Articolul precedent
Articolul urmator

GERMANIA ȘI SPANIA NU CONCEP SĂ PIARDĂ LOCUL 1

GERMANIA ȘI SPANIA NU CONCEP SĂ PIARDĂ LOCUL 1

Zi încărcată azi în Franța. Se joacă 4 meciuri, din grupele C și D, astfel că vom afla și alte echipe ce se vor califica în ”optimi”. Germania și Spania speră să-și păstreze primele poziții, care să le ofere adversari ceva mai buni în faza următoare, dar demersul lor nu e chiar atât de simplu. Mai ales în cazul Germaniei, care, la egalitate de puncte fiind cu Polonia, întâlnește Irlanda de Nord care are, cel puțin teoretic, chiar șanse să câștige grupa. Polonia pare a avea o misiune mai ușoară în fata Ucrainei, una dintre dezamăgirile turneului final, dar care va încerca să schimbe impresia lăsată până acum. Spania-Croația e meciul serii, cu spaniolii deja calificați și având nevoie de egal pentru a rămâne lideri, dar cu croații încercând să le fure prima poziție și să evite astfel o posibilă confruntare cu Italia. Cehia-Turcia se dispută după aceleași coordonate ca Polonia-Ucraina, cu turcii căutând să iasă onorabil din scenă. Programul e completat, spre dimineață, de prima semifinală de la Copa America Centenario, cu Argentina bazându-se pe forma lui Messi în tentativa de a prinde finala. Detalii mai jos.

PARIAZĂ LIVE PE TOATE EVENIMENTELE ZILEI LA CASA PARIURILOR AICI

Casa Pariurilor

 

UCRAINA – POLONIA, ora 19:00 (EURO 2016, GRUPA C)

Polonia are nevoie de un punct, Ucraina de o minune

Fără nici un punct după primele două etape, Ucraina are nevoie de o minune pentru a mai avea șanse la ”optimi”. Iar acest miracol se poate îndeplini doar printr-o victorie completată de rezultate favorabile în celelalte grupe. Adversarii polonezi stau mult mai liniștiți. Ei au în cont 4 puncte, iar încă unul i-ar cam scuti de emoții, indiferent de ce se întâmplă între Irlanda de Nord (3p) și Germania (4p).

Ucrainenii nu numai că au pierdut ambele meciuri de până acum, dar nici măcar nu au marcat. Cele două eșecuri au venit după 6 jocuri invincibile, cu un egal și 5 victorii, între care un 4-3 într-un test cu România. Și mai în spate, ei nu au cedat decât de trei ori în precedentele 15 dispute. Echipa antrenată acum de Mihail Fomenko  dispută a doua fază finală all-time după cea din 2012, când a fost gazdă alături chiar de Polonia.

În schimb, Polonia este  neînvinsă și fără gol primit de 3 confruntări, cu două remize albe și un succes scurt cu 1-0. Un 1-2 într-o partidă de pregătire cu Olanda este singura lor înfrângere din ultimele 11 dispute, 7 dintre ele câștigate. Doar de două ori în precedentele 12 partide nu au înscris, 6 dintre ele încheiate și cu gol luat. Cu cel mai bun atac din eliminatorii, 33 de reușite (13 semnate de Lewandowski), polonezii sunt la al 3-lea Euro consecutiv: la celelalte două nu au trecut de grupe și nici nu au câștigat, bifând 3 remize și 3 insuccese. Acum le lipsește portarul Szcsesny, accidentat.

De 4 ori s-au mai confruntat cele două selecționate. Prima dată a triumfat Polonia, 3-1 la Kiev, succes urmat de un 1-1 acasă în preliminariile CM 2002. A venit apoi rândul Ucrainei, care a a învins în ambele partide din eliminatoriile Mondialului din 2014, 3-1 ”afară” și 1-0 pe propria arenă. Au existat și 3 teste, terminate cu un egal și cu câte o victorie de fiecare parte.

AICI GĂSIȚI COTELE LA UCRAINA – POLONIA

 

IRLANDA DE NORD – GERMANIA, ora 19:00 (EURO 2016, GRUPA C)

Germania nu concepe să piardă locul 1

Duel crucial pe ”Parc des Princes”. Irlanda de Nord a adunat 3 puncte, astfel că are nevoie de victorie pentru a fi sigură de prezența în ”optimi”. În schimb, Germania mizează pe 4 puncte, de aceea se poate mulțumi și cu un egal, fără a mai lua în calcul scorul din cealaltă partidă, dintre Ucraina (0p) și Polonia (4p).

Nord-irlandezii au câștigat cu Ucraina imediat ce suferiseră contra polonezilor primul eșec  după 12 partide de imbatabilitate, terminate cu 6 egaluri și tot atâtea victorii. Ei nu au înscris decât într-una din ultimele 3 dispute, dar au și primit numai un gol de 5 meciuri încoace. Pregătiți de Martin O Neill, insularii se găsesc la prima lor fază finală de CE: au ocupat prima poziție în grupa preliminară din care a făcut parte și România, în fața căreia a încasat și singura înfrângere, 0-2 la București.

Joachim Low și elevii săi nu au cedat și nici nu au luat gol de 3 meciuri, terminate cu două succese și o remiză, ba nu au pierdut decât o dată în ultimele 5 jocuri, 1-3 cu Slovacia. Ei par să fi depășit o perioadă mai complicată deoarece, cumulat, nu au învins decât în 4 din precedentele 9 meciuri, oficiale și amicale. Totodată, au înscris în 5 din anterioarele 6 confruntări. Nemții se află la al 12-lea turneu final consecutiv. De 3 ori au cucerit titlul, ultima oară în 1996, și tot de 3 ori nu au depășit faza grupelor, precedenta dată în 2004.

Niciodată nu a putut Irlanda de Nord să bată Germania întregită. În primul duel direct s-a înregistrat 1-1, după care nemții s-au impus cu 3- 1, în preliminariile CM 1998. Au urmat înfruntările pentru Euro 2000, când tot ei au triumfat, 3-0 la Belfast și 4-0 la Dortmund. Ultimul precedent a fost un test în iunie 2005, 4-1 în favoarea Mannschaft-ului, în deplasare. Pe de altă parte, insularii au învins de două ori fosta RFG, cu același scor, 1-0, în eliminatoriile pentru CE 1984.

AICI GĂSIȚI COTELE LA IRLANDA DE NORD – GERMANIA

 

CROAȚIA – SPANIA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA D)

Egalul care convine ambelor echipe

Partida de la Bordeaux mai are o miză reală doar pentru Croația. Echipa condusă de Ante Cacici a strâns 4 puncte și i-ar mai trebui încă unul ca să fie sigură de calificare, în condițiile în care Cehia a adunat un singur punct, iar Turcia – nici unul. Dincolo, Spania contează pe un punctaj maxim, a făcut deja pasul în ”optimi”, astfel că unica miză rămasă ar fi păstrarea primei poziții în grupă.

Croația este invincibilă de 9 jocuri, cu două egaluri și 7 victorii. În această perioadă a marcat mereu, iar apărarea i-a rămas neîntrecută în 6 dintre partide, inclusiv în 3 din ultimele 4 jocuri. Precedentul insucces a fost un 0-2 în Norvegia, în preliminarii. Pentru ”roș-albi”, competiția din Franța este a 5-a fază finală de Euro la care iau parte, ratând doar ediția din 2000 (până în 1992 au făcut parte din fosta Iugoslavie). Cele mai bune rezultate au fost ”sferturile” din 1996 și 2008, în alte două cazuri fiind eliminați încă din grupe.

Ibericii au câștigat ambele partide de la Euro fără să ia gol după ce, chiar înaintea debutului la turneul final, au cedat neașteptat (0-1) cu Georgia, cea pe care România tocmai o bătuse cu 5-1. Acesta este singurul lor eșec din ultimele 14 partide, 11 dintre ele câștigate. Ei au marcat în 4 din ultimele 5 partide și în 3 dintre ele au luat câte un gol, pornind de la un 0-0 în testul cu ”tricolorii” de la Cluj. Trupa antrenată de Vicente Del Bosque e la al 6-lea Euro la rând, triumfând la precedentele două ediții.

Numai o dată s-au mai întâlnit oficial cele două reprezentative. Acest lucru s-a petrecut în grupe la Euro 2012, când Spania a învins cu 1-0 (Jesus Navas 88). Ibericii nu au cedat nici în alte 3 partide de pregătire anterioare, serie precedată însă de un 2-0 pentru croați în martie 1994.

Cum primul obiectiv e realizat, Del Bosque ar putea odihni mai mulți titulari. Printre cei vizați se numără Juanfran, Sergio Ramos, Cesc Fabregas și Morata, cărora le-ar putea lua locul Bellerin, San Jose, Koke și Aduriz. La croați, Modric, Corluka și Mandzukic au acuzat unele dureri musculare, dar numai primul ar putea să absenteze. Dacă va fi cazul, el va fi substituit de Kovacic.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CROAȚIA – SPANIA

 

CEHIA – TURCIA, ora 22:00 (EURO 2016, GRUPA D)

Cehia mai speră, șansele Turciei sunt infime

Cu un singur punct în cont, o singură șansă mai are Cehia să prindă direct ”optimile”: să se impună în partida de la Lens, iar Croația, care a adunat 4 puncte, să se încline cu Spania. Cât despre Turcia, oportunitățile sunt infime: trupa condusă de Fatih Terim nu are nici un punct și nici un gol marcat, însă o victorie la scor, plus jocul celorlalte rezultate, ar putea-o plasa printre echipele de pe cele mai bune 4 locuri 3.

De 3 meciuri nu au mai triumfat cehii, cu două înfrângeri completate de un egal. Aceste rezultate au fost precedate de alte 3 partide imbatabile, cu un egal și două succese. Numai o dată nu au marcat de 6 meciuri încoace, însă tot o dată au rămas cu apărarea nebătută. Ei participă neîncetat la faza finală a CE după 1993 încoace, de la divizarea fostei Cehoslovacii: au trecut de grupe la 3 din precedentele 5 participări.

Ajunși la Euro datorită celui mai bun loc 3 din preliminarii, jucătorii lui Terim au pierdut 3 din anterioarele 5 dispute, însă aceste eșecuri sunt unicele suferite de 18 partide încoace, oficiale și amicale, 12 încheiate cu succese. Numai de două ori în precedentele 8 confruntări nu au marcat, în alte 5 primind gol. Turcia a fost prezentă la primul turneu final de CE în 1996, când s-a oprit în grupe, iar de atunci a ratat  faza finală în 2004 și 2012. Însă, în 2000 a urcat până în ”sferturi”, iar în 2008 a ocupat a 3-a poziție.

Cele două protagoniste au fost rivale și în preliminarii, când fiecare a învins pe terenul celeilalte, Cehia cu 2-1, Turcia cu 2-0. Un al 3-lea oficial s-a disputat în grupele Euro 2008, cu reprezentanții Semilunii învingători, scor 3-2. În plus, au mai avut loc 6 meciuri de verificare, cu cehii superiori: 4 victorii, un egal și un eșec. În toate aceste confruntări s-a înscris mereu.

AICI GĂSIȚI COTELE LA CEHIA – TURCIA 

 

SUA – ARGENTINA, ora 04:00 (COPA AMERICA, SEMIFINALE)

Argentina mizează pe Messi pentru a pătrunde în finală

SUA și Argentina dispută, pe ”NRG Stadium” din Houston/Texas, prima semifinală de la Copa America Centenario. În faza anterioară, gazdele întrecerii au trecut greu de Ecuador, 2-1, în vreme ce Messi și compania nu au avut mari emoții în fața Venezuelei, întrecută cu 4-1. În cealaltă semifinală se înfruntă Columbia și Chile.

Americanii au legat 3 victorii, cu un singur gol încasat, după un 0-2 cu Columbia la debutul competiției. Acea înfrângere este singura suferită de ei în ultimele 8 jocuri, celelalte 7 fiind toate câștigate cu doar un gol primit. Mai mult, nu s-au înclinat decât de două ori în ultimele 13 partide, în toate competițiile, 10 terminate cu succese și tot atâtea cu gol dat.

Cu victorii pe linie, 4 la număr, la această Copa, având 14 goluri date și numai două primite, argentinienii au ajuns la o imbatabilitate de 10 jocuri, cu două egaluri urmate de 8 victorii. Precedentul eșec, 0-2 acasă cu Ecuador, este și singurul de 22 partide încoace, 15 dintre aceste câștigate. Ei au marcat constant în anterioarele 9 jocuri, iar 5 dintre ele le-au terminat cu defensiva intactă.

De 13 ori s-au mai întâlnit cele două reprezentative. SUA au câștigat de două ori, 3-0 la Copa America în 1995 și 1-0 într-un ”amical” din 1999. În rest, au mai fost 9 victorii argentiniene și două egaluri, exact în ultimele două dueluri directe, ambele teste, 0-0 în iunie 2008 și 1-1 în martie 2011.

AICI GĂSIȚI COTELE LA SUA – ARGENTINA

 

Casa Pariurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Toți ceilalți îți spun ce se întîmplă, eu îți spun și de ce se întîmplă
Recomand
Givenchy Sephora
blouseroumaine-shop.com
Vola.ro
Articole recente
Comentarii recente
Twitter
Arhivă