Articolul precedent

EINTRACHT FRANKFURT, ÎNTRE A FI SAU A NU FI ÎN BUNDESLIGA

EINTRACHT FRANKFURT, ÎNTRE A FI SAU A NU FI ÎN BUNDESLIGA

Azi se joacă prima manșă a barajului pentru Bundesliga, în care se vor afla față-n față Eintracht Frankfurt, locul 16 la finalul sezonului, și FC Nurnberg, locul 3 la finalul stagiunii în 2 Bundesliga. Ajunsă în situația de a da baraj pentru supraviețuire grație unei surprinzătoare victorii în fața Borussiei Dortmund, Eintracht pornește ușor favorită grație lotului mai bine asortat din punct de vedere valoric, dar e de presupus că totul se va decide în partida retur, programată luni seară. În programul zilei de azi regăsim, târziu în noapte o confruntare interesantă din Copa Libertadores, cu Boca Juniors mizând practic totul în această competiție în fața uruguayenilor de la Nacional Montevideo. Tot azi se joacă diverse partide de baraj, din Olanda, Belgia sau din diviziile inferioare ale Angliei. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

OOSTENDE – GENT, ora 21:30

Cu gândul la Europa League

Ambele formații sunt cu gândul la Europa League. După 8 etape din play-off, Oostende ocupă locul 5, cu 35 de puncte, la numai un punct de Genk, cea care se află o poziție mai sus, cu trimitere în play-off-ul EL. În schimb, Gent se găsește pe a 4-a treaptă, cu 38 de puncte, și încearcă să se mențină acolo, ceea ce ar duce-o direct în faza grupelor celei de-a doua întreceri continentale intercluburi.

Gazdele s-au descurcat mai bine în atac decât în apărare, golaveraj 12-16. Au avut un start modest în play-off, apoi și-au mai revenit. S-au impus runda trecută, 2-1 acasă cu Genk, a 3-a victorie din ultimele 4 jocuri. De 5 meciuri marchează și primește mereu gol. Pe teren propriu a pierdut doar în prima partidă, 0-1 cu noua campioană FC Bruges, după care și-au trecut în cont un egal, apoi două succese.

Cu cea mai slabă ofensivă, numai 9 goluri marcate, și deficitară și în defensivă, întrecută de 15 ori, Gent (sau La Gantoise) a pierdut pe linie precedentele 3 dispute, cu 10 goluri încasate și doar 3 marcate. Totuși, numai o dată de 6 confruntări încoace nu a înscris. Din totalul de 4 deplasări din play-off, ”alb-albaștrii” nu au câștigat decât una, pe lângă 3 înfrângeri. Cu tot cu sezonul regulat, ”afară” s-au impus în numai două din anterioarele 9 vizite efectuate.

În turul din play-off, Gent a obținut una din cele două victorii din această grupă finală, scor 2-0 (Matton 19, Simon 87). În sezonul regulat, mai bine se descurcase Oostende, 2-2 în deplasare și 5-2 acasă în singura sa victorie din ultimele 6 dueluri directe. Gent a triumfat precedenta dată în fief-ul ”roș-galben” în septembrie 2014, cu 3-1. Acum, nici una dintre echipe nu are probleme speciale de efectiv.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA OOSTENDE – GENT

WALSALL – BARNSLEY, ora 21:45

După 3-0 în tur, Barnsley e aproape de barajul pentru Championship

Walsal are o misiune complicată în disputa cu Barnsley pentru un loc în finala play-off-ului de urcare în Championship. După turul semifinalelor, în care au intrat echipele clasate între locurile 3 și 6, trupa ”roș-neagră” are de remontat un 0-3 (Demetriou 45 autogol, Winnall 54, 55). Învingătoarea va susține barajul decisiv de promovare în liga secundă cu câștigătoarea din cealaltă semifinală, Milwall – Bradford, în tur 3-1.

Pe a 4-a poziție la finele sezonului regulat, cu 84 de puncte (numai unul sub promovarea directă) în 46 de etape, Walsall a pierdut în tur după 3 victorii consecutive. De numai două ori a cedat în ultimele 8 jocuri, plus un egal și 5 succese. Acasă este invincibilă de 5 partide, cu o remiză încadrată de câte două triumfuri: precedentul eșec l-a suferit chiar cu Barnsley, 1-3 în sezonul regulat, pe 5 martie. A înscris constant de 6 dispute încoace pe propria arenă.

Barnsley a ocupat locul 6 la terminarea sezonului regulat, cu 74 de puncte, devansând-o pe Scunthorpe doar datorită golaverajului superior. ”Roș-albii” sunt neînvinși de 7 meciuri, perioadă în care au realizat 3 remize (două ”albe”) și 4 victorii, ultimele două la rând. Ba, un 1-2 acasă cu Chesterfield pe 9 aprilie este singurul eșec din precedentele 11 confruntări, 6 dintre ele câștigate. Și pe teren străin le-a mers bine de ceva timp: ”afară” vin după 8 partide invincibile, cu 3 egaluri la zero și 5 triumfuri. 1-2 la Gilingham pe 13 februarie este singurul insucces din ultimele 13 vizite făcute, 9 încheiate cu victorii.

Barnsley s-a impus în precedentele două dueluri directe, 3-0 acasă în tur și 3-1 ”afară” în sezonul regulat după ce Walsall învinsese în prima lor dispută stagională, 2-0 în deplasare, totodată singura de 4 precedente încoace. Acasă a câștigat anterior cu 3-1 în decembrie 2014.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA WALSALL – BARNSLEY

EINTRACHT FRANKFURT – NURNBERG, ora 21:30

Prima bătălie pentru a fi în Bundesliga

Eintracht Frankfurt și FC Nurnberg duc prima luptă din barajul pentru menținere/promovare în Bundesliga. Gazdele au ajuns în această situație după ce au încheiat sezonul în elita germană pe locul 16, cu 36 de puncte în 34 de etape, în timp ce adversara a terminat liga secundă pe a 3-a poziție, cu 65 de puncte în 34 de runde.

Frankfurt se prezintă pe ”Commerzbank Arena” învinsă în ultimul joc, 0-1 la Bremen: un egal ar fi salvat-o de emoții. Anterior, legase 3 victorii, între care un 1-0 acasă cu vicecampioana Dortmund. Mai în spate, nu a câștigat decât un sfert din precedentele 16 partide, 8 pierdute. S-a descurcat mai bine acasă, unde a câștigat ultimele două dispute, iar un 0-2 cu Hoffenheim, acum trei meciuri, este singurul eșec din anterioarele 7 vizite primite, restul fiind 3 remize și 3 succese. De 5 confruntări încoace acasă, nu a marcat în doar una, în alte trei dând numai câte un gol.

Nurnberg a câștigat ultimele două dispute cu 1-0, însă a pierdut jumătate din precedentele 6 jocuri, ceea ce a făcut să rateze promovarea directă în favoarea lui RB Leipzig. Oricum, cele 3 eșecuri recente sunt unicele de 24 de meciuri încoace, 15 dintre ele câștigate. Anterioara deplasare a însemnat un 1-0 la Paderborn, obținut după două înfrângeri la rând, totodată singurele din precedentele 12 vizite făcute. A înscris constant în ultimele 11 partide de ”afară”.

Cele două echipe nu s-au mai înfruntat din sezonul 2013-2014 al Bundesligii. Atunci, Eintracht a înregistrat 1-1 acasă și 5-2 în deplasare, ajungând la o imbatabilitate de 4 dueluri directe. Totuși, ultimele două dispute de la Frankfurt s-au terminat cu remize. Precedentul succes al gazdelor pe teren propriu a fost un 2-0 în septembrie 2010. Nurnberg nu s-a mai impus într-o confruntare directă din februarie 2011, scor 3-0 acasă  în unica victorie de 8 precedente încoace, iar în deplasare, 3-1 în aprilie 2008.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA EINTRACHT FRANKFURT – NURNBERG

BOCA JUNIORS – NACIONAL MONTEVIDEO, ora 02:15 (COPA LIBERTADORES, ”SFERTURI”)

Slabă în campionat, Boca mizează totul pe Libertadores

Pe celebra ”Bombonera” din Buenos Aires are loc lupta hotărâtoare dintre Boca Juniors și Nacional Montevideo, din returul ”sferturilor” Copei Libertadores. Prima manșă din Uruguay s-a terminat nedecis, scor 1-1 (S. Fernandez 76 – Fabra 70).

La nouă confruntare, Boca vine după 3 jocuri fără victorie, cu două egaluri urmate de un eșec. Ba, nu a câștigat decât o dată în ultimele 5 partide, două dintre ele pierdute, în toate competițiile. Alta este situația pe teren propriu. Formația antrenată din martie 2016 de Guillermo Barros Schelotto, înlocuitorul lui Rodolfo Arruabarrena, este invincibilă acasă de 10 meciuri, cu 3 remize albe (două în precedentele 3 dispute) și 7 succese, serie pozitivă care a pus capăt unui șir de 6 înfrângeri.

Nacional doar a remizat în anterioarele două confruntări, dar este neînvinsă de 7 partide, 5 terminate cu egaluri. De 11 jocuri încoace nu s-a înclinat decât o dată. A marcat mereu în precedentele 5 dispute, însă în 4 dintre ele a și luat gol. Trupa antrenată de Gustavo Munua nu a mai pierdut ”afară” de 5 meciuri, cu un triumf și 4 remize, inclusiv ultimele 3: a încasat mereu gol în precedentele 9 vizite făcute, înscriind în 7.

Anterior, Tevez și colegii săi au încheiat primii în grupa lor, fără eșec, cu 3 victorii și 3 egaluri, iar în ”optimi” au eliminat-o pe Cerro Porteno (2-1, 3-1). La rândul ei, Nacional și-a terminat seria pe poziția secundă, cu două succese, 3 remize și o înfrângere, apoi a depășit-o pe Corinthians (0-0 acasă, 2-2 în deplasare).

Până la disputa din  tur, cele două echipe se întâlniseră anterior în martie 2013, în grupele Copei Libertadores, când fiecare a câștigat în deplasare cu același 1-0. Pe propria arenă, Boca nu a mai învins-o pe Nacional din octombrie 2006, scor 2-1 în Copa SudAmericana.

Un singur absent la argentinieni, anume Lodeiro, accidentat. Revine, în schimb, Chavez, care va completa trio-ul ofensiv cu Tevez și Pavon. Adversarii nu-i au la dispoziție pe Kevin Ramirez și Cristian Tabo, ambii accidentați, incert fiind Diente Lopez.

 AICI GĂSIȚI COTELE LA BOCA JUNIORS – NACIONAL MONTEVIDEO

HERACLES ALMELO – FC UTRECHT, ora 21:45

Prima dispută pentru un loc în Europa

Heracles Almelo și FC Utrecht dispută turul din ”dubla” decisivă pentru obținerea unui bilet în viitoarea Europa League. Cele două echipe au ajuns să se dueleze după ce în semifinalele play-off-ului, în care au intrat formațiile clasate între locurile 5 și 8 la sfârșitul sezonului regulat, le-au eliminat pe FC  Groningen (1-2, 5-1 după prelungiri), respectiv Zwolle (0-0, 5-2). Revanșa va fi duminică, 22 mai.

A 6-a poziție a ocupat Heracles la finele sezonului regulat, cu 51 de puncte în 34 de etape. A fost prima echipă din clasament cu golaveraj negativ, 47-49. Victoria din semifinala cu Groningen a fost prima după o așteptare de 5 jocuri, cu 3 egaluri urmate de două eșecuri. De 10 partide înscrie mereu, dar în 9 din aceste meciuri a și primit gol. ”Alb-negrii” sunt neînvinși de 5 meciuri acasă (două succese, 3 remize), unde nu au cedat decât de două ori în ultimele 13 vizite primite (6 câștigate) sau de 3 ori în precedentele 20.

Utrecht a încheiat sezonul regulat pe a 5-a treaptă, cu 53 de puncte și golaveraj 57-48. Este neîntrecută de două dispute (egal, triumf) și nu a pierdut decât o dată în anterioarele 4 confruntări, două terminate cu succes. De 11 partide încoace (9 încheiate cu gol dat) s-a înclinat de numai două ori. ”Afară” s-a comportat bine de ceva vreme: nu a cedat deloc în ultimele 6 deplasări, cu 3 egaluri și 3 victorii, jumătate din ele fără gol luat. Anterioara înfrângere a fost un 1-3 la Enschede pe 31 ianuarie.

Doi jucători au probleme medicale la gazde, anume Gonzalo Garcia și Vujicevici. De partea cealaltă, lista este mai lungă și îi cuprinde pe Letschert, Ruiter, Klaiber, Conboy și Hardeveld.

AICI GĂSIȚI COTELE LA HERACLES ALMELO – FC UTRECHT

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă