Articolul precedent

POLONIA-GERMANIA SAU LEWANDOWSKI CONTRA ”PRIETENILOR” NEMȚI

POLONIA-GERMANIA SAU LEWANDOWSKI CONTRA ”PRIETENILOR” NEMȚI

După o primă victorie în fața Ucrainei, prima la mai mult de un gol diferență dintre toate partidele jucate până acum la Euro, Germania are astăzi un adversar mult mai dificil. Polonia a învins în trecutele preliminarii campioana mondială, la Varșovia, singurul succes al polonezilor în fața nemților într-un meci oficial, și așteaptă cu încredere confruntarea de azi de pe ”Stade de France”. Deschis de o confruntare britanică, Anglia-Țara Galilor, de la Lens, terminată cu victoria in extremis a Angliei, programul zilei continuă cu Ucraina-Irlanda de Nord, în grupa Germaniei. Spre dimineață se joacă primul ”sfert” la Copa America Centenario, SUA-Ecuador, dar și un alt episod al finalei NBA între Golden State și Cleveland. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

UCRAINA – IRLANDA DE NORD, ora 19:00 (EURO 2016, GRUPA C)

Două echipe în căutarea primelor puncte

Ambele reprezentative sunt obligate să riposteze după eșecurile de la startul lor la Euro. Deși nu a evoluat tocmai rău, Ucraina nu a rezistat în fața campioanei mondiale Germania, 0-2, în vreme ce Irlanda de Nord a pierdut cu Polonia, 0-1.

Înfrângerea cu nemții este prima încasată de ucraineni după 6 jocuri invincibile, cu un egal și 5 victorii, precedentele 4 la rând, între care un 4-3 într-un test cu România. Doar o dată de 7 partide încoace nu au marcat. Și mai în spate, ei nu au cedat decât de două ori în precedentele 14 dispute. Echipa antrenată acum de Mihail Fomenko  dispută a doua fază finală all-time după cea din 2012, când a fost gazdă alături de Polonia.

Nord-irlandezii s-au înclinat cu polonezii după 12 partide de imbatabilitate, terminate cu 6 egaluri și tot atâtea victorii. Ei nu au înscris deloc în precedentele două dispute, după alte 8 în care punctaseră mereu, în 6 cazuri însă numai câte o dată. În schimb, au primit numai un gol de 4 meciuri încoace. Pregătiți de Martin Oneill, insularii se găsesc la prima lor fază finală de CE: au ocupat prima poziție în grupa preliminară din care a făcut parte și România, în fața căreia a încasat și singura înfrângere, 0-2 la București.

De 4 ori s-au mai înfruntat cele două selecționate, numai în partide oficiale, și niciodată Ucraina nu a fost înfrântă. A realizat întâi două victorii, 1-0 și 2-1 în preliminariile CM 1998, apoi s-au înregistrat două de 0-0 în eliminatoriile CE 2004.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UCRAINA – IRLANDA DE NORD

 

GERMANIA – POLONIA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA C)

Cine învinge e deja în optimi

Adversare în preliminarii, când și-au împărțit victoriile, Germania și Polonia se confruntă și la turneul final având aceeași țintă: primul lor în grupă. Ambele ”naționale” au pornit bine competiția din Franța, cu câte un succes, 2-0 cu Ucraina, respectiv 1-0 cu Irlanda de Nord, astfel că cine va învinge pe ”Stade de France” va face sigur pasul în ”optimi”.

Joachim Low și elevii săi au câștigat ultimele două partide fără să primească gol și nu au pierdut decât o dată în ultimele 4 jocuri, 1-3 cu Slovacia. Ei par să fi depășit o perioadă mai complicată deoarece, cumulat, nu au învins decât în jumătate din precedentele 8 meciuri, oficiale și amicale. De 5 dueluri înscriu mereu. Nemții se află la al 12-lea turneu final consecutiv. De 3 ori au cucerit titlul, ultima oară în 1996, și tot de 3 ori nu au depășit faza grupelor, precedenta dată în 2004.

Și jucătorii pregătiți de Adam Nawalka sunt neînvinși și fără gol primit de două confruntări. Un 1-2 într-o partidă de pregătire cu Olanda este singura lor înfrângere din ultimele 10 dispute, 7 dintre ele câștigate. Doar o dată în precedentele 11 partide nu au înscris, 6 dintre ele încheiate și cu gol luat. Cu cel mai bun atac din eliminatorii, 33 de reușite (13 semnate de Lewandowski), polonezii sunt la al 3-lea Euro consecutiv: la celelalte două nu au trecut de grupe și nici nu au câștigat, bifând 3 egaluri și 3 insuccese.

În disputele lor directe din seria preliminară, ambele echipe s-au  impus pe teren propriu, Polonia cu 2-0, Germania cu 3-1. Totuși, succesul de la Varșovia este singurul all-time al leșilor contra nemților, pe lângă 6 egaluri și 13 eșecuri: la oficiale bilanțul lor este 1-2-5.

Low are efectivul complet după recuperarea fundașului central Hummels. Dincolo, un singur jucător are probleme medicale, portarul Wojciech Szczesny, afectat de dureri musculare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA GERMANIA – POLONIA

 

SUA – ECUADOR, ora 04:30 (COPA AMERICA, ”SFERTURI”)

SUA și Ecuador deschid seria ”sferturilor”

SUA și Ecuador deschid, pe ”CenturyLink Field” din Seattle, seria ”sferturilor” de la Copa America Centenario. Cele două echipe au urcat în această fază după ce au ocupat locul 1 în grupa A, cu 6 puncte în 3 jocuri, respectiv poziția secundă în grupa B, cu 5 puncte.

Gazde ale întrecerii, americanii au câștigat la zero ultimele două meciuri după ce rataseră debutul, 0-2 cu Columbia. Acea înfrângere este singura suferită de ei în ultimele 7 jocuri, celelalte 6 fiind toate câștigate cu doar un gol primit. Mai mult, nu s-au înclinat decât de două ori în ultimele 12 partide, în toate competițiile, 9 terminate cu succese și tot atâtea cu gol dat.

Sosită în State după două eșecuri consecutive, Ecuadorul este neînvinsă la acest turneu, cu două egaluri urmate de o victorie, rezultate care au contribuit la eliminarea Braziliei, al cărei selecționer, Carlos Dunga, a și fost demis. Totuși, triumful previzibil cu Haiti, 4-0 în ultimul meci, este unicul de 6 confruntări încoace, pe lângă 3 egaluri și două insuccese. Doar de două ori  în anterioarele 13 dispute nu au marcat sud-americanii.

Cele două reprezentative s-au întâlnit recent, pe 26 mai, într-un meci de verificare tot în SUA, la Frisco (Texas), unde gazdele au învins cu 1-0, gol Nagbe în minutul 90. Din cele 13 dueluri directe, oficiale și amicale, americanii au câștigat 3 și au pierdut 5: ultimul triumf al ecuadorienilor, acum 3 precedente, a fost un 1-0 într-un test din octobrie 2011, de asemenea în SUA, la Harrison.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUA – ECUADOR

 

CLEVELAND – GOLDEN STATE, ora 04:00 (BASCHET NBA, FINALA)

Încă o șansă pentru Warriors

Golden State are o nouă ocazie să încheie conturile cu Cleveland în finala NBA, care se desfășoară în sistemul ”cel mai bun din 7 meciuri”. După 97-112 chiar acasă în partida trecută, Warriors conduce cu 3-2, astfel că un nou succes i-ar asigura păstrarea titlului, cucerit în 2015 într-un ultim act tot cu Cavaliers, atunci scor 4-2. De partea oaspeților se află nu doar scorul, ci și tradiția: niciodată în istoria NBA o echipă nu a putut remonta în finală de la 1-3, iar până acum au fost 32 de asemenea cazuri.

Condusă în teren de legendarul LeBron James (6 finale NBA la activ), Cleveland nu trece printr-o perioadă prea bună: nu a câștigat decât două din anterioarele 5 meciuri, ba de 9 partide încoace s-a impus numai în 4. Altfel stă situația în propria sală. Campioana Conferinței de Est a cedat ultimul joc din ”Quicken Loans”, însă acesta a fost doar primul eșec după 8 victorii consecutive, toate cu peste 100 de puncte marcate

Warriors a pierdut două din precedentele 3 partide, dar aceste înfrângeri sunt unicele de 8 confruntări încoace. Trei jocuri din această serie le-a terminat cu mai puțin de 100 de puncte înscrise. I-a fost greu de câtva timp pe teren străin. Campioana Conferinței de Vest nu s-a impus decât în două din anterioarele 5 deplasări, ba în precedentele 9 a triumfat de numai 4 ori.

Gazdele pot miza pe întregul efectiv. În schimb, oaspeții riscă să nu-l aibă la dispoziție pe Andrew Bogut, care s-a ales cu o entorsă la genunchiul drept în meciul precedent. Pivotul australian a făcut deplasarea, dar șansele să poată fi folosit sunt mici. Revine, în schimb, Green, după suspendare.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CLEVELAND – GOLDEN STATE

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă