispute, restul de 4 fiind pierdute (două la zero), după ce începuse sezonul cu 3 victorii consecutive. În regres au fost și rezultatele din deplasare: două succese, apoi 3 eșecuri cu 6 goluri luate și numai unul dat.

AIK este imbatabilă de 8 dueluri directe, cu 3 victorii și 5 remize , începând de la un 0-1 chiar pe propria arenă în septembrie 2011. În sezonul trecut a terminat 2-2 ”afară” și a învins acasă cu 1-0.

AICI GĂSIȚI COTELE LA AIK STOCKHOLM – DJURGARDEN

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă