SPANIA VREA SĂ REZOLVE CALIFICAREA ÎNCĂ DE AZI

SPANIA VREA SĂ REZOLVE CALIFICAREA ÎNCĂ DE AZI

După succesul în extremis cu Cehia, Spania poate face astăzi pasul spre ”optimi” în cazul unei victorii cu Turcia, pentru a aștepta apoi cu ceva mai mult calm duelul pentru șefia grupei cu Croația. Elevii lui Vicente del Bosque chiar asta vor să evite, o confruntare cu croații sub altă presiune decât primul loc. Turcia, în schimb, nu prea are marjă de eroare, căci o nouă înfrângere i-ar putea determina să înceapă să-i strângă bagajele pentru întoarcerea acasă. Începută cu confruntarea dintre Italia și Suedia, ziua de azi continuă cu Cehia-Croația, un meci ce se va disputa sub aceleași coordonate ca Spania-Turcia. Spre dimineață, la Copa America Centenario, Peru și Columbia se luptă pentru un loc în semifinale. Detalii și cote mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

ITALIA – SUEDIA, ora 16:00 (EURO 2016, GRUPA E)

Italia ar vrea să se răzbune pe Suedia pentru 2004

Italia poate aconta deja biletul pentru ”optimi” printr-o victorie care ar completa-o pe cea din primul meci din grupa E, 2-0 împotriva Belgiei. De partea cealaltă, Suedia caută să nu piardă pentru a rămâne în cărți după ce la start doar a remizat cu Irlanda, 1-1, și numai datorită unui autogol.

Neînvinsă în preliminarii, precum doar Anglia, Austria și România, Italia vine după 3 victorii consecutive, toate fără gol primit. Precedentul eșec, 1-4 în ”amicalul” din Germania, este și singurul din ultimele 6 partide. ”Azzurri” marchează mereu de 11 partide, însă în 6 rânduri numai câte o dată. Finaliști în 2012, 0-4 cu Spania, ei sunt la al al 6-lea turneu final consecutiv, iar all-time doar de două ori nu au ieșit din grupe, în 1996 și 2004.

Prezentă la Euro doar după ce a trecut de barajul cu Danemarca (2-1, 2-2), Suedia nu a pierdut de 4 meciuri, terminate cu 3 egaluri și un succes. Un 1-2 într-un test ”afară” cu Turcia este unica înfrângere din precedentele 11 jocuri, 5 dintre ele câștigate. Doar o dată de 14 dispute încoace nu a marcat, iar în anterioarele 3 nu a luat decât un gol. Scandinavii nu au câștigat decât 3 din precedentele 15 apariții la o fază finală de CE, plus 5 egaluri și 7 insuccese. În preliminarii, ei au încasat 12 goluri, doar Cehia primind mai multe (14) dintre calificatele în Franța.

Precedentul meci oficial dintre cele două ”naționale” s-a produs tot în grupele de la Euro, pe 18 iunie 2004. Atunci s-a terminat 1-1 (Cassano 37 – Ibrahimovic 85), dar mai departe au mers apoi doar scandinavii în urma unei remize ”de salon” (2-2) cu vecinii danezi: ulterior, ei nu au mai depășit grupele nici în 2008, nici în 2012. Ultima dispută directă a fost un test din noiembrie 2009, când Italia s-a impus la Cesena cu 1-0 (Chiellini 28). Anteriorul triumf suedez, acum 4 precedente, a fost un 1-0 acasă într-un ”amical” din iunie 1998. La oficiale, ”azzurii” sunt invincibili de 3 meciuri, cu două victorii (ultima în grupe la Euro 2000) și un nul: precedentul succes scandinav datează din iunie 1987, 1-0 acasă în preliminariile CE 1988. Notabil, 7 din ultimele 9 goluri ale italienilor contra suedezilor au fost în repriza întâi.

O singură problemă medicală există în lotul pregătit de Antonio Conte: atacantul Graziano Pelle s-a resimțit după disputa cu belgienii, dar nu ar lipsi de pe ”Municipal” din Toulouse. De partea cealaltă, nu este exclus ca Erik Hamren să se lipsească de fundașul dreapta Lustig, cu dureri la adductori. În loc ar juca Lindelof.

AICI GĂSIȚI COTELE LA ITALIA – SUEDIA

 

CEHIA – CROAȚIA, ora 19:00 (EURO 2016, GRUPA D)

Croația stă bine, Cehia nu prea are marjă de eroare

Cehia a ratat intrarea în turneul final, 0-1 în fața Spaniei, astfel că este obligată să evite o nouă înfrângere, care ar îndepărta-o de ”optimi”. Nu în aceeași situație se află Croația, care s-a impus în primul meci din grupa D, 1-0 cu Turcia.

Cu eșecuri s-au soldat ultimele două jocuri ale cehilor. Acestea au fost precedate de alte 3 partide imbatabile, cu un egal și două succese. Numai o dată nu au marcat de 5 meciuri încoace, însă tot o dată au rămas cu apărarea nebătută. Ei participă neîncetat la faza finală a CE după 1993 încoace, de la divizarea fostei Cehoslovacii: au trecut de grupe la 3 din precedentele 5 participări.

Croația este invincibilă de 8 jocuri, cu un egal și 7 victorii. În această perioadă a marcat mereu, iar apărarea i-a rămas neîntrecută în 6 dintre partide, inclusiv în ultimele 3. Precedentul insucces a fost un 0-2 în Norvegia, în preliminarii. Pentru ”roș-albi”, competiția din Franța este a 5-a fază finală de Euro la care iau parte, ratând doar ediția din 2000 (până în 1992 au făcut parte din fosta Iugoslavie). Cele mai bune rezultate au fost ”sferturile” din 1996 și 2008, în alte două cazuri fiind eliminați încă din grupe.

Partida de pe ”Geoffrouy-Guichard” este prima oficială dintre cele două reprezentative. Ele s-au mai întâlnit doar în două meciuri de verificare, din care mai bine au ieșit croații: 1-1/5-2 la penalty-uri în decembrie 1996, 4-2 în februarie 2011.

Față de confruntarea anterioară, selecționerul ceh Pavel Vrba l-a recuperat pe Suchy, scăpat de suspendare. Dincolo, omologul Ante Cacic speră să-l poată folosi totuși pe Dario Srna, plecat acasă după decesul tatălui său.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CEHIA – CROAȚIA

 

SPANIA – TURCIA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA D)

Spania speră să facă deja pasul spre ”optimi”

Spania se va putea gândi deja la viitorul adversar din ”optimi” în cazul unui nou succes, care s-ar adăuga celui din prima partidă, 1-0 contra Cehiei. În schimb, Turcia se găsește deja în contratimp după ce a pierdut în jocul inaugural, 0-1 în fața Croației.

Chiar înaintea debutului la Euro, ibericii au cedat neașteptat (0-1) cu Georgia, cea pe care România tocmai o bătuse cu 5-1. Acesta este singurul lor eșec din ultimele 14 partide, 10 dintre ele câștigate. Ei au marcat în 3 din ultimele 4 partide și în tot atâtea au luat câte un gol, pornind de la un 0-0 în testul cu ”tricolorii” de la Cluj. Trupa antrenată de Vicente Del Bosque e la al 6-lea Euro la rând, triumfând la precedentele două.

Ajunși la Euro datorită celui mai bun loc 3 din preliminarii, jucătorii lui Fatih Terim au pierdut două din anterioarele 4 dispute, însă aceste eșecuri sunt unicele suferite de 17 partide încoace, oficiale și amicale, 12 încheiate cu succese. Numai o dată în precedentele 7 confruntări nu au marcat, în alte 4 primind gol. Turcia a fost prezentă la primul turneu final de CE în 1996, când s-a oprit în grupe, iar de atunci a ratat faza finală în 2004 și 2012. Însă, în 2000 a urcat până în ”sferturi”, iar în 2008 a ocupat a 3-a poziție.

De 52 de ani nu s-a mai înclinat Spania într-un meci oficial contra Turciei. Atunci, ibericii au cedat cu 1-0 la Istanbul, după care s-au disputat alte 5 dueluri directe, cu două egaluri urmate de 3 victorii, precedentele în 2009 (1-0, 2-1), în preliminariile CM 2010. La ”amicale” bilanțul le e favorabil tot lor, cu două remize și un triumf.

Del Bosque nu intenționează să facă modificări în formula de start față de cea împotriva cehilor. Astfel, în poartă va fi iar De Gea, care nu a luat gol în ultimele 4 meciuri ca internațional. În cealaltă tabără, Terim se gândește să opereze câteva schimbări, în special în linia mediană.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SPANIA – TURCIA

 

PERU – COLUMBIA, ora 03:00 (COPA AMERICA, ”SFERTURI”)

Peru și Columbia se luptă pentru locul în semifinală

Peru și Columbia se înfruntă pentru un bilet în semifinalele Copei America Centenario, întrecere găzduită de SUA. Cele două reprezentative au urcat în ”sferturi” după ce au ocupat locul 1 în grupa B, cu 7 puncte în 3 meciuri, respectiv poziția secundă în grupa A, cu 6 puncte.

Pregătiți de argentinianul Gareca, peruanii se prezintă pe ”MetLife Stadium” din East Rutherford neînvinși de 5 partide, cu un egal și 4 victorii, prin ultima decizând eliminarea Braziliei (1-0). Trei din aceste dispute le-au terminat cu defensiva neîntrecută. Un 0-1 în Uruguay, în preliminariile CM 2018, este singura lor înfrângere de 7 confruntări încoace, 6 dintre ele cu gol dat.

Columbia s-a împiedicat în ultima partidă din seria sa, 2-3 cu Costa Rica, în primul său eșec după 5 jocuri invincibile, toate câștigate. Numai o dată în precedentele 8 meciuri nu a înscris, iar în 6 dintre acestea a dat minimum două goluri. Pe de altă parte, defensiva nu i-a cedat doar o dată în anterioarele 9 dispute.

În noiembrie 2015 s-a consemnat ultima înfruntare dintre cele două echipe, cu Columbia învingătoare pe propria arenă, 2-0 (T. Gutierrez 36, Cardona 90+5) în eliminatoriile CM 2018. De altfel, trupa condusă de argentinianul Jose Pekerman este neînvinsă de 5 dueluri directe, 3 terminate cu victorii. Anteriorul triumf al peruanilor a fost un 2-0 după prelungiri tot la Copa America, în iulie 2011.

AICI GĂSIȚI COTELE LA PERU – COLUMBIA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă