Articolul urmator

DUPĂ CAMPIONAT, BENFICA MAI VREA AZI UN TROFEU: CUPA LIGII

DUPĂ CAMPIONAT, BENFICA MAI VREA AZI UN TROFEU: CUPA LIGII

După titlul de campioană câștigat la sfârșitul săptămânii trecute, Benfica are astăzi ocazia să-și mai adauge un titlu în palmares în finala Cupei Ligii Portugaliei. Adversar îi va fi Maritimo Funchal, cu care, de altfel, Benfica s-a întâlnit și anul trecut în finala acestei competiții, câștigând atunci cu 2-1. Trupa din Lisabona, cu cel mai bun atac la finalul campionatului recent încheiat, pornește drept favorită și înaintea acestei confruntări ce se va desfășura la Coimbra, adversara sa având una dintre cele mai slabe defensive din liga portugheză. Tot azi, regăsim și câteva partide din Serie B italiană, ce ar trebui să lămurească anumite semne de întrebare privind echipele ce vor merge la barajul de promovare în Serie A. 

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor 

MILLWALL – BRADFORD, ora 21:45 (ANGLIA LEAGUE ONE, PLAY-OFF)

Milwall mai are un pas până la baraj

Millwall pornește cu prima șansă în disputa pentru accederea în barajul decisiv de promovare în Championship, a doua divizie engleză. În turul semifinalelor play-off-ului, unde au intrat echipele clasate între locurile 3 și 6 la terminarea sezonului regulat, trupa ”leilor” s-a impus cu 3-1 (Gregory 15, Morison 34, Martin 45 – McMahon 13 penalty).

Pe a 4-a poziție la finalul campionatului, cu 81 de puncte în 46 de etape și cu al doilea cel mai bun atac într-un golaveraj 73-49, Millwall a învins pe linie în ultimele 5 jocuri, serie începută după un 1-2 la Coventry, singura înfrângere de 9 partide încoace, 7 dintre ele câștigate. În acest răstimp doar o dată nu a marcat. Pe teren propriu, șirul invincibil al londonezilor e și mai lung, de 8 meciuri, cu o remiză albă și 7 victorii, perioadă în care au primit numai un gol, înscriind 16. 0-2 cu Scunthorpe, pe 16 februarie, este unicul lor eșec din precedentele 11 dispute de acasă.

Bradford a încheiat sezonul regulat pe locul 5, cu 80 de puncte, plus cel mai slab atac dintre primele 16 clasate, dar și a doua cea mai bună apărare, golaveraj 55-40 (22 de runde fără gol luat). Înfrângerea din tur a suferit-o după 3 victorii consecutive, toate la zero. De două ori s-a înclinat în anterioarele 10 confruntări, pe lângă un nul și 7 succese. În anterioara deplasare ”cocoșii” au triumfat la Southend, victorie precedată de alte două jocuri cu un egal și un insucces. De două ori au învins ei în ultimele 6 vizite făcute. În plus, tot de două ori au cedat de 8 înfruntări încoace ”afară”: 5 dintre ele le-au terminat cu gol dat, însă numai câte unul în 4 dintre cazuri.

În sezonul regulat, mai bună fusese Bradford, cu 0-0 în deplasare și 1-0 pe propria arenă. Totuși, în istoria duelurilor directe, niciodată nu a câștigat la Millwall. Aceasta s-a impus ultima oară acasă în decembrie 2006, scor 2-0, tot în League One, dar de atunci cele două grupări nu s-au mai întâlnit în campionat până în actuala stagiune.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MILLWALL – BRADFORD

CROTONE – VIRTUS ENTELLA, ora 21:30 (ITALIA SERIE B)

Crotone e deja în Serie A, Virtus mai speră la baraj

Partida nu are o miză specială pentru Crotone, echipă la care joacă și doi români, Adrian Stoian și Mihai Bălașa: aceasta a pus deja mâna pe biletul de Serie A, fiind pe locul 2 înaintea etapei de final, a 42-a, cu 79 de puncte, unul sub liderul Cagliari. În schimb, Virtus Entella se află pe a 8-a poziție, cu 64 de puncte, și încearcă să se mențină acolo, ceea ce ar plasa-o în play-offul de promovare, în care intră echipele dintre locurile 3 și 8. Singura contracandidată rămasă este Novara, cu 62 de puncte.

Crotone s-a descurcat bine în atac (9 confruntări fără gol dat) și posedă a doua cea mai bună apărare (neîntrecută în 20 de dispute), golaveraj 60-36. A adunat multe egaluri, în număr de 13, dar și cele mai puține eșecuri, doar 6. Dintre ele, unul singur l-a suferit acasă, 1-2 cu Perugia pe 30 ianuarie. În rest, pe propria arenă a mai înregistrat 5 egaluri și 14 victorii. Totuși, în total, nu a mai câștigat de 3 runde, cu două remize urmate de o înfrângere: un 2-0 pe teren propriu cu Como este unicul succes din ultimele 6 jocuri, două pierdute.

Virtus Entella a stat mai bine în defensivă decât în ofensivă (18 etape fără gol luat, 14 fără să fi înscris), golaveraj 51-39. S-a impus la scor în partida precedentă, 4-0 acasă cu Avellino, triumf sosit după două meciuri cu o remiză albă și un insucces. Pe de altă parte, nu s-a înclinat decât de două ori în anterioarele 16 dispute, jumătate terminate cu victorii. Însă, ”afară” nu a avut un parcurs grozav, întorcându-se cu 5 victorii din totalul de 17, 6 remize din 13 și 9 înfrângeri din 11.

În tur, Crotone a învins cu 2-1 (Martella 9, Capezzi 24 – Masuzzi 27). A fost doar al 3-lea duel direct dintre cele două formații, după cele din sezonul trecut, tot din Serie B, încheiate cu două egaluri, 0-0 și 1-1.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA CROTONE – VIRTUS ENTELLA

NOVARA – MODENA, ora 21:30 (ITALIA SERIE B)

Novara mai speră la promovare, Modena vrea să evite retrogradarea

Ambele echipe au pentru ce lupta în etapa finală, a 42-a. Aflată pe locul 9, cu 62 de puncte. Novara caută să o depășească pe Virtus Entella, care are 64 de puncte și ocupă a 8-a treaptă, ultima ce asigură prezența în play-off-ul de promovare, în care intră formațiile dintre pozițiile 3 și 8. De partea cealaltă, Modena nu se găsește decât pe locul 19, de baraj pentru evitarea retrogradării, cu 42 de puncte, atâtea câte are și Salernitana, de pe a 20-a poziție, cu cădere directă în Serie C.

Novara contează pe cea mai bună apărare și nici în ofensivă nu s-a comportat rău, golaveraj 53-35. Acum două runde și-a trecut în cont singura victorie din ultimele 5 jocuri, 2-0 acasă cu Ascoli, pe lângă două egaluri și două eșecuri. Mai mult, de 10 partide încoace a învins doar de două ori. Pe teren propriu nu a mai cedat de 4 meciuri, alternând câte o remiză cu câte un succes. Oricum, numai 4 din totalul de 13 eșecuri le-a încasat pe ”Stadio Comunale Silvio Piola”, completate de 5 egaluri și 11 triumfuri, înscriind mereu în precedentele 9 vizite primite.

Cel mai slab atac, cu numai 37 de reușite, și o defensivă fragilă, întrecută de 51 de ori, are Modena. Este prima doar la eșecuri, nu mai puțin de 21. Nu a mai câștigat de 4 dispute, cu 3 egaluri urmate de un eșec, 2-5 acasă cu Pescara. Ba, un 3-0 tot pe propria arenă cu Perugia, pe 19 aprilie, este unicul triumf din anterioarele 11 etape, 6 dintre ele pierdute. ”Galben-albaștrii” au remizat în ultimele două deplasări, dar ”afară” nu au mai învins de 6 partide, jumătate cedate. Oricum, din totalul de 11 victorii, pe teren străin nu a obținut decât una, 1-0 la Latina pe 27 februarie. În rest, de ”afară” a mai revenit cu 5 egaluri și 14 eșecuri. Din 20 de vizite făcute, a marcat în 11, însă în 10 numai câte o dată.

Modena nu a iertat în tur, când s-a impus clar cu 3-0 (Luppi 38, 90+3, Stanco 74). Și sezonul trecut câștigase acasă, după ce pierduse la Novara, 0-1, în singurul eșec din ultimele 8 dueluri directe. Anteriorul triumf în fief-ul ”roș-albilor” a fost un 1-0 în aprilie 2013.

  AICI GĂSIȚI COTELE LA NOVARA – MODENA

MARITIMO MADEIRA – BENFICA, ora 21:45 (Finala Cupei Ligii)

Benfica vizează încă un trofeu

La doar câteva zile după ce a ieșit campioană, Benfica se luptă pentru un nou trofeu. Adversara din finala Cupei Ligii, programată pe ”Estadio Epafel” din Coimbra, e Maritimo Madeira. Este o dispută cu repetiție: cele două echipe s-au înfruntat și în ultimul act din ediția trecută, chiar pe aceeași arenă, cu trupa din Lisabona învingătoare, scor 2-1 (Jonas 38, Ola John 80 – Joao Diogo 56).

Maritimo a încheiat Primeira pe a 13-a poziție, cu 35 de puncte în 34 de etape, plus cea mai bună ofensivă de la locul 6 în jos, dar și a doua cea mai slabă apărare într-un golaveraj 45-63. Nu i-au plăcut egalurile, doar 5, dar a fost mare amatoare de eșecuri, în număr de 19. A și pierdut ultimele 4 jocuri. 3-0 acasă cu Guimaraes este singura victorie din precedentele 6 partide și nu a triumfat decât de două ori de 10 partide încoace, 7 dintre ele cedate. Numai o dată în anterioarele 7 dispute nu a marcat.

Cu 88 de puncte, două peste Sporting, plus cel mai bun atac și a doua cea mai solidă defensivă a terminat campionatul Benfica, golaveraj 88-22. Nu s-a mai înclinat de 8 confruntări, 7 câștigate, de la un 0-1 cu Bayern la Munchen în Champions League. Pe plan intern însă, imbatabilitatea durează de 13 partide, toate încheiate cu succese, de la un 1-2 acasă cu FC Porto în campionat (singura înfrângere din anterioarele 31 de jocuri), iar de 25 de meciuri marchează mereu.

Până la finală, Maritimo a trecut de Coimbra (2-1), în faza grupelor s-a înfruntat cu Feirense (4-2), FC Porto (3-1) și Famalicao (0-0), pentru ca în semifinale să o elimine pe Portimonense (3-1). Dincolo, Benfica a intrat direct în grupe, unde le-a întâlnit pe Nacional Funchal (1-0), Oriental (1-0) și Moreirense (6-1), în semifinale depășind-o pe Braga (2-1).

În campionat, Benfica a triumfat în ambele partide, 6-0 acasă și 2-0 în deplasare. Formația ”roș-albă” este neînvinsă de 6 dueluri directe, toate câștigate, 4 fără gol primit. Ultimul succes al lui Maritimo a fost un 2-1 pe teren propriu în august 2013: acesta este, totodată, unicul său triumf de 13 precedente încoace.

Patru jucători sunt incerți la Maritimo, anume Mauricio, Dirceu, Romario Leiria și Deyvison. Benfica are un singur indisponibil, pe portarul Julio Cesar, după ce Fejsa și Nuno Santos s-au refăcut după problemele medicale și s-au putut antrena fără limite.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA MARITIMO MADEIRA – BENFICA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă